Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   DJ Umjetnost?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40788)

tajsam 07-03-2012 12:50 AM

DJ Umjetnost??

Sto mislite o dj-evima??
Ja mislim (bez uvrede)da su to ljudi veoma niskog iq zapravo malo veceg od majmuna(ako i to).Mene bi bilo sram ono nesto kao vrtit potenciometre i dizat fadere bla bla bla..............
temu sam otvorio iz dosade,a naj jace mi je kad mi dj rece da SVIRA!?!?!:rotfl::rotfl::rotfl:

Arthur 07-03-2012 01:03 AM

Re: DJ Umjetnost??

ajd ako ti je dosadno, nađi zabavu ngde drugde, a ne da ovde besciljno hejtuješ ljude. Odmori lepo 7 dana pa se vrni ako imaš nešto pametno da pitaš ili podeliš sa drugima

Bockie 07-03-2012 01:36 AM

A taman je počeo da pokazuje znake upotrebljivosti...:(

Ok čovek, ima znanje, sve na mestu...i brljavi tako nekad...:kesa:

...šteta...:hm:

Pokraj puta, "naj jače"... ...se piše zajedno...:(

DaBear 07-03-2012 06:54 AM

malo preostro reagovanje ? (mizlim na ban..)
Jeste, vecina DJ-a "vrti" nesto na DJ mixeru i u 90% slucajeva je to samo vizuelni dodatak za publiku !!
A sta da rade? Nema gitaru da mase sa njom?
Da mase rukama i klima glavom? (to ionako rade sve vreme:D)

Jedino...ne bih se slozio da su svi "glupi majmuni".

DJ-i znaju sta "radi na podijumu" , kako da "napale" rulju, sta se slusa, kako se miksa (live ili na laptopu...opet treba znati)..a da ne govorim za mnoge koji su odlicni produceti !!

awacs 07-03-2012 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 324605)
Jedino...ne bih se slozio da su svi "glupi majmuni".

DJ-i znaju sta "radi na podijumu" , kako da "napale" rulju, sta se slusa, kako se miksa (live ili na laptopu...opet treba znati)..a da ne govorim za mnoge koji su odlicni produceti !!

Pa naravno. To bi bilo kao kad bismo sad dovodili u pitanje inteligenciju montažera. Mislim, niti pišu, niti snimaju, niti glume, samo seckaju i lepe. To može i moj komšija koji drži bakalnicu. Odnosno, mogao bi kad bi imao osećaj za ritam.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 07-03-2012 11:38 AM

banujem uvek kad neko krene sa vređanjem, to mu dođe neka razumna politika. A ne zbog njegovog stava o DJevima, za koji naravno imam razumevanja, pošto sam ga i dugo delio i sam, dok nisam upoznao par vrhunskih, i skontao kolko je to gorak leba, ako ga radiš ozbiljno

darkstar 07-03-2012 12:04 PM

Ma bre ovo je neki klinac koji je hteo da bude deo ekipe, pa kao ajde da bacim hejt ima da budem faca :)

awacs 07-03-2012 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 324623)
banujem uvek kad neko krene sa vređanjem, to mu dođe neka razumna politika.

To dakako ima smisla pod uslovom da je neko nekoga lično uvredio. ?to nisam primetio, al' aj' kao nema veze...

A da je DJ 'lebac gorak - jeste. Kao i 'lebac svakog ko ne?to radi po?teno i dobro.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 07-03-2012 02:16 PM

pa bogami, ovde ima kilogram aktivnih profi i amaterskih didžejeva. A i oficijalni razlog banovanja je "besciljni hejt", novopridošla kategorija po kojoj neko može biti banovan, makar hejtovao i bananu, naravno, besciljno. I molim da se razlikuje hejtovanje/pljuvanje od neslaganja i iskazivanja različitih ukusa. U njegovoj postavci stvari o didžejevima, nisam video ništa osim hejta.

Bockie 07-03-2012 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 324632)
To dakako ima smisla pod uslovom da je neko nekoga lično uvredio. Što nisam primetio, al' aj' kao nema veze...

A da je DJ 'lebac gorak - jeste. Kao i 'lebac svakog ko nešto radi pošteno i dobro.

Pozdrav,

Vasa

Jeste čika Vasquez, ali ipak je krajnje neukusno. I u svakoj kafani ima kako se ponaša, pa tako i ovoj "kafani" - "pričaonici" na ovakvom forumu. I sam volim i psovku i britku reč, ali ne samo zarad same sebe. To je onda Troll i isto kao što na nekim forumima tako reaguju čak i za "vs" rasprave i mnogo manje stvari, mislim da nije ok ovako nešto iskulirati.

I ja tu muziku nazivam "brain drain" (skračeno od: brain-elektro-face-drill-hip-shit... i kako hoces), ali čovek pominje iq, majmune...pa jebi ga...baš vredja, a goomila ljudi, koji posećuju forum su dj-evi, pa i ako nije vredjao pojedinca, vredjao je grupu pojedinaca, što je isto ili čak gore.

Jedno je kad ne voliš neku muziku, pa si nekad oštar, i to je ok, ali vredjati celu branšu...jbg...

Mislim da je Arthuro postupio potpuno ispravno i možda sam i sam trebao drugačije, ali sam ipak poslao čoveku na PM molbu da se suzdrži pre par dana, da je ok čovek, da ima znanje i da je šteta da kvarimo atmosferu izletima...ali eto.

U krajnjem, možda i nije loše ovako, ja se iskreno nadam i pozivam čoveka da razmisli i da je dobrodošao, jer ,kažem, mislim da je čovek ok, da zna i može i da pomogne, samo da ne misli da smo "cafe-forum" za usputno nagvaždanje...

awacs 07-03-2012 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 324649)
Jeste čika Vasquez, ali ipak je krajnje neukusno. I u svakoj kafani ima kako se pona?a, pa tako i ovoj "kafani" - "pričaonici" na ovakvom forumu. I sam volim i psovku i britku reč, ali ne samo zarad same sebe. To je onda Troll i isto kao ?to na nekim forumima tako reaguju čak i za "vs" rasprave i mnogo manje stvari, mislim da nije ok ovako ne?to iskulirati.

Ma cool, razumem ja to, samo me prilično zbunilo ?to je autor teme banovan, a tema NIJE banovana :confused: niti je post editovan :confused: Dakle, tema je cool, post je cool, pa onda ne kapiram ?ta toliko nije cool :wink: E onda kad lepo odlučite ?ta nije cool uradite SVE ?to treba (na čelu sa brisanjem cele ove rasprave o banovanju). Mislim, doslednost u sankcionisanju nije lo?a stvar.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 07-03-2012 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 324652)
Ma cool, razumem ja to, samo me prilično zbunilo što je autor teme banovan, a tema NIJE banovana :confused: niti je post editovan :confused: Dakle, tema je cool, post je cool, pa onda ne kapiram šta toliko nije cool :wink: E onda kad lepo odlučite šta nije cool uradite SVE što treba (na čelu sa brisanjem cele ove rasprave o banovanju). Mislim, doslednost u sankcionisanju nije loša stvar.

Pozdrav,

Vasa

Ne.

Treba da stoji...

...za primer...!

Nije čak ni najgori, ima tu još nekih kandidata, bar ja to tako vidim, a posle nekog vremena, neka se skloni, ili kako već se odluči...:wink:

diviner 07-03-2012 04:31 PM

Bockie i Arthur su sve rekli, tako da ja nemam sta da dodam (takodje sam tajsam video da postuje korisne postove, tako da ne znam sta ce mu ovo), sem da se ovaj ban ne shvati ozbiljno. Takodje, apelovao bih da dignemo ban vec sutra, upravo da se ne shvati isti pogresno/ozbiljno.

Bockie 07-03-2012 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 324654)
takodje sam tajsam video da postuje korisne postove, tako da ne znam sta ce mu ovo

:thumbsup:

Apsulutno!

awacs 07-03-2012 04:38 PM

E, lepo, onda bri?ite sve ?to nema veze sa temom, pa da nastavimo... po?to u pravilniku pi?e da je du?nost moderatora da bri?e off-topic postove :wink:

Pozdrav,

Vasa

Arthur 08-03-2012 02:09 AM

namerno sam ostavio temu, jer sam očekivao ovakvu debatu, ne bi li ljudima ipak bilo jasno još ponešto o politici foruma. Ban možete dignuti kad god želiti, cenim da je čovek shvatio, i bilo bi lepo da se izvini kolegama, ovde barem uvaženim članovima forumske i produkcijske zajednice. Bilo bi prilično Staljinistički banovati i obrisati, mislim da bi se ipak teže shvatila poruka.

Znak 08-03-2012 07:19 AM

Ovde bi neko dru?tvo za za?titu ?ivotinja trebalo da reaguje, jer se radi o očiglednoj diskriminaciji prema celoj jednoj porodici sisara - majmunima. Za?to se metaforička upotreba reči "majmun" smatra uvredom? U redu je biti mrmot, tigar, soko, ali iz nekog razloga majmun je neprihvatljiv. To je anahrono razmi?ljanje. Osim toga, majmuni su najinteligentiji u svetu ?ivotinja, tako da se nadevanje tog imena mo?e čak posmatrati i kao pohvala.
Pre par meseci je onaj ekonomista nobelovac Italiju, Grčku i ?paniju nazvao svinjskim dr?avama zbog du?ničke krize. Nisu oni stvarno svinje, on je time ukazao na neke njihove potpuno ljudske osobine. Metafora.

Pominjanje IQ-a takođe nije uvreda. Zar je sramota imati mali IQ (ili bilo ?ta drugo malo ili veliko)?

Uostalom, i sami majmuni u komunikaciji često koriste raznorazne metafore, upotrebljavajući nazive ?ivotinja, vladarskih titula, prirodnih fenomena, rodbinskih veza - de si tigre, de si kralju, de si munjo, de si brate.

disco violence 08-03-2012 08:22 AM

Treba otvoriti poseban thread gde bi se bacale sve ovakve "Biser teme" mo?da cni biseri,pa ko ho?e nek ?ita.Na nekim forumima to se zove kontejner,priznajem da sam nekada i ja zavr?avao u njemu.

tajsam 14-03-2012 03:26 PM

Ispricavam se svim članovima foruma koji su se osjetili uvrijeđeni,svim DJ-evima ne samo DJ-evima na ovome svijetu,nego i onima van na?e galaktike u dubokom svemiru.?ao mi je ?to sam vas upoređivao sa majmunima.

vasko 14-03-2012 04:56 PM

bio si kaznjen, sad si uspesno prociscen od greha

VladaNS 14-03-2012 04:56 PM

Uvek sam zeleo da vidim facu DJ-a koji sav bitan dolazi na stejd? a tamo ga umesto unapred isproduciranih matrica čeka koncertni klavir ili akustična gitara. Publika sedi, i čeka. Ajmo Mile, budi sad faca...

alavuk 14-03-2012 05:35 PM

nesto slicno tome

<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3wPbNf1jhzM?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3wPbNf1jhzM?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

vasko 14-03-2012 08:34 PM

Quote:

Originally Posted by VladaNS (Post 325103)
Uvek sam zeleo da vidim facu DJ-a koji sav bitan dolazi na stejd? a tamo ga umesto unapred isproduciranih matrica čeka koncertni klavir ili akustična gitara. Publika sedi, i čeka. Ajmo Mile, budi sad faca...

odsvirao bi durmitor, hej sloveni i smoke on the water

Danilo S 14-03-2012 10:16 PM

Ala jake vam ?elje brate :rolleyes: Ne znam koji je qrac s muzičarima i njihovom nadrkanosti prema DJ-evima. Kao da imaju kompleks vi?e vrijednosti ili ne?to slično. Ako je uop?te "vi?a" vrijednost u pitanju. DJ je taj koji preslu?ava muziku i odabira koju će pustiti u etar, preko radio stanice, u klubovima itd. I to je to. Koji će mu gitara i klavir. Sta će pijanisti DJ gramofon, da li bi se on sna?ao odmah na prvu? Ni slučajno. U kompletnom svjetu muzike DJ ima svoje mjesto i nije ono vje?tački stvoreno. Sasvim je opravdana njihova uloga itd. A to ?to je trenutno takav trend da su DJ-evi popularniji od tih pijanista i gitarista je potpuno druga priča, za nove teme, o kojoj bi se dalo dugo raspravljati. DJing umjetnost dakao nije ali je vje?tina i to na vrhunskom nivou veoma suptilna. Pozdrav

AudioStorm 14-03-2012 11:11 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 325107)
nesto slicno tome

<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3wPbNf1jhzM?version=3&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3wPbNf1jhzM?version=3&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Svakako ovako nesto :)

I jos malo o DJ-ingu ;)

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/K1tQas-ASig?version=3&feature=player_detailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/K1tQas-ASig?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>

DaBear 14-03-2012 11:16 PM

Evo danas sam bas dobio ponudu od jednog DJ-a (u usponu) da radim sa njim. Co-write, co-produce, remix, i da dodam komercijalni radio element na njegove pesme...
Ima odlican management, ima vec dobar profil, potpisan za dobar label... nije losa ponuda!
Covek kaze da su ga maltene naterali da sad (od DJ-a) postane producer! A nema toliko vremena i nije bas 100% u produkciji.. ali nije "majmun"..to sto sam cuo je u tom zanru je odlicno...

Vise vesti, kad krene neka akcija !! (stay tuned!)

AudioStorm 14-03-2012 11:22 PM

To majstore,pa jesam ti rekao i onda da pokusas,ti ces to da sprzis covjeche !:D

Ozbiljno,bas mi je milo ovo sto si javio,nekako mi je bilo to logican splet dogadjaja da,izmedju ostaloga se odradi i takva (ko)-produkcija !!

Pa da vidimo ko ce onda da napada DJ-ve,hehe :rotfl:

Nego ako nije tajna,aj kad bude nesto opipilivo da nam poblize kazes o cemu/kome se radi ...

Srecno Vrach !!!:)

:dj:

DaBear 14-03-2012 11:45 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 325125)
To majstore,pa jesam ti rekao i onda da pokusas,ti ces to da sprzis covjeche !:D

Ozbiljno,bas mi je milo ovo sto si javio,nekako mi je bilo to logican splet dogadjaja da,izmedju ostaloga se odradi i takva (ko)-produkcija !!

Pa da vidimo ko ce onda da napada DJ-ve,hehe :rotfl:

Nego ako nije tajna,aj kad bude nesto opipilivo da nam poblize kazes o cemu/kome se radi ...

Srecno Vrach !!!:)

:dj:

Videcemo oce li da ispadne nesto!
(inace, Mislim da mi je rekao da je jedini Englez koji je potpisan za Tiesto-ov label..)

VukP 14-03-2012 11:53 PM

Tema je, cudnim preokretom, presla put od nepotrebne pljuvacine do promocije (potencijalnih)radova.

DaBear 15-03-2012 12:03 AM

Quote:

Originally Posted by VukP (Post 325127)
Tema je, cudnim preokretom, presla put od nepotrebne pljuvacine do promocije (potencijalnih)radova.

Bas tako! Potencijalni radovi...:D

VukP 15-03-2012 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 325128)
Bas tako! Potencijalni radovi...:D

Tome je mesto u odeljku Promocija radova, a ovde bi mozda bilo zgodno, kad su se veci mnogi raspisali, pojasniti sta to DJ-evi zapravo rade i time mozda smanjiti ociglednu netrpeljivost i eventualno spreciti potencijalne uvredljive ispade u buducnosti. Pa ako se kroz to i provuce reklama/samopreporuka/hvalisanje sopstvene firme, nije strasno.

Bockie 15-03-2012 12:18 AM

Quote:

Originally Posted by VukP (Post 325129)
Tome je mesto u odeljku Promocija radova, a ovde bi mozda bilo zgodno, kad su se veci mnogi raspisali, pojasniti sta to DJ-evi zapravo rade i time mozda smanjiti ociglednu netrpeljivost i eventualno spreciti potencijalne uvredljive ispade u buducnosti. Pa ako se kroz to i provuce reklama/samopreporuka/hvalisanje sopstvene firme, nije strasno.

http://en.wikipedia.org/wiki/DJ

:wink:

VukP 15-03-2012 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 325130)

Tako bi mogli uraditi sa vecinom tema na forumu pa onda forum ne bi ni imao razloga za postojanje. :wink:

Umesto durenja, nicim izazvane price o sopstvenim poslovnim poduhvatima i pozivanja na wiki ne bi bilo lose da neko nekada kaze nesto korisno, informativno i edukativno, ako vec poseduje takve informacije.

Bockie 15-03-2012 01:18 AM

Lično mislim da bi elementarno poznavanje materije i istorijskog nastanka, kao korisne, informativne i edukativne subjekte, predupredilo bar elemente uvrede i nepoznavanja u početku ovog posta, takve ideje u osnovi i pre započinjanja ovakvih postova. I zato sam i stavio nešto što je potpuno korisno i informativno i nadasve edukativno.

Baš zato što je ovo javni forum, pretpostavka je i da će još neko pročitati to što pišemo ili postavljamo i naučiti nešto.

Drugo, postoje i mesta u "Audio produkciji" gde ima dovoljno prostora za ozbiljnu i edukativnu priču o DJ-ingu, a ne ovde u "pričaonici" - svojevrsnoj "kafani" foruma i to u temi sa duplim znacima pitanja i pomenutim početkom.

Mislim isto tako i da je onaj početni cilj, da se tema ostavi otključana da bi se ukazalo na pojedine stvari, sada ispunjen i više od toga - čovek je rehabilitovan...:D

Sad je već sve zrelo za jedan lep "close", pa ako ko ima šta pametno neka stavi nešto korisno i edukativno na neko prikladnije mesto na forumu.

Poz'

Arthur 15-03-2012 02:03 AM

ja imam da dodam, i verovatno završnu reč. Ne znam nijednog pijanistu, ni klasičnog muzičara koji bi bez ozbiljnog truda mogao da sedi danima i od HILJADA pesama, remixa i varijanti sklapa setove od 3-4h, koje bi potom morao da pušta više puta nedeljno po klubovima, u veoma gluvo doba, pred svaki put različitom i drugačije raspoloženom publikom, te bi morao da svoj već kako tako osmišljeni set, definitivno dopuni i raširi rezervom koja celo veče vodi u nekom drugom pravcu. DJ mora da diše zajedno sa klubom, oseća kad je smorio a kad je razvalio. O običnim tehničkim aspektima elementarnog osećaja za ritam, sinkovanje i uspešno prilagođavanje numera različitih tempa ne bi počinjao, jer danas to već relativno uspešno rade kompjuteri sami. Ja pričam o setovima, inspiraciji, i satima i satima pripreme, kao i sposobnosti da se prilagodiš potpuno nepredvidivoj situaciji u bilo kom momentu, na bilo kom događaju. E pa oni koji to umeju, koji su rođeni i spremni da vode takav život, i još imaju PRIRODNO UROĐENOG TALENTA za to, redovno bivaju ponovo pozivani na šljake, bivaju dobro plaćeni i priznati. Meni je to u najmanju ruku podjednako težak posao kao bilo koji live acting. Pritom NE PRIČAM o običnim puštačima tuđih setova po kafićima, i blejačima koji su DJ kulturu i sveli na ovaj glas, što je ekvivaletno onom šta su kafanski one man arranger izvođači uradili starim kafanskim muzičarima, i tako dalje, gomila analogija postoji , ko želi da ih vidi.

Ko želi samo da besciljno pljuje po nečemu što ni ne želi da pokuša da razume, već koristi internet da bi se naslađivao hejtovanjem istog, realno bolje nek zaobilazi ovu temu, i ode negde gde korisno može nekom klincu da pojasni kako se štimuje gitara, čemu služi gain pot na pojačalu a čemu desna ruka u pravljenju zrna na distorziji i slične, veoma bitne,i korisne stvari o kojima više zna nego o DiDžejingu.

suvišno, ali ipak za svaki slučaj, nisam DJ, imao sam extremnu kratku letnju epizodu iz puke radoznalosti, dovoljno da upoznam nešto što sam i sam prethodno prezirao i ismevao, i tom prilikom skontao da definitivno nisam za to. Niti imam taj talenat niti mogu da živim takav lifestyle, previše stresa. A naučio sam da sinkujem i odradim komerc house žurku za nedelju dana učenja, u čisto tehničkom smislu

Znak 15-03-2012 06:54 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 325136)
Niti imam taj talenat niti mogu da živim takav lifestyle, (...) A naučio sam da sinkujem i odradim komerc house žurku za nedelju dana učenja

Oni što imaju talenat onda verovatno to nauče za jedan dan?

P.S. Sve mi to liči na duvansku industriju: ogroman trud i talenat se ulaže, od njive do bronhija. Milioni ljudi učestvuju u tome kao proizvođači i/ili potrošači, prosto se upitaš kako može da se nađe neki hejter da kaže reč protiv toga. E sad, što je otrovno, pa jebiga, ne može sve biti savršeno.

Danilo S 15-03-2012 08:20 AM

Riječ na Arthura. Op?irnije je opisao i moj stav.

DaBear 15-03-2012 08:33 AM

Arthur +1!

Jos i ako su malo nadareni zamuziku - bonus !
Lik sa kojim sam pricao, na primer, kaze da su ga "gurnuli" u produkciju. polako je izgradio neko ime, ima svoj "brand" kao DJ, i sad moze da se prosiri u komponovanje i produkciju (jer zna sta radi "on the dance floor" - nasta se masa pali)

Takodje, znam puno producenata koji su "naterani" od strane svog labela da postanu DJ-i. MJ Cole je bas takav primer...secam se kako je gundjao i bunio se sto mora da uci da miksa i kako su ga svi zezali po studiju da nema pojma...
On je inace klasicno trenirani muzicar i samo je hteo da svira i radi svoju muziku. Na svu srecu, sad 90% zivi od DJ-isanja!!

Ima jos mnogo producenata koji su "postali" DJs. Lakse je da promovise svoj materijal i svaki novi singl = nove tezge.
Neki su cak uposljavali "dummy" DJs da putuju po klubovim i vrte muziku u njihovo ime!!

Plus, DJ moze da proda majce, torbe, slip mats...a producent nemoze! :D

Arthur 15-03-2012 10:24 AM

@Znak
Ili nisi dobro pročitao, ili nisi u stanju da skontaš o kom talentu sam pričao, ili si čisto maliciozan, sebe radi. A što se štetnosti DJ kulture tiče, tek tu ne bih otvarao pandorinu kutiju analogija šta su rock bendovi uradili klasičnoj muzičkoj kulturi (koja je prethodno, porede izvorne narodne, bila jedina postojeća i društveno jedina prihvaćena). Koliko sam upućen, didžejing u sadašnjem, dancefloor obliku, je počeo još 70tih sa disco i funk muzikom, a slična pojava je vladala i na Jamajci , u vreme nastanka ska i reggae muzike. Pa onda hiphop kultura koja je takođe nastala iz turntableisma takođe, a sa njom i trip-hop kao potonji derivat. Tehno muzika, koja tebi izgleda jedina smeta, je nastala iz još klasičnijih izvora, od Kraftwerka i J.M.Jarrea i ostalih pionira, koji su lagano sekvencing i looping (a to klasičnog zadrtog rock muzičara najviše valjda iritira), uveli kao produkcijske norme. Tek su 90tih, opet kao neki naslednik disko kulture, počeli rejvovi u modernom obliku i razvili se u ovo što su poslednjih 15 godina.

Jedno ne imati naklonost ka nečemu i različiti lični muzički ukus, a potpuno je druga ljudska greška iz tih razloga osporavati pravo nečega na postojanje, i njegovu ukupnu vrednost i sam kvalitet. Ovo drugo se, dragi moj Znače i Tajsam, zove hejt, i jedna je od po meni, ozbiljnih mana a ne vrlina ličnosti.

Arthur 15-03-2012 10:28 AM

Nisam pušač, i nemam nameru da prihvatim da je to o čemu pričamo isti kurac po štetnosti po društvo, ali i tu postoji jedna sideway analogija - nastankom duvana, niko nije bio PRIMORAN da puši, u pitanju je lični izbor i sloboda, da sebi nanosi štetu, niti je na nama koji ne pušimo i ne volimo miris dima u plućima, da to osuđujemo.

Ali opet, pušenje se zbog medicinski dokazane štetnosti po okolinu, mora osuđivati i sankcionisati, jer pasivni pušači trpe više nego aktivni. Ovde već prestaje ikakva povezanost sa našom temom, od koje sam se ionako u startu u ovoj poslednjoj analogiji, ogradio

All times are GMT +1. The time now is 12:05 PM.