Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 7 i jos nesto... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42758)

BlasterMaster 14-11-2012 12:21 AM

Cubase 7 i jos nesto...

Dosta novina iz Steinberga. Stigo Cubase 7, izlazi pocetkom decembra, a najavili i Nuendo 6 na prolece...

http://www.steinberg.net/en/products...d=22&et_lid=67

http://www.steinberg.net/en/products...d=22&et_lid=68

dosta stvari dodato i poboljsano, novi cubase channel strip, remote control editor, channel central, puna a-b komparacija, ubacen i chord track, a dosta se i hvale novim "Intelligent composing assistance" tool-om...
cekamo cekamo... :)

nego mozda najveci punch-in-the-face Steinberg i Yamaha napravili ovim:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/tHpXAiex4xI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

izgleda vrlo interesantno, konacno ozbiljan cubendo kontroler

spartakus 14-11-2012 12:55 AM

Re: Cubase 7 i jos nesto...

bas su se iscimali,bice taj cubase 7 zajebana stvar..

DADDY Z 14-11-2012 10:57 AM

a tu je i Nuendo 6
super su noviteti ali mi se novi izgled miksera ne sviđa...

tomycrosound 14-11-2012 12:22 PM

mmmm.. a koliko deranje mogu očekivat za upgrade sa ver 6.5, kako to inače bude, ide li kakav bijesni popust?

BlasterMaster 14-11-2012 01:44 PM

pa valjda izlazi 5.decembra i cubase i cubase artist verzija, pa ce tad da bude i cenovnik, mozda ubace i neki allround bundle. Za sad su samo izbacili listu funkcija, integracija i sve featuringe koje podrzavaju, vidim ima lepih stvarcica, jedna od njih i "bulletproof asio guard" kao drajver drop-out prevencija, mozda i konacno rese silne bagove. Evo i liste:

http://www.steinberg.net/fileadmin/f...art_C7_CA7.pdf

Samo ne mogu a da ne budem malo skeptican kad vidim onog njihovog manekena sto je bio i u reklami za 6icu, sve kao woou samo sednes u stolicu i sve samo radi, jos ti i rucak skuva :rotfl:

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 337493)
super su noviteti ali mi se novi izgled miksera ne sviđa...

meni se iskreno dopao na prvi pogled, samo osecam da mi se nece dopasti cena, videcemo kako ce se odraziti na trzisnu klackalicu steinberg/avid kad su ubacili i ove hd sisteme i clock generator + daw mixer (pandan avid-u)...

Jan 14-11-2012 02:01 PM

Mene zanima da li ce biti neka opcija kao render in place, kao sto imaju Studio One, Reaper etc... Da ne moram da eksportujem odredjene trake kroz export, recimo neki VSTi, svaki put mora da ga eksportujem pa da pazim da li imam nesto na masteru da poiskljucujem itd...To je narocito zeznuto kad se koristi vocalign na vise traka, onda rendaj po jednu, ili pak rutuj na mono out pa pa batch export pa blabla... Render in place bi mnogo skracivalo vreme, vidim da puno ljudi na GS-u i trazi tu funkciju

ugljesa 14-11-2012 04:20 PM

Pitam li se hoce li ovaj moci da se nadje kod " bugara" posto 6ica nije mogla da se nadje :wink::)

Elf 14-11-2012 05:49 PM

Već du?e se razmi?ljam da pređem na 6icu jer mi generalno dosta toga odgovara u radu sa Cubase-om, ali nije bio do 6ice dobar za multitrack quantize, (kao npr logic) i taman se re?im, kad me iznenadi?e! :) Sad taman da sačekamo da vidimo kakva će biti cena i kako će se pokazati. Nadam se dobro.

spartakus 14-11-2012 07:06 PM

prava stvar da su se konacno setili da ubace voxengo spectrogram,jos kad bi ubacili i urs i psp..eh..a nisam procitao da li poseduje i brig za 32 i 64bit..

Arthur 14-11-2012 07:56 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 337500)
Mene zanima da li ce biti neka opcija kao render in place, kao sto imaju Studio One, Reaper etc... Da ne moram da eksportujem odredjene trake kroz export, recimo neki VSTi, svaki put mora da ga eksportujem pa da pazim da li imam nesto na masteru da poiskljucujem itd...To je narocito zeznuto kad se koristi vocalign na vise traka, onda rendaj po jednu, ili pak rutuj na mono out pa pa batch export pa blabla... Render in place bi mnogo skracivalo vreme, vidim da puno ljudi na GS-u i trazi tu funkciju

freeze funkcija ti ne odgovara?

Jan 14-11-2012 09:58 PM

Ne, zato sto onda ne mogu da koristim inserte, i freeze mi narocito ne odgovara kad radim sa Vocalign-om. Za VSTi-eve i djene, djene, ali opet preferiram da pretvorim u audio jer uvek radim posle neku manipulaciju rucno...

DADDY Z 14-11-2012 10:15 PM

@Jan: Pa zar bounce selection nije isto što i render in place?

Jan 15-11-2012 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 337529)
@Jan: Pa zar bounce selection nije isto što i render in place?

Ajde probaj da vocalignujes nesto i da bouncejes nesto, ili da bounce-ujes VST instrument... Bounce selection je isto sto i consolidate events u Pro Tools-u ali nije isto sto i render in place, render in place u drugim DAW-ovima na brzinu srenda celu traku sasvim insertima i u zavisnosti od programa u glavnom mozes da biras, da li da zadrzis original, ili da ga obrises ili da ga zadrzis i mutiras itd...

U Studio One od skora moze da se samo jednim klikom svi outi iz Kontakta izrendaju. Samo valjda bese desni klik, render multiple out instruments, i bam sve midi kanale pretvori u audio onako kako ste ih rutovali u Kontakt, da perverzija bude jos veca, mozete da izeditujete te audio kanale totalno da ispremestate sve i da kazete revert to midi i bum, traka je opet midi ali ne kakav je bio vec skladno izeditovana kao i audio... Mislim mnogo mi je lakse da jednim klikom izrendam sta mi treba, nego da soliram pa da idem na eksport i tako u krug... To narocito vazi ako imam recimo neki refren i 6 dupleksa (reperi tako vole da snime po 10-ak dupleksa neretko), i da ne bi pesice editovao jedan po jedan kanal, odradim posao vocalign-om i onda moram svaki posebno da soliram i eksportujem (ili batch eksportujem) a da ne pominjem da moram da pravim poseban mono out i da te kanale rutujem na mono out ako ocu da mi render bude mono a ne stereo pa da uzimam jednu stranu, pa da importujem, pa da kopiram na sva mesta gde treba da bude itd, i to mi oduzme cesto 15-ak minuta zivota ako ima brdo kanala nekad i vise, ovako jedan klik render in place i bum tu je za 3 sekunde... To svi DAW-ovi imaju, ima ga Logic, ima ga Pro Tools, ima ga Reaper, ima ga Studio One...

Jan 15-11-2012 06:08 PM

Koja je poenta oko ovih VCA grupa u PT-u sto svi kukaju da se ubace u Cubase ? Ja ne vidim poentu, koliko vidim VCA grupe u PT-u su maltene isto sto i Group u Cubase-u stim sto moze da se snima i monitoruje preko njih ? Ja nesto ne vidim potrebu za tim

awacs 15-11-2012 06:26 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 337606)
Koja je poenta oko ovih VCA grupa u PT-u sto svi kukaju da se ubace u Cubase ? Ja ne vidim poentu, koliko vidim VCA grupe u PT-u su maltene isto sto i Group u Cubase-u stim sto moze da se snima i monitoruje preko njih ? Ja nesto ne vidim potrebu za tim

Ne da nije isto nego je potpuno suprotno: VCA grupe su "aktivne", odnosno one kontrolišu jačinu kanala koji su poslati u njih. Zato recimo nemaju insertne tačke, pošto se ne bave sabiranjem signala nego kontrolom signala.

Na primer, pošalješ Kick, Snare i Overhead u VCA grupu i onda stišaš tu grupu. Svi post-fade AUX sendovi koji su na tim kanalima se stišavaju proporcionalno (kao da si stišao svaki pojedinačni kanal). Kod običnih SUB grupa stišavaš samo ono što je poslato direktno u grupu (tj. osnovni sihgnal), a AUX sendovi i dalje prate situaciju na osnovnim kanalima. Ozbiljna fora i jako korisna.

Pozdrav,

Vasa

Jan 15-11-2012 07:03 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 337607)
Ne da nije isto nego je potpuno suprotno: VCA grupe su "aktivne", odnosno one kontrolišu jačinu kanala koji su poslati u njih. Zato recimo nemaju insertne tačke, pošto se ne bave sabiranjem signala nego kontrolom signala.

Na primer, pošalješ Kick, Snare i Overhead u VCA grupu i onda stišaš tu grupu. Svi post-fade AUX sendovi koji su na tim kanalima se stišavaju proporcionalno (kao da si stišao svaki pojedinačni kanal). Kod običnih SUB grupa stišavaš samo ono što je poslato direktno u grupu (tj. osnovni sihgnal), a AUX sendovi i dalje prate situaciju na osnovnim kanalima. Ozbiljna fora i jako korisna.

Pozdrav,

Vasa

E to nisam znao, to je korisno ! Gledao sam neki tutorial o vca grupama u Pro Tools 9ki i covek nije isao toliko duboko tako da nisam shvatio da se stisavanjem vca grupe automatski i stisava sta se salje na AUX kanale sa kanala koje su dodeljeni toj VCA grupi... Mada ja nemam preveliku potrebu za tim, ali je korisno...

Ne bi bilo lose da su ubacili VCA grupe, ali meni je prioritetnije da postoji render in place i neki transform to mono (da se odabere da li ces levu ili desnu stranu ili sumu, kao u Reaperu), znam za Stereo Flip, pa ono left to mono ili right to mono, ali me nervira da mi bleji stereo kanal i ako je zapravo dead mono... U Reaperu je to fantasticno reseno, kao sto si ti vise puta rekao, sto njega ne zanima da li je traka mono ili stereo...

Ako su to resili onda dobijaju pare od mene za Cubase sedmicu...

Ali ja imam problem, uhodao sam se sa Reaperom i sve je kul, ali nekako u Cubase-u dobijam bolje rezultate sonicno, ne zato sto Cubase ima bolji zvuk ili tako neka budalastina, nego imam neki placebo efekat, mozda zato sto godinama radim u Cubase-u...

Moritz 16-11-2012 11:06 AM

Evo malo i detalja o NUAGE sistemu http://www.yamahaproaudio.com/global...uage/index.jsp

Radice i na Cubase 7 :)))

BlasterMaster 16-11-2012 03:17 PM

meni deluje zlo... vidim agrosy odmah izbacili i sto za nuage :grin:
jos u klipu sam provalio da je modularan dizajn pa ono kolko para tolko kanala, videcemo sta kazu s.o.s i ostali na testovima...

Moritz 16-11-2012 03:25 PM

Ne zvanicno cena je oko 18000$ za master i jedan fader pak ( 16 fadera), mislim da je to bez Dante audio I/O ( realno meni je ovo zanimljivije bez DANTE, pa neka stavi ko sta hoces MADi /FW/USB audio ) .

Cenim da ce biti oko 15000 e max retail cena za pomenuti set.
Reklamni video je los i ne pokazuje gomilu toga ( nadam se da ce ispraviti to uskoro ) kao npr. Touch strip iznad fadera koji sluzi za selektovanje kanala ili prelistavanje kanala pojedinacno ili po grupama a moze da se i swipe-uje slicno kao na Smart Av Tango .

Mislim da je ovo zajedno sa novim verzijama Cubase i Nuendo prvi pravi udarac na PT , posebno ako uzmemo u obzir cenu i fleksibilnost.

ja srecan jos samo pare da namaknem :rotfl:

awacs 16-11-2012 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337654)
Mislim da je ovo zajedno sa novim verzijama Cubase i Nuendo prvi pravi udarac na PT , posebno ako uzmemo u obzir cenu i fleksibilnost.

Baš sam pre par dana pročitao ovaj blog Bobbyja Owsinskog:

http://bobbyowsinski.blogspot.com/20...s-avid-in.html

Mislim na pretposlednji pasus:

Quote:

In recent months long time Avid employees have been jumping ship for other companies in the industry, seeing the writing on the wall. That's never a good sign. And the company didn't even show at the last AES convention in San Francisco a couple of weeks ago. Not a good sign either.
Što se tiče Steinberga, meni novi mixer layout deluje baš onako kako bi mikser trebalo da izgleda (mislim na opštu ergonomiju, ne samo na izbor boja i oblika). Još kad bi se potrudili da se pozabave rešavanjem sramotno loše automatizacije... ali to će valjda ovi što su prebegli iz AVID-a da im reše u sledećoj verziji...

Da, i što kaže Jan - "render in place" uopšte nije glupa ni nemoguća fora...

Pozdrav,

Vasa

Moritz 16-11-2012 04:59 PM

Na sta tacno mislis pod sramotno losom automatizacijom ?

awacs 16-11-2012 05:13 PM

Pa mo?da sam ja glup, ali po meni bi "crtanje" automatizacije na tracku trebalo da bude nezavisno od fadera (makar kao opcija). Takođe, navikao sam na neku vrstu "smart tool-a" sa krivuljama automatizacije (linear, exponential, smooth...) i mogućno?ću da prostor između dve automatizacione tačke generalno spustim umesto da spu?tam početnu i krajnju tačku...

Dakle, neke stvari koje se u Vegasu, Pro Toolsu i Reaperu podrazumevaju.

Pozdrav,

Vasa

Moritz 16-11-2012 05:19 PM

Crtanje nezavisno od fadera si mogao jos u verziji 5 ( ne znam za one od ranije) , od verzije 6 imas toolove za smanjivanje ili pojacavanje celih regija ( mislim na event-e ) ili samo audio klipova sicno kao i gain na audio klipu tj . mozes da utisas ili pojacas izmedju dva automatizovana eventa isto kao i clip gain.

awacs 16-11-2012 06:03 PM

Kad sam napisao "krivulje" mislio sam na ovakve vektorske krive:

http://img202.imageshack.us/img202/1310/automation1.jpg

... i na to da mogu da navedem kursor između bilo koje dve tačke i povećam ili smanjim vrednost tog segmenta. Priznajem da odavno nisam "advanced user" Steinbergovih programa i verovatno postoji neki workaround za sve to ?to ja smatram normalnim, ali eto... :)

Pozdrav,

Vasa

Moritz 16-11-2012 06:11 PM

Za krivulje ne mogu da tvrdim je mi nisu trebale pa ih nisam ni trazio :) , ali za pojacavanje regije samo selektujes pocetnu i krajnju tacku i tada se regija zaplavi i pojavi se tacka na sredini ( u gornjem delu kao i clip gain) i obavis posao.

awacs 16-11-2012 06:19 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 337665)
Za krivulje ne mogu da tvrdim je mi nisu trebale pa ih nisam ni trazio :) , ali za pojacavanje regije samo selektujes pocetnu i krajnju tacku i tada se regija zaplavi i pojavi se tacka na sredini ( u gornjem delu kao i clip gain) i obavis posao.

Krivulje ni meni nisu trebale dok ih nisam video u Vegasu pre oko deset godina :wink:. Nije mi trebala ni automatizacija dok se malo više pažnje obraćalo na izvođenje, onomad kad ni basistu ni snimatelja ni producenta nije mrzelo da provedu neko vreme u potrazi za aranžmanom, zvukom i izvođenjem...

Takođe - jedno je "regija", drugo je smart tool koji sam "provaljuje" da si između dve tačke za automatizaciju i da bi verovatno hteo da pojačaš ili stišaš obe tačke... i da ne moraš da selektuješ ništa... Smart. Tool.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 18-11-2012 05:36 AM

jbg, znam o čemu pričaš, ali mi kojima je steinberg u venama smo odavno navikli na to selektovanje okolnih tačaka, i jest uistinu često frustrirajuće, naročito kad ih ima više na gustom području, a mrzi te da zumiraš svaki 5 sekundi. Ja uglavnom te neke "muzikalne" automatizacije u poslednje vreme radim ručno, malko old school.
A letos sam jedan koncertni mix (celovečernji festival, 4-5 bendova), dubovanje radio ručno preko mixete. Odradio jednu turu mixanja bez delay dubovanja i reverberisanja aranžmanskog, i onda uradio još jedan prolaz po koncertu, skora pa u real time, snimajući direktno u kanal delaye i reverbe, sa mixete na koju sam isterao par ključnih kanala i vezao mojih par spravica. Neuporedivo brže kad je ta količina u pitanju u odnosu na ručno crtkanje svake gluposti..

Moritz 18-11-2012 07:20 AM

@Arthur +1

awacs 18-11-2012 11:21 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 337740)
jbg, znam o čemu priča?, ali mi kojima je steinberg u venama smo odavno navikli na to selektovanje okolnih tačaka, i jest uistinu često frustrirajuće, naročito kad ih ima vi?e na gustom području, a mrzi te da zumira? svaki 5 sekundi. Ja uglavnom te neke "muzikalne" automatizacije u poslednje vreme radim ručno, malko old school.

Da ne bi bilo nesporazuma - ja izuzetno po?tujem Steinberg kao firmu koja je svojevremeno napravila istinsku revoluciju u kompjuterskom tretmanu muzike. Valjda zato i očekujem od njih da, ako su se već malo umorili od inovacija, makar ne zaostaju u primenjivanju već postojećih re?enja koja su jako korisna.

I da, ovi moji postovi nisu "Steinberg vs. XYZ DAW", nego "Steinberg vs. korisnici" :wink: Mislim na one korisnike koji izvuku pare iz d?epa i plate kutiju sa instalacijom.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 18-11-2012 02:07 PM

ah, onda da se ne tangiram :)

tajsam 18-11-2012 08:58 PM

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 337480)
Dosta novina iz Steinberga. Stigo Cubase 7, izlazi pocetkom decembra, a najavili i Nuendo 6 na prolece...

http://www.steinberg.net/en/products...d=22&et_lid=68

dosta stvari dodato i poboljsano, novi cubase channel strip, remote control editor, channel central, puna a-b komparacija, ubacen i chord track, a dosta se i hvale novim "Intelligent composing assistance" tool-om...
cekamo cekamo... :)

nego mozda najveci punch-in-the-face Steinberg i Yamaha napravili ovim:

izgleda vrlo interesantno, konacno ozbiljan cubendo kontroler

Zasto steinberg uvjek kad predstavlja svoje novitete u pozadini svira poluretardirana sterilna muzika??
izgleda da su dobri programeri ali nemaju pojma o muzici:):):):)

elmirh 06-12-2012 09:12 AM

Cijena za Cubase 7.
549 eura
http://www.thomann.de/gb/steinberg_c...5bb6a45d99fbd7

Shot 07-12-2012 01:16 AM

Probao sam Cubase 7 !!
Sletio na komp par minuta nakon što su pustili prodaju i registracije u srijedu oko podneva.

Prvi utisci...
S R A NJ E !!!

Napravili su igračku!
Na iMacu sa 27" monitorom (u rezoluciji od 2500x2000nešto) mikser izgleda tijesno i nepregledno! Ima nekakvu odurnu foru da kad ideš mišem preko sekcija na mikseru one se zaokružuju, kao neki highlight nešto, i to toliko nervira. Baš djeluje kao da sam otvorio Magix Music Maker ili takvu nekakvu igračku. Sve je nekako nezgrapno sitno a grafike su prenabrijane. Ma nula bodova...
A sam aranžman je više manje isti. Samo su mo boje promijenili.
Ako vam ne treba taj novi "chord track" onda ga nemojte kupovati!
Napravili su dječju igračku...
Godinama radim u Cubase-u, i jedna od stvari oko njega je da sam se osječao dobro u njemu. Ne govorim o snazi softvera, nego samo o tom nekom grafičkom dojmu i ergonomiji. I pamtim kad su još Pro Tools bili onako nezgrapni i ružni (verzija 7 i ranije) - tada je baš bilo fora nadmetati se i hvaliti kako je "moj" softver puno ergonomičniji.
E pa na žalost sad se to promijenilo. Pro Tools su postali vrlo ergonomični, a i nekako se use proljepšali, a Cubase je potpuno otišao u ku*ac...

A kako zvuči? Isto kao i svi ostali! Ma da i ne zvuči, stavilo bi se pluginove...

Sve u svemu...
ŠTETA!

Arthur 07-12-2012 01:51 AM

slično sam se osećao kad se pojavio cubase 5, pa sam se navikao. jbg. A PT 10 stvarno izgleda lepo, šteta što i dalje ima iste ergonomske probleme.

66musicman 07-12-2012 10:09 AM

http://www.steinberg.net/en/shop/buy.../cubase-7.html

Khan 07-12-2012 11:08 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 338845)
Probao sam Cubase 7 !!
Sletio na komp par minuta nakon ?to su pustili prodaju i registracije u srijedu oko podneva.

Prvi utisci...
S R A NJ E !!!

Napravili su igračku!
Na iMacu sa 27" monitorom (u rezoluciji od 2500x2000ne?to) mikser izgleda tijesno i nepregledno! Ima nekakvu odurnu foru da kad ide? mi?em preko sekcija na mikseru one se zaokru?uju, kao neki highlight ne?to, i to toliko nervira. Ba? djeluje kao da sam otvorio Magix Music Maker ili takvu nekakvu igračku. Sve je nekako nezgrapno sitno a grafike su prenabrijane. Ma nula bodova...
A sam aran?man je vi?e manje isti. Samo su mo boje promijenili.
Ako vam ne treba taj novi "chord track" onda ga nemojte kupovati!
Napravili su dječju igračku...
Godinama radim u Cubase-u, i jedna od stvari oko njega je da sam se osječao dobro u njemu. Ne govorim o snazi softvera, nego samo o tom nekom grafičkom dojmu i ergonomiji. I pamtim kad su jo? Pro Tools bili onako nezgrapni i ru?ni (verzija 7 i ranije) - tada je ba? bilo fora nadmetati se i hvaliti kako je "moj" softver puno ergonomičniji.
E pa na ?alost sad se to promijenilo. Pro Tools su postali vrlo ergonomični, a i nekako se use proljep?ali, a Cubase je potpuno oti?ao u ku*ac...

A kako zvuči? Isto kao i svi ostali! Ma da i ne zvuči, stavilo bi se pluginove...

Sve u svemu...
?TETA!

Kolega, sad si me definitivno izbedacio...

Ima tu i elemenata tzv. 'smene generacija.' Ovo sto Arthur kaze, stalno nas treniraju da se navikavamo na besmislene i za rad totalno promasene novine, umesto da se koncentrisu na iskoristenje memorije i cpu-a i ergonomiju.
Da se ne lazemo - grafiku je lakse izmeniti i EKOLA! Eto novog proizvoda!

Mi smo, ipak, vecinom ljudi koji su u manjoj ili vecoj meri zakacili analogiju i odgovarao nam je Virtual Studio Tehnology, tj. emulacija poznatog.
Sa novim generacijama (govorim o vecini onih koji kupuju software) to je potpuno nebitno, posto nisu nikad ni videli, ni pipnuli traku, mixer, patchbay..., te im je potpuno drugacija koncepcija ergonomije.

A narod lepo kaze: "Sareno i budali drago..."

Shot 07-12-2012 06:50 PM

Ma razumijem ja tebe, ali mislim da sam stvarno objektivan.
Da, činjenica je da ja volim analogiju. Ali radim jako jako puno ITB i sasvim se fino osječam u tom okružju. Ne dam se da me obuzme analogni snobizam. Čak mislim da analogija u dosta slučajeva stvarno nema smisla.
Ali nema smisla ni softver koji svojim grafikama napravi đumbus na 27" monitoru!

Khan 07-12-2012 07:27 PM

Ma nisam ni sumnjao da je recenzija objektivna, to me je i izbedacilo!:shock:

Hollywood 07-12-2012 07:51 PM

Meni se cubase 7 skroz svidja, trebace malo vremena da se naviknem na novi gui

Meni se svidjaju EQ i Hi/Low pass filteri koji su odlicni.

dobri su mi novi interni pluginovi, skroz fino rade. to je to.

Jos cemo videti kako ce da radi, jer mi je pao vec dva puta kad sam otvarao stare projekte. realno standardno za Cubase, dok ne izadje 7.3 ne bude stabilan.

ANITA 07-12-2012 10:06 PM

kontemplacija.......vrijedi li 200$ upgrade sa 6.ice na 7.icu?.... Screenshotovi mixera mi izgledaju privlačno, iako sam svjesna da će biti inicijalnog otpora prema promjeni.
Po ovom ?to ovdje vidim http://www.youtube.com/watch?v=Tfag_T4gvQ0
ovaj mixer ima mrak opcije (super mi je da ne moram raditi grupe za grupno editiranje nego samo odaberem trake i opcije za promjene koje su linkane na odabrane trake, cool...)!

VariAudio multi part editing, to sam po?eljela sto puta!! Chord track, hm, moglo bi biti fora imati to. Channel strip, jako jako cool!

Mislim da je odluka pala. :D

Ima li jo? netko tko je probao, osim Shota?

All times are GMT +1. The time now is 09:01 AM.