![]() |
Stvarno noobovsko pitanje
Imam karticu Delta 66 sa breakout box.
E sad kad uklju?im slu?alice u output ?ujem samo jednu slu?alicu:) Dali postoji mogu?nost da ?ujem stereo ili moram kupiti jo? ne?ta izme?u:confused: hvala |
Re: Stvarno noobovsko pitanje
Quote:
|
Quote:
Ka?e nema razlike u kvaliteti osim ako y adapter nije lo?:) |
Zavisno od toga koje slusalice ukljucujes u deltu, imaces manji ili veci problem sa zvukom. Ipak je to linijski izlaz, impendance missmatch je ocigledan, mislim, cuce se nesto sigurno, ali kako?
Ja bih ipak isao na neki mali Headphones amp, ima ih dzabe, SM, Behringer, Presonous... |
Quote:
Audio-Technica ATHM50S nisam ba? pri parama, kolko ko?taju ta ?uda:( |
Evo malo wikija o onome sto sam sturo spomenuo:
Headphone outputs and line outputs are sometimes confused. Different make and model headphones have widely varying impedances, from a common low of 32 Ω to a few hundred ohms; the lowest of these will have results similar to a speaker, while the highest may work acceptably if the line out impedance is low enough and the headphones are sensitive enough. Conversely, a headphone output generally has an impedance of only a few ohms (to provide a bridging connection with 32 ohm headphones) and will easily drive a line input. For similar reasons, "wye" cables should not be used to combining two line out signals into a single line in. Each line output will be driving the other line output as well as the intended input, again resulting in a much heavier load than designed for. This will result in signal loss and possibly even damage. A mixer should be used instead. Slusalice su na 38 oma, a izlaz iz delte 100-600. Vidi ovde cega sve ima: http://www.thomann.de/gb/headphone_p...46653a5d0463f6 Modeli od 20e do 100e od sm audio, presonous, behringer... su sasvim prihvatljivi. |
Ili uzmeš ovako nešto... Ili još bolje ovo npr...
Imaju odlične preampe, doduše nisu beskrajno glasni, ali da sasvim pošteno glasno radiš i imaš brutalan zvuk. Ako imaš na integrisanoj s/pdif ili optiku, još bolje! Ovi uređaji generalno imaju opasnu konverzju i zvuče zaista sjajno... Ja koristim Sony JE530 , da ne palim mixer i sve ostalo za mix... Ako ne tako nešto, onda mora da se "spiči" ~ 100€ ako hoćeš iole upotrebljiv zvuk. Nemoj kupovati jeftine preampe, stvarno su smeće... Nit zvuka, nit snage... :cry: Btw, imam iste sluške... |
Fantasticna ideja! Podrzano+++.
|
Ista stvar i kod mene !Gdje nabaviti famozni Y adapter,dali neko zna?:)
|
Pobogu, kupi? kablove i DIY...!
11 minuta posla...! (sa 5 min grejanja lemilice) Bud?? Pa sam "Y" kabl je "bud?" sam po sebi! |
1 Attachment(s)
Slusaj sad ovo,evo upravo prikljucio Pioneer SE-DJ 5000 i 3/4 out i najednom mi je sam dosao stereo?!? :confused:
Naravno,podesio sam izlaza sa karte,na DELTA-inom control panelu za putanju,i evo radi stabilno !Mada,Jeste zvuk je prilicno losiji (malo je nekako distorziran) Javljam ako bude kakvih promjena,cudno mi ovo ... Evo sluski |
Quote:
|
Quote:
|
Pa druže, ja sam iz NS, neću valjda ja da tražim po HR oglasima...!?!?
Traži polovan MD, sigurno i tamo ima...! Sprave koje baš valjaju su: No.1- SONY, zatim: Yamaha, ,Tascam, Sharp, Kenwood, Philips, Tehnics, Aiwa, etc...:wink: Realno , ne mora ni da radi MD, samo da mu rade funkcije s-pdif, AD-DA i to je to, čak i crknut je odličan, jbg, ne snima, ali daje razlog za obaranje cene! Isto tako je glupo platiti više od - 50-60-ak evra za spravu u FULL stanju, s' obzirom da su uglavnom preko 10 godina stare...! Možda baš neko ludilo sa 24-bit, pa ko je entuzijasta.... 20-ak € max, ako je olešen i ne radi rec/play (sa ispravnim AD-DA i digital konekcijama)...:wink: |
Quote:
http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...-oglas-2657564 |
Quote:
Hvaka Bockie :thumbsup: Sent from my GT-I9300 |
Quote:
Quote:
Evo ti, OVO je DO JAJA!!!! Evo i specifikacije! (tu imaš i manual) Zovni, probaj da malo spustiš cenu, ali to je to! 40€, sprava je mrak! Onaj prvi što si našao je dobar, mada nema digital out, samo in, što i nije strašno toliko, a ovaj ima sve to i odličan je uređaj! Ja imam JE530, ovo je 520, ali to je to, kupuj, i uživaj! |
Quote:
|
Jbg, vidi?, kod mene na Sony mo?e bez diska, samo prika?e "AD-DA" na ekranu...
|
Meni pise no disk..i nista ne reaguje..kontam da je to u pitanju..
Kupio sam prazan MD danas u Ns...ali izgleda ne radi sprava... Kad ubacim disk i stisnem REC pise TOC W ERROR ... Definitivno ne radi...jel zna neko servis neki da ga odnesem u NS ....ili BG.. |
Au...:shock: Pa jel si ga uzeo kao "full ispravnog"...?
Zovi odmah lika...! Napiši tamo na KP u komentarima da je prevarant ako neće da priča...! E...pas mater...#%$@#...:mad: |
Pisalo je full ispravan...zvao lika kaze da je radio...sigurno su ga u transportu protresli..msm ne znam sta da radim sada..da li pistoji neki servis u Ns da ga odnesem ..?
Bas mi krivo jbt...nije neka lova ali sam mogao da uzmem sony za 15-tak evra vise.. Sent from my GT-I9300 |
@Dexxy imas pm za bg servis.
|
Ok..hvala
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 |
Mozda je glupo, ali ajde da ipak kazem: da li je mini disk bio kojim slucajem write protected ? Jesi li se setio da proveris ? Mada onda, bar meni na TASCAMu, ispisuje write protected...
|
Nije write protected..vratio sam ga liku..cekamda mi nadje drugi...
|
Quote:
moram ga pitati dali radi bez minidiska? :) |
1 Attachment(s)
Izlaz (analogni ili digitalni) sa sa karte (integruše umeju da imaju s/pdif činč ili optiku) spojiš na minidisk dek u ulaz (digitalni ili analogni)...
Sad vidim da delta ima coaxial s/pdif, pa onda sa njega na MD... Traži MD sa coaxial s/pdif inputom... (preporučujem SONY) E onda imaš zaista izuzetno kvalitetan izlaz sa DAW, ili celog PC-a uopšte... Može da se koristi i kao kontroler za monitore, kao preamp za sluške i može i da veoma kvalitetno snima stereo! (atrac format (minidisk format) je izuzetno kvalitetna kompresija, autor formata je Sony koji se "kune" da nema značajnih čujnih razlika u odnosu na CD)... Radi se o "dinamičkoj" a ne frekventnoj kompresiji kao kod mp3. Dakle Full spektar 44.1 ili 48khz) Meni je zgodno npr. da pred kraj nekog mix-a ili rada na nekom projektu tog dana, snimim urađeno, i na klik-dva mogu da preslušam, bez da "dižem" DAW i projekat 10 minuta... |
Quote:
http://i46.tinypic.com/2nk6y53.jpg kakav mi to kabal treba? |
1 Attachment(s)
E... ...sto mu....pilećih krilaca...:banghead:
Onda proveri da li imaš integrisanu na ploči i da li ista ima neki digitalni izlaz. Može i sa nje, opisao sam to već... U kranjem, i da nemaš nikakav digitalni izlaz, koristi 2 analogna sa Delte... Iz Boksa u MD...npr. 3 i 4 u L/R činčeve na MD... Ovim kablom: http://www.soundsliveshop.com/Handle...PR%20Cable.jpg |
Quote:
Ako hoćeš analognu vezu, onda 1/4" jack ("gitarski") sa jedne strane, a sa druge onakav kakvi su analogni ulazi na MD-u. Pozdrav, Vasa P.S. @Boki. Na tvojoj slici je Delta 44, Delta 66 ima Spdif na PCI karti. |
1 Attachment(s)
Da, ja se zajebah, ali dođe korisno za druge čitaoce...
Dakle kao što sam opisao u svom pređašnjem postu. Sad, možda čovek nije gledao da ima i ona kutija ispod stola što svi kablovi idu u nju, e tamo ima i prvi deo kartice za koju je prikačen taj break-out box... ...ovim kablom... (Volim kad ovako imam goveđih živaca...ehe...) E sad za integrisanu karticu ide npr. ovako (optički ili koaksijalno): |
Quote:
Cekaj bre,evo ovdje sve objasnjeno !Iz coaxial s/pdif sa karte (dakle zaobilazeci b-box jel tako),cincevima u MD coaxial s/pdif ibnput i eto ga ! :) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 07:05 PM. |