Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Uskoro novi OSX Mountain Lion 10.8. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40550)

quake2 18-02-2012 08:11 PM

Uskoro novi OSX Mountain Lion 10.8.

http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/

Khan 15-03-2012 03:32 PM

Re: Uskoro novi OSX Mountain Lion 10.8.

To bi trebalo fino da radi na sandy bridge-u. Nesto sam letimicno pogledao ali nemam sada vremena da probam, sa unibeast-om se instalira direktno, bez leoparda, pa upgrade?
Da li je neko vec podigao?

quake2 06-09-2012 11:54 PM

Ne znam za Hackintosh,ali ovo sranje ne moze da se digne na MacPro-u iz 2008-e:banghead:Treba hakovati po EFI chipu sto me apsolutno ne zanima radi par glupih novotarija.Apple je odlucio da tiho ukine podrsku za starije MacPro masine i sto se mene tice-mogu slobodno....Xeon-Lion-Logic9-UAD2-Outboard....dovidjenja,prijatno....nema vise kesha za firmu koja za tri godine nije u stanju da obavesti korisnike kada ce izaci taj famozni Logic X,koji ce,slutim,raditi samo na Mountain Lion-u pa ga necu ni imati....a i koji ce mi.

diviner 06-09-2012 11:57 PM

Sta se brines quake, imas komsiju koji stalno nesto dzara po OSXu, pa cemo vec nekako da im "dohakamo" ;) .

quake2 07-09-2012 12:01 AM

Ma normalno:wink:.Tu smo Matori,ne damo se iznenaditi:).

Khan 07-09-2012 09:00 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 333288)
Ne znam za Hackintosh,ali ovo sranje ne moze da se digne na MacPro-u iz 2008-e:banghead:

Kakva glupost, za neverovati! Po netu klinci samo sto ga ne instaliraju na 486-tice, a apple opusteno zajebe korisnike!

fix3r 07-09-2012 09:32 AM

Quote:

To install Mountain Lion, you need one of these Macs:

iMac (Mid 2007 or newer)
MacBook (Late 2008 Aluminum, or Early 2009 or newer)
MacBook Pro (Mid/Late 2007 or newer)
MacBook Air (Late 2008 or newer)
Mac mini (Early 2009 or newer)
Mac Pro (Early 2008 or newer)
Xserve (Early 2009)
Nisam probao (ionako imam noviju mashinu), ali 2008 Pro je podrzan zvanicno, koliko vidim.

quake2 07-09-2012 02:06 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333303)
Nisam probao (ionako imam noviju mashinu), ali 2008 Pro je podrzan zvanicno, koliko vidim.

Da "Early 2008" ali to izgleda ne podrazumeva januar mesec:banghead:
Mislim,moze da se instalira...ali da kao sto rekoh hakujem EFI chip pa od MacPro-a napravim hakintos.....to sam mogao i sa 486-icom sto rece Khan....U sustini vidim da nista novo i pametno nisu dodali tako da je i pitanje vredi li se sa tim zamajavati.

fix3r 07-09-2012 03:14 PM

Tvoj Pro je verovatno 1,1 ili 2,1? Ovo se kontam odnosi na 3,1 pa nadalje. Ostani na Snow-u ili Lion-u u tom slucaju. Vreme ti je za upgrade, to je 5 godina star komp, nije to auto :)

milos 07-09-2012 05:43 PM

10.6.8 je do sada najbolji :)

quake2 07-09-2012 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333329)
Tvoj Pro je verovatno 1,1 ili 2,1? Ovo se kontam odnosi na 3,1 pa nadalje. Ostani na Snow-u ili Lion-u u tom slucaju. Vreme ti je za upgrade, to je 5 godina star komp, nije to auto :)

Sta bih novo dobio upgrade-om?...apsolutno nista.A pogotovo nista vredno tri soma evra.Mogu samo lepo da se popiskim na Apple brand:)....Ja svoje pare tesko zaradjujem i ne dam ih tamo nekim debelim amerima da se siti najedu chizburgera i hot dogova:wink:.Pozzzz

fix3r 07-09-2012 10:36 PM

U principu si u pravu za Mac Proa - Intel i Apple su podbacili zestoko u zadnje vreme (Intel sto se tice Xeon-a i Apple sto se tice apgrejda na Thunderbolt itd) i sada definitivno nije vreme za kupovinu novog Pro-a. Kad se setim prvih par verzija Pro-a... kakve su to mashine bile u svoje vreme i za kako relativno male pare, najbolji komp koji sam ikada koristio. Doduse, iMac ili cak i laptop sa thunderboltom i PCIe kutijom/konvertorom za isti (da se uglavi recimo UAD2 karta) su odlicno resenje i gotovo brzo koliko i Pro zadnje generacije.
A da ce Apple podrzavati stare Mac Pro verzije to zaboravi. Sve sto ima EFI32 je dead and buried sto se Apple-a tice :)

awacs 07-09-2012 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333350)
Kad se setim prvih par verzija Pro-a... kakve su to mashine bile u svoje vreme i za kako relativno male pare, najbolji komp koji sam ikada koristio.

Macbook Pro G3 (valjda je to jo? uvek bila Motorola) je bio poslednji Apple proizvod koji je zaista jebao kevu svemu ?to nije bilo Apple u multimedijalnom svetu. Sve posle toga je bilo "dosta bolje", pa onda "malo bolje" od konkurencije, dok se konačno nije svelo na to da je "prilično skuplje" i "mnogo lep?e".

Pozdrav,

Vasa

diviner 07-09-2012 11:36 PM

Otprilike tako!

quake2 08-09-2012 01:08 AM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333350)
A da ce Apple podrzavati stare Mac Pro verzije to zaboravi. Sve sto ima EFI32 je dead and buried sto se Apple-a tice :)

Znam da nece...taj film je sto se podrske tice finito:).Jedini razlog zbog kog sam cekao novi Logic je u sustini nada da ce biti mnooooogo saren....najozbiljnije receno.Dojadilo mi je ovo sivilo interfejsa,svim ostalim sam prezadovoljan.Mozda dostupniji phase invert prekidac, ali....dali sve to vredi jednog nekupljenog polovnog Massive Passive EQ-a....tesko:).

fix3r 08-09-2012 01:16 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 333362)
Znam da nece...taj film je sto se podrske tice finito:).Jedini razlog zbog kog sam cekao novi Logic je u sustini nada da ce biti mnooooogo saren....najozbiljnije receno.Dojadilo mi je ovo sivilo interfejsa,svim ostalim sam prezadovoljan.Mozda dostupniji phase invert prekidac, ali....dali sve to vredi jednog nekupljenog polovnog Massive Passive EQ-a....tesko:).

OK, meni upravo to smeta - Logic je jedina Apple-ova ne-Apple aplikacije (interfejs je totalno ne-Apple, ne postuje pravila, "siv" sto ti kazes, popljuvali bi ga Apple UI cistunci samo da ga je neko drugi napravio). Bas se nadam da ce da ga odvale sa novom verzijom, ali iskreno za te pare (?150 ovde, 1/4 cene Cubase-a... samo synthovi u njemu vrede tri puta vise) apsolutno nemam razloga da se bunim :)

Problem kod Apple-a za nas pro korisnike je sto prenose svoju tajnovitost i u ove vode, gde ljudi moraju da planiraju svoj biznis godinama unapred i ne moze se bas funkcionisati sa tim "oce bude, nece bude", tako da mi i dalje veze nemamo da li ce uopste (i kada) izaci taj novi Logic (kao ni kako ce izgledati i sta ce raditi novi Xcode, recimo, sto mi je jos jedna nepoznanica).

quake2 08-09-2012 02:06 AM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333363)
Problem kod Apple-a za nas pro korisnike je sto prenose svoju tajnovitost i u ove vode, gde ljudi moraju da planiraju svoj biznis godinama unapred i ne moze se bas funkcionisati sa tim "oce bude, nece bude", tako da mi i dalje veze nemamo da li ce uopste (i kada) izaci taj novi Logic (kao ni kako ce izgledati i sta ce raditi novi Xcode, recimo, sto mi je jos jedna nepoznanica).

Upravo to....vrlo ozbiljno sam racunao sa Logic 10-kom a ono na kraju CORAK.....sad mi AVID i ne deluje tako skrnavo:).

gregor z 08-09-2012 03:47 PM

Kod Apple se uvijek čeka druga generacija...tako da ču ja fino sačekati na Logicu 9, Mac Pro 2.1 jo? neke dve godine...i onda vidjeti gde to ide...

Osim ako ne naprave ne?to totalno revolucionarno...:D

Ne mogu ni sada potro?iti svu snagu na kompu...a u Logicu ima vi?e nego previ?e "alata" da se uradi dobar posao....bilo kakav

?teta tro?iti pare na kompjuter, bolje kupiti neki bolji zvučnik...:)

Moj Mac Pro kupio sam 2007....znači skoro pet godina radi bez problema...i davno je več "amortiziran".

MUzzY 12-09-2012 04:53 PM

A i ne moras bas novu masinu da kupis, zar ne? :)
A ako ides na desktop varijantu uvek mozes da napravis ultra brzi i stabilni hektintosh i nemas brige (ili uzmes rUdaw).

Mac se uzima samo u varijanti macbook-a jer u toj areni nema konkurenciji (sa svim svojim problemima). Pogotovo ovi novi sa Retina ekranima - bruuuka! (al'kosta ko svetg Petra kajgana...)

Bitch 12-09-2012 05:02 PM

i ja sam na 10.6.8 :)

Cika Quake, Milose i ekipo, ako mislite da se varam, i da 10.7 i nagore radi OK (tj. da ProTools HD i svi pluginsi sljakaju) let me know :D

MUzzY 12-09-2012 05:09 PM

Drzi se 10.6 :)

milos 12-09-2012 11:01 PM

Buzge, od pluginova koje sam testirao u Logicu svega par njih nije proslo validaciju- Sonnox , Faw Circle i Waldorf Edition.
Zadrzao sam se zbog stabilnog drajvera za Apogee Duet . Isto tako primetio sam jednom prilikom da mi je Fm8 na Lionu pojeo pola jezgra dok inace mozda zakuca 10-ti deo.Usporen je i GUI na Logicu kada menjas screensetove. Sada ima neku zoom animaciju dok je kod Snowa instant prebacivanje.
Jedno vreme sam mislio da Lion nekako bolje optimizuje jezgra u Logicu ali sam izgleda to umislio jer isto tezi da napada samo jedno jezgro :banghead:
10.8.1 imam takodje ali Logic se srusio ko kruska :)
Ne znam kakva je situacija sa PTHD:confused:
Najbolje napravi image sistema sa superduperom pa isprobaj zadnju verziju Liona.Uvek mozes da vratis Snow za 10 minuta...

fix3r 13-09-2012 12:18 AM

Meni Lion radi OK, ne primecujem neku razliku u odnosu na Snow ni na jednom Meku (oba i5 Intel, 8GB RAM). Svi mi plagovi u Logic-u rade normalno, od instrumenata do efekata. Doduse, tacno je za Sonnox da se pola plagova ne validira, ali ja imam staru 32bit-nu verziju koju nisam ni probao na Snow-u, ne znam kako se nove verzije ponasaju.

quake2 05-10-2012 11:46 PM

I meni je Lion sljakao dosta dobro od kada su poslednjom zakrpom resili neke graficke bagove u Logicu....medjutim,PT nesto nece....:).Na 10.6 opet,PT je sljakao,ali sam ubedjenja da je poprilicna nestabilnost ili delo loseg... (ko je reko crack-a:rolleyes:),ili ja tu nisam podesio sve parametre kako treba u samom PT-u.Ako ima neka "tajna" da to prosljaka kako treba,bilo bi lepo da je znam:),posto mi se poprilicno svidja McDSP i tako to:).

kravadinka 08-10-2012 09:22 AM

Ima jedna jedina tajna i ko?ta oko $500... :wink:

All times are GMT +1. The time now is 11:37 PM.