Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41529)

Moritz 26-05-2012 04:13 PM

Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo

http://www.youtube.com/watch?v=-tKG4...e_gdata_player
Zanimljivo :)

Rhino 26-05-2012 04:23 PM

Re: Poredjenje izmedju U87i i U87ai ..zanimljivo

Gledao sam ovo ima godina sigurno. Dobar klip za pogledati, mada...

Pravim razliku izmedju u87 i u87ai, ne trivijalnu, ali nije ni placebo.. Ali opet ih nikad nisam testirao na istom preampu u istoj sobi, tako da ko zna? Moze bit :D

Bockie 26-05-2012 05:23 PM

Da, razlike ima, ali da li bi ta razlika učinila materijal toliko boljim...Ne.

Pa, da moram da izaberem poklon, uzeo bih Ai, ali bih bio potpuno jednako srećan i sa matorim...ehehe...

poz'

Rhino 26-05-2012 06:05 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 329099)

Pa, da moram da izaberem poklon, uzeo bih Ai

Uzmi koji god hoces a meni ostavi drugi, necu da pravim frku. :wink:

Surfer 27-05-2012 10:25 AM

Ne znam, nisam ih nikad uspoređivao paralelno ali rade i jedan i drugi odlično.
Neumann je Neumann.
Mogu Gearslutzi pljuvati po AI ili po TLM 103 ali to su vrhunski mikrofoni i jedan i drugi.

Da sad idem nešto snimati u studio gdje imaju U87, U87ai i TLM 103 rekao bih inženjeru da mi spoji bilo koji od njih

awacs 27-05-2012 06:07 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 329096)

Zanimljivo i korisno. Najmanje važna stvar u ovom videu je to kako zvuči koji mikrofon. Zanimljivi (i najvažniji) su komentari!

Sedi nekolicina likova (i jedna likinja), SVI su profesionalci i imaju potpuno različite utiske o "toplini", "svetlosti", "prisutnosti", trt-mrt... toliko o objektivnosti u verbalnom procenjivanju bilo kog aparata. Pošto, ako "profesionalci sa Zapada" ne mogu da se dogovore šta znači "svetlije", "toplije", štatijaznam... kako onda tumačiti forumske debate na temu "svetlosti", "topline", "karaktera" i čega sve ne???

Pozdrav,

Vasa

Moritz 27-05-2012 10:04 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 329148)
Zanimljivo i korisno. Najmanje va?na stvar u ovom videu je to kako zvuči koji mikrofon. Zanimljivi (i najva?niji) su komentari!

Sedi nekolicina likova (i jedna likinja), SVI su profesionalci i imaju potpuno različite utiske o "toplini", "svetlosti", "prisutnosti", trt-mrt... toliko o objektivnosti u verbalnom procenjivanju bilo kog aparata. Po?to, ako "profesionalci sa Zapada" ne mogu da se dogovore ?ta znači "svetlije", "toplije", ?tatijaznam... kako onda tumačiti forumske debate na temu "svetlosti", "topline", "karaktera" i čega sve ne???

Pozdrav,

Vasa

Bravo Awacs, to je bila moja sustina posta a ne sam test mikrofona :)

Dokaz koliko pricanje i prepucavanje po forumima stvarno moze da bude jalovo jer svako drugacije dozivljava jednu istu stvar...:banghead:

A o preampima necu ni da pocinjem :rolleyes:

awacs 27-05-2012 10:51 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 329158)
o preampima necu ni da pocinjem :rolleyes:

... a od preampa do DAW-a je samo jedan korak, i zove se konvertor ;)

Pozdrav,

Vasa

Synclavier 28-05-2012 02:21 AM

Da, poenta videa je u razlicitom "vidjenju" iste stvari, ne kod nekih klinaca, pocetnika, diletanata, sta ti ja znam, nego kakvih-takvih profesionalaca...:rolleyes: Toliko o "objektivnosti" pojedinacnog dozivljaja...

Medjutim, fakat je da U87Ai ima mnogo veci izlazni nivo, primetno nizi S/N, vecu osetljivost i sve su to stvari koje se mogu opaziti. Cak mi nije ni jasno kako su oba mikrofona na testu doveli "u nivo", kakvim su to "hiruskim alatom" nadoknadili desetak dB u izlaznom nivou...:confused:, a da se izbegne "farba" preampa.

Kako god, ja bih, ako mogu da biram, pre uzeo Ai. Nikad nisam imao priliku za neki A/B test, ali, eto, meni je (po secanju) U87i malo "mutaviji", no, iskreno, ko bi se sad setio celog REC lanca i sta je bilo do pevaca, a sta do "radnog stanja" samog mikrofona...

Plishani 28-05-2012 08:27 AM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 329164)
kakvim su to "hiruskim alatom" nadoknadili desetak dB u izlaznom nivou..., a da se izbegne "farba" preampa.

John Hardy M-1.

Synclavier 28-05-2012 12:24 PM

Quote:

Originally Posted by Plishani (Post 329170)
John Hardy M-1.

Nisam bio dovoljno pazljiv.:wink:
Mozda za tu spravu desetak dB razlike u input gain-u zaista ne znaci nista sto se tice koloracije..:D

Plishani 28-05-2012 06:39 PM

Najbolji preamp koji moze za novac da se kupi... Bolji je jedino Jensen 990 Twin Servo, od istog proizvodjaca.

VladaNS 17-06-2012 10:32 PM

Jebem li ga, "ai" nisam imao prilike da koristim. Ali mi se cini da nikada nije doziveo taj hype kakav bi se ocekivao od neumanna-a, posebno imajuci u vidu da je u pitanju U87...

Bez mnogo recenzija, reklamiranja. Ne kontam bas :confused:

awacs 17-11-2012 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 330037)
Jebem li ga, "ai" nisam imao prilike da koristim. Ali mi se cini da nikada nije doziveo taj hype kakav bi se ocekivao od neumanna-a, posebno imajuci u vidu da je u pitanju U87...

Bez mnogo recenzija, reklamiranja. Ne kontam bas :confused:

Tražeći nešto potpuno deseto na forumu ponovo naiđoh na ovu temu. Skoro sam siguran da sam već napisao odgovor na ovo, ali je verovatno nestao u nekoj od serverskih turbulencija... Ajd' opet:

Neumann U87Ai se proizvodi još od 1986. (kad je zamenio U87i), pa je hype odavno prošao :wink: Tako da je moguće da si ga i koristio :wink:

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 03:18 PM.