![]() |
Uad-maximazer
Molio bi one koji koriste Uad-ov precision maximizer za utiske.Vidim da je sada na velikoj akciji a meni bi trebao jedan dobar maximizer.
|
Re: Uad-maximazer
Nisam probao uadovog, ali pre eventualne odluke probaj i Fabfilterov pro-l, narocito cackajuci advanced presete. Takodje i sony oxford inflator. Ja pored njih dvojice ne koristim nista visf
|
+1 za Fab L
|
Re: Uad-maximizer
Probao sam sony oxford inflator i to je jako dobro ali me zanima i Uad-ov .
|
po mojoj skromnoj proceni za nijansu lošiji od inflatora ali svakako odličan...i ne bih ga poredio sa gore navedenim limiterima..nije ista stvar-ni blizu
|
Pojasni malo
|
Cekajte ljudi, nemojte da bunite coveka, Inflator nije limiter :S Jeste loudness alat, i na effect 100% stopira pikove koji idu iznad 0 ali nije limiter :S
|
Quote:
|
Inflator je limiter? To mi je novina....:)
|
Quote:
Pa ja sem Inflator-a ne znam nijedan slican alat njemu. Mislim da je onda Inflator to sto mu treba :S |
Ok , hvala svima na trudu mislim da mi je jasno.
|
Mnogi na stranim forumima se kunu i u Voxengo Varisaturator, meni se nije nesto dopao, odnosno tezak mi je za kontrolu, lakse dodjem do rezultata sa Inflatorom
|
kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?
|
Quote:
|
Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.
|
Quote:
Ako da, sta su onda maximizeri (ne racunam zeljene i nezeljene koloracije, tj saturacije, koje poseduju)? Ili je to samo jedna marketinsha zbrka? U raznim udzbenicima se maximizeri jako retko pominju, za razliku od limitera....... |
Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....
|
Quote:
|
Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo :)
|
Quote:
ma ne pitam zbog primene..... to je odavno postala stvar za 'na uvo'.....vec zbog prenosenja skromnoga znanja nekim mladim narashtajima:) |
Evo jedne rasprave na temu limitera, kompresora, maksimajzera... aj na muziku, no sto se przimo na tehniku ;)...
Moze nesto da se provali o tehnickom i kreativnom aspektu: http://www.rumski.com/forum/showthre...t=38026&page=3 |
Kada Bananaman pojede....ovaj,kada limiteru prikace i saturaciju ili jos po nesto...onda on postaje MAXIMAJZER,vowwww....ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.Od soft saturatora najpristojniji su mi Fatso i Duy valve i tape, a od limitera BrainworksXL.Pozzzz
|
a ono sto su po teoriji limiteri su u stvari brick-wall limiteri.....
|
Niko ne pominje-koristi onaj slate digital fg-x kad smo vec kod loudness tool-ova? Meni se svidja.
|
Da li mi netko mo?e re?i za?to mi cubase5 ne vidi oxford inflator.Instaliran je i nalazi se u vst folderu i refresho sam u pluginima ali ga ne vidi.
|
`si probao devices/plugins information pa da uradish update?
Vidi li ga neki drugi program? |
Jesam update-o sam ali ne poma?e.Od drugih programa nemam.Ali trebao bi raditi u C5.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa. Ali evo i ja da se nadovezem na slican nacin. Sa ovim se u velikoj meri mogu sloziti, ustvari prilicno potpuno, ali samo jednu stvar mozda nismo predvideli, a to je "moderan" nacin rada u kome se matrica, vokal, i neki zatupljujuci distorzican i disonantan sempl najcesce u potpunom falsu sa tim vokalom i matricom volsebno downloaduju i eto gotov hit na 4 do 6 kanala. Doduse, vokal se ponekad i snimi, jer je ipak postojala zelja da se svetu saopsti da "zivimo u getu", "ubili mi druga", "gudra je skupa" i "nije nam pruzeno",etc... Mix tada postaje zabavna procedura, vise popularna jer to "mix" dobro zvuci nego sto se realno ista promisljeno radi, ali onda ide....THE "post-produkcijaaaaa", fuck yeah, i malo je onih 8 mesta na insertu "rahmetli" mastera da se popuni zajebajzerima i limitajzerima kako bi se "prevazisle" ogromne dinamicke razlike i na taj nacin obesmisli poJenta zbog koje i sam "mix" postoji, dakle kreiranje ukupne zvucne slike, sto je verujem tek posledica prethodne stvari u povoju ovog posla, a to je "ujednacavanje" snimka... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
... legitiman mix u zavisnosti od vrste muzike. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Što ne znači da mi je cela top chart produkcija takva, naprotiv, ima tu malih modernih remek dela i pomeranja granica. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Pusti novog jammiroquaia, naslovna numera rock dust starlight
|
All times are GMT +1. The time now is 05:29 PM. |