![]() |
How the U.S. Lost Out on iPhone Work...
New York Times:
Quote:
Evo o tome u Blicu: http://www.blic.rs/IT/302996/Kako-je...oizvodi-u-Kini |
Re: How the U.S. Lost Out on iPhone Work...
Quote:
http://www.rumski.com/forum/showpost...7&postcount=11 :smile: Pozdrav, Vasa |
stara fora
<a href="%3Ciframe%20src=" http:="" www.snotr.com="" embed="" 3647"="" width="400" height="330" frameborder="0">"><a href="%3Ciframe%20src=" http:="" www.snotr.com="" embed="" 3647"="" width="400" height="330" frameborder="0"><iframe src="http://www.snotr.com/embed/3647" width="400" frameborder="0" height="330"></iframe> |
Quote:
|
Vrlo neodmerena izjava.
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
4 Attachment(s)
pa sigurno u tim fabrikama zaradjuju vise nego sto mogu da zarade na njivi !
Ko sto rece Boggy, niko ih prinudno ne zaposljava tamo - stvar izbora !! A tako je i u Indiji i drugim zemljama gde je jeftina radna snaga. kad ste se vez zgrozili od rada u Apple fabrici, sta reci za ljude koji kopaju po djubretu u Indiji (reciklaza) ???? |
Quote:
Hmm.... slicne sam uslove zivota imao u vojsci... (44 duse u jednoj sobi), trajalo je godinu dana sa cestim srozavanjem "standarda"... i ne mogu bas reci da sam imao nekog izbora. Ovi ljudi nisu prisilno na poslu, zive skromno u zajednickim spavaonicama (pristali su na to), mogu dati otkaz ako im se ne svidja (ja sam mogao samo u zatvor) Amerikanci NE pristaju na to... tako da nema posla za njih... ne vidim zasto je to tesko shvatiti, u pitanju je bolja i veca produktivnost i efikasnost, e sad .... sto se to ne uklapa u (americke) snove... to je druga prica. |
Ja samo hocu da kazem da je danas mala razlika izmedju rada u Apple fabrici i rada na djubristu u indiji.A kineska skromnost se ogleda u tome sto ih ima preko milijardu i samim tim velika je konkurencija,nisu oni bas toliko skromni koliko su prenaseljeni,mi ne mozemo da shvatimo ni to sto su ogranicili natalitet na jedno dete po porodici.
A razlika izmedju amerike i kine je ona koju smo ucili u skoli,u americi je vazan pojedinac,a u kini drustvo. Zivim u provinciji u siromasnoj sredini,gde je neki dobar psiholog procenio vrednost radne snage na dvadeset i koji hiljadu i svakodnevno gledam kako ocajni ljudi jedni drugima obaraju cenu rada,spremni su cak i da rade bez plate samo da se zove da imaju posao,ovi sto dobijaju minimalac vracaju gazdi otprilike 5 hiljada dinara u kesu,uzas. P.S.Svako od nas bi ne daj boze radio ovako da ga muka natera. |
Quote:
|
Pa dobro, sad će verovatno da angažuju Hollywood za pomoć! Umesto raskošnog života i lupanja poršea i eksplozija luksuznih vila na filmu, sad će Brus Wilis da bude "The Scavenger"...!
Onaj govedji glas: wooOOOM...The ultimate story of a man who scavenges for life, love and children lost to eavil rich corporation! He eaven drinks his own pee, and feels the joy of nature, pure life, bare feet on dirt and grilled rats for dinner! Now he fights back at the rich! ...wooOOOM... - "I can't say it all went exactly the way I'd planned, but I was right about one thing: they were all better off dead!" This summer...Bruce Willis is...wooOOOM.... ...The Scavengeeeerrrr !!! 1$ tickets online!!! Uh, kako montiram...! :D |
Quote:
kolko moze da razvije? |
Znaci kad je stiv jobs rekao :''Ti poslovi se ne vracaju kuci'',ustvari je mislio ti radnici spavaju u firminim spavaonicama.Tek sad sam skontao.
|
Quote:
|
Quote:
Mislio je da se "taj posao" nece vratiti u Ameriku ("home") iz vec navedenih razloga...(jeftina radna snaga, zaostala industrija te vrste itd itd..) |
Quote:
Ajmo o zvucnicima... mozes napraviti kabinet za zvucnik... jedan... prototip... i recimo da mozes da napravis seriju kabineta da budu mehanicki isti (CNC pripremom)... ali ce da te s*ebu na lakiranju jer nece poshtovati RAL kartu.. te ce biti dva razlicita "crna" laka... odnosno.. majstor ce da nastavi iz druge kutije laka, od drugog klijenta, da ne bi nacinjao novu (pricali smo o ustedi?).... itd.... e sad je meni ostalo da objasnim MOM klijentu zasto je njemu u "interesu" da ima dve razlicito crne zvucne kutije. Znaci... nije problem ni u parama, ni u masinama, ni u opremi, ni u znanju, ni u materijalima.... vec u ljudima... koji su takvi kakvi jesu... posledica je da imaju sve manje i manje posla, i da zatvaraju firme... pri tom sam vise nego jednom pokusao... i svaki put me je to na kraju kostalo i novca i vremena i zdravlja.... dzaba svadanje,... dzaba prica... nema pomoci. Eto to je problem za Srbiju (iz nekakvog mog ugla). Verovatno je pokojni Dzobs video neki drugi problem sa amerikancima, koji su mu kinezi resili bez suza, a jeftine nadnice mogu doci samo kao "jagoda na slag". Filozofski se sve to moze pretociti u nekakav novac (vreme), kako inace zagovaras.... ali se takvim (preteranim) uproscavanjem dovodi u pitanje potpuno shvatanje o cemu je, zapravo, rec. Jer... organizovati bolje armiju radnika, od najvece svetske sile, znaci mnogo vise od puke ustede i/ili zarade... |
|
|
Quote:
Pfff... Pa ovo je kao kad bi "Matijević" napravio kongres na temu: "Štetan uticaj mesa i mesnih preradjevina na kardio-vaskularni sistem." ...:D... |
Quote:
|
Nadam se da mi necete zameriti... al meni malo postaje dosadna taktika "daj narodu da vidi kako ima gore"...
Kontam da oni ne bi radili tako da imaju bolje od toga... zar ne? "Slichno je i kod nas, ima uzasnih poslova i dugachkih smena za male pare... a opet se radi... jer se mora :( Samo za razliku od nas, njima se moze videti neki napredak u zadnje dve godine... bar shto se tiche zarada i [ne]uslova (koliko toliko) kod nas hmm teshko... kod nas sve ide ka gorem... Pa ne znam shta je tachno poenta forsiranjem ovih pricha: - dajte da i mi imamo ovako neshto slichno (tj moze i gore da vam bude => cuti stoko!) ili - pochnite da se bacate sa zgrada da bi neko primetio problem... Ne vidim nikakav nachin da mi mozemo da pomognemo njima, bash kao shto ni oni ne mogu nama. Al kad bi se potrudili mozda bi mogli da pomognemo sami sebi... |
Quote:
Ne da si ga uporedio, neko si ga uporedio svak ti dala! :rotfl: |
Quote:
|
Quote:
|
@boggy
+ 1 Naravno... |
Zato sto se ti poslovi vise nikada nece vratiti u Ameriku,uskorocemo placati 200 litru goriva,jer Ameri uvode sankcije Iranu.
Zato nema vese megauploada.(hiljadu zasto,jedno zato) P.S.Iran pravi atomsku bombu sjedinjavanjem atoma guzvare mahom s makom i nutele. |
Quote:
|
EU je uvela sankcije pa je zato benzin...mada..EU...ameri...isto je to....! A nafte ima, nego je ovo divna prilika da se udvostruci cena, pa sto da se baci...
|
Sasvim slucajno nabasah na ovo
http://www.svevesti.com/a223654-robo...r%C5%BEava-epl |
Quote:
E da... u Kini je jasan privredni rast zadnjih godina... kod nas toga bas i nema... znaci imamo izrabljivanje, beznadje, drzava tone sve dublje i dublje, a mala grupa se bogati. I to nije feudalizam? Slazem se, to nije ni feudalizam... EDIT: I da... objasnjenje... ako ne mozes kupiti roba na pijaci, onda nije robovlasnicki sistem... feudalizam je blizi... |
Quote:
P.S.Just do it and shut the fuck up!!!Tako je sve pocelo. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Stvarno moram reci da ne mogu da vjerujem kako vise neko moze da se peca na tu pricu!!?!?Daj bre,dosta vise toga,napravili su jednu fakticki BEZIZLAZNU situaciju u uopstenim normama ponasanja da je tako nesto postalo opste misljenje!!Ma sto me interesuje sto neko zivi gore, (ovo pricam u jednom hyper-optimistickom smislu,u nekom gledanju ka napred a ne nazad) zasto da se ne ugledamo na neka prosperitetna drustva,tipa zemlje Skandinavije,Australija,Svajcarska itd...(ne kazem da su idealana ali i to su ljudi osmislili,nisu Markabijanci) Zasto sve moramo posmatrati sa tamne strane?Ja ne kazem,mi,LJUDI,smo generalno u velikim govnima ali smo mi krivi za to i ne mrdamo k..cem da nesto promijenimo povodom toga!!A mozemo mnogo !!! [QUOTE=Haxli;321149] Quote:
Sa fukarom nema lijepe rijeci koja gvozdena vrata otvara,ima ona BATINA JE IZ RAJA IZASLA! Zasto bi ljudi uzimali sebi zivote i svoje porodice zavijali u crno,kad to mogu drugima,onima koji su direktni krivci!Pa kad to bude postalo normalno da vidimo kako ce se gamad ponasati i kako ce onda razmisljati. Sto je rekao veliki vladika u Gorskom Vijencu,kome prsne celo,kuku njemu! Quote:
Ali cika Bogy,ko je (svima) nama (u regionu) kriv sto su najvece fabrike pogasene,prodate,industrija dovedena do ocajanja,kompletna privreda u kolapsu,sve rasprodato i unisteno,na hiljade ljudi ostalo na ulici,bez posla,sa unistenim penziono/zdravstvenim fondom i idiotskom penzijom,ko je za to kriv??KO JE TO DOPUSTIO ? Plasim se,kao i svi da dam odgovor ...:mad::( Dalje,to sa Soroshemm...pa ljudi,on je jedan od arhitekata NWO,on je jedan od glavnih protgonista sve ove ljudske nesrece,(mozda zvucim zaista grubo,ali po meni je stvarno tako),on je siva eminencija koja ese sad po dobro smisljenom planu,uradjenom do nasitnijih detalja,on se sad sa tom svom bulumentom bjelsvjetskih oligarha i vladalaca iz sjenke nudi kao neko ko ce sve to da promijeni ! Sto kaze David Icke,stari,dobro oprobani i efikasni recept kroz vjekove Problem-Reaction-Solution Dovode nas do toga,po svim dosad prikazim,po svemu sudeci,(moja) logika je neumoljiva,tome se stremi - jednoj,univerzalnoj politici,jednoj valuti (euro kod nas,amero u USA),jednoj trgovinskoj organizaciji po cijim pravilima se moraju svi potpisnici prikloniti (WTO),jednom jedinstvenom zdravstvenom sistemu sa takodje samo njima odgovarajucim postavkama koje su najblaze receno uzasne(WHO),jednom bankarskom sistemu koji nemilsrdno apsorbuje sav svjetski zdravi privredni rast u svoje krtoge (MMF & World Bank), jednoj svjetskoj armiji kao udarnoj igli za sve "neposlusne" (NATO) i na kraju jednoj ujedinjenoj svjetskoj vladi !!! Vjerovatno sam bio prilicno radikalan,mozda i kao neki paranoicni teoreticar zavjere ali sustina je jedna,moramo se podignuti jer crno nam se pise ...:( I svakako nam ne gine jedan RESTART CIVILIZACIJE ! |
All times are GMT +1. The time now is 12:07 AM. |