![]() |
eurovision
:rotfl:...ha,ha vidim već da svi sa gnu?anjem izbegavaju da načnu ovu na?alost neizbe?nu temu, pa ću biti dovoljno drzak i bezobrazan da Vas zamolim da naiskrenije opi?ete svoj do?ivljaj ovogodi?nje "Evrovizije"...a i sam ću to učiniti obećavam...samo da se saberem jo? malo...:confused:
|
Re: eurovision
Dok se ti sabereš mi se već poklali ovde: http://www.rumski.com/forum/showthre...110#post329110 :)
|
Načeta je na drugom threadu.
Gledao sam malo, po' sata pred kraj... Dobro piče ova bosonoga šveđanka, dobar glas, pesma narko smeće... Šou pun gomile pederčića,ne znaš ko je muško - ko žensko, još Joxa ispade muškarčina... ...ruku na srce, perfektno je otpevao i dobro prošao...! ...eheh..."Nije ljubav ona stvar..." Svuda ribe sviraju bubanj...kao wow...Muzike uglavnom tuc-prc za do 12 godina uzrast i to je to... Azerbejdžan se pokazao do jaja... ...ostalo se zna , ovi glasaju za ove, svak' za svoje tra,la,la... |
Quote:
|
...ono što mi je posebno interesantno, ne znam da li je još neko primetio ili je to neki moj trip, ali ceo prenos mi je bio nekako uniforman, upeglan i onda kreće naša stvar, par dB-a glasnija, kao da je neko skinuo low pass sa 12kila...ma ne znam, kao kad krenu reklame posle neke serije...i ispade Željko grlatiji i od Kaliopi i od sjajne azerbejdžanke i španjolke koja je po meni postavila novi standard live izvedbe...:confused:
|
čisto političko i ekonomsko smeće od manifestacije. Muzika ni pesme ni izvođači nemaju dodirne tačke sa razvojem događaja. Za naivne i dokone...
|
Quote:
Meni grkinjica bila do jaja...mislim da nikad nisam cuo da netko kaze tako slatko "Afrodizijak" A i Cipar (srb. Kipar) se iskazao :D |
Evrovizija je postala institucija, sto bi rekli (ali iz potpuno pogresnih razloga!!):D
Toliki skup kitcha, nadobudnih pevaca, jako loseg engleskog (pisanja i pevanja), i zastarelih pesama na jednom mestu - to zasluzuje paznju !! A da ne pricam sto ima ogromni gay following!! Tetkice vole sve sto je kitch i sto sljashti !! E samo zbog toga vredi gledati..ko ocekuje nesto vise...nece ga naci!!:D:D |
Uspavao sam se sinoć na pola... sad vidim da je Loreen (Sweden) pobedila... očekivano...
P.S. ...potajno sam se nadao da ovaj na? pola čOveK / pola EurosOng pobedi, da istrpimo u svim medijima proseravanje kako je najbolji i da nas zajebe vi?e sa njegove harmonike, izve?tačene face i sve ostalo... Jo? jednom čestitke Makedoniji i Kaliopi za najubedljivi glas... |
kaleope zakon :))))))) najsmesniji su mi bili oni homoseksualni roboti iz irske ...
|
Svaka čast Joksimoviću.
Ne znam da li sam ikad u životu čuo nekog da točnije pjeva. Kad sam slušao polufinale, mislio sam da i glas ide sa matrice :shock: Uglavnom 3. mjesto je vrhunski rezultat. Čovjek opet dokazuje da je najbolje što Srbija ima što god vi pričali i mislili. Što se tiče ostalih, meni je ta Kaliopa totalno bezveze, ja stvarno ne vidim što ljudi vide u njoj. :confused: Hrvatska se izblamirala sa očajnom pjesmom, očajnom pjevačicom, očajnim aranžmanom i očajnim nastupom. Ali to je već jedna dublja priča. Bosna mi je bila loša, inače ta žena je prelijepa ali su joj napravili grozan styling, dobro je rekao onaj njemački voditelj kad je naglasio da Maya Sar ne nastupa za Transilvaniju nego za Bosnu :D Slovenija isto koma od pjesme i svega drugoga. Pobjeda Šveđana očekivana, ubjedljivo najbolja pjesma iako se meni nastup i styling bosonoge vještice ne sviđa. Rumunji imaju odličnu pjesmu i siguran sam da su jedini koji će imati europski hit. Eto, neko moje viđenje. :) |
Mislim da je Joksimovic bio klasa za sebe na takmicenju . Sve te neke animozitete nastranu, ali čovjek je pravi muzicar i to veoma dobar za razliku od ponekih drugih barbika na eurosongu.
Pjesma njegova nije klasični eurosong sablon, ima domaći prizvuk i pjevana na maternom jezika i ipak dobar plasman. Zaslu?io je i bolje! Čestitam! Ostala Juga mi je slabija nego inače. Pozdrav! |
nikad bolje muzike na eurosongu nego ove godine
kipar, bugarska, svedska, ukrajina, odlicne pesme, hitovi |
Quote:
?to se tiče izvodjača ono ?to sam primetio jeste da Norve?anin ba? ne ume da peva a poku?ava na kraju pesme da izvuče neki "energičan" falset... i naravno zvuči kao amater :) Irci su prototip onoga kako bi USAvizija izgledala da postoji. Na?a pesma jako lepa, jedino mi "brodolom" na kraju pesme para u?i, ali bo?e moj. Ako probamo da izolujemo pesmu od imena i dela čoveka koji reklamira margarin, ispekao je zanat majstorski i stvorio stil. I kao da je konačno "iskorenio potrebu" da se poka?e kao pevač-tehničar i peva u slu?bi pesme. Zvučao je super i opravdao je poverenje. Samo ?to imam utisak da bi Eurosong trebao da se odmori malo od Joksimovića ako ?eli nekada da pobedi. Isuvi?e je navikao tu publiku da zna ?ta da očekuje od Srbije. A ?to se tiče pesama koje su hitovi - iskren da budem, jednu reč nisam razumeo kod ?vedske Magi. Neće biti hit, osim kao materijal za remixe. Mene su recimo odu?evili Turci. Prvi utisak je bio "mjeh", ali posle finala mi je ba? legla - svaka čast aran?eru a i onome ko je osmislio scenski nastup. Rumuni i Bugari imaju pesme za na?e prostore i verovatno će se pu?tati preko leta. Bugarska mo?da za nijansu te?e. Slobodanka iz Grčke dosadila i bogu i narodu. Uz odvratni engleski. Bolje da razbiju stereotip i po?alju barem Annu Vissi jo? jednom :) E sad, ono ?to mene iskreno nervira jeste ?to svaki put kad zemlja sa Zapada pobedi, ona mesecima unapred bude najavljena kao favorit na kladionicama i stičem utisak da se tako dosta lobira na bezobrazan način. Prosto mi se nije gledalo glasanje. Ali razumem za?to je pobedila - prosto se izdvojila - sve oko nje je bilo drugačije, od pona?anja, stava, preko odeće do kadrova samog nastupa - unikat sa neverovatnom harizmom i energijom. A pesma sr? mainstreama 2012. Po meni dosta koketira sa japanskom kulturom i odgojem. Mada imam utisak ili da se folira do besvesti ili da je na nekim drogama koje svet jo? nije video u masovnoj upotrebi :) |
Quote:
|
nije izmislila toplu vodu sigurno, ali je iskočila iz ESCa šablona na očigledno poželjan način. Kao i Ruske bakice :)
|
Po mom mišljenju, jedino odstupanje od tradicionalne ESC ponude bila je albanska predstava Bjork, iako ni aranžman ni vst-kvazi-orkestracija ni vokal nisu bili na nivou zadatka. Ipak, bravo za pokušaj.
|
da se ne vezujem za ostale takmicare, ali sto se tice Zeljkovog izvodjenja, po meni nekako cini mi se da sam mnogo emotivnije dozivljavao njegovo izvodjenje koje se pustalo po televizijama (sa gudacima, konfetama, light show,itd itd) jer nekako mnogo i taj scenski nastup i pokret tela ponese pesmu... doduse cini mi se da evroviziju sputava ovo pravilo 6 choveka na bini. a i cini mi se da je glas na evroviziji bilo malchice jaci u odnosu na instrumental... i baj d vej, dojam o pesmi je unistilo ono kadriranje, okretanje kamera, umesto da pokazu zeljka kad eksplodira pesma na prelazu, oni prikazuju publiku itd itd...
|
eurosong je ZURKA i dobro su bakice rekle dobro dosli na (EU) PARTY!! i to je to.. joksa trece mesto super, odlicno~
|
Quote:
Quote:
Quote:
Nije mejnstrim ono ?to je trenutno in (ono ?to trenutno vole mladi) nego ono ?to uspeva da pre?ivi na du?e staze bez obzira na trenutnu modu. Kao otprilike country muzika i Lady Gaga u Americi, recimo. Zato sam u onoj drugoj temi pominjao VU i PEAK. Uop?te, cela Evrovizija mo?e da se svede na tri glavne struje: "in", "frik ?ou" i "mejnstrim". Onomad pobedili oni frikovi iz Finske, pa Marjan ?erifović (to je vala bio spoj frik ?oua i mejnstrima), sad do?ao red na "in" struju. ?to se Joksimovića tiče... pre mnogo meseci sam podr?avao odluku RTS-a da ga delegira za Evroviziju, ?ta god ja intimno mislio o njegovom liku i delu. I eto, i danas mi je drago ?to je RTS poslao njega, a ne npr. Ramba (?ta god ja intimno... itd.). Nekako mi je ipak dra?e da ime svoje zemlje vidim pri vrhu nego pri dnu tabele. To je otprilike sve ?to uop?te mislim o Evroviziji kao takvoj. Pozdrav, Vasa |
Quote:
haha svaka cas' na lucidnom uvidu Vaso! |
Gledao sam "Evroviziju" i pažljivo slušao svaku pesmu i najveći utisak na mene ostavili su: Mađarska i Kipar,dok je Italija imala takođe odličnu stvar.
Život mi je postao lepši za ove tri pesme. |
Ova devojka iz Albanije je pokidala.....spot je jos bolji.
http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y |
Razumem da Nemci pevaju na engleskom jer ionako imaju gadan jezik, ali Italijani sa njihovim predivnim melodicnim italijanskim da spadnu na tako niske grane, niske grane gde ga se u potpunosti odricu, to nisam ocekivao..
Dozivesmo da, kao u Rimsko doba kada bejase latinski jezik glavni, engleski postane standard |
Quote:
|
Quote:
Rona Nishliu je iz mnogo zaguljenije pozicije (nema isforsiranosti da zvuci alternativno, avangardno....) uspela da otpeva toliko lucidno(ne mislim na live).. da zasluzuje svako postovanje.Linije i resenja su joj fenomenalni...posebno ako se uzme u obzir da peva na albanskom. |
Quote:
(Pomoću search opcije na YT mo?e se lako naći i koncertno izvođenje većine pesama.) Mo?da nisam bio dovoljno precizan : devojka nije ?timovala (u?ivo) i ostavila je utisak da tehnički nije dorasla zadatku. Moja primedba je bila na to ?to su aran?man i (kvazi)orkestracija suvi?e ekonomska klasa, za moj ukus. Da je iza sebe imala remek delo, kakvo je Vins Mendoza napravio od Bjork, verovatno bi sve izgledalo drugačije. Dodao bih jo?: su?tinsko sredstvo izraza kod Bjork je muzika, dok je ovde - s obzirom na skromnost realizacije iste - akcenat bačen na vokalni virtuozitet koji je, u slučaju Rone Nishliu na staklenim nogama. Su?tina je - smatram da je pesma morala mnogo ozbiljnije da se realizuje, ne zato ?to je lo?a već zato ?to je odlična. Quote:
Quote:
Quote:
No, pre nego ?to ste skočili u odbranu dotične, da ste pa?ljivo pročitali samo dve rečenice shvatili bi da se u su?tini sla?em sa vama i da je RN jedina muzika koja se desila na ESC. I to ne samo ove godine. Među gomilom kvazi-sentimenta, dens numera koje bi i 90-ih bile sramotne i ?tos-pesmuljaka koji će za?iveti samo na dečijim rođendanima - Albanija se pojavila sa pesmom i svaka im čast na tome. |
1 Attachment(s)
Pozdrav,
Vasa |
I....sta cemo za sledeci Eurosong???....mislim da bi bio red da opet posaljemo Joksimovica...ako se Dinkic ne usljaka...
|
1 Attachment(s)
mala promena ugla...
|
Quote:
|
Quote:
Ovo da ode na eurosong pokidalo bi: <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EISHsufVlww" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
haha... |
1 Attachment(s)
ako nekog zanimaju tehnicki detalji...
|
Meni je ?eljkova pesma vrh, produkcija, zvuk, melodija, odu?evljen sam kako zvuči, skinuh sa njegovog sajta da preslu?am stvar pa?ljivo i je*o mu je kevu, puno ogromno... Tekst mi se ne?to ne dopada, tekst ko tekst... U odnosu na Lane Moje, napredak 100 svetlosnih godina...
?to se Kaliopi tiče, ona je moj omiljeni ?enski vokal sa Balkana, uz Cecu Slavković, ali mi se nikako ne dopada aran?man u ovoj njenoj pesmi, plastično mi zvuči, zvuk električnih gitara mi je skroz bezveze... |
ja hteo da gledam i upalim tv i isla neka grupna pesma (sa bivsim pobednicima) i kad sam video koliko su zabolestili ugasio tv.
diptrot i anal ribe sa huba imaju prirodniji izraz lica nego oni sto su tad imali . video sam klip sa Zeljkovim nastupom i drago mi je da je sto je tokom nastupa delovao normalno i nije se kreveljio ko debil niti upadao u preterane lazne sevdahe. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Da, sad čuh... ...Pa-50 & Digitech rp70...:kesa: |
Quote:
JK Rulez :D Inace,sto se tice svih pjesama Nina je imala najljepsu pjesmu,ne znam kako je izvela i cije kreacije je nosila ali je sama pjesma za 2 klase iznad ostalih ! Svaka joj cast ! I jos nesto Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:54 PM. |