![]() |
mobilni desktop vs laptop
Spremam lagano Pc based sint za live (forte).....
Da li ima smisla naci neko rack kuciste i nabudziti masinu ozbiljno, ili se zadovoljiti laptopom? Prva varijanta igra jedino ako postoji neki monitor sa touch screenom koji bi zamenio i mish i tastaturu.... znaci nosim samo kuciste u reku (a rek nosim te nosim) i monitor....... moze li to neki tablet (i kako)? (da kontrolise PC)? |
Re: mobilni desktop vs laptop
Hmm...
Sad sam ja malo duduk za te sinteve i to, ali jel mora taj (kakav god da je računar) da ima FW...?! USB...?! Mora da ima 39 gb rama?! Kakav treba da je (minimum) taj komp i koje konekcije? Mislim, pitam samo...:confused: |
FW bi valjalo da ima, a UsB ima sigurno
sta znam, mislim da bi trebalo da ima bar 8 gb ram-a da bi se nesto valjano poteralo, neka veca banka, omnisphere.... ja sam sad radio na laptopu, neki malji setup, i radi to korektno (2gb rama, neoptimizovana masina koja sluzi za sve i svasta)...... ali nista zahtevnije se ne usudjujem poterati |
Mhm...
Ne, pitam zbog ovih "net-bukova"... Malo govance, sad je burazer skoro uzeo neki Acer sa 2 gb rama i 500gb harda, 6-cell baterijom... Pazi win 7 sve full...Čovek je dizajner, poterao je uredno Corel na tome, a i to je momački zahtevno... Radi "k'o Doxa"...ima 3X usb,wifi,bluetooth,SVE... A super što je manjih gabarita,ko tefter,(11,nešto inča),a isto kao i laptop samo bez CD/DVD, ali nije skalamerija i košta bar DUPLO manje...! E sad...jbmlg... |
Meni se cini, mada ne pratim trziste puno.... da su cak laptopovi gotovo jeftiniji od desktopova..... ili bar priblizni
a opet nadgradivost i mogucnost budzenja je skoro nula |
...Ako je za live, onda je za posao... Dakle, "potro?na" roba, menjaće? ga svakako dogodine... ...a cena tih sranja vrtoglavo pada... ...a para će tek da nema posle izbora...!
Ja ti drugarski ka?em - nemoj slupati puno novaca, uzmi ne?to ?to radi posao, pa kad ga isti otplati, razmi?ljaj dalje....:wink: |
Quote:
|
Jebem ga, uvek ovde rešenje koje je pametno i "custom", odmah gubi cenu, prestaje da vredi za druge itd... Malo i jadno tržište jbg...
Matori, kad je već tako, uradi tako da tebi bude lakše! Da bar ne tegliš rekove i da ti kičma ne otpada za isti k... Laptop neko vreme može da se proda kakav god da je, a "kanta" na izlazu iz radnje vredi 150-200€, makar Čak Noris bio unutra... :wink: |
Pazi tu najvise da ti ne uvale laptop sa sporim hardom, sto je 90% slucajeva. Dzabe i 8GB rama i i7, kada treba poterati visekanalno u hi-rez sa nekog green diska na 5000rpm. To je za nas posao, najslabija karika...
|
Imaju varijante sa dve harda, od kojih jedan moze da bude SSD..... sto nije jeftino.....
Voleo bih da neko ko ima iskustva u ovome kaze svoju konfiguraciju, tj. sta je neki optimum bez preterivanja....... znaci, neki dobar klavir, VB3 kao hamm, par stvari iz kontakta (Sax mr T, npr).... i omnisphere (pad, gudaci, voices)........ |
Ako imas za ssd, to radi! Ako ne, jedan dobar kompromis je dobar brz hd iz desktopa za seplove, banke etc... upakujes u alu kuciste sa usb3 ili fw konekcijom, pa vozis to spolja. Jos ako je sistem na SSD, woow!
Ali je to onda dodatna baglama za nositi i jos jedna struja... |
All times are GMT +1. The time now is 08:09 AM. |