Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   waves 9 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40940)

tajsam 21-03-2012 12:37 PM

waves 9

waves 9 jel tko probo???Evo ja kupio.
saljem adresu ducana na privatnu poruku

kVu 21-03-2012 12:55 PM

Re: waves 9

ih, cim je izash'o ... 64bitz madafakaaaaaaz

Matya 21-03-2012 12:59 PM

Ja se najiskrenije nadam da ce V9 raditi za razliku od V7 i V8 od kojih imam kosmare!

Rhino 21-03-2012 01:12 PM

meni i 7 i 8 rade ok... 9 nisam probao, to radi znaci?

tajsam 21-03-2012 01:51 PM

ae sad svi vi koji ste dobili poklon darujte ga dalje,jer ja moram ic offline.

Matya 21-03-2012 04:31 PM

Jaooooo ljubi te brat!!!!! Radi kao san, proradili mi i stari neki projekti koji nisu hteli sa V7 i V8, pa ti si genijalac, hvala puno, vodim te na klopu, mesecima se patim!!!!

BlasterMaster 21-03-2012 06:30 PM

v9 shjaka ko zmaj ! ima dosta korektnih novina

Arthur 22-03-2012 03:49 AM

npr?

BlasterMaster 22-03-2012 04:15 AM

pa kako su i sami nahajpovali v9 ima ful suport za 64bit, nema vise ilock a i moguce je (ako sam dobro razumeo posto to jos nisam probao) prebaciti licencu pod nekom "mobility licence" modu, adovali i nove plagine a po meni najveca novina je brzina i stabilnost, brze ucitavanje, tek sam poceo da ih koristim mada vidim da cu dosta da se igram sa njima...

alen 22-03-2012 12:23 PM

I mnogo brze se ucitava vst3 verzija sada.U proslim paketima nisam ni instalirao VST3 zbog smarajuceg cekanja,sada radi ok.

DADDY Z 22-03-2012 01:15 PM

meni najzanimljivije što se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)

awacs 22-03-2012 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 325529)
meni najzanimljivije ?to se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)

Vala, ako je tako o'ma instaliram, mada mi i verzija 7 radi najnormalnije. Ali me u?asno smara to ?to realno koristim 5-6 pluginova, a morao sam da instaliram celu kobasicu :banghead:

Pozdrav,

Vasa

LACKY 23-03-2012 01:54 AM

Pa sta ti je to problem! Pobacas viskove iz plug foldera.
9 radi savrseno u 64 bita. Super nesto!

OFF 23-03-2012 10:14 AM

?ta je sa projektima koji su započeti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?

Rhino 23-03-2012 11:20 AM

Nisam jos instalirao 9, ali ne bi trebalo.. Nije nikad pravio te probleme..

Matya 23-03-2012 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 325571)
?ta je sa projektima koji su zapo?eti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?

Nema bez greske rade, meni nisu hteli da rade neki projekti u kojima sam koristio pakete pre v6 i v7, sada radi sve kao sat!

A za pakete V6 i V7 postoji Shell2Vst koji sam koristio i onda ti raspakuje Waveshell u pojedinacne plugove i onda biras ta ces da instaliras a sta ne....

OFF 23-03-2012 09:18 PM

Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

LAMPASH 24-03-2012 03:12 PM

Quote:

Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

Ja imam Voxengo boogex, elephant2 i pristine space i sve radi OK.

Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7. Da li sam mozda nesto zakakio prilikom instalacije?:confused:

Jan 24-03-2012 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325649)
Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7.

Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase

Jan 24-03-2012 03:30 PM

J*** ga, pardoniraj me, ne daje ti izbor da li oces VST3 ili nesto drugo... Ali jeste VST3, zbog toga ti je u tom folderu

LAMPASH 24-03-2012 03:31 PM

A gde se nalazi "sort by vendor" ?

Jan 24-03-2012 03:36 PM

Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi

Jan 24-03-2012 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325653)
A gde se nalazi "sort by vendor" ?

Cekaj da se podsetim

Jan 24-03-2012 03:38 PM

File/Preferences pa pod VST imas Plug-Ins, stikliras "Sort VST Plugin-In menu by Vendor"

LAMPASH 24-03-2012 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 325654)
Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi

Ma hocu VST3 :grin: ukljucio sam ovu opciju sort by vendor (Preferences->VST->Plug-ins->Sort VST Plug-ins Menu By Vendor) i to mi je super.8-)

tajsam 25-03-2012 10:12 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 325651)
Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase

ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

LAMPASH 25-03-2012 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by tajsam (Post 325718)
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.

Matya 25-03-2012 01:56 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325726)
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.

Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.

LAMPASH 25-03-2012 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Matya (Post 325735)
Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.

pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???

Ad Fines 25-03-2012 08:59 PM

Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.

Matya 25-03-2012 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325736)
pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???

Ne moras, u verziji 8 koju sam ja ''kupio'' postoji u instalacionom folderu shell2vst samo bukvalno na tu ikonicu stavis vaweshell-ove i on ti naoravi folder, do duse ne mogu da se setim tacno gde, dal u waves u okviru program files-a, sa svim pojedinacnim dll pluginovima.

LAMPASH 26-03-2012 12:07 AM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 325775)
Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.

Ma kakvi, ja imam AMD masinu za koju mnogi kazu da nije idealna za muzicki soft. ali sve radi korektno. Je l' pricamo o narodnoj verziji (assign) i Cubase 5? Jesi li deinstaliao raniju verziju i jesi li obrisao waves u registry-ju pre instalacije?

Ad Fines 26-03-2012 06:43 AM

Narodna. Deinstalirao staru verziju, očistio registry, instalirao Waves 9 i prilikom podizanja Cubase-a ili ProToolsa ili WaveLaba - CRASH !
Čak i sam GTR se ruši u standalone modu.

Mogli 26-03-2012 09:50 AM

Pa i meni se to isto desilo, ali kad sam ponovo pokrenuo Wavelab, sve je bilo u redu, ali Waves paketa nema...medjutim u Nuendu se pojavio i sve lepo sljaka...dok u Studio one trazi licencu koje nema nigde..

tajsam 26-03-2012 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 325726)

ma dobro ako ti tako kazes

Ad Fines 26-03-2012 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 325812)
Pa i meni se to isto desilo, ali kad sam ponovo pokrenuo Wavelab, sve je bilo u redu, ali Waves paketa nema...medjutim u Nuendu se pojavio i sve lepo sljaka...dok u Studio one trazi licencu koje nema nigde..

Ta 9-ka je, čini se, bugovitija od 8-ice. :cry:

Matya 26-03-2012 01:28 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 325837)
Ta 9-ka je, ?ini se, bugovitija od 8-ice. :cry:

Ja vise nisam ziv sto se Wavesa tice, meni je V7 savrseno radila probam V8 i napravi mi haos, kada sam skinuo V8 ni jedna prethodna verzija nije htela da mi radi, cak ni ssl4000 stari bundle, kao da ostavlja neke tragove po sistemu i pravi haos, samoo sto je mene sada V9 spasio, radi bez problema!

BITNA NAPOMENA !

Bez obzira da li ste radili uninstal i brisanje registry-a Waves ostavlja na sve strane waveshell-ove ima ih na vise mesta, treba obrisati vst3, vst2 waveshelove, waves folder, i cini mi se u okviru application data plug in settings, to sve mora manuelno jer uninstall cesto ne brise te fajlove.

Ad Fines 26-03-2012 02:19 PM

Deinstalacija:

Pokušaj ručni= Ništa
Pokušaj sa Revo Uninstaler=Ništa
Pokušaj nogom u komp=Boli noga

Wavesi ni pojma.

loscolorados 26-03-2012 02:32 PM

Quote:

dali ti to predstavlja nakakav problem kad uninstalira?, recimo cijeli bundle neki, kad iza?e nova verzija, jesi imao problema s uninstalom kad tako porazbaca? dll-ove?
nemislim sad samo na waves, nego na opcenite bundlove?

Jan 26-03-2012 02:42 PM

Quote:

Nuendo 4 NEMA Sort by Vendor funkciju,naravno da se moze sa shell2vst napraviti dll-ovi i da se sortiraju po folderima,to sam sve radio pre C5,ali vst3 plugs ne mogu tako rucno da se sortiraju,svi su na listi pod steinberg itd Sort By Vendor je uveden od verzije 5 i na listi stavlja sve plugove automatski pod imenom proizvodjaca i nameni,bez obzira na to u kom su folderu unutar vst foldera. Stoga vst3 wavesi ne zavrse pod steinberg/dynamics recimo,vec pod waves/dynamics.Lakse je stiklirati jedan checkbox u c5 ili n5 ko ima i dobiti sve sortirano,nego rucno razvrstavati 350 dll-ova. I da ponovim n4 nema Sort by vendor funkciju

All times are GMT +1. The time now is 11:14 AM.