Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Uad-maximazer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39823)

Boombass 04-12-2011 12:16 PM

Uad-maximazer

Molio bi one koji koriste Uad-ov precision maximizer za utiske.Vidim da je sada na velikoj akciji a meni bi trebao jedan dobar maximizer.

Arthur 04-12-2011 12:48 PM

Re: Uad-maximazer

Nisam probao uadovog, ali pre eventualne odluke probaj i Fabfilterov pro-l, narocito cackajuci advanced presete. Takodje i sony oxford inflator. Ja pored njih dvojice ne koristim nista visf

tomo 04-12-2011 01:04 PM

+1 za Fab L

Boombass 04-12-2011 01:42 PM

Re: Uad-maximizer

Probao sam sony oxford inflator i to je jako dobro ali me zanima i Uad-ov .

DADDY Z 04-12-2011 02:37 PM

po mojoj skromnoj proceni za nijansu lošiji od inflatora ali svakako odličan...i ne bih ga poredio sa gore navedenim limiterima..nije ista stvar-ni blizu

Arthur 04-12-2011 04:43 PM

Pojasni malo

Jan 04-12-2011 05:05 PM

Cekajte ljudi, nemojte da bunite coveka, Inflator nije limiter :S Jeste loudness alat, i na effect 100% stopira pikove koji idu iznad 0 ali nije limiter :S

DADDY Z 04-12-2011 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 317618)
Cekajte ljudi, nemojte da bunite coveka, Inflator nije limiter :S Jeste loudness alat, i na effect 100% stopira pikove koji idu iznad 0 ali nije limiter :S

to radi i uad maximizer...menja karakter zvuka(saturacija)...za razliku od pro l koji je poprilično transparentan

Everbeatz 04-12-2011 05:56 PM

Inflator je limiter? To mi je novina....:)

Jan 04-12-2011 07:17 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 317619)
to radi i uad maximizer...menja karakter zvuka(saturacija)...za razliku od pro l koji je poprilično transparentan

Da , evo sad vidim, pobrkao sam sa Precission Limiter-om.
Pa ja sem Inflator-a ne znam nijedan slican alat njemu. Mislim da je onda Inflator to sto mu treba :S

Boombass 04-12-2011 10:38 PM

Ok , hvala svima na trudu mislim da mi je jasno.

Jan 04-12-2011 11:24 PM

Mnogi na stranim forumima se kunu i u Voxengo Varisaturator, meni se nije nesto dopao, odnosno tezak mi je za kontrolu, lakse dodjem do rezultata sa Inflatorom

DADDY Z 05-12-2011 06:33 PM

kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?

Jan 05-12-2011 06:45 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 317669)
kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?

Uvek za :)

alen 05-12-2011 08:30 PM

Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.

OFF 05-12-2011 09:01 PM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 317679)
Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.

ajmo cisto teroretski........ da li limiteri, za razliku od maximizera, uopste podizu nivo signala, ili ga samo limitiraju?
Ako da, sta su onda maximizeri (ne racunam zeljene i nezeljene koloracije, tj saturacije, koje poseduju)?
Ili je to samo jedna marketinsha zbrka?

U raznim udzbenicima se maximizeri jako retko pominju, za razliku od limitera.......

alen 05-12-2011 11:36 PM

Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....

OFF 06-12-2011 08:32 AM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 317697)
Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....

Tako i kontam, ali kad pokusavam da objasnim to nekome, tesko je povuci jasnu granicu izmedju maximizera i limitera......

STUDIOTON 06-12-2011 10:03 AM

Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo :)

OFF 06-12-2011 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 317714)
Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo :)

ma ne pitam zbog primene..... to je odavno postala stvar za 'na uvo'.....vec zbog prenosenja skromnoga znanja nekim mladim narashtajima:)

nikolaivanic 06-12-2011 04:46 PM

Evo jedne rasprave na temu limitera, kompresora, maksimajzera... aj na muziku, no sto se przimo na tehniku ;)...
Moze nesto da se provali o tehnickom i kreativnom aspektu:
http://www.rumski.com/forum/showthre...t=38026&page=3

quake2 06-12-2011 05:07 PM

Kada Bananaman pojede....ovaj,kada limiteru prikace i saturaciju ili jos po nesto...onda on postaje MAXIMAJZER,vowwww....ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.Od soft saturatora najpristojniji su mi Fatso i Duy valve i tape, a od limitera BrainworksXL.Pozzzz

OFF 06-12-2011 06:00 PM

a ono sto su po teoriji limiteri su u stvari brick-wall limiteri.....

Rhino 07-12-2011 02:47 PM

Niko ne pominje-koristi onaj slate digital fg-x kad smo vec kod loudness tool-ova? Meni se svidja.

Boombass 12-12-2011 10:58 PM

Da li mi netko mo?e re?i za?to mi cubase5 ne vidi oxford inflator.Instaliran je i nalazi se u vst folderu i refresho sam u pluginima ali ga ne vidi.

Haxli 12-12-2011 11:16 PM

`si probao devices/plugins information pa da uradish update?

Vidi li ga neki drugi program?

Boombass 12-12-2011 11:20 PM

Jesam update-o sam ali ne poma?e.Od drugih programa nemam.Ali trebao bi raditi u C5.

soundman 13-12-2011 01:36 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 317736)
Kada Bananaman pojede....ovaj,kada limiteru prikace i saturaciju ili jos po nesto...onda on postaje MAXIMAJZER,vowwww....ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.Od soft saturatora najpristojniji su mi Fatso i Duy valve i tape, a od limitera BrainworksXL.Pozzzz

Ovaj post ste ozbiljno napisali ?

quake2 13-12-2011 06:55 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318067)
Ovaj post ste ozbiljno napisali ?

Sta ti tacno nije jasno?

Bockie 13-12-2011 09:45 AM

Quote:

ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.

Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa. Ali evo i ja da se nadovezem na slican nacin.

Sa ovim se u velikoj meri mogu sloziti, ustvari prilicno potpuno, ali samo jednu stvar mozda nismo predvideli, a to je "moderan" nacin rada u kome se matrica, vokal, i neki zatupljujuci distorzican i disonantan sempl najcesce u potpunom falsu sa tim vokalom i matricom volsebno downloaduju i eto gotov hit na 4 do 6 kanala. Doduse, vokal se ponekad i snimi, jer je ipak postojala zelja da se svetu saopsti da "zivimo u getu", "ubili mi druga", "gudra je skupa" i "nije nam pruzeno",etc...

Mix tada postaje zabavna procedura, vise popularna jer to "mix" dobro zvuci nego sto se realno ista promisljeno radi, ali onda ide....THE "post-produkcijaaaaa", fuck yeah, i malo je onih 8 mesta na insertu "rahmetli" mastera da se popuni zajebajzerima i limitajzerima kako bi se "prevazisle" ogromne dinamicke razlike i na taj nacin obesmisli poJenta zbog koje i sam "mix" postoji, dakle kreiranje ukupne zvucne slike, sto je verujem tek posledica prethodne stvari u povoju ovog posla, a to je "ujednacavanje" snimka...

soundman 13-12-2011 11:36 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 318069)
Sta ti tacno nije jasno?

Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da ste dugo u muzici i da verujete da posedujete odredjeno znanje iz iste.

quake2 13-12-2011 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 318074)
Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa.

:rotfl::rotfl::rotfl:

quake2 13-12-2011 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318089)
Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da ste dugo u muzici i da verujete da posedujete odredjeno znanje iz iste.

Ne moras mi se obracati sa vi,uglavnom to ne praktikujemo ovde na forumu i nekako je opustenije tako:wink:.Boki je opet,kao i ja, na sebi svojstven nacin:) objasnio neke stvari u vezi limitera ,maximajzera,saturatora....i sve bi to trebalo da koristi nekome sa manje iskustva od nas,kao sto i nama koriste saveti (nekih:)) starijih kolega,zavisno od njihove snimateljske orijentacije:).Ako si raspolozen za pricu,pitanja,konstruktivnu polemiku po bilo kojoj temi vezana za orijentaciju foruma,tu smo da razmenjujemo iskustva,znanja,zablude:),zbog toga forum i postoji.O sebi licno sam napisao po nesto,i mislim da je i to nesto u sustini nebitno.Vise bih voleo kada bi me precizno pitao sta te je to zaintrigiralo u mom postu?Pozzz

soundman 13-12-2011 11:56 AM

Quote:

....kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati......

... legitiman mix u zavisnosti od vrste muzike.

quake2 13-12-2011 12:23 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318093)
... legitiman mix

he,he....pa svaki je legitiman,u tome i jeste "car" bavljenja muzikom:).Uvek mozes da uradis sta god ti je volja i na kraju kazes da si bas to,bas tako hteo:).

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318093)
... u zavisnosti od vrste muzike.

Ako je zastitni znak nekog muzickog pravca zatezanje maximajzera do besvesti i sve nus posledice toga....ok.Postoji mnogo boljih i brzih nacina da dobijes "jak" snimak,ako je to poenta....

soundman 13-12-2011 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 318096)
he,he....pa svaki je legitiman,u tome i jeste "car" bavljenja muzikom:).Uvek mozes da uradis sta god ti je volja i na kraju kazes da si bas to,bas tako hteo:).

Vrlo je lako napraviti razliku izmedju coveka koji ZNA i koji je to tako hteo i koje NE ZNA i koji je to " tako hteo " jer nema drugog argumenta. Ako se dugo bavite muzikom to bi trebalo da vam bude lako za osetiti.

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 318096)
Ako je zastitni znak nekog muzickog pravca zatezanje maximajzera do besvesti i sve nus posledice toga....ok.Postoji mnogo boljih i brzih nacina da dobijes "jak" snimak,ako je to poenta....

Nije u tome poenta. Limiter to radi. A "nus posledice" su u odredjenim slucajevima pozeljna stvar,

Arthur 13-12-2011 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 318097)
Vrlo je lako napraviti razliku izmedju coveka koji ZNA i koji je to tako hteo i koje NE ZNA i koji je to " tako hteo " jer nema drugog argumenta. Ako se dugo bavite muzikom to bi trebalo da vam bude lako za osetiti.

Nije u tome poenta. Limiter to radi. A "nus posledice" su u odredjenim slucajevima pozeljna stvar,

e ovde se žestoko ne slažem. Počesto mi nije jasno koji kurac je neko hteo sa nekim zahvatom, jer meni zvuči tehnički neispravnim, a u pitanju su "face" i top chart produkcije.
Što ne znači da mi je cela top chart produkcija takva, naprotiv, ima tu malih modernih remek dela i pomeranja granica.

quake2 13-12-2011 04:33 PM

Quote:

Nemam bas puno vremena da se bavim tudjim znanjem i neznanjem:).A neciji radni staz,pa i vlastiti,za mene nisu reper ni za sta...ima dosta primera unaokolo:)...i ovakvih i onakvih:).

Quote:

Kako ti ono rece....Iz onoga sto ste napisali u ovom postu, cini mi se da verujete da posedujete odredjeno znanje:):):).Ako su tebi nusposledice koje radi L2 ili neki slican soft limiter kada se momacki zategne "u odredjenim slucajevima pozeljna stvar",ja tu nemam nista protiv:).Jos vise ne bih imao nista protiv kada bi neko bas taj i taj limiter npr od pocetka drzao na master kanalu pa imao mnogo vecu kontrolu nad celim projektom,ako je vec potrebno to i to, sto ti jadni nacrtani momci:rotfl:moraju da odrade a eto nekome se i svidja....ili kada bi neko kompresovao,saturirao,exajtirao i limitirao:) samo one instrumente koje misli da treba a ne onako "sta god se dovati",ukljucujuci i reverbe,delay-e,sum i kojesta jos...suvise su to opsirne price.Slobodno opisi svoja saznanja ako imas vremena,mnogo vise vajde nego da se zanimas mojim iskustvom:).Veliki pozzzz

awacs 13-12-2011 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 318110)
e ovde se žestoko ne slažem. Počesto mi nije jasno koji kurac je neko hteo sa nekim zahvatom, jer meni zvuči tehnički neispravnim, a u pitanju su "face" i top chart produkcije.

Aj' sad na šta konkretno misliš, pošto meni 98% chart produkcije deluje tehnički neispravno. Upravo slušam Mylo Xyloto (Coldplay), bolje rečeno - pokušavam da slušam.

Pozdrav,

Vasa

Arthur 13-12-2011 07:45 PM

Pusti novog jammiroquaia, naslovna numera rock dust starlight

All times are GMT +1. The time now is 05:29 PM.