Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Ima li neki Plug -Ins (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42667)

Mrgud 01-11-2012 07:30 PM

Ima li neki Plug -Ins

Ima li neki Plug -In da se samo stavi na kik ili bass i da sve zvuci kako treba,ili jos bolje na master pa da ga odma napuca i da zvuci ludilo da se mix probudi,da nema sta da se cacka po njemu?

Moritz 01-11-2012 07:40 PM

Re: Ima li neki Plug -Ins

Ima , zove se Mozak .

Arthur 01-11-2012 07:40 PM

pa kako ne znaš? pa ima bre, inače niko od nas ne bi vola ubo.

branoy 01-11-2012 07:52 PM

hahhahah. e probaj izotope ozone 5 (1000 dolara je) mozda on razdrma mix. ne znam sta bi ti reko, patnja je to!!

Everbeatz 01-11-2012 07:53 PM

standardna preporuka s moje strane
http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=308

awacs 01-11-2012 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 336656)
Ima , zove se Mozak .

E, taj mi treba! Ima li narodna verzija negde na Mreži? Može PM.

Pozdrav i unapred hvala,

Vasa

MUzzY 01-11-2012 08:06 PM

Ima. Waves CLA paket. Samo turis i ne msislis. Mora par fejdera da se pomeri al'to je ako bas hoces da nemas bas ono, default zvuk.

Svi kao mudruju a nece da priznaju da ovo ekslopatisu maksimalno.

Everbeatz 01-11-2012 08:08 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 336660)
E, taj mi treba! Ima li narodna verzija negde na Mre?i? Mo?e PM.

Pozdrav i unapred hvala,

Vasa

krekovan bas i ne sluzi cemu!

DADDY Z 01-11-2012 08:08 PM

zju

Mrgud 01-11-2012 08:12 PM

Furman lijepo izgleda ali koliko vidim ima par knobova,nebih da se zaebavam sad sa time i da gubim vrijeme na proucavanje ,zelio bih nesto samo plug and play?
Rekoh onako da malo poboljsam produkciju na kreativan nacin a da mozak ostane svijez za druge stvari :)

Moritz 01-11-2012 08:14 PM

Pobedio svemir :shock:

Mrgud 01-11-2012 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 336661)
Ima. Waves CLA paket. Samo turis i ne msislis. Mora par fejdera da se pomeri al'to je ako bas hoces da nemas bas ono, default zvuk.

Svi kao mudruju a nece da priznaju da ovo ekslopatisu maksimalno.

E gledah da mnogi to rade,ili stave par plugova sa gotovim presetima na master,pa tu postavku na skoro svaku pjesmu da joj dadne malo zivota :)

Everbeatz 01-11-2012 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by moritz (Post 336665)
pobedio svemir :shock:

ℓą ρℓ?ρąяţ ď??

awacs 01-11-2012 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 336662)
krekovan bas i ne sluzi cemu!

Ne mora krekovan, mo?e i vutrovan.

@Muzzy (bez zajebancije): mene blam da priznam, ali mene ti signature opisni pluginovi (CLA, Masserati, ?tagod) samo zbunjuju :ups: Valjda mi sada?nji mozak zabagovao, pa zato i tra?im neku noviju verziju... jebiga, ipak ne mo?e do kraja ozbiljno...

Pozdrav,

Vasa

awacs 01-11-2012 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 336666)
E gledah da mnogi to rade,ili stave par plugova sa gotovim presetima na master,pa tu postavku na skoro svaku pjesmu da joj dadne malo zivota :)

Ja i gledah i čuh. Kad slu?am radio čini mi se da sve isti ljudi i sviraju.

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz 01-11-2012 08:32 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 336669)
Ja i gledah i čuh. Kad slu?am radio čini mi se da sve isti ljudi i sviraju.

Pozdrav,

Vasa

To je sve zbog istih plugova koje koriste

awacs 01-11-2012 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 336670)
To je sve zbog istih plugova koje koriste

Ili dele isti mozak, jebemliga... izdelili naloge ko na UAD-u

Pozdrav,

Vasa

Znak 01-11-2012 08:58 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 336664)
Rekoh onako da malo poboljsam produkciju na kreativan nacin a da mozak ostane svijez za druge stvari :)

E, o tome sam uvek sanjao! Sva kreativnost da se odrađuje automatski, a mozak da se koristi samo za hedonizam. Ima ona pesma "U dvehiljaditoj godini svi ćemo biti gospodini, je?ćemo bombone i čokolade, a roboti će da rade". To kasni već dvanaest godina i polako gubim strpljenje...

Mrgud 01-11-2012 09:12 PM

neko se trudi na neki nacin je kreativan i posle 20 godina mixevi mu zvuce prosjecno i kao gomila drugih,a neko je dobar poznanik sa vrhunskim majstorom i za par godina ima odlican uspijeh,zna znanje i cijenjen je..sva vrata su mu otvorena

dvuckovic 01-11-2012 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 336676)
neko se trudi na neki nacin je kreativan i posle 20 godina mixevi mu zvuce prosjecno i kao gomila drugih,a neko je dobar poznanik sa vrhunskim majstorom i za par godina ima odlican uspijeh,zna znanje i cijenjen je..sva vrata su mu otvorena

Pa, je li onda do plugina ili nije?

spartakus 01-11-2012 09:14 PM

e ako hoces da u momentu promenis zvuk kika ili bassa a da se nesmaras imam resenje za tebe uad pultec free plug.upalis jedan na kiku i namestis preset monster kik.drugi na bass i preset punch bass.pa prosudi..aj ako ima tih mozgova hocu ako moze na rate..

dvuckovic 01-11-2012 09:16 PM

Mozda ovo:

http://www.dandugan.com/products/

branoy 01-11-2012 09:19 PM

neko se trudi na neki nacin je kreativan i posle 20 godina mixevi mu zvuce prosjecno i kao gomila drugih,a neko je dobar poznanik sa vrhunskim majstorom i za par godina ima odlican uspijeh,zna znanje i cijenjen je..sva vrata su mu otvorena.. ajde OK! a tebi da je da s pluginima zajebes i tog strucnjaka za jedan dan?

Mrgud 01-11-2012 09:27 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 336677)
Pa, je li onda do plugina ili nije?

nekako slicno dodje ili magicni plug-in ili znanje steceno bez po muke

Mrgud 01-11-2012 09:28 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 336681)
neko se trudi na neki nacin je kreativan i posle 20 godina mixevi mu zvuce prosjecno i kao gomila drugih,a neko je dobar poznanik sa vrhunskim majstorom i za par godina ima odlican uspijeh,zna znanje i cijenjen je..sva vrata su mu otvorena.. ajde OK! a tebi da je da s pluginima zajebes i tog strucnjaka za jedan dan?

ako stvarno vjerujes da ces ga zajebat onda ces ga zajebat :D

awacs 01-11-2012 09:29 PM

Pa možeš da ga zajebeš i bez plugina. Mislim, možeš da mu otmeš pare, ženu, slavu.

Pozdrav,

Vasa

dvuckovic 01-11-2012 09:31 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 336686)
nekako slicno dodje ili magicni plug-in ili znanje steceno bez po muke

Nisam siguran da razumijem. Znanje ne implicira a priori muku. Ima talentovanih ljudi koji lako uce. Magicni plugin nema veze sa znanjem. Vise sa ocekivanjem od nepoznatog.

Nisam ti bas odgovorio na pitanje.

Mrgud 01-11-2012 09:41 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 336690)
Nisam siguran da razumijem. Znanje ne implicira a priori muku. Ima talentovanih ljudi koji lako uce. Magicni plugin nema veze sa znanjem. Vise sa ocekivanjem od nepoznatog.

Nisam ti bas odgovorio na pitanje.

ako cemo tako onda nisam bas siguran da svi razumiju u potpunosti ono sto rade,jednostavno znaju kako se to radi,citao si sigurno ovdje na Rumskom da ljudi koji su poduze u ovome postavljaju smijesna pitanja a ponovo se bave muzikom i songovi solidno zvuce!

dvuckovic 01-11-2012 09:50 PM

Ok. Za mene je najkorisnija literatura bio forum majstora koji se bave ugradnjom mikrotalasnih pecnica. Oci mi je otvorio, ozbiljno. U tom pravcu, nemam nista protiv ljudi koji manje ili vise uspjesno koriste tehnologiju za stvaranje muzike. Naprotiv. Dobar dio problema i potice iz toga sto nisu cesti ljudi koji mogu da istovremeno razumiju i tehnicki i kreativni aspekt muzike, pa oni koji vise naginju "muzickom" ocekuju da ima nesto sto samo pravi super ZVUK od MUZIKE.

Bice jednog dana.

branoy 01-11-2012 09:58 PM

gledaj ovako , ubacis vsti bilo koji daj mi daj primer zasto on ne zvuci? sve do jednog zvuce!! sam na svoj nacin,, sad je pitanje,, ono veliko,, kako sakrit taj zvuk da ne zvucis PC-evski!! znaci oces vise, kaseta, analogija, vintage itd, sam da nije zvuk PC,, zvuci i creative labs. sve zvuci, sam na svoj nacin. treba znati prekonvertovati taj zvuk u onaj koji ti hoces. itd..

EQ,=, zvuk nije samo eq,, lako je dodat low, midle i hi,, to samo izdize frekvencije,, i opet njeg ne smatram najvecim faktorom za ono gore sto pisem, msm samo malo u nekim granicama.. on ga korektuje sta ti smeta itd..

eo ti jedan test .. snimi sa vsti plug neku stvar 10 kanala,, export, i zvucace ti PC ladno kao i u programu,, uploaduj to na YOUTUBE, imas tamo par kvaliteta,, stavi npr na 320,, videces kako osetis neki shum, sakrije ti tu digitaliju, cist primer da ti pokrije digitaliju je tu taj konverter njegov, ima nesto svoje. sto ja ne znam dobit u mixu bas tako. itd opet..

neka moja iskustva..

DaBear 01-11-2012 10:01 PM

kakva diskusija !!?? :shock::confused::D

Mrgud 01-11-2012 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 336692)
Ok. Za mene je najkorisnija literatura bio forum majstora koji se bave ugradnjom mikrotalasnih pecnica. Oci mi je otvorio, ozbiljno. U tom pravcu, nemam nista protiv ljudi koji manje ili vise uspjesno koriste tehnologiju za stvaranje muzike. Naprotiv. Dobar dio problema i potice iz toga sto nisu cesti ljudi koji mogu da istovremeno razumiju i tehnicki i kreativni aspekt muzike, pa oni koji vise naginju "muzickom" ocekuju da ima nesto sto samo pravi super ZVUK od MUZIKE.

Bice jednog dana.

slazem se,nemam ni ja nista protiv njih vjerovatno jer sam i ja za sada tu nedje izmedju ,niti pretjerano kreativan niti pretjerano tehnicki potkovan ,mada mislim da svako ko je zainteresovan i voli produkciju moze da shvati dosta toga samo kad se nadje neko da mu objasni i uputi ga,problem je sto je audio produkcija obiman materijal za izucavanje pa do nekih aspekata dodjes tek posle nekog vremena ili sto je najgore nikad!
Ne vjerujem da postoji covjek kao sto je ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=jCs_Av51moI

dvuckovic 01-11-2012 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 336695)
kakva diskusija !!?? :shock::confused::D

Polako, vidis da se razvija u pravom pravcu. Bice tu novih saznanja.

NIelectroy 01-11-2012 10:04 PM

@Mrgud Brate ti si kralj majke mi hahahhahaznaci ne verujem sta citam. Mogu da se kladim da si namerno postavio ovo pitanje! Znaci ne verujem lik pita dali ima neki plug in koji zamenjuje mix inzenjera a po mogucstvu ako moze i master inzenjera da zameni... kad bolje razmislim takav plugin postoji odnosno vec ga je jedna poznata firma napravila:

<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kC1xnDsloBk?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kC1xnDsloBk?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

awacs 01-11-2012 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 336692)
oni koji vise naginju "muzickom" ocekuju da ima nesto sto samo pravi super ZVUK od MUZIKE.

...i stoje nasuprot onih koji očekuju da postoji nešto što samo pravi super MUZIKU od ZVUKA.

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 336696)
Ne vjerujem da postoji covjek kao sto je ovaj:
http://www.youtube.com/watch?v=jCs_Av51moI

Gledam ja jednog takvog svako jutro u ogledalu, ali taj nije ovoliko pošten.

Pozdrav,

Vasa

Mrgud 01-11-2012 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 336699)
...i stoje nasuprot onih koji očekuju da postoji nešto što samo pravi super MUZIKU od ZVUKA.

Gledam ja jednog takvog svako jutro u ogledalu, ali taj nije ovoliko pošten.

Pozdrav,

Vasa

ali nemogu jedni bez drugih :)

NIelectroy -hahaa ovo je bas dobro "Turn My Knob" ;)

Znak 01-11-2012 10:35 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 336697)
Polako, vidis da se razvija u pravom pravcu. Bice tu novih saznanja.

Ovaj thread je za Pričaonicu. Već na početku je Moritz rekao da je potreban mozak da bi kick i bass zvučali kako treba i to je jedini normalan odgovor, a sve ovo dalje je čisto zezanje.
Jer, šta znači da nešto zvuči "kako treba"? Već tu je plugin zaglavio. Kompjuter nema pojma kako treba i nikad neće imati.

Matoree 01-11-2012 11:05 PM

ljudi troluje vas covek :)

dvuckovic 01-11-2012 11:07 PM

German band called "We butter the bread with Butter".

MUzzY 02-11-2012 02:27 AM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 336703)
ljudi troluje vas covek :)

Say it ain't so! :shock:

All times are GMT +1. The time now is 11:30 PM.