![]() |
Wavesovi brandirani plugsi
...Krameri, JJp, maserati......koristite li za neke ozbiljnije stvari ili samo kao instant resenja, jer tako izgledaju (presetaski orijentisani)? Ima li sta sto se izdvaja.....
ja se malo igrao, obicno mi neki imaju taj prvi wow efekat, ali kasnije u mixu budu zamenjeni nekim drugima alatima.... navika, ili? |
Re: Wavesovi brandirani plugsi
Quote:
Sad sam ih prvi puta uopće vidio u studiju i isprobao neke. Ono ?to sam čuo je totalno bezveze. Ustvari to je nekava simbioza običnih Waves pluginova sa Big name presetima . Mo? mislit:rolleyes: Kramer, Maserati i CLA naprave presete za Waves i onda odu kući i upale SSL-a, Urei i Distressore i prime se po?tenog posla . Ma mislim OK je to ali...... |
Quote:
|
da li sam ja oguglao na software, ali meni se najvise svideo onaj novi waves-ov analizer....
|
Quote:
|
Nasao sam im dobru namjenu jednom! I to samo jednom:D I to sa nekim od onih CLA zezalica na opet samo JEDNOM kanalu zenskih bek vokala u stackingu koji je bio 'masivan' (5 kanala i jace ako racunamo trilere). Tu je ispalo dobro. Inace nemam naviku da ih palim.
Mada ako covjek posveti vremena moglo bi se to iskoritsavati, sto da ne? |
eddie kramer drum channel radi ?uda na hi hatu! ba? ga zaprlja onako fino:) probajte ako nevjerujete
|
Ima tu jako dobrih plugova - samo treba da se potrosi malo vremena i da se potrefi pravi materijal / source signal...
(kao i sa hardverom - ne radi sve isto dobro na svemu !!) |
Quote:
|
ok, dajte primer gde ih koristite, kako i u odnosu na sta dobro rade
|
Quote:
|
Quote:
Takodje nisu pravljeni ni za producente te iste muzike i koriscenje u njihovim "studijima"... sta vise reci ??? Drugo - Ono na cemu meni rade dobro - nikad nece biti isto nekome drugome ! Zasto? Vidi sta pise gore....:D Sam razlog da ako se ima 1200 plugova ne treba da znaci da se mora koristiti 5 u lancu da bi se dobio zeljeni rezultat!! Bio sam svedok (milion puta) da cak i najskuplji hardware kod nas ne pomaze (uopste) i prema tome sve diskusije ovakvog tipa su totalno besmislene!! po cemu smo mi sa foruma, sad neke "face" i blam nam je da koristimo (i volimo da pljujemo) brendirane plugove ???? "Ajte molim vas...." sto bi rekla moja tetka!! |
Ja recimo nisam uspeo da im nadjem primenu, ali imam prijatelja koji ih rabi.
|
Ti pluginovi su totalno gubljenje vremena.
Prvo potro?i? pola sata dok isključi? sve ?to ti ne treba a onda pola sata dok nađe? sve ?ta ti treba :) |
Ja ih koristim vec duzi period, tj neke od njih. Jeste da mnogo jedu memorije i cpu..ali neki stvarno ubijaju kako rade..meni je gotovo CLA VOCAL postao nezaobilazna stvar na glavnom vokalu, jer ga tako dobro ispegla i vokal legne u mixu..ali opet ima i drugih faktora, stil muzijke, boja glasa itd sto ne mora da znaci da ce nekom biti dobar...
|
Ja cu se sloziti da mogu ok zazvucati na nekom materijalu i da to nisu trash alati,ali kad god sam ih probao,posle gomile vremena setovanja,uvek ih na kraju sklonim i zamenim nekim mojim 'custom' lancem plugova.CLA Drums mi je ok za instant resavanje dry usnimka bubnja,narocito kicka,kada ga ne trigerujem,moze lepo da se picne.Ili recimo Maserati HMX za stereo spreading,radi odlicno.Ima tu iskoristivih alata ali ja sam navikao na neke svoje omiljene sa kojima imam vecu slobodu pa ih se bas nesto i ne vatam... Sto kazu preko prece,naokolo blize :D
|
Quote:
|
ti plugovi su namenjeni kao "brza resenja" u samom produkcijskom delu, da neko ne razbija glavu previse, a hoce da na brzinu uradi nesto sa soundom. Slazem se da su limitirajuci, ali ih treba posmatrati i kao neku vrstu procesa i ideja koje se nalaze iza samog plugina..
|
Probao onaj CLA2A... I sad mi je jo? ?alije sto sam morao da prodam uad,smrc...:cry:
Ali tu je i Fab C...nije taj fazon kompresora, ali svakako mi radi bolje... Meni se waves ba? ne dopada, mislim na ove "brand"...:( |
moj dojam je veoma sličan Alenovom i everlastovom...ok na prvu loptu, malo bombastično na solo, a u mixu obično ne ostanu
|
Meni na zivce ide to njihovo ucitavanje i ta kolicina plugova, tako da uvek izaberem moj stari Redline i The Glue, ali na svemu mi jako lepo radi API2500.
Kad se ta kolekcija pojavila, ja sam prodao svoj novi novcijati UAD1 i uopste mi nije zao. Medjutim to vazi za moj slucaj, gde sam koristio vec procesirane zvukove i loop-ove i potrebna mi je bila samo blaga sminka. A sad mi je pre neki dan stigao T.C.Twin Impact, bice vise snimanja, pa cu onda moci da na sirovom materijalu isprobam PuigChild 670 i ostalu boraniju.:grin: |
Imas onu foru da ih maknes (waves) iz vst3 foldera u common files i prebacis u vstplugins cini mi se.. Tad ih ne dobijas sortirano (dynamics,eq itd) vec samo u waves folderu (kao u starijim verzijama). Ali zato ne odbrojavaju kao da se prvi put ucitavaju vise..
Ne znam jel to vazi za paket 8 jer jos sam na sedmici.. |
Quote:
u osmici kad instaliras samo vst nema dugog ucitavanja ali naravno nisu sortirani jer nije vst3.ja vise volim da su sortirani pa cekam dok se ucita u narodnom nuendu 4. ali za narodni cubase 5 ima vani update koji riješi problem ucitavanjaza vst3.neznam koji je 5.bla bla bla.ako nekome treba bolan jvte mi.sto maraka ali ja koristim nuendo jer mi je nekako pri srcu. |
Quote:
|
Interesantno je kako plug-in koji se plati mnogo bolje zvuci, bio sa presetima, ili bez...:grin:
|
Quote:
Milion puta je u istoriji muzike dokazano da uopste nje bitno da li nesto ima jedno dugme ili dva ili kosta $50 ili $3,000. Sve se moze iskoristiti !! Bas me smaraju ovakvi threadovi ...:mad: |
Quote:
Hardver pogotovo :wink: |
Quote:
Osim ocajnih zvucnika i ocajne sobe :) |
Quote:
ja sam sa nekim od tih plagova sjajno namunjio stereo dist. gitare snimane preko line-in dok u nekim drugim slucajevima nisam uspeo da dobijem nikakvo poboljsanje... prema tome, ja sam uvek za experimentisanje.. nikad ne znas sta se moze desiti.. a i kao sto rece dabear, sve je to stvar licnog dozivljaja i sta zelis da dobijes.. :) |
Isplati se potrosit malo vremena na manual, pogotovo kad se radi o wavesima..
|
Quote:
Naravno da moze, ljudi snimaju zvukove miksera za slag i sokovnika, pa prave remek dela DubStepa, ali ono sto je ovde tema je da su bundle plaginovi po meni losi, jer imaju ogranicen set mogucnosti uz ogroman CPU usage... Da mi treba za glas neki Kramer, stavio bih ga, ali ako on uzdrma i moj i7 na 4500GHz e onda do mo*ega... Zato ga uglavnom izbegavam. Stavim to isto i rucno, ali na kraju mogu da izvadim ako mi ne treba neka od stvari, tamo to ne moze, a drugo - cpu ne vristi kao lud, pa mogu da stavim i jos po nesto. Sami za sebe mozda i mogu da rade, ali ovako... U mom slucaju, dosta instrumenata vucem sa kompa (i pored Rolanda Fantoma G), svaka enormno velika potrosnja cpua mi je bitna... Kad mi baja spakuje jedno 60 kanala... :banghead: Na cene opreme definitivno ne padam, to sam hiljadama puta podvlacio ovde na forumu i upadao u mnoge svadje, bas zbog tog mog stava. |
e svaka cast za ono micanje iz VST3 wavesshel8!! jbt izludio sam s tim, svaki put sve plug ucitaje na pocetku cuba5, izvadio ih i u kantu!! cub se podigne ko tek instaliran!! kad udjem onda su pod Waves svi efekti kao mono stereo sortirani, i jos nesto .. to ljudi!! sad ?? jel kakva razlika u zvuku izmedju istog pluga vst2 i vst3 tih sto sam u kantu? to nisam nikad ni citao nit se stim zamarao. poz,. i da.. fali mnoogo efekata starih kao i dx, u ovoj8. jbg
|
Quote:
cek, polako... Sta da uradim da mi NE IZLISTAVA seve wavese na pocetku dizanja C5? |
Off , ovako odes u program files -> common files -> VST3 .. u njemu izvadis samo WaveShell-VST3 8.0.vst3 i smestis bilo gde da sacuvas ako bude kad trebalo ili u kantu ko ja. i onda cubase ulazi za par sekundi. probaj, meni uspelo .
|
Quote:
|
probaj. izvadi 7 shell i vidi, ako radi super. haha
|
Waves.Complete.v8.0.11 se uopste ne ucitava prilikom podizanja Nuenda, za razliku od sedmice i svi plugovi su sortirani. A kao drugo ja uopste nemam taj Waveshel u tom direktorijumu - program files -> common files -> VST3 :shock:
|
mogli mozda nisi instalirao vst3 haha
|
Ma imam vst3, a da nisi ti slucajno prijatelju instalirao tu v8.0.11, pa si bez veze brisao 7shell?:grin:
|
waveshell se nalazi u Program Files\Common Files\Digidesign\DAE i prebaci se u program Files\Vstplugins. To je sve.
Edit: Mislim na paket 7 |
All times are GMT +1. The time now is 11:20 AM. |