![]() |
Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo
http://www.youtube.com/watch?v=-tKG4...e_gdata_player
Zanimljivo :) |
Re: Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo
Gledao sam ovo ima godina sigurno. Dobar klip za pogledati, mada...
Pravim razliku izmedju u87 i u87ai, ne trivijalnu, ali nije ni placebo.. Ali opet ih nikad nisam testirao na istom preampu u istoj sobi, tako da ko zna? Moze bit :D |
Da, razlike ima, ali da li bi ta razlika učinila materijal toliko boljim...Ne.
Pa, da moram da izaberem poklon, uzeo bih Ai, ali bih bio potpuno jednako srećan i sa matorim...ehehe... poz' |
Quote:
Uzmi koji god hoces a meni ostavi drugi, necu da pravim frku. :wink: |
Ne znam, nisam ih nikad uspoređivao paralelno ali rade i jedan i drugi odlično.
Neumann je Neumann. Mogu Gearslutzi pljuvati po AI ili po TLM 103 ali to su vrhunski mikrofoni i jedan i drugi. Da sad idem nešto snimati u studio gdje imaju U87, U87ai i TLM 103 rekao bih inženjeru da mi spoji bilo koji od njih |
Quote:
Sedi nekolicina likova (i jedna likinja), SVI su profesionalci i imaju potpuno različite utiske o "toplini", "svetlosti", "prisutnosti", trt-mrt... toliko o objektivnosti u verbalnom procenjivanju bilo kog aparata. Pošto, ako "profesionalci sa Zapada" ne mogu da se dogovore šta znači "svetlije", "toplije", štatijaznam... kako onda tumačiti forumske debate na temu "svetlosti", "topline", "karaktera" i čega sve ne??? Pozdrav, Vasa |
Quote:
Dokaz koliko pricanje i prepucavanje po forumima stvarno moze da bude jalovo jer svako drugacije dozivljava jednu istu stvar...:banghead: A o preampima necu ni da pocinjem :rolleyes: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Da, poenta videa je u razlicitom "vidjenju" iste stvari, ne kod nekih klinaca, pocetnika, diletanata, sta ti ja znam, nego kakvih-takvih profesionalaca...:rolleyes: Toliko o "objektivnosti" pojedinacnog dozivljaja...
Medjutim, fakat je da U87Ai ima mnogo veci izlazni nivo, primetno nizi S/N, vecu osetljivost i sve su to stvari koje se mogu opaziti. Cak mi nije ni jasno kako su oba mikrofona na testu doveli "u nivo", kakvim su to "hiruskim alatom" nadoknadili desetak dB u izlaznom nivou...:confused:, a da se izbegne "farba" preampa. Kako god, ja bih, ako mogu da biram, pre uzeo Ai. Nikad nisam imao priliku za neki A/B test, ali, eto, meni je (po secanju) U87i malo "mutaviji", no, iskreno, ko bi se sad setio celog REC lanca i sta je bilo do pevaca, a sta do "radnog stanja" samog mikrofona... |
Quote:
|
Quote:
Mozda za tu spravu desetak dB razlike u input gain-u zaista ne znaci nista sto se tice koloracije..:D |
Najbolji preamp koji moze za novac da se kupi... Bolji je jedino Jensen 990 Twin Servo, od istog proizvodjaca.
|
Jebem li ga, "ai" nisam imao prilike da koristim. Ali mi se cini da nikada nije doziveo taj hype kakav bi se ocekivao od neumanna-a, posebno imajuci u vidu da je u pitanju U87...
Bez mnogo recenzija, reklamiranja. Ne kontam bas :confused: |
Quote:
Neumann U87Ai se proizvodi još od 1986. (kad je zamenio U87i), pa je hype odavno prošao :wink: Tako da je moguće da si ga i koristio :wink: Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 03:18 PM. |