Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   eurovision (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41531)

DigitalMan 27-05-2012 12:22 AM

eurovision

:rotfl:...ha,ha vidim već da svi sa gnu?anjem izbegavaju da načnu ovu na?alost neizbe?nu temu, pa ću biti dovoljno drzak i bezobrazan da Vas zamolim da naiskrenije opi?ete svoj do?ivljaj ovogodi?nje "Evrovizije"...a i sam ću to učiniti obećavam...samo da se saberem jo? malo...:confused:

wladymeer 27-05-2012 02:34 AM

Re: eurovision

Dok se ti sabereš mi se već poklali ovde: http://www.rumski.com/forum/showthre...110#post329110 :)

Bockie 27-05-2012 02:46 AM

Načeta je na drugom threadu.

Gledao sam malo, po' sata pred kraj...

Dobro piče ova bosonoga šveđanka, dobar glas, pesma narko smeće...

Šou pun gomile pederčića,ne znaš ko je muško - ko žensko, još Joxa ispade muškarčina... ...ruku na srce, perfektno je otpevao i dobro prošao...! ...eheh..."Nije ljubav ona stvar..."

Svuda ribe sviraju bubanj...kao wow...Muzike uglavnom tuc-prc za do 12 godina uzrast i to je to...

Azerbejdžan se pokazao do jaja... ...ostalo se zna , ovi glasaju za ove, svak' za svoje tra,la,la...

DigitalMan 27-05-2012 02:53 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 329114)
Dok se ti sabere? mi se već poklali ovde: http://www.rumski.com/forum/showthre...110#post329110 :)

...ma O.K. je to, Rambo, ko je skapir'o ko nije...mene interesuje kako ste do?iveli ovo finalno veče, nastup na?eg superstara, dominaciju domaće produkcije nad ostatkom zabludele Europe...itd. :wink:

DigitalMan 27-05-2012 03:14 AM

...ono što mi je posebno interesantno, ne znam da li je još neko primetio ili je to neki moj trip, ali ceo prenos mi je bio nekako uniforman, upeglan i onda kreće naša stvar, par dB-a glasnija, kao da je neko skinuo low pass sa 12kila...ma ne znam, kao kad krenu reklame posle neke serije...i ispade Željko grlatiji i od Kaliopi i od sjajne azerbejdžanke i španjolke koja je po meni postavila novi standard live izvedbe...:confused:

Arthur 27-05-2012 09:55 AM

čisto političko i ekonomsko smeće od manifestacije. Muzika ni pesme ni izvođači nemaju dodirne tačke sa razvojem događaja. Za naivne i dokone...

yaix 27-05-2012 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 329119)
čisto političko i ekonomsko smeće od manifestacije. Muzika ni pesme ni izvođači nemaju dodirne tačke sa razvojem događaja. Za naivne i dokone...

Ja spadam u ove druge...
Meni grkinjica bila do jaja...mislim da nikad nisam cuo da netko kaze tako slatko "Afrodizijak"
A i Cipar (srb. Kipar) se iskazao :D

DaBear 27-05-2012 10:05 AM

Evrovizija je postala institucija, sto bi rekli (ali iz potpuno pogresnih razloga!!):D
Toliki skup kitcha, nadobudnih pevaca, jako loseg engleskog (pisanja i pevanja), i zastarelih pesama na jednom mestu - to zasluzuje paznju !!
A da ne pricam sto ima ogromni gay following!! Tetkice vole sve sto je kitch i sto sljashti !!
E samo zbog toga vredi gledati..ko ocekuje nesto vise...nece ga naci!!:D:D

sRce 27-05-2012 10:06 AM

Uspavao sam se sinoć na pola... sad vidim da je Loreen (Sweden) pobedila... očekivano...

P.S. ...potajno sam se nadao da ovaj na? pola čOveK / pola EurosOng pobedi, da istrpimo u svim medijima proseravanje kako je najbolji i da nas zajebe vi?e sa njegove harmonike, izve?tačene face i sve ostalo... Jo? jednom čestitke Makedoniji i Kaliopi za najubedljivi glas...

alavuk 27-05-2012 10:08 AM

kaleope zakon :))))))) najsmesniji su mi bili oni homoseksualni roboti iz irske ...

Surfer 27-05-2012 10:20 AM

Svaka čast Joksimoviću.
Ne znam da li sam ikad u životu čuo nekog da točnije pjeva.
Kad sam slušao polufinale, mislio sam da i glas ide sa matrice :shock:

Uglavnom 3. mjesto je vrhunski rezultat.
Čovjek opet dokazuje da je najbolje što Srbija ima što god vi pričali i mislili.

Što se tiče ostalih, meni je ta Kaliopa totalno bezveze, ja stvarno ne vidim što ljudi vide u njoj. :confused:

Hrvatska se izblamirala sa očajnom pjesmom, očajnom pjevačicom, očajnim aranžmanom i očajnim nastupom.
Ali to je već jedna dublja priča.

Bosna mi je bila loša, inače ta žena je prelijepa ali su joj napravili grozan styling, dobro je rekao onaj njemački voditelj kad je naglasio da Maya Sar ne nastupa za Transilvaniju nego za Bosnu :D

Slovenija isto koma od pjesme i svega drugoga.

Pobjeda Šveđana očekivana, ubjedljivo najbolja pjesma iako se meni nastup i styling bosonoge vještice ne sviđa.

Rumunji imaju odličnu pjesmu i siguran sam da su jedini koji će imati europski hit.

Eto, neko moje viđenje. :)

iatros 27-05-2012 10:37 AM

Mislim da je Joksimovic bio klasa za sebe na takmicenju . Sve te neke animozitete nastranu, ali čovjek je pravi muzicar i to veoma dobar za razliku od ponekih drugih barbika na eurosongu.
Pjesma njegova nije klasični eurosong sablon, ima domaći prizvuk i pjevana na maternom jezika i ipak dobar plasman. Zaslu?io je i bolje! Čestitam!

Ostala Juga mi je slabija nego inače.

Pozdrav!

vasko 27-05-2012 11:28 AM

nikad bolje muzike na eurosongu nego ove godine

kipar, bugarska, svedska, ukrajina, odlicne pesme, hitovi

wladymeer 27-05-2012 02:17 PM

Quote:

Hrvatska se izblamirala sa očajnom pjesmom, očajnom pjevačicom, očajnim aran?manom i očajnim nastupom.
Ali to je već jedna dublja priča.
Nisam primetio da je Hrvatska bila očajna, ali se sla?em za Bosnu. Metrika refrena mi se nimalo ne svidja. Hrvatska sa druge strane je imala finu baladu koja ima refren, ima i Nina glas za to, ali nema motivisanu dijasporu :D

?to se tiče izvodjača ono ?to sam primetio jeste da Norve?anin ba? ne ume da peva a poku?ava na kraju pesme da izvuče neki "energičan" falset... i naravno zvuči kao amater :)

Irci su prototip onoga kako bi USAvizija izgledala da postoji.

Na?a pesma jako lepa, jedino mi "brodolom" na kraju pesme para u?i, ali bo?e moj. Ako probamo da izolujemo pesmu od imena i dela čoveka koji reklamira margarin, ispekao je zanat majstorski i stvorio stil. I kao da je konačno "iskorenio potrebu" da se poka?e kao pevač-tehničar i peva u slu?bi pesme. Zvučao je super i opravdao je poverenje. Samo ?to imam utisak da bi Eurosong trebao da se odmori malo od Joksimovića ako ?eli nekada da pobedi. Isuvi?e je navikao tu publiku da zna ?ta da očekuje od Srbije.

A ?to se tiče pesama koje su hitovi - iskren da budem, jednu reč nisam razumeo kod ?vedske Magi. Neće biti hit, osim kao materijal za remixe. Mene su recimo odu?evili Turci. Prvi utisak je bio "mjeh", ali posle finala mi je ba? legla - svaka čast aran?eru a i onome ko je osmislio scenski nastup. Rumuni i Bugari imaju pesme za na?e prostore i verovatno će se pu?tati preko leta. Bugarska mo?da za nijansu te?e.

Slobodanka iz Grčke dosadila i bogu i narodu. Uz odvratni engleski. Bolje da razbiju stereotip i po?alju barem Annu Vissi jo? jednom :)

E sad, ono ?to mene iskreno nervira jeste ?to svaki put kad zemlja sa Zapada pobedi, ona mesecima unapred bude najavljena kao favorit na kladionicama i stičem utisak da se tako dosta lobira na bezobrazan način. Prosto mi se nije gledalo glasanje. Ali razumem za?to je pobedila - prosto se izdvojila - sve oko nje je bilo drugačije, od pona?anja, stava, preko odeće do kadrova samog nastupa - unikat sa neverovatnom harizmom i energijom. A pesma sr? mainstreama 2012. Po meni dosta koketira sa japanskom kulturom i odgojem.

Mada imam utisak ili da se folira do besvesti ili da je na nekim drogama koje svet jo? nije video u masovnoj upotrebi :)

Everbeatz 27-05-2012 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 329135)
Ali razumem za?to je pobedila - prosto se izdvojila - sve oko nje je bilo drugačije, od pona?anja, stava, preko odeće do kadrova samog nastupa - unikatna u pravom smislu te reči. Po meni dosta koketira sa japanskom kulturom i odgojem i to dosta a pesma sr? mainstreama 2012te. Mada mi je lični utisak ili da se folira do besvesti ili da je na nekim ludim drogama koje svet jo? nije video :)

Nista posebno novo - rekao bih, Kate Bush wannabe

wladymeer 27-05-2012 02:31 PM

nije izmislila toplu vodu sigurno, ali je iskočila iz ESCa šablona na očigledno poželjan način. Kao i Ruske bakice :)

VukP 27-05-2012 03:03 PM

Po mom mišljenju, jedino odstupanje od tradicionalne ESC ponude bila je albanska predstava Bjork, iako ni aranžman ni vst-kvazi-orkestracija ni vokal nisu bili na nivou zadatka. Ipak, bravo za pokušaj.

BlasterMaster 27-05-2012 03:39 PM

da se ne vezujem za ostale takmicare, ali sto se tice Zeljkovog izvodjenja, po meni nekako cini mi se da sam mnogo emotivnije dozivljavao njegovo izvodjenje koje se pustalo po televizijama (sa gudacima, konfetama, light show,itd itd) jer nekako mnogo i taj scenski nastup i pokret tela ponese pesmu... doduse cini mi se da evroviziju sputava ovo pravilo 6 choveka na bini. a i cini mi se da je glas na evroviziji bilo malchice jaci u odnosu na instrumental... i baj d vej, dojam o pesmi je unistilo ono kadriranje, okretanje kamera, umesto da pokazu zeljka kad eksplodira pesma na prelazu, oni prikazuju publiku itd itd...

branoy 27-05-2012 03:54 PM

eurosong je ZURKA i dobro su bakice rekle dobro dosli na (EU) PARTY!! i to je to.. joksa trece mesto super, odlicno~

awacs 27-05-2012 04:11 PM

Quote:

Na?a pesma jako lepa, jedino mi "brodolom" na kraju pesme para u?i, ali bo?e moj. Ako probamo da izolujemo pesmu od imena i dela čoveka koji reklamira margarin, ispekao je zanat majstorski i stvorio stil.

Quote:

...jednu reč nisam razumeo kod ?vedske Magi. (...) Ali razumem za?to je pobedila - prosto se izdvojila - sve oko nje je bilo drugačije, od pona?anja, stava, preko odeće do kadrova samog nastupa - unikat sa neverovatnom harizmom i energijom. A pesma sr? mainstreama 2012.

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 329137)
nije izmislila toplu vodu sigurno, ali je iskočila iz ESCa ?ablona na očigledno po?eljan način. Kao i Ruske bakice :)

Pa eto, te tri pesme i jesu na vrhu zato ?to je svaka u svom domenu bila najupečatljivija. Takoreći, sla?em se sa tobom, osim ?to ja ne smatram "?vedsku Magi" mejnstrimom. To ?to ona radi je prosto danas in. ?eljko Joksimović je pak mejnstrim.

Nije mejnstrim ono ?to je trenutno in (ono ?to trenutno vole mladi) nego ono ?to uspeva da pre?ivi na du?e staze bez obzira na trenutnu modu. Kao otprilike country muzika i Lady Gaga u Americi, recimo. Zato sam u onoj drugoj temi pominjao VU i PEAK.

Uop?te, cela Evrovizija mo?e da se svede na tri glavne struje: "in", "frik ?ou" i "mejnstrim". Onomad pobedili oni frikovi iz Finske, pa Marjan ?erifović (to je vala bio spoj frik ?oua i mejnstrima), sad do?ao red na "in" struju.

?to se Joksimovića tiče... pre mnogo meseci sam podr?avao odluku RTS-a da ga delegira za Evroviziju, ?ta god ja intimno mislio o njegovom liku i delu. I eto, i danas mi je drago ?to je RTS poslao njega, a ne npr. Ramba (?ta god ja intimno... itd.). Nekako mi je ipak dra?e da ime svoje zemlje vidim pri vrhu nego pri dnu tabele. To je otprilike sve ?to uop?te mislim o Evroviziji kao takvoj.

Pozdrav,

Vasa

Everbeatz 27-05-2012 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 329142)
pa Marjan ?erifović (to je vala bio spoj frik ?oua i mejnstrima)

:D:D:D

haha

svaka cas' na lucidnom uvidu Vaso!

Uro?_86 27-05-2012 08:25 PM

Gledao sam "Evroviziju" i pažljivo slušao svaku pesmu i najveći utisak na mene ostavili su: Mađarska i Kipar,dok je Italija imala takođe odličnu stvar.
Život mi je postao lepši za ove tri pesme.

sasaristic 27-05-2012 08:59 PM

Ova devojka iz Albanije je pokidala.....spot je jos bolji.
http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y

rangor 27-05-2012 10:36 PM

Razumem da Nemci pevaju na engleskom jer ionako imaju gadan jezik, ali Italijani sa njihovim predivnim melodicnim italijanskim da spadnu na tako niske grane, niske grane gde ga se u potpunosti odricu, to nisam ocekivao..

Dozivesmo da, kao u Rimsko doba kada bejase latinski jezik glavni, engleski postane standard

Zeroo 28-05-2012 02:53 AM

Quote:

Originally Posted by VukP (Post 329138)
Po mom mi?ljenju, jedino odstupanje od tradicionalne ESC ponude bila je albanska predstava Bjork, iako ni aran?man ni vst-kvazi-orkestracija ni vokal nisu bili na nivou zadatka. Ipak, bravo za poku?aj.

Dajte neki link gde Bjork ubedljivije izvodi neku numeru od pomenute albanke,da cujemo radi licnog uverenja jer ja stvarno slabo poznajem njezin rad pa nemam realnu predstavu.Ja sam trazio po youtube ali nisam mogao da nadjem nista od Bjork sto bi me odusevilo kao pomenuta albanka.Po meni je ona ubedljivo najbolji vokal koji se pojavio ove godine na Euro songu.

sasaristic 28-05-2012 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 329165)
Dajte neki link gde Bjork ubedljivije izvodi neku numeru od pomenute albanke,da cujemo radi licnog uverenja jer ja stvarno slabo poznajem njezin rad pa nemam realnu predstavu.Ja sam trazio po youtube ali nisam mogao da nadjem nista od Bjork sto bi me odusevilo kao pomenuta albanka.Po meni je ona ubedljivo najbolji vokal koji se pojavio ove godine na Euro songu.

Ja poprilicno poznajem Bjork iz svih faza , i ruku na srce , iako ima elemenata koji podsecaju na neke njene radove (refren malo vuce na Play Dead)
Rona Nishliu je iz mnogo zaguljenije pozicije (nema isforsiranosti da zvuci alternativno, avangardno....) uspela da otpeva toliko lucidno(ne mislim na live)..
da zasluzuje svako postovanje.Linije i resenja su joj fenomenalni...posebno ako se uzme u obzir da peva na albanskom.

VukP 28-05-2012 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 329165)

http://www.youtube.com/watch?v=IMG51HDfr-A
(Pomoću search opcije na YT mo?e se lako naći i koncertno izvođenje većine pesama.)

Mo?da nisam bio dovoljno precizan : devojka nije ?timovala (u?ivo) i ostavila je utisak da tehnički nije dorasla zadatku. Moja primedba je bila na to ?to su aran?man i (kvazi)orkestracija suvi?e ekonomska klasa, za moj ukus. Da je iza sebe imala remek delo, kakvo je Vins Mendoza napravio od Bjork, verovatno bi sve izgledalo drugačije. Dodao bih jo?: su?tinsko sredstvo izraza kod Bjork je muzika, dok je ovde - s obzirom na skromnost realizacije iste - akcenat bačen na vokalni virtuozitet koji je, u slučaju Rone Nishliu na staklenim nogama. Su?tina je - smatram da je pesma morala mnogo ozbiljnije da se realizuje, ne zato ?to je lo?a već zato ?to je odlična.

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 329177)
Ja poprilicno poznajem Bjork iz svih faza , i ruku na srce , iako ima elemenata koji podsecaju na neke njene radove (refren malo vuce na Play Dead)

Zaista nisam rekao da je doslovno prekopirana neka konkretna pesma već da postoje jasne reference na stil.

Quote:

Rona Nishliu je iz mnogo zaguljenije pozicije (nema isforsiranosti da zvuci alternativno, avangardno....) uspela da otpeva toliko lucidno(ne mislim na live)..

Ja mislim na live.

Quote:

Linije i resenja su joj fenomenalni...posebno ako se uzme u obzir da peva na albanskom.

Linije & re?enja su, pretpostavljam, zasluga kompozitora pesme. Mo?da gre?im.

No, pre nego ?to ste skočili u odbranu dotične, da ste pa?ljivo pročitali samo dve rečenice shvatili bi da se u su?tini sla?em sa vama i da je RN jedina muzika koja se desila na ESC. I to ne samo ove godine. Među gomilom kvazi-sentimenta, dens numera koje bi i 90-ih bile sramotne i ?tos-pesmuljaka koji će za?iveti samo na dečijim rođendanima - Albanija se pojavila sa pesmom i svaka im čast na tome.

awacs 28-05-2012 01:42 PM

1 Attachment(s)
Pozdrav,

Vasa

quake2 28-05-2012 03:06 PM

I....sta cemo za sledeci Eurosong???....mislim da bi bio red da opet posaljemo Joksimovica...ako se Dinkic ne usljaka...

Khan 28-05-2012 04:39 PM

1 Attachment(s)
mala promena ugla...

SumAnuT 28-05-2012 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 329191)
Pozdrav,

Vasa

Nikada u meni muzika nije izazvala neprijatan osecaj blagoga blama radi druge osobe, kao kad je ova sa slike sto si okacio pocela da ispusta dusu na bini ... imao sam osecaj da je u pitanju neko cudno takmicenje ko moze vise da se prodere, a da ostane ziv ... i taman kad mislis da je gotovo i da nema vise vazduha u njoj, onda se prodere jos jednom i jos jace nego prosli put, sa sve onom facom u punom naponu, kao roni koleman kad digne 500 kila na biceps, zaista jedno neobicno iskustvo sam doziveo, koje nema nikakvih dodirnih tacaka sa muzikom i pevanjem, pre je to bio neki cirkuski freak show ...

SumAnuT 28-05-2012 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 329196)
I....sta cemo za sledeci Eurosong???....mislim da bi bio red da opet posaljemo Joksimovica...ako se Dinkic ne usljaka...

Ovo da ode na eurosong pokidalo bi:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EISHsufVlww" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

vasko 28-05-2012 07:43 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 329201)

haha...

dvuckovic 28-05-2012 09:46 PM

1 Attachment(s)
ako nekog zanimaju tehnicki detalji...

Jan 29-05-2012 01:05 AM

Meni je ?eljkova pesma vrh, produkcija, zvuk, melodija, odu?evljen sam kako zvuči, skinuh sa njegovog sajta da preslu?am stvar pa?ljivo i je*o mu je kevu, puno ogromno... Tekst mi se ne?to ne dopada, tekst ko tekst... U odnosu na Lane Moje, napredak 100 svetlosnih godina...

?to se Kaliopi tiče, ona je moj omiljeni ?enski vokal sa Balkana, uz Cecu Slavković, ali mi se nikako ne dopada aran?man u ovoj njenoj pesmi, plastično mi zvuči, zvuk električnih gitara mi je skroz bezveze...

cAAc 29-05-2012 06:11 AM

ja hteo da gledam i upalim tv i isla neka grupna pesma (sa bivsim pobednicima) i kad sam video koliko su zabolestili ugasio tv.
diptrot i anal ribe sa huba imaju prirodniji izraz lica nego oni sto su tad imali .

video sam klip sa Zeljkovim nastupom i drago mi je da je sto je tokom nastupa delovao normalno i nije se kreveljio ko debil niti upadao u preterane lazne sevdahe.

alavuk 30-05-2012 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 329224)

?to se Kaliopi tiče, ona je moj omiljeni ?enski vokal sa Balkana, uz Cecu Slavković, ali mi se nikako ne dopada aran?man u ovoj njenoj pesmi, plastično mi zvuči, zvuk električnih gitara mi je skroz bezveze...

to i ja isto pomislio , kao da je nedovrseno ...

Jan 30-05-2012 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 329287)
to i ja isto pomislio , kao da je nedovrseno ...

Da, da... ?teta, Kaliopi treba da prati dobra muzika... ?ena je car

Bockie 30-05-2012 02:37 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 329302)
Da, da... Šteta, Kaliopi treba da prati dobra muzika... Žena je car

Da, sad čuh... ...Pa-50 & Digitech rp70...:kesa:

AudioStorm 01-06-2012 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 329203)
Ovo da ode na eurosong pokidalo bi:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EISHsufVlww" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

1000 POSTO !!!!!

JK Rulez :D

Inace,sto se tice svih pjesama Nina je imala najljepsu pjesmu,ne znam kako je izvela i cije kreacije je nosila ali je sama pjesma za 2 klase iznad ostalih !
Svaka joj cast !

I jos nesto
Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 329072)
Rambo Amadeus je Svetski MEga Car i svako ko bljucka po njemu ima malu pishu 8-)

:thumbsup::da:

All times are GMT +1. The time now is 01:54 PM.