Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42099)

Charm 23-08-2012 09:32 PM

AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB

uparicu ga naravno sa odgovarajucom plocom i planiram 8gb rama...zvucnu imam emu0404 pci nebitna mi je integrisana....zanima me jel moze da mi zavrsi posao oko produkcije cubase 5 koristim,volim tonu efekata da stavljam i tonu kanala plus bih radio i video mix montazu u premieru....drugua solucija mi je intel i3 ali ova prva solucija mi vise odgovara sa ekonomskog aspekta...u skorije vreme bih trebao ovo da kupim pa molim za brze odgovore ko se razume...i naravno svaka preporuka savet oko procesora i ploce je dobrodosla...pozzz

Moritz 24-08-2012 12:24 AM

Re: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB

ako ces ozbiljan rad u DAW sa puno svega odmah zaboravi AMD i kupi intel.
AMD = Gaming, grafika
Intel = Pro Audio Video

Bockie 24-08-2012 08:58 AM

Sla?em se sa Moritz-om...!:thumbsup:

Intel
apsulutno!

Gigabyte ploča za stabilan OS...!

Filip_ 24-08-2012 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by Charm (Post 332496)
drugua solucija mi je intel i3 ali ova prva solucija mi vise odgovara sa ekonomskog aspekta...

Koliko para toliko muzike.

spartakus 24-08-2012 10:26 AM

slazem se sa ljudima u vezi intela,ali(uvek to ali)potrosnja zavisi od tvog izbora programa.ja koristim amd x2 i prezadovoljan sam.svako od nas ima drugaciji pristup.imam drugara koji tvrdi da sto veci program to bolje ja se neslazem sa tim.prijatelj sa foruma kaze da sam se prevario sto sam uzeo amd kaze cubase 5 nece hteti lepo da radi. prodje 2 godine ja i dalje radim u cubasu i sve sljaka u full-u.tone efekata i pri kraju projekta ipak 60% opterecenja.ako kupis intel neces pogresiti,ja samo predlazem kao savet,tj setim se na cemu se radilo pre par godina ali te godine su prosle..

diviner 24-08-2012 10:36 AM

U principu bi AMD masina trebalo da radi OK, ali ono sto je provjereno, jeste intel.

Koliki ti je budzet sa kompletnu konfiguraciju, mozda mi mozemo nesto da ti ponudimo od starih ruDAWa (baziranih na Q6600 quad procesoru, 8GB rama itd, mozemo da ubacimo i noviju GTX 4xx nvidia graficku za cuda procesing u premieru itd) ?

Charm 24-08-2012 12:06 PM

Prvi plan mi je bio da kupim gotovu konfiguraciju ove sadrzine
Asus P8H61-M LX3
Intel i3 2100 3.1ghz
Intel Hd2000 neka integrisana
8GB DDR3 1333 MHz Kingston
Cooler Master Midi Tower 500W cena je 34000 to mu dodje oko 300e
ali citao sam kritike da je ova ploca losa,pa sam posle smislio da probam da sklopim sam konfiguraciju u ovom cenovnom rangu...Sta mislite jel moguce po ovoj ceni naci nesto bolje?
Imam 500gb sata II hard sa ovog sad kompa kao i emu0404 tako da bih to prebacio na novi u slucaju da sklapam...

fix3r 24-08-2012 01:17 PM

Kako Cubase nece da radi, i AMD nije proveren? Proveren gde?
High end Intel je brzi, nema spora, ali AMD za tih 100-ak evra koliko kosta taj CPU, radi sasvim lepo.

Taj CPU je malo mator, ali radice OK. Nije nikakva zver da ocekujes ne znam kakve performanse od njega, ali bice OK za DAW. Uzmi AM3+ plocu da bi eventualno mogao da apgrejdujes na neki 6- ili 8-core Bulldozer. Licno, moj 6-core AMD mi ne daje previse razloga da moram da kupujem mnogo skuplju Intel kombinaciju, nece ni tebi.

diviner 24-08-2012 01:21 PM

Ovo je vec drugi put da clanovi foruma sami (ili im to najvjerovatnije sklope "strucnjaci" u nasim maloprodajnim kompjuterskim radnjama) sklope konfiguraciju u kojoj je ploca koja nema PCI slotova (mislim, kako onda ubosti zvucnu ???). Toliko o strucnosti trgovaca u istim...

Skoro je bila slicna tema:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41937

Covjek je na kraju uzeo od nas Q6600 konfiguraciju sa Asus P5Q plocom i 6GB rama. 500GB hdd, odlicno ThermalTake Kuciste i napajanje, 8600GT graficka, za 350 eura (pola godine garancija), i zadovoljan je, radi na tom kompu...Uz sve to dobije i ruWIN7 softverski setup koji je vec podesen da preko jbridge iskoristi sav ram, i u kome ima preko 1.3TB vec instaliranih instrumenata (odnosno onoliko koliko moze da stane na hdd).

Jedino je kuciste novo, a sve ostalo je iz nasih starijih ruDAW masina (od ljudi koji su mjenjali svoje konfiguracije na nove i5 i i7 ), tako da to provjereno radi u audio domenu (+ sto je masina OSX kompatibilna).

Ovo pisem zato sto cemo uskoro imati jos takvih masina, pa cisto da znaju i ostali koji hoce da za male pare imaju solidne radne masine...

Asus P5Q
Intel Core 2 Quad Q6600
4 x 2GB DDR2
1TB 7200 HDD
Gigabyte 8600GT DualDVI (dual view)
Dvd rezac SATA
Blueberry 500W
Kablovi i dodatni kuleri (12cm vent)
Adaptacija Kućišta, Adaptacija napajanja (da budu tihi).

420 eura
Bez hdda 350 eura.

Charm 24-08-2012 05:23 PM

da da pogledah sad temu identicna je konfiguracija,da definitvno nikako to sa plocom bez pci slota,
A sta mislite o mojoj trenutnoj masini
Athlon 7850 dual core 2.81
asus nforce 6
2bedna gb rama ddr2 800
ati radeon 5450 hyperM 1gb dd3
konkretno zanima me dali bih dobio sta kupovinom samo rama(tipa do 8gb),posto u ovim mojim problemima koje imam sa kocenjem pri vise kanala u kjubejzu sa efektima kontam da se rami napune...cpu usage mi je 4% skoro nikad preko...

diviner 24-08-2012 10:59 PM

OK, ako ti vec imas AMD masinu, pa hoces da uradis upgrade na x4, to bi ipak bilo najisplativije, te ti ja savjetujem da nadjes nekog prodavca od koga bi mogao dobiti x4 na probu (memoriju takodje) pa kada vidis rezultat, i da li ti to radi posao, platis...

To ti je definitivno najisplativija varijanta...

A govorim da obavezno probas, zato sto nisam siguran da ce ti x4 rjesiti tvoj problem (jer je jako cudno da ti efekti napune ram, kao prvo, a kao drugo da ti je proc na 4% zauzeca, a da citava stvar stuca).

Iskustava sa AMD masinama malo ko ovdje ima, pa tako ni ja ne mogu da ti dam neki bolji savjet/pomoc.

Charm 27-08-2012 09:32 AM

Hvala ljudi na pomoci ,za pocetak cu da probam da nadogradim memoriju prvo pa ako ne stima idem na konfiguraciju,tipa osnova intel quad core neki pa odgovarajuca ploca...:D

Charm 28-08-2012 11:09 AM

1.INTEL
i5-2320 3.0GHz 6MB

2. GIGABYTE
GA-Z68XP-UD3

3.8 Gb dd3

sta mislite o ovome???

nikolicdn 28-08-2012 12:40 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 332499)
ako ces ozbiljan rad u DAW sa puno svega odmah zaboravi AMD i kupi intel.
AMD = Gaming, grafika
Intel = Pro Audio Video

Glupost!

Igor 28-08-2012 02:22 PM

Ne da nije glupost, nego je suva istina. Imao sam AMD-a i od kada sam

pre?ao na Intel, u svakom smislu osetio sam boljitak. Ja zaista nisam ?uo

da iko radi ozbiljan posao na ra?unaru, gde o?ekuje pouzdanost i

izdr?ljivost ma?ine, a radi na AMD-u.

Intel je da jednostavno sedne? i radi?.

nikolicdn 29-08-2012 07:01 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 332730)
Ne da nije glupost, nego je suva istina. Imao sam AMD-a i od kada sam

pre?ao na Intel, u svakom smislu osetio sam boljitak. Ja zaista nisam ?uo

da iko radi ozbiljan posao na ra?unaru, gde o?ekuje pouzdanost i

izdr?ljivost ma?ine, a radi na AMD-u.

Intel je da jednostavno sedne? i radi?.

Ja imam sasvim suprotna iskustva! Imam AMD Athlon 7750 Black Edition i uporednim testovima sa dvostruko skupljim Intel-ima i dalje nisam nasao dovoljan razlog da opravadam razliku u cifri. Rad je vrlo stabilan na cubase 5 sistemu simultano koristeci i opterecujuci procesor sto u midi programingu (VST) tako i sa Audio manipulacijama! Sto se tice procesora u istom cenovnom rangu, situacija je takva da AMD shije konkurenciju (Intel) za dva koplja!

Moritz 29-08-2012 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 332769)
Ja imam sasvim suprotna iskustva! Imam AMD Athlon 7750 Black Edition i uporednim testovima sa dvostruko skupljim Intel-ima i dalje nisam nasao dovoljan razlog da opravadam razliku u cifri. Rad je vrlo stabilan na cubase 5 sistemu simultano koristeci i opterecujuci procesor sto u midi programingu (VST) tako i sa Audio manipulacijama! Sto se tice procesora u istom cenovnom rangu, situacija je takva da AMD shije konkurenciju (Intel) za dva koplja!

Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE. Samo je pitanje sta ti ocekujes od svoje masine...
AKo hoces da poteras ozbiljne projekte, govorim o par desetina MIDI kanala i nekih 20 VST sa plug-inovima na svim kanalima bez da bilo sta freezujem ili renderujem a da pri tome sve sljaka kao sat bez stucanja i pikova do 100% VST CPU onda SAMO INTEL.
Posedujem licno i radim na 2 PC ( 6 core AMD i i7 6 core) plus dva Mac-a tako da znam o cemu govorim.
Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije .
Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela ?
Pricam o iskustvu a ne o rekla-kazala paljevini za nekim od brendova

P.S. i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare

awacs 30-08-2012 12:13 AM

Evo, ja se javno stidim ?to jo? uvek imam Athlon X2 4200 @2.21GHz :ups: Mislim, stidim se zato ?to sam čuo neke radove koji su rađeni sa lo?ijim procesorima, a zvuče bolje od svega ?to sam ikad uradio.

Uglavnom ni ne pogledam teme koje se tiču procesora, matičnih ploča, FW chipseta i sličnih stvari, ali me neki đavo naterao da pogledam ovu... i ba? je zabavno. Čisto me nateralo da se upitam kako su ljudi i?ta uspevali da snime, isprogramiraju i smiksaju na bilo čemu osim na Intelu. Oba?ka, kako su uspevali da naprave bilo kakav zvuk sa manje od 25 VSTi sa po ~3 FX plugina po kanalu?

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 332772)
Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela?

Pre desetak godina sam slu?ao pitanje "za?to li Apple nije pre?ao na Intel, kad je toliko dobar?".

Pozdrav,

Vasa

nikolicdn 30-08-2012 12:16 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 332779)
Evo, ja se javno stidim ?to jo? uvek imam Athlon X2 4200 @2.21GHz :ups: Mislim, stidim se zato ?to sam čuo neke radove koji su rađeni sa lo?ijim procesorima, a zvuče bolje od svega ?to sam ikad uradio.

Uglavnom ni ne pogledam teme koje se tiču procesora, matičnih ploča, FW chipseta i sličnih stvari, ali me neki đavo naterao da pogledam ovu... i ba? je zabavno. Čisto me nateralo da se upitam kako su ljudi i?ta uspevali da snime, isprogramiraju i smiksaju na bilo čemu osim na Intelu. Oba?ka, kako su uspevali da naprave bilo kakav zvuk sa manje od 25 VSTi sa po ~3 FX plugina po kanalu?

Pre desetak godina sam slu?ao pitanje "za?to li Apple nije pre?ao na Intel, kad je toliko dobar?".

Pozdrav,

Vasa

Lepo rezonovanje!

nikolicdn 30-08-2012 12:29 AM

Quote:

Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE. Samo je pitanje sta ti ocekujes od svoje masine...
AKo hoces da poteras ozbiljne projekte, govorim o par desetina MIDI kanala i nekih 20 VST sa plug-inovima na svim kanalima bez da bilo sta freezujem ili renderujem a da pri tome sve sljaka kao sat bez stucanja i pikova do 100% VST CPU onda SAMO INTEL.
Posedujem licno i radim na 2 PC ( 6 core AMD i i7 6 core) plus dva Mac-a tako da znam o cemu govorim.
Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije .
Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela ?
Pricam o iskustvu a ne o rekla-kazala paljevini za nekim od brendova

P.S. i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare

Naravno, sa empirijske tacke gledista je i moje stanoviste.

Sa pazljivim osvrtom na moj post, videcemo da nisam pomenuo niti 20 VST-ova (nije mi se do sada desilo) niti 100-ine MIDI kanala (ni ovo), a isto tako rekoh da u istom cenovnom rangu nisam primetio da Intel pruza nesto vise cak naprotiv.

Sto se tice navedene kompanije (nagrizena jabuka), o njoj sve najgore! ;)

Dakle, za vrlo ugodno bavljenje muzikom na DAW-ovima nikako ne treba tako olako otpisati AMD procesore!

Ili mozda ako nemas Intel iliti Apple onda nisi profi??? Ili jos gore "Cuje se razlika u zvuku..."?

diviner 30-08-2012 12:35 AM

Ja sam htjeo nesto da napisem na moritzov post, ali evo awacs se lijepo nadovezao...

Daleko od toga da se na AMDu ne moze lijepo raditi...Samo je trenutno (ponavljam po ko zna koji put) intel platforma "provjerenija" varijanta...

Mada cak i to da je intel provjerenija varijanta, nije bas u potpunosti tacno, s obzirom da sa novim chipsetima sve vise i vise zadaje glavobolja audio sektoru (pun je gearslutz problematika sa novijim chipsetovima i audio interfejsima)...

Ali to nam je sto nam je...

Bitno da se sa alatom (ne)zna raditi, a svako ce vec sebi (valjda) skrojiti alat po mjeri...

Moritz 30-08-2012 07:51 AM

Kao poentu mog ptrethodnog posta citiracu sebe "Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE... i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare"
@Awacs kao sto i sam kazes bitno je sta radis i sta si sa tim napravio a ne na cemu. Atari ....

A to mrzim AMD-intel jebe kevu ili obrnuto ili Apple je bog ...aman :banghead:

fix3r 30-08-2012 09:44 AM

Quote:

Imas neki konkretan primer ovih instrukcija i gde su koriscene?

nikolicdn 30-08-2012 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 332786)
Kao poentu mog ptrethodnog posta citiracu sebe "Da li AMD moze da zavrsi posao NARAVNO DA MOZE... i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare"
@Awacs kao sto i sam kazes bitno je sta radis i sta si sa tim napravio a ne na cemu. Atari ....

A to mrzim AMD-intel jebe kevu ili obrnuto ili Apple je bog ...aman :banghead:

ah, da! Nisam pominjao generichke testove! Probao uzivo!

Charm 30-08-2012 10:37 PM

E a zanimljivo je da moj amd athlon 7850 nije pravio problem pre sa gruvanjem pluginova i efekata,jel moguce da me jebava neki virus?posto mi je otprilike kad je i ova frka krenula krenuo i da mi zabada download sa neta i recimo jutjub,zabode u mestu i nece dalje dok ne pomerim kursor unapred...

Khan 30-08-2012 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by Charm (Post 332823)
E a zanimljivo je da moj amd athlon 7850 nije pravio problem pre sa gruvanjem pluginova i efekata,jel moguce da me jebava neki virus?posto mi je otprilike kad je i ova frka krenula krenuo i da mi zabada download sa neta i recimo jutjub,zabode u mestu i nece dalje dok ne pomerim kursor unapred...

Nije tu nista jadni AMD kriv, osim ako nije 'progoreo' od prljava 'ladnjaka nakrivo nakacenog.

Pobrisi viruse ako ih imas, ili bolje, reinstaliraj makinu, napravi dual boot ili sistem na HD 2 samo za audio, disable network i videces kako ce masina da se obraduje.

Kako danas stvari stoje, najveca potrosnja CPU je kada MI ne radimo 'nista', a kada 'ONI' rade svasta, sto se zna lose odraziti na zivce, comp resurse i zivotni vek HD-a.

Makaze u ruke je najbolji nacin. DAW station i internet se ne vole. Moze se surfovati sa bilo kog krsa od 30.e sa oglasa. Takodje, nepotrebno update-ovanje windowsa sa patch-evma koji nam ne trebaju i cija je namena nejasna, dave masinu bespotrebno, cist spyware.

Tranzit 01-09-2012 05:35 AM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 332769)
Sto se tice procesora u istom cenovnom rangu, situacija je takva da AMD shije konkurenciju (Intel) za dva koplja!

Intel u tom cjenovnom rangu i nema nesto posebno mnogo modela, mozda svega dva tri a sve ostalo je nekoliko puta jace od AMDa. Zalutao si, tvrdis nesto sto nema nikakvih osnova. Ta prica je mogla eventualno da pije vode prije desetak godina... danas... AMD je na umoru bar sto se profesionalnog audio rada tice. Ako se uskoro ne pojave sa necim revolucionarno novim i dobrim, nece dugo. Na jednom sasvim skromnom i7 2600K taktovanom na 4.2GHz pri latenci od 0,7 ms odnosno 32 sampla (nije greska u pisanju) i projektu sa desetak Kontakt instrumenata i nekoliko Convolution halova, brdom kompresora i EQ-a, a povrh toga i 8 audio traka, opterecenje procesora je jedva 15%. Sumnjam da bi AMD uopste i pokrenuo takav projekat.

nenad 01-09-2012 04:57 PM

Koristim taj procesor sa 8GB memorije + ultra brzi HDD ! Dakle, sve radi pa cepa... Po meni, za danasnje pojmove stvaranja i mixanja muzike u nekom iole razumnom finansijskom ambijentu, ovo je sasvim dovoljno. Sve sto ti bude bilo potrebno preko toga je ezoterija !

nikolicdn 02-09-2012 12:10 PM

Quote:

Originally Posted by Tranzit (Post 332888)
Intel u tom cjenovnom rangu i nema nesto posebno mnogo modela, mozda svega dva tri a sve ostalo je nekoliko puta jace od AMDa. Zalutao si, tvrdis nesto sto nema nikakvih osnova. Ta prica je mogla eventualno da pije vode prije desetak godina... danas... AMD je na umoru bar sto se profesionalnog audio rada tice. Ako se uskoro ne pojave sa necim revolucionarno novim i dobrim, nece dugo. Na jednom sasvim skromnom i7 2600K taktovanom na 4.2GHz pri latenci od 0,7 ms odnosno 32 sampla (nije greska u pisanju) i projektu sa desetak Kontakt instrumenata i nekoliko Convolution halova, brdom kompresora i EQ-a, a povrh toga i 8 audio traka, opterecenje procesora je jedva 15%. Sumnjam da bi AMD uopste i pokrenuo takav projekat.

Ovde sve sami profesionalci jbt... Nisam zalutao, radim sasvim pristojno na AMD-u, i nisam video razliku u trenutku kad sam ga uporedjivao (uzivo) sa skupljim Intelom, cak naprotiv!!! Dakle, ne pricam napamet, sto ne mogu tvrditi za tebe.

Tvrdim da je zesca glupost da se na AMD-u ne moze profesionalno raditi! Kakve si ti to osnove postavio u ovom postu?

Charm 02-09-2012 01:28 PM

Ok iskristalisao sam da cu uzeti ili Intel i5 2500K ili fx8120 kolika je realna razlika izmedju njih sto se tice mogucnosti rada,konkretno audio produkcija sa tonom vsta,kanala itd,plus video editing...razlika je u ceni kad sklopim 2 konfiguaracije podosta...Ako se baziramo na intel postoji li neki i5 jeftiniji koji bi mi zavrsio posao?

awacs 02-09-2012 01:30 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 332988)
Ovde sve sami profesionalci jbt...

Hahaha, baš tako :wink: Samo im žvaka više onako... gejmerska.

Pozdrav,

Vasa

awacs 02-09-2012 06:05 PM

Oh... ljudi, opustite se :) Siguran sam da Mihajlo (diviner) ne doživljava Intel kao svoje dete i da nije uvređen zato što neko misli da ima i druge lepe i pametne dece. A i nema neke vajde od toga da mu pričamo kako bismo kupili mašinu od njega, samo kad bismo imali para i potrebe :confused:

Charm je postavio temu sa dilemom da li da uzme quad core AMD ili Intel i3. I koliko sam shvatio hteo bi za 300€ da sklopi CPU/MB/8GB RAM konfiguraciju sa kućištem. Pa sad, ako neko ima nešto suvislo da kaže na tu temu i u tom budžetskom okviru - super.

Što se tiče onoga čija mašina leti, čija puzi i čiji je veći postoji ona tema http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828

Postoji i cela sekcija Promocija radova, pa ko hoće može i da pokaže koje su prednosti rada sa XYZ Kontakata i XYZ pluginova po kanalu.

Pozdrav,

Vasa

diviner 02-09-2012 06:50 PM

Eto reche awacs sve...

Charmu sam vec dao savjete (onoliko koliko sam mogao da pomognem).

Moze naravno i AMD da radi sasvim ok... samo ih mi nismo odavno koristili, niti probali, jer imaju jedan drawback: nisu bas sjajni za OSX . Zato cemo i ubuduce obilaziti AMD.

AMD mozda nudi nesto vise sirovih performansi za ulozen novac, ali ta razlika zaista nije toliko velika da se o njoj razglaba u ovakvom formatu. Posebno kada se u citavu pricu ukljuci OC i sve ostalo sto prati DAW (OSX sam vec pomenuo).

Od sada brisem svaku prepirku na relaciji intel amd...

Tranzit 04-09-2012 10:22 AM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 332988)
Ovde sve sami profesionalci jbt... Nisam zalutao, radim sasvim pristojno na AMD-u, i nisam video razliku u trenutku kad sam ga uporedjivao (uzivo) sa skupljim Intelom, cak naprotiv!!! Dakle, ne pricam napamet, sto ne mogu tvrditi za tebe.

Tvrdim da je zesca glupost da se na AMD-u ne moze profesionalno raditi! Kakve si ti to osnove postavio u ovom postu?

Sto ti mislis da ja pricam napamet to je vec tvoj problem, samo ti navodim cinjenice i nista vise. Na AMDu se ne moze cak ni pristojno raditi a o profesionalnom radu nema ni govora. Sto ti to ne mozes da prihvatis to je ponovo tvoj problem a to uopste nije razlog da na taj nacin korespondiras. AMD je jednostavno u ovom momentu vrlo daleko od dobrog, bar sto se tice audio rada. Ukoliko bas bides htio, mozemo i ti i ja postaviti slike testova a prepustam tebi da izaberes na koji nacin i odmah cemo vidjeti ko pise napamet. To moze da bude Cubase Test Song ili bilo sta sto izaberes, potpuno je nevazno. Tvrdim, bez obzira kakav test bio, da ce taj tvoj AMD biti bar 70% slabiji u tim testovima. A... da... i bez vrijedjanja, molim te.

@Diviner

Pisao sam ovaj post a da nisam pogledao tvoj posljednji, tako da se izvinjavam za ovo. Smatram i ja da jednom treba staviti tacku na ovo ali iskljucivo postavljanjem ovih testova tako da vise nece biti dvoumljenja i praznih prica a samim tim se i nece vise voditi ovakve sasvim bespotrebne rasprave.

nikolicdn 04-09-2012 11:07 AM

Otishao sam odavde, nema puno toga objektivnog i korisnog da se procita!

awacs 04-09-2012 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by Tranzit (Post 333098)
Sto ti mislis da ja pricam napamet to je vec tvoj problem, samo ti navodim cinjenice i nista vise. Na AMDu se ne moze cak ni pristojno raditi a o profesionalnom radu nema ni govora. Sto ti to ne mozes da prihvatis to je ponovo tvoj problem a to uopste nije razlog da na taj nacin korespondiras. AMD je jednostavno u ovom momentu vrlo daleko od dobrog, bar sto se tice audio rada. Ukoliko bas bides htio, mozemo i ti i ja postaviti slike testova a prepustam tebi da izaberes na koji nacin i odmah cemo vidjeti ko pise napamet. To moze da bude Cubase Test Song ili bilo sta sto izaberes, potpuno je nevazno. Tvrdim, bez obzira kakav test bio, da ce taj tvoj AMD biti bar 70% slabiji u tim testovima. A... da... i bez vrijedjanja, molim te.

Dru?e, svaka čast i tebi i tvom procesoru, ali koliko znam taj tvoj skromni i7 2600K u Beogradu ko?ta 260-270?. Pa sad, ako uspe? da smisli? kombinaciju matične ploče, 8GB RAM-a i kući?ta za preostalih 30-40? onda obavesti pokretača ove teme, a i nas ostale.

Pozdrav,

Vasa

Tranzit 04-09-2012 11:24 AM

U pravu si, skrenuo sam sa teme, na sta me je natjeralo pisanje bajki o AMD-u. Ne mora to da bude taj "skromni" i7 2600k, moze da bude i vrlo skromni i3-2120 a tu vec, za taj novac, moze da se sklopi vrlo pristojna konfiguracija koja ce opet performasom da bude daleko iznad pomenutog AMD-a.

Charm 07-09-2012 12:25 PM

Izvinjavam se ako sam izazvao rasprave postom,ali u principu forum i sluzi za sukob misljenja i iznosenje stavova.Pomogli ste mi svi ,plus sam istrazivao ,googlao ,citao i strane forume i mislim da sam nasao dobitnu kombinaciju,malkice sam povisio budzet (oko 400 ce ispasti sve):
Intel i5 3570k
gigabajt Z77
ddr3 8gb 1600mhz
emu0404 vec je posedujem
hdd moj ,nemam trenutno kesa za novi
graficka ima integrisana hd4000 ali imam i radeon hd5400
cooler master 612

To je to,Sta mislite!?

awacs 07-09-2012 12:34 PM

Prestani da mozga?, kupi i pravi muziku.

Pozdrav,

Vasa

diviner 07-09-2012 12:46 PM

Pa dobro, to je ploca, procesor (i hladnjak) i memorija za 400 eura... Ti si nam spominjao 300 eura za kompletno kuciste...

U svakom slucaju, uzimas nove stvari koje je malo ko probao, ali u sustini uzimas ok stvari, tako da bi to trebalo da ti radi super. Uzimaj!

All times are GMT +1. The time now is 10:22 AM.