![]() |
Zvezde Grajma - Dubstep Remix
Evo malo sam se pozabavio sa ovim remiksom...
http://soundcloud.com/dabear/zvezde-grajma-srbija-djans Total vreme potroseno - oko 25 sati (u rasponu od 7 dana) 90% vremena radjeno na slusalicama (Beyerdynamic DT250) i 10% NS-10 Total ITB (MBox 1 - najstarija verzija...jos nisam novi instalirao) PT 7.4 Hteo sam da vidim i potvrdim da se ovakva muzika moze raditi na minimalnom setapu i na sluskama (ako znas sta radis!!) Od potrosenog vremena, bar 10 sati sam trazio / pravio zvukove i seckao samplove. Jedno 5 sati sam seckao i pomerao rap, da sedne na beat. Rap je inace bio u mp3 formatu sa sve efektima. Ostatak je sklapanje / malo sviranja i miks / automatizacija... Kad sam skinuo sluske izveo sam samo dva (veca) zahvata da bi se dobro prenelo na zvucnike, ali o tome i ostalim detaljima neki drug put. Momci ce da uploaduju video na youtube uskoro valjda... |
Re: Zvezde Grajma - Dubstep Remix
Izvinjavam se ako gresim, ali ovo bi trebalo da podseca na Skrillexa. Muzicki podosta lici, produkcijski ipak mislim da je daleko ispod. Naravno, koliko se moze na sluskama nije ni lose!
U svakom slucaju fin dubstep |
Quote:
kul je rmx samo mogao si malo da ga usporish da ne bude krljanje konstantno.. morash da imash "neznije delove" da bi mogao negde da odradish drop.. ovo je krljanje konstantno.. shto je kul ali nije komerc toliko |
Quote:
Neki "muzicki deo" bi bio komplikovana zbog intonacija..(refren sam digo za semiton da bi legao..) zbog tajminga, itd... Ovako je krljanje sve vreme... A treba i malo izaci iz te formule koju SVI koriste..("nezno pa drop") U ovoj pesmi nema nista nezno..hehe.. Udri bato! |
Veoma dobro!!! Good work.
|
Sorry Da Bear, ali upravo si na vlastitom primjeru dokazao da Skrillex ne radi ono svoje sam kod kuće na laptopu i da njegov zvuk ko?ta puno vi?e :)
Sjeća? se, obećao si da će? napraviti ne?to da nam poka?e? kako se to da kod kuće napravit bez problema :wink: Hehe, kad bi se samo pola njegovog zvuka dalo napraviti kod kuće, ja ne bi izlazio :(:rolleyes: |
Uf al je rep dobro izeditovan, mnogo mi bolje lezi ovaj rep ovde nego na originalnoj verziji. A sto se pesme tice, ja se ne razumem u dubstep, zvuci mi okej
|
Quote:
uzmi u obzir da inace ne radim ovu muziku, pa mi je zato arsenal zvukova i efekata jos uvek mali..tek sam pronasao neke farbe i samplove. Tu je 90% sounda u zvukovima i efektima. Samo polako - ZNAM da se to radi u tim uslovima i da je 100% moguce. Ovo je dosta brzo odradjeno, nije bas isti fazon, itd. Obecanje stoji !! |
Quote:
|
Quote:
Na cemu ti slusas inace..? |
Adam sx3 h
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Woow!!
|
Quote:
Meni je ovo odradilo par stvari... - pesma je dobila na energiji jos vise, - rap je tight, - ima hook / chorus (cak su i na Youtube-tu ljudi pisali da fali hook) ali i pored toga je bilo 55.000 views za par nedelja..!!) Sto se tice produkcije...moglo je tu da se chmara do besvesti, ali morao sam da napravim neki kompromis zbog vremena i drugih faktora. Na pr..bubanj nema uopste nikakvog procesinga (a ipak zvuci dobro, posebno sam zadovoljan sa kikom) - Kik - dva layerovana sampla, snare - isti kakav je i bio sample, sa sve reverbom, nista dodavanoitd.. nema kompresora, nema EQni na cemu, itd.. - Vokali su vec imali svoj reverb i delay - malo sam stavio kompresije da pumpa + autotune FX - Bass 100% sastavljen od samplova..zestoko iseckano, prestimano, izfilterovano sa malo SSL eq + par malih synth linija ispod zaboavio sam - stereo mix je isao kroz Cytomic Glue, pa je posle bilo malo editinga plus Stutter plug na par mesta... Kad se sve uzme u obzir - ispalo je super. Ne moze da bude Skrillex fazon iz vise razloga: Prvo - tempo, drugo - nema pevanja, nema akorda / padova, nema sequencera, nema pitched vokala..itd a nije ni taj fazon - ovo je urbani hip hop na kraju... Neko kao Skrillex je 24 sata u toj muzici u tim farbama i razradio je svoj zvuk do kraja - SAD SAMO STANCUJE SVE ISTO !! Da je remix bio za komercijalno izdanje za veliki label, sa nekim budzetom - moglo je tu da se odradi jos...ali core je tu !! Idemo dalje... |
Ka?e? 90% vremena rađeno na slu?alicama. Koliko ti je to udobno za dugotrajni rad?
|
Quote:
Obicno ne radim na sluskama puno, jer posle ispadnu pogresni odnosi instrumenata, ali pokusavam da se priviknem na zvuk i da nauchim kako rade, jer na gajbi nemogu da chepim puno !! A dosta sam i radio sa slusalicama na stolu, onako otvorene - kao mali radio !! Sve se cuje.. |
Quote:
Rep je doveden do idealnog ali mi isto tako i ostali elementi u mixu potpuno izbalansirano rade.Kick odlicno zvuci. |
Hah... Skrillex, dubstep iliti pogle'jte sta moja kolekcija pluginova moze da uradi sa muzikom...
Dobro zvuci, ali ceo taj pravac mi je malo... heavy. p.s. Sad znam sa cime cu da nerviram komsiju, al ce da bude "ready for the ruffneck bass" :rotfl: |
Quote:
A za komsije - Izm. ostalog to je i jedan od razloga sto sam 90% odradio na sluskama :D |
Respect, iskid`o si...
|
Posle slusanja od jedno 2 sata kojekakvog dubstepa i slicnog na YT, skapirao sam da i nije toliko lose :) Bas nekako - dize iz mrtvih :D Komsiji sutra definitivno predstoji "tretman" ( kad ume da odvrne dnevnik do kraja, sto bi mu ja ostajao duzan... a i kutije mi se skroz ucrvljale :D )
Elem - meni je muzika kao muzika ok - solidno dobro zvuci, jedino sto meni licno malo smeta su vokali. Na trenutke kao da su previse zbrzani - tamo gde ima vise slogova, odu u neku nerazumljivost - ionako su bili brzi u originalu... Svidjaju mi se ostali efekti na glasu i pitchovani vokali... Definitivno je energicnije od originala. |
Meni ovo skroz pristojno zvuci s tim da bi ja trazio malo originalnije zvukove,da baš ne liči puno na skrilexa.Inače skroz ok.
|
meni kik i sner su najtanji u celoj pesmi ako bi da cepidlacim ..sve ostalo bez zamerke i evo prva od DaBeara koja mi je legla kako treba ..bilo bi lepo kad bi odradio instrumentalnu verziju tj. bez vokala .Lepo melje mada ljudi koji slusaju ovaj zanr vole i da zavristi pa mozda se zato pominju ti visoki :p
Sve u svemu odlicna stvar |
Malo sam odmorio ushi (i mozak) od pesme i poslusao ponovo, uz novi Skrillex EP. Ima tu mesta za peglanje.... Malo sam se poigrao sa Ozon 4 na masteru i razlike se cuju...
Okacicu za vikend..:D |
:thumbsup:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
wooblovanje do maksimuma :)ovo mi se cak i svidja ...
|
Quote:
Quote:
Interesuje me jel legao neki preset? |
Quote:
U onom intervjuu sa Moritzom von Oswaldom (koji je inače potpuno besmislen) postoji samo jedna zaista smislena rečenica, ali je zato zlata vredna: "When you like something you don't really have to copy it". Pozdrav, Vasa |
Zvuci bolje od originala, jer nije dosadno (hukova ima vise, ne samo na kraju), vokal mi se cini da se bolje probija kroz matricu, nego u originalu, ili samo tripujem O.o, nekako je razumljivije. Sada sto se tice zamerki, autotune je dobro lego, ali na nekim mestima bi mogao da se iskljuci po zadnjem versu, bas dosta sara.
Sve u svemu, super stvar, sto se tice mixa, vazno je da se cuje sve lepo i jasno, i meni je dovoljno :). Odlican posao |
Ma meni ovo nista ne valja... Nema tu trileri, kako moze da budu Zvezde Granda, a ni forspil mi ne radi dobro... Mora neki gudaci da se cuju i malo da vibrato na glas stavis, iz grlo da peva, ne valja ti ovo kume nista, nikad nece da ode na Zvezde granda, kad cuje Sale ima da se iznervira...
|
samo za ljubitelje skrillexa
http://rumski.com/forum/showthread.p...977#post318977 |
@ DaBear
Pretpostavljam da ovakav rad treba par terabajta biblioteka sampleova. Od cega krenuti? Postoji li neki library za Kontakt? Koliko je Omnisphere/Virus mogu pomoci? Mislim da cu pokusti da se upustim u slicnu avanturu, do sad sam se bavio namjestanjem mikrofona, snimanjem zivih instrumenata i VST-ima koji mijenjaju zive instrumente. Sa hirurgijom sjeckanja, editovanja, automatizacije itd nemam problema. Bio bih zahvalan za neki savjet oko zvukova. Sta traziti, sta nabavljati? Pozdrav. |
Quote:
Na youtube ima puno tutoriala kako napraviti neke od "kljucnih" zvukova... ima puno distorzija i bit crushinga...to su glavne sprave.. Za bubanj, takodje ima puno biblioteka, koje nisu sve dobre, kao i sve ostalo pa treba probrati i pomesati sa necim drugim. Takodje sam nabasao na par bibloteka sa gotovim frazama i bas linijama, ali sa njima se ne da puno uraditi, nisu puno fleksibilne.. Pogledaj po onim sajtovima gde se nabavljaju "probne" verzije :wink: Nema nista 100% spremljeno i 100% dobro.. |
Quote:
Na youtube ima puno tutoriala kako napraviti neke od "kljucnih" zvukova... ima puno distorzija i bit crushinga...to su glavne sprave.. Za bubanj, takodje ima puno biblioteka, koje nisu sve dobre, kao i sve ostalo pa treba probrati i pomesati sa necim drugim. Takodje sam nabasao na par bibloteka sa gotovim frazama i bas linijama, ali sa njima se ne da puno uraditi, nisu puno fleksibilne.. Pogledaj po onim sajtovima gde se nabavljaju "probne" verzije :wink: Nema nista 100% spremljeno i 100% dobro.. happy fishing! |
NI je izbacio besplatan soft ..koliko sam razumeo sempl se ubaci u njega i sve manipulacije ko na sintu posle ..nisam probao ..skoro je izasao za reaktor plejer koji je takodje besplatan
|
Da ne ulazim u sam aranzmansko-stvaralacki deo posla koji mislim da je ok, ovde mi beat ne udara dovoljno tj kako bi trebalo. Zvuci mi previse uvuceno u mix i nema (rum)punch-a.
DaBear, probaj malo da naglasis 'center image' jer sve generalno zvuci previse mlitavo za dubstep. Pored toga bi ti predlozio da za neku vrstu reference poslusas i Noisia, da cujes kako beat treba da udara. Poz ___ evo jedne dubstep stvari za koju sam radio master http://neonized.bandcamp.com/track/d...-dubmoix-remix |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:15 AM. |