Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Lampaski pre na bubnju? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40289)

OFF 22-01-2012 08:28 AM

Lampaski pre na bubnju?

Gde? Jedino gde bih onako na prvu smeo da ga stavim je room (mozda na ribbonu ako bude ima dovoljno gaina)....... Neko rece da je stavljao i BD kroz njega, ali su to bile ultra skupe (VIpre) varijante..... ovo je UAsolo 610.......
Bojim se da lampa ne smeksa tranzijente previse na npr dobosu........svakako cu probati, ali voleo bih i neka iskustva da cujem

Surfer 22-01-2012 09:02 AM

Re: Lampaski pre na bubnju?

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 320803)
Gde? Jedino gde bih onako na prvu smeo da ga stavim je room (mozda na ribbonu ako bude ima dovoljno gaina)....... Neko rece da je stavljao i BD kroz njega, ali su to bile ultra skupe (VIpre) varijante..... ovo je UAsolo 610.......
Bojim se da lampa ne smeksa tranzijente previse na npr dobosu........svakako cu probati, ali voleo bih i neka iskustva da cujem

Ne bi trebao imati bilo kakvih problema ako kroz lampa?ko pretpojačalo stavi? neki bright mikrofon koji nije lampa?ki.
Znam da su neki ljudi overheade standardno snimali sa U87 i Drawmer 1960.
Naročito dobar izbor ako snima? bubnjara koji obo?ava da mu zvoni u u?ima od nabijanja po činelama :)

Isto tako mo?e? ga koristiti za jedan od snare mikrofona, pa kombinira?.

Bockie 22-01-2012 10:47 AM

Moze gde god hoćeš! To jedino zavisi od svirke. Ako je neki "mrtvi metal" , onda nemoj na doboš i tako, mada nema tu pravila, ali ostalo, može bez problema, nije to toliko prenaglašeno saturisanje kao kompresor ili limiter ili "štatijaznam" (što kaze Vasa)... Vise je "farba" nego saturacija...

Hantersi su recimo "Harley Krishna", koji je njihov "najtvrdji" album, snimani sa lampom na nogu i dobos pa na traku.
Jedan pokojni inženjer iz RNS je napravio svega nekoliko dvokanalnih lampaških preampa i to je radilo ludački dobro. (mada ni jedan nije isto radio..:))
Sm57 i Beta 52 su direktno ubadani u taj preamp i onda direktno na traku, cak mislim da je bypassovan bio i MCI sto u tom momentu...

OFF 22-01-2012 10:57 AM

nije..... snimam neki mekani rock-funk..... fina svirka, ne rokacka..... mozda krenem sa dobosa.... tu su overi i mikrofon ispod......

spidermusic 22-01-2012 11:02 AM

Slobodno vozi lampashe na bubnjevima. Isprobano! Nisam primetio nista lose, cak, naprotiv, Presonus je radio odlicno!

Srecno!

quake2 22-01-2012 11:16 AM

Za ADL600 i avalon 747 potpisujem da su jedna od najboljih kombinacija za OH ikad.A za dobos off-e,bas to sto imas:wink:,pa jednog dana i u 1176 i to ti je takodje vrh.Solo610 mozes komotno i za kick in majk,npm betu52-ku turis unutra,odlicno to sljaka u kombinaciji sa sub kickom i d112 napolju.Pozzzz

OFF 22-01-2012 01:44 PM

presonus je, ka?u bar, br?i od 610... A bd in će preko Avedis ma5 verovatno, to mi se veoma dopalo kako radi

quake2 22-01-2012 08:51 PM

Presonus je bas bas brz i ima totalno upecatljivu farbu,ladno bih isao sa njim i na tomove kada bih imao jos koji.Ako ides sa dva majka na kick onda je avedis verovatno bolja kombinacija za kick in, ali ga nikada nisam probao tako da...Na majk koji daje meso kicku,ja uvek idem sa mci,jer radim sa dva majka+subkick,610 je do jaja da malo namasti majk koji samo treba da da punch kicku.Mislim ipak da ce u tvojoj kombinaciji najvise raditi posao na dobosu.

Shot 22-01-2012 09:52 PM

Ja uredno snimam OH kroz tube predpojacalo! Baš dobro zvući!
Možda bi probao i tomove... nisam nikada al mislim da bi moglo biti interesantno
Snare i kick sam probao ali nisu mi baš legli. Nejasni su i možda malo saturirani. Saturirani onako na "krivi način". Probao sam jednom hihat s sm57 kroz UA lampaša, i dobro je zvučalo. Al to je onaj raw'n'dirty sound, i s lampašem sam još dodatno išao isprljati. Fora je bilo ali se teško miksalo s snare-om...

OFF 22-01-2012 10:11 PM

kad smo tu....... vrlo verovatno cu ostati sa malim kondenzatorima na tomovima..... dacu sansu jos jednom mojim dragim belim md421, ali mi se u poslednje vreme nekako vise dojme c451 (a sutra cu probati i mk012)....

Bitch 22-01-2012 11:19 PM

stvar ukusa. ja ih recimo izbegavam u sirokom luku (tube pres na drums), ali opet, da, Vipre ili Voxbox na kicku je vrlo ozbiljan sound, mada bih uvek isao na to da mi to bude drugi lejer, prvi obavezno nesto brzo.

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 320851)
kad smo tu....... vrlo verovatno cu ostati sa malim kondenzatorima na tomovima..... dacu sansu jos jednom mojim dragim belim md421, ali mi se u poslednje vreme nekako vise dojme c451 (a sutra cu probati i mk012)....

c451 su opasni na timpanima. postoji samo jedan problem - izgube se u miksu ako je imalo gusci aranzman. dok ako su sa 421, nema frke, svirace uvek.

opet, stvar ukusa. Cuo sam fine snimke sa tube pre varijantama, nema greske. samo nisam neki fan.

@BigBockie : da li su to u RNS bili oni Jarko preampi? ako da, secam se nekog trekinga Bass DI u to cudo, na Studera... govedina 8-)

Bockie 23-01-2012 01:12 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 320855)
@BigBockie : da li su to u RNS bili oni Jarko preampi? ako da, secam se nekog trekinga Bass DI u to cudo, na Studera... govedina 8-)

Da, pokojni Jarko... :cry:

Ja sam je zvao "čarobna lampa" :D , ali stvarno, matori ono su plombe otpadale...! Jedini ,uslovno receno zajeb, je sto ni jedan komad nije isto radio, čak i sami kanali 1 & 2 na svakoj spravi su imali neke mikro razlike. Jedan komad je završio i kod Mileta u Hollandu... Ne znam da li ih ima desetak ukupno, ni toliko i to je to.... Stvarno ludilo...

A sto se lampe tiče on-topic, na bubnju, tretiraš je kao "normalan" preamp, bez nadrkavanja i saturacija i krvarenja lampi, i sve je ok... Pa sam "stari" sound koji sad vija gomila ljudi , proizvodjaca i plugova je radjen na lampaskim stolovima, pa nikom nista, odnosno, sviralo sve do yaya...! :wink:

spidermusic 23-01-2012 07:41 PM

MK 012 ce ti raditi odlicno na prelazima. Probao sam ga i na Kick-u, naravno ne nekom przackom, pa je i tamo radio. Sve je stvar eksperimenta i mikroosecaja. Srecno!

All times are GMT +1. The time now is 05:58 PM.