Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   How the U.S. Lost Out on iPhone Work... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40298)

boggy 23-01-2012 03:57 PM

How the U.S. Lost Out on iPhone Work...

New York Times:
Quote:

................
Why can?t that work come home? Mr. Obama asked.

Mr. Jobs?s reply was unambiguous. ?Those jobs aren?t coming back,? he said, according to another dinner guest.
................
http://www.nytimes.com/2012/01/22/bu...1&pagewanted=1

Evo o tome u Blicu:
http://www.blic.rs/IT/302996/Kako-je...oizvodi-u-Kini

awacs 23-01-2012 06:45 PM

Re: How the U.S. Lost Out on iPhone Work...

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 320918)

... a baš pre neki dan rekoh nešto na tu temu u okviru jedne druge rasprave:

http://www.rumski.com/forum/showpost...7&postcount=11

:smile:

Pozdrav,

Vasa

disco violence 23-01-2012 07:01 PM

stara fora
<a href="%3Ciframe%20src=" http:="" www.snotr.com="" embed="" 3647"="" width="400" height="330" frameborder="0">"><a href="%3Ciframe%20src=" http:="" www.snotr.com="" embed="" 3647"="" width="400" height="330" frameborder="0"><iframe src="http://www.snotr.com/embed/3647" width="400" frameborder="0" height="330"></iframe>

boggy 23-01-2012 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 320945)
stara fora....

Sta god, iPhone (a verovatno ni Nike patike) ne prave ljudi na prinudnom radu, kako ova "parodija" zeli da prikaze, verovatno iz ugla prosecnog lenjog, nemotivisanog i nadasve razmazenog stanovnika zapadnog sveta...

soundman 23-01-2012 08:58 PM

Vrlo neodmerena izjava.

disco violence 24-01-2012 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 320954)
Sta god, iPhone (a verovatno ni Nike patike) ne prave ljudi na prinudnom radu, kako ova "parodija" zeli da prikaze, verovatno iz ugla prosecnog lenjog, nemotivisanog i nadasve razmazenog stanovnika zapadnog sveta...

Jesi ti dobro procitao vest koju si okacio,tamo ima i galerija slika u kojoj se lepo vidi gde i kako ljudi u kini zive i rade,jako blizu je ovoj parodiji,naravno bichevi se ne vide,ali su tu negde,lebde u vazduhu.Na ovakav rad ih je verovatno prinudio tezak zivot.

boggy 24-01-2012 01:05 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321015)
Jesi ti dobro procitao vest koju si okacio,tamo ima i galerija slika u kojoj se lepo vidi gde i kako ljudi u kini zive i rade,jako blizu je ovoj parodiji,naravno bichevi se ne vide,ali su tu negde,lebde u vazduhu.Na ovakav rad ih je verovatno prinudio tezak zivot.

Jesam, a ti? Prinudni rad je kada nemas izbor, a iPhone ne prave robijasi (koliko sam video). Ako je to njihov izbor, mogu da zivim sa tim, to je njihova stvar, na ovaj nacin oni su se izborili da prave iPhone (uposlili su svoje ljude), a amerikanci ne...

disco violence 24-01-2012 02:17 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321016)
Jesam, a ti? Prinudni rad je kada nemas izbor, a iPhone ne prave robijasi (koliko sam video). Ako je to njihov izbor, mogu da zivim sa tim, to je njihova stvar, na ovaj nacin oni su se izborili da prave iPhone (uposlili su svoje ljude), a amerikanci ne...

Pa lepo su se izborili,cini se da bas imaju izbora,kaze da cetvrtina zivi u firminim spavaonicama,lepo sredjeno nema sta.

sRce 24-01-2012 02:47 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321016)
(uposlili su svoje ljude), a amerikanci ne...

Pa jesu uposlili ali ovi zive kao pacovi, a ne ljudi i iPhone je otiso u Kinu iz samo jednog razloga... jeftina radna snaga...

boggy 24-01-2012 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 321030)
Pa jesu uposlili ali ovi zive kao pacovi,

Ako amerikanci ne budu radili priblizice se tom statusu, posle nekog vremena.
Quote:

Originally Posted by sRce (Post 321030)
a ne ljudi i iPhone je otiso u Kinu iz samo jednog razloga... jeftina radna snaga...

Definitivno nisi procitao tekst.

DaBear 24-01-2012 03:02 PM

4 Attachment(s)
pa sigurno u tim fabrikama zaradjuju vise nego sto mogu da zarade na njivi !
Ko sto rece Boggy, niko ih prinudno ne zaposljava tamo - stvar izbora !!
A tako je i u Indiji i drugim zemljama gde je jeftina radna snaga.

kad ste se vez zgrozili od rada u Apple fabrici, sta reci za ljude koji kopaju po djubretu u Indiji (reciklaza) ????

boggy 24-01-2012 03:07 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321025)
Pa lepo su se izborili,cini se da bas imaju izbora,kaze da cetvrtina zivi u firminim spavaonicama,lepo sredjeno nema sta.

Pa ti definitivno ne bi radio u takvim uslovima, rekao bih. Ne bih ni ja, da budem iskren... ali... ovde je poenta u tome da je prakticno brutalno oshamarena americka ekonomija, i to samo ljudskom skromnoscu, koja je cak i nama neshvatljiva.

Hmm.... slicne sam uslove zivota imao u vojsci... (44 duse u jednoj sobi), trajalo je godinu dana sa cestim srozavanjem "standarda"... i ne mogu bas reci da sam imao nekog izbora. Ovi ljudi nisu prisilno na poslu, zive skromno u zajednickim spavaonicama (pristali su na to), mogu dati otkaz ako im se ne svidja (ja sam mogao samo u zatvor)

Amerikanci NE pristaju na to... tako da nema posla za njih... ne vidim zasto je to tesko shvatiti, u pitanju je bolja i veca produktivnost i efikasnost, e sad .... sto se to ne uklapa u (americke) snove... to je druga prica.

disco violence 24-01-2012 03:53 PM

Ja samo hocu da kazem da je danas mala razlika izmedju rada u Apple fabrici i rada na djubristu u indiji.A kineska skromnost se ogleda u tome sto ih ima preko milijardu i samim tim velika je konkurencija,nisu oni bas toliko skromni koliko su prenaseljeni,mi ne mozemo da shvatimo ni to sto su ogranicili natalitet na jedno dete po porodici.
A razlika izmedju amerike i kine je ona koju smo ucili u skoli,u americi je vazan pojedinac,a u kini drustvo.
Zivim u provinciji u siromasnoj sredini,gde je neki dobar psiholog procenio vrednost radne snage na dvadeset i koji hiljadu i svakodnevno gledam kako ocajni ljudi jedni drugima obaraju cenu rada,spremni su cak i da rade bez plate samo da se zove da imaju posao,ovi sto dobijaju minimalac vracaju gazdi otprilike 5 hiljada dinara u kesu,uzas.
P.S.Svako od nas bi ne daj boze radio ovako da ga muka natera.

boggy 24-01-2012 03:58 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321042)
Ja samo hocu da kazem da je danas mala razlika izmedju rada u Apple fabrici i rada na djubristu u indiji..

Za mene licno, razlika je ogromna. Pogotovo sto kopanje po kontejnerima i djubristima, te prosjacenje vec imamo ovde preterano rasprostranjeno. EDIT: (a udaljeni smo od proizvodnje jedne ovakve spravice mnogo svetlosnih godina. To proizvoditi nesto znaci, za ameriku cim "njojzin preCednik" pita kako bi to mogli da rade "kod kuce", pri tom nije trazio kopace po djubristima i prosjake)

Bockie 24-01-2012 04:03 PM

Pa dobro, sad će verovatno da angažuju Hollywood za pomoć! Umesto raskošnog života i lupanja poršea i eksplozija luksuznih vila na filmu, sad će Brus Wilis da bude "The Scavenger"...!

Onaj govedji glas:

wooOOOM...The ultimate story of a man who scavenges for life, love and children lost to eavil rich corporation! He eaven drinks his own pee, and feels the joy of nature, pure life, bare feet on dirt and grilled rats for dinner! Now he fights back at the rich! ...wooOOOM...
- "I can't say it all went exactly the way I'd planned, but I was right about one thing: they were all better off dead!"
This summer...Bruce Willis is...wooOOOM.... ...The Scavengeeeerrrr !!!
1$ tickets online!!!

Uh, kako montiram...!

:D

vasko 24-01-2012 04:23 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 321034)

kolko moze da razvije?

disco violence 24-01-2012 04:54 PM

Znaci kad je stiv jobs rekao :''Ti poslovi se ne vracaju kuci'',ustvari je mislio ti radnici spavaju u firminim spavaonicama.Tek sad sam skontao.

sRce 24-01-2012 05:24 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321033)
Definitivno nisi procitao tekst.

Procitao sam boggy jos jutros kad je izaso... ali mislim da je to marketing fora. Racunica na kraju preovlada.

DaBear 24-01-2012 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321055)
Znaci kad je stiv jobs rekao :''Ti poslovi se ne vracaju kuci'',ustvari je mislio ti radnici spavaju u firminim spavaonicama.Tek sad sam skontao.

nisi dobro skontao...sigurno nije to mislio !

Mislio je da se "taj posao" nece vratiti u Ameriku ("home") iz vec navedenih razloga...(jeftina radna snaga, zaostala industrija te vrste itd itd..)

boggy 24-01-2012 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 321060)
Procitao sam boggy jos jutros kad je izaso... ali mislim da je to marketing fora. Racunica na kraju preovlada.

Recimo... u srbiji NE MOZES uspesno proizvoditi (metalne) kutije za sprave... mislim mozes da napravis jednu... dve eventualno... da sve bude ok... Naruci seriju deset komada... i dobices deset RAZLICITIH! Mehanicki razlicitih...

Ajmo o zvucnicima... mozes napraviti kabinet za zvucnik... jedan... prototip... i recimo da mozes da napravis seriju kabineta da budu mehanicki isti (CNC pripremom)... ali ce da te s*ebu na lakiranju jer nece poshtovati RAL kartu.. te ce biti dva razlicita "crna" laka... odnosno.. majstor ce da nastavi iz druge kutije laka, od drugog klijenta, da ne bi nacinjao novu (pricali smo o ustedi?).... itd.... e sad je meni ostalo da objasnim MOM klijentu zasto je njemu u "interesu" da ima dve razlicito crne zvucne kutije.

Znaci... nije problem ni u parama, ni u masinama, ni u opremi, ni u znanju, ni u materijalima.... vec u ljudima... koji su takvi kakvi jesu... posledica je da imaju sve manje i manje posla, i da zatvaraju firme... pri tom sam vise nego jednom pokusao... i svaki put me je to na kraju kostalo i novca i vremena i zdravlja.... dzaba svadanje,... dzaba prica... nema pomoci.

Eto to je problem za Srbiju (iz nekakvog mog ugla).

Verovatno je pokojni Dzobs video neki drugi problem sa amerikancima, koji su mu kinezi resili bez suza, a jeftine nadnice mogu doci samo kao "jagoda na slag".

Filozofski se sve to moze pretociti u nekakav novac (vreme), kako inace zagovaras.... ali se takvim (preteranim) uproscavanjem dovodi u pitanje potpuno shvatanje o cemu je, zapravo, rec. Jer... organizovati bolje armiju radnika, od najvece svetske sile, znaci mnogo vise od puke ustede i/ili zarade...

sRce 25-01-2012 02:49 PM

http://www.blic.rs/IT/303430/Kad-mor...e-nadju-zamenu

:da:

boggy 25-01-2012 03:17 PM

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.ph...&nav_id=576777

Bockie 25-01-2012 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321142)

Pfff... Pa ovo je kao kad bi "Matijević" napravio kongres na temu:
"Štetan uticaj mesa i mesnih preradjevina na kardio-vaskularni sistem."

...:D...

boggy 25-01-2012 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 321147)
"?tetan uticaj mesa i mesnih preradjevina na kardio-vaskularni sistem."

u pravu si... :rolleyes:

Haxli 25-01-2012 04:14 PM

Nadam se da mi necete zameriti... al meni malo postaje dosadna taktika "daj narodu da vidi kako ima gore"...
Kontam da oni ne bi radili tako da imaju bolje od toga... zar ne? "Slichno je i kod nas,
ima uzasnih poslova i dugachkih smena za male pare... a opet se radi... jer se mora :(
Samo za razliku od nas, njima se moze videti neki napredak u zadnje dve godine...
bar shto se tiche zarada i [ne]uslova (koliko toliko) kod nas hmm teshko... kod nas sve ide ka gorem...

Pa ne znam shta je tachno poenta forsiranjem ovih pricha:
- dajte da i mi imamo ovako neshto slichno (tj moze i gore da vam bude => cuti stoko!)
ili
- pochnite da se bacate sa zgrada da bi neko primetio problem...

Ne vidim nikakav nachin da mi mozemo da pomognemo njima, bash kao shto ni oni ne mogu nama.
Al kad bi se potrudili mozda bi mogli da pomognemo sami sebi...

Haxli 25-01-2012 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 321147)
"?tetan uticaj mesa i mesnih preradjevina na kardio-vaskularni sistem."

LOL-china...

Ne da si ga uporedio, neko si ga uporedio svak ti dala!

:rotfl:

boggy 25-01-2012 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 321149)
.......
Samo za razliku od nas, njima se moze videti neki napredak u zadnje dve godine...
bar shto se tiche zarada i [ne]uslova (koliko toliko) kod nas hmm teshko... kod nas sve ide ka gorem...
......

U tome i jeste poenta, onaj ko vise proizvodi imace manju krizu. Kriza se ne resava kreditima, stranim bankama i besomucnom trgovinom... samo proizvodnjom. To je ono sto zulja americkog predsednika, te je pitao to sto je pitao... ali uslovi su se (drasticno) promenili, standardi su drugaciji, te vise nema ovakvog posla za amerikance pod standardima koje su SAMI postavili (a svojski su se trudili da ih izdignu sto je moguce vise). Arogancija i nadobudnost nikada nije bila niti ce biti vrednost koja se moze ikome prodati. I to se sad toliko promenilo da kinezi pozajmljuju pare evropljanima da bi mogli da nastave da kupuju (od njih). :rolleyes:

disco violence 25-01-2012 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 321061)
nisi dobro skontao...sigurno nije to mislio !

Mislio je da se "taj posao" nece vratiti u Ameriku ("home") iz vec navedenih razloga...(jeftina radna snaga, zaostala industrija te vrste itd itd..)

znam samo se shalim.pozdrav.

Haxli 25-01-2012 07:01 PM

@boggy
+ 1

Naravno...

disco violence 25-01-2012 10:24 PM

Zato sto se ti poslovi vise nikada nece vratiti u Ameriku,uskorocemo placati 200 litru goriva,jer Ameri uvode sankcije Iranu.
Zato nema vese megauploada.(hiljadu zasto,jedno zato)
P.S.Iran pravi atomsku bombu sjedinjavanjem atoma guzvare mahom s makom i nutele.

boggy 25-01-2012 10:47 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321206)
Zato sto se ti poslovi vise nikada nece vratiti u Ameriku,uskorocemo placati 200 litru goriva,jer Ameri uvode sankcije Iranu.
Zato nema vese megauploada.(hiljadu zasto,jedno zato)......

Da... poenta je i u tome sto svoje ekonomske promasaje "resavaju" otimanjem tudjeg... ali to ne mogu svi da rade.

Bockie 26-01-2012 02:13 PM

EU je uvela sankcije pa je zato benzin...mada..EU...ameri...isto je to....! A nafte ima, nego je ovo divna prilika da se udvostruci cena, pa sto da se baci...

disco violence 28-01-2012 02:02 PM

Sasvim slucajno nabasah na ovo
http://www.svevesti.com/a223654-robo...r%C5%BEava-epl

boggy 28-01-2012 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321409)

A po cemu se to Kina razlikuje od Srbije? U Srbiji su plate bezobrazno male, a jasno se vidi da se desetak ljudi neumereno bogate na racun toga... ne vidim u cemu je problem osim da je lakse (utesnije) gledati u tudje dvoriste.

E da... u Kini je jasan privredni rast zadnjih godina... kod nas toga bas i nema... znaci imamo izrabljivanje, beznadje, drzava tone sve dublje i dublje, a mala grupa se bogati. I to nije feudalizam? Slazem se, to nije ni feudalizam...

EDIT: I da... objasnjenje... ako ne mozes kupiti roba na pijaci, onda nije robovlasnicki sistem... feudalizam je blizi...

disco violence 28-01-2012 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321414)
A po cemu se to Kina razlikuje od Srbije? U Srbiji su plate bezobrazno male, a jasno se vidi da se desetak ljudi neumereno bogate na racun toga... ne vidim u cemu je problem osim da je lakse (utesnije) gledati u tudje dvoriste.

E da... u Kini je jasan privredni rast zadnjih godina... kod nas toga bas i nema... znaci imamo izrabljivanje, beznadje, drzava tone sve dublje i dublje, a mala grupa se bogati. I to nije feudalizam? Slazem se, to nije ni feudalizam...

EDIT: I da... objasnjenje... ako ne mozes kupiti roba na pijaci, onda nije robovlasnicki sistem... feudalizam je blizi...

Slazem se sa tobom,ali sve je tacnija moja konstatacija,da se radnik u Appleovoj fabrici ne razlikuje od onog na djubristu u indiji.Sad vidim da mu je jos gore.Slicno smo se raspisali kad je Jobs umro,''veliki covek,vizionar'' u mojim ocima sve je manji i manji,ziveo Gejts.:rotfl:
P.S.Just do it and shut the fuck up!!!Tako je sve pocelo.

boggy 28-01-2012 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321419)
..............''veliki covek,vizionar'' u mojim ocima sve je manji i manji,ziveo Gejts.:rotfl:
......

to ti je kao da trazis u slepca oci... ako je neko veliki covek, vizionar, ne mora biti preterano saosecajan, pobogu! :shock:

disco violence 28-01-2012 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321420)
to ti je kao da trazis u slepca oci... ako je neko veliki covek, vizionar, ne mora biti preterano saosecajan, pobogu! :shock:

Vizionar ne mora,ali veliki COVEK mora.Budimo ljudi iako smo vizionari o tome ja govorim.

boggy 28-01-2012 03:52 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 321422)
Vizionar ne mora,ali veliki COVEK mora.Budimo ljudi iako smo vizionari o tome ja govorim.

Sorry, nije za mene veliki covek neko ko me postedi napora, a ja zbog toga riknem pre nego inace (uprosceno receno). Hvala ali ne bih...

Haxli 28-01-2012 04:14 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321414)
a po cemu se to kina razlikuje od srbije? U srbiji su plate bezobrazno male, a jasno se vidi da se desetak ljudi neumereno bogate na racun toga... Ne vidim u cemu je problem osim da je lakse (utesnije) gledati u tudje dvoriste.

E da... U kini je jasan privredni rast zadnjih godina... Kod nas toga bas i nema... Znaci imamo izrabljivanje, beznadje, drzava tone sve dublje i dublje, a mala grupa se bogati. I to nije feudalizam? Slazem se, to nije ni feudalizam...

Edit: I da... Objasnjenje... Ako ne mozes kupiti roba na pijaci, onda nije robovlasnicki sistem... Feudalizam je blizi...

+1

AudioStorm 28-01-2012 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 321044)
Pa dobro, sad će verovatno da anga?uju Hollywood za pomoć! Umesto rasko?nog ?ivota i lupanja por?ea i eksplozija luksuznih vila na filmu, sad će Brus Wilis da bude "The Scavenger"...!

Onaj govedji glas:

wooOOOM...The ultimate story of a man who scavenges for life, love and children lost to eavil rich corporation! He eaven drinks his own pee, and feels the joy of nature, pure life, bare feet on dirt and grilled rats for dinner! Now he fights back at the rich! ...wooOOOM...
- "I can't say it all went exactly the way I'd planned, but I was right about one thing: they were all better off dead!"
This summer...Bruce Willis is...wooOOOM.... ...The Scavengeeeerrrr !!!
1$ tickets online!!!

Uh, kako montiram...!

:D

:rotfl::rotfl::rotfl:

Quote:

Nadam se da mi necete zameriti... al meni malo postaje dosadna taktika "daj narodu da vidi kako ima gore"...

Potpuno se slazem !
Stvarno moram reci da ne mogu da vjerujem kako vise neko moze da se peca na tu pricu!!?!?Daj bre,dosta vise toga,napravili su jednu fakticki BEZIZLAZNU situaciju u uopstenim normama ponasanja da je tako nesto postalo opste misljenje!!Ma sto me interesuje sto neko zivi gore, (ovo pricam u jednom hyper-optimistickom smislu,u nekom gledanju ka napred a ne nazad) zasto da se ne ugledamo na neka prosperitetna drustva,tipa zemlje Skandinavije,Australija,Svajcarska itd...(ne kazem da su idealana ali i to su ljudi osmislili,nisu Markabijanci)

Zasto sve moramo posmatrati sa tamne strane?Ja ne kazem,mi,LJUDI,smo generalno u velikim govnima ali smo mi krivi za to i ne mrdamo k..cem da nesto promijenimo povodom toga!!A mozemo mnogo !!!

[QUOTE=Haxli;321149]
Quote:

Pa ne znam shta je tachno poenta forsiranjem ovih pricha:
- dajte da i mi imamo ovako neshto slichno (tj moze i gore da vam bude => cuti stoko!)
ili
- pochnite da se bacate sa zgrada da bi neko primetio problem...

Zasto se,promjene radi,umjesto skakanja sa zgrada u smrt,ne bi nekome uzirenom pohlepnom glodaru ne bi digla u vazduh njegova skupocjena limuzina,zapaljena vila,i slicno??Zato da ne.Radikalno je?? NEKA JE!!

Sa fukarom nema lijepe rijeci koja gvozdena vrata otvara,ima ona BATINA JE IZ RAJA IZASLA!

Zasto bi ljudi uzimali sebi zivote i svoje porodice zavijali u crno,kad to mogu drugima,onima koji su direktni krivci!Pa kad to bude postalo normalno da vidimo kako ce se gamad ponasati i kako ce onda razmisljati.

Sto je rekao veliki vladika u Gorskom Vijencu,kome prsne celo,kuku njemu!

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 321152)
U tome i jeste poenta, onaj ko vise proizvodi imace manju krizu. Kriza se ne resava kreditima, stranim bankama i besomucnom trgovinom... samo proizvodnjom.

APSOLUTNO!
Ali cika Bogy,ko je (svima) nama (u regionu) kriv sto su najvece fabrike pogasene,prodate,industrija dovedena do ocajanja,kompletna privreda u kolapsu,sve rasprodato i unisteno,na hiljade ljudi ostalo na ulici,bez posla,sa unistenim penziono/zdravstvenim fondom i idiotskom penzijom,ko je za to kriv??KO JE TO DOPUSTIO ?

Plasim se,kao i svi da dam odgovor ...:mad::(

Dalje,to sa Soroshemm...pa ljudi,on je jedan od arhitekata NWO,on je jedan od glavnih protgonista sve ove ljudske nesrece,(mozda zvucim zaista grubo,ali po meni je stvarno tako),on je siva eminencija koja ese sad po dobro smisljenom planu,uradjenom do nasitnijih detalja,on se sad sa tom svom bulumentom bjelsvjetskih oligarha i vladalaca iz sjenke nudi kao neko ko ce sve to da promijeni !

Sto kaze David Icke,stari,dobro oprobani i efikasni recept kroz vjekove
Problem-Reaction-Solution

Dovode nas do toga,po svim dosad prikazim,po svemu sudeci,(moja) logika je neumoljiva,tome se stremi - jednoj,univerzalnoj politici,jednoj valuti (euro kod nas,amero u USA),jednoj trgovinskoj organizaciji po cijim pravilima se moraju svi potpisnici prikloniti (WTO),jednom jedinstvenom zdravstvenom sistemu sa takodje samo njima odgovarajucim postavkama koje su najblaze receno uzasne(WHO),jednom bankarskom sistemu koji nemilsrdno apsorbuje sav svjetski zdravi privredni rast u svoje krtoge (MMF & World Bank), jednoj svjetskoj armiji kao udarnoj igli za sve "neposlusne" (NATO) i na kraju jednoj ujedinjenoj svjetskoj vladi !!!

Vjerovatno sam bio prilicno radikalan,mozda i kao neki paranoicni teoreticar zavjere ali sustina je jedna,moramo se podignuti jer crno nam se pise ...:(

I svakako nam ne gine jedan RESTART CIVILIZACIJE !

All times are GMT +1. The time now is 12:07 AM.