![]() |
Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards
Evo vec danima se nagadja sta ce Avid izbaciti danas na AES-u u Americi.
Najavili su nesto "veliko" i sve sto je ostalo da obnove su nove TDM HD kartice...sve ostalo su vec izbacili (PT9, nove interfejse, native itd..) Takodje se prica i o Pro Tools 10 verziji.... Veceras ima live na internetu prenos... hehehe |
Re: Novi Pro Tools (TDM?) hardware cards
Mozda 004 interfejs?
|
Sad sam citao na GS-u.
Ha izgleda da je Pro Tools 10 vec vani od danas. Kad pre? :S Pa pre par meseci su izbacili Pro Tools 9 :S EDIT: Zapravo nije pre par meseci, pre nesto manje od godinu dana (al leti vreme:S ) |
Evo jednog od komentara na novotarije u PT10
WOW!!! Clip-based gain? Fades in realtime? Multiple file formats in the same project? Sounds like Digital Performer 6. :rotfl::rotfl::rotfl: Cak nece biti ni 64bitan jos neko vreme:banghead:a cena je oko 1000$....dok ce novi Logic X biti 300$....Opravdano mislim,mada mi je zao...da ce ga ovaj put ostali seq. totalno sahraniti i poslati u zaborav. |
Ovaj PT10 release je vezan vise za high end market ZBOG novih HDX kartica koje su 5 x jace od starih HD kartica.
Najavili su da je PT10 zadnja verzija koja ce da podrzava "plave" 192/96 interface (servis ce da bude jos 5 godina) Ova verzija i novi PT su vise namenjeni post pro studijima (jer oni imaju para i trose ih!!) Do sad su (na pr. ) miksevi za filmove trazili po 3 sistema da se sinhronizuju, sa ovim novi nece morati - moze da "svira" up to 768 voices (!) Prethodni release (9) je vise bio za narodne mase (radi bez interfejsa)..sad da jos urade upgrade na 10 i eto..pare kaplju (svakih godinu dana!) Inace novi HDX izgleda super (ko ima para i posla!!) |
Quote:
A "narodne mase" koje su kupile PT9 pa bile zbunjene što ne mogu da urade glupi Clip Gain bez renderovanja novog fajla (???) sad dobiju realtime Clip Gain i još par UOBIČAJENIH DAW FUNKCIJA za tričavih $300 :):thumbsup: Čisto da bi im postalo jasno kako ipak ne možeš da dobiješ "najbolji DAW na svetu" za $500 :) Pozdrav, Vasa |
sad je PT 32bit float point - wow, to je tako revolucionarno :D
|
Jbga - kapitalizam / akcionari / shares / = mora stalno nesto da se dodaje "na kasicicu" !
Na svu srecu (za njih) postavili su se (i odrzali) kao "industry standard" a najvise kod velikih igraca (TV / Film / video / pro studios) svaki taj biznis ima bar po 3HD sistema a mnogi po 6-7 + !! Tu su pare (u upgrade-ovanju) a ne kod klinaca koji su se ponadali (sto kaze Vasa) da ce da imaju "the best, world standard DAW" za sitne pare...e pa ne moze! Ima u novoj verziji puno stvari koje likovima kao sto smo mi , nece trebati ali filmadzijama (koji js imaju Euphonix desk) itd..ce biti do jaja! BTW - ja jos ni PT9 nisam instalirao !!! heheheh |
Quote:
|
Mislim da ce avid vrlo brzo morati da se okrene i Badroom producentima,sto on u sustini i radi u poslednje vreme bezuspesno pokusavajuci da pruzi verziju koja nece biti vezana za Avidov preskupi hardver...ali ono sto nude,je stvarno smesno.
|
2 Attachment(s)
Quote:
Pricas gluposti...napamet. Ako si procitao moj post...GLAVNI "power users" su filmske kompanije / post itd...(jeste - rade matorci tamo ALI znaju mnogo vise i od tebe i od mene oko toga..!!) Ako neko ima para - to su oni i mogu da kupe sta god pozele. Posto nemas prakse u tom domenu, ne znas koliko je zahtevno i koliko SVE treba da radi kao sat u audio departmentu...gde obigcno ide minimum od 400-600 traka audija u syncu sa slikom. Za AVATAR su koristili 6HD sistema sinhronizovao...(vidi PTs u koferima) Ova druga: mala slikica maschine room-a od onog dede (pred penzijom...mislim da mu se firma zove Skywalker...nema pojma koliki je penzioner,,,,) :D |
E JBG....vidis da sam editovao post jer sam shvatio,da ce se neko primiti,a nije mi bila namera nisakim da polemisem ili nekoga da uvredim.Samo se pitam sta je to danas krajem 2011 godine sto PT moze a ostali ne mogu.Ne sumnjam ni malo da bi Logic isto tako dobro radio u okruzenju koje si dao na slici,jer u gomili situacija upravo to i radi.No hard feelings,nista sto pricam za PT nije upuceno tebi vec Avidu.Pozzzz
|
Quote:
OK, za komponovanje je (kao) dobar (meni nije), ali kao studio DAW, za snimanje / editing / mix....nije ! Ima milion diskusija po netu o tome.... ali nema veze. Svako moze da radi na cemu hoce i za SVOJE pare. Sto mi da se brinem za nekoga (glupana) koga Avid "dere" ???:wink: |
Quote:
Sad, to što su kompozitori filmske muzike prihvatili PT (prevashodno radi lakše integracije sa video montažom), a onda se svi ostali primili na to kao na "profesionalni standard" je stvar medijskog domino efekta. Ni prvi ni poslednji put. Pozdrav, Vasa P.S. @DaBear: Logic JESTE PRO REŠENJE, pogotovo ako se zove Logic Pro :D Nemoj sad da Slobica doleti u London, pa da ti polupa taj jad i bedu od PT sistema koji si dovukao kući ;) |
Quote:
http://logicprohelp.com/vip_users.php Quote:
Quote:
|
Cemu tolika graja...
Prvi put moram da se slozim sa cika Zokijem, mislim ok, ko zeli i koristi nesto drugo - ok. Oko 550? ipak je prilicno smesna suma za aplikaciju koja je standard (bez obzira da li imamo razlicito misljenje o kvalitetu,nacinu rada, manama,prednostima ili ne). Gooooomila ljudi pravi vise para na tome nego ceo ovaj forum iz gaca da istreses! Puno je i 10? za nekoga ko radi sa 24/96 i dvokanalnim behringerom, ali ko radi - to je jedan poslic u malom lokalnom studiju... Ne znam odakle to pijetetsko nastrojavanje prema nekoj usranoj DAW aplikaciji koja god da je i svo to vs-vs-vs... Eno ga sad i Presonus i jos nekih novih, pa ko voli nek izvoli...kome sta radi posao. Imam utisak, mada sam silom prilika prestao da koristim PT, da generalno, na forumu i diskusijama o PT ima najmanje stalnih korisnika i ljudi sa ikakvim korisnickim iskustvom PT-a a ostrasceni su PT-mrsci i sve sto se pljuje je da koooosta a kosta ISTO (u evro) kao i neki drugi... Vrlo malo ljudi zna da kaze konkretno, " ej, ne radi mi to i to, to me kara, ne mogu da radim jer to i to..." Uskoro cu i ja one tri tacke kao kvejk i arthur...:D |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
1. SOLO :shock: Recimo, ako "solira?" MIDI track koji je routovan u neki virtuelni sintisajzer, taj virtuelni sintisajzer (Instrument Track) ne biva automatski "soliran". To dodu?e mo?e da se re?i solo safe opcijom na Instrument Trackovima, ali ?ta ako pritisnem SOLO Button na instrumentu (recimo Kontaktu) i hoću da čujem sve ?to je poslato u njega??? Onda valjda treba da aktiviram solo safe na svim pripadajućim MIDI kanalima... i tako dalje. Valjda su me razmazili ovi narodski programi koji automatski kapiraju sopstveni interni routing (virtuelne instrumente, grupe/auxe itd) 2. MASTER :shock: Insertna tačka na masteru koja je isključivo post fader 3. STEREO/MONO DISKRIMINACIJA :shock: ?ta to njega boli uvo za?to bih ja hteo da mi neki klipovi (regions) budu stereo a neki mono na istom audio tracku??? I za?to moram da odlučim da li je track STEREO ili MONO u momentu kad ga kreiram? Ovo je dodu?e stvar koja mi ide na ?ivce i kod Steinberga, ali razmazili su me Vegas i Reaper. 4. CLIP GAIN :shock: 'ajde, to su re?ili već u desetoj inkarnaciji programa :rotfl: Nisam imao značajnijih problema sa latencijom pluginova, ali me je stra?no nerviralo to ?to kanal mo?e da se routuje direktno u AUX, osim ?to tad latencija podivlja. Kad se rutuje u isti taj AUX preko BUS-a, onda je OK. Super stvar :rolleyes: Pozdrav, Vasa |
Ovaj koment sa GS mi najbolji:
Fu@# Avid!! I just spent 50.000$ (50.000$!!!!!!) for a big Protools HD 9 system, 4 weeks ago. Now the hardware is obsolete. And no one told me anything. _________ jbga sefe:D |
Ma da ne pricamo koliko je lako editovati odjednom 12 trekova bubnja sinhronizovano po tempu:rolleyes:,
|
Quote:
Izgleda da su baš odlučili da stanu na put narodnim pluginovima, ali mi se sve nešto čini da će glavni ceh platiti kupci REGULARNOG softvera. Pošto će "narodnjaci" uvek imati dovoljno vremena da sačekaju da neki novi XVX ili AiR ili Assign razvali kod. Pozdrav, Vasa P.S. A ne kapiram ovog baju koji se sekira što je uložio $50K u HD9 :confused: Ako je ispovrteo tolike pare bez plana kako da ih povrati (i da profitira) tokom narednih 5 godina taj je stvarno lud. Ili je prosto neki klasični forumski ložač (što mi se čini izvesnijim). |
Zato sam ja prodao moj HD3 pre mesec dana (A i onaj stari TDM Mix system, takodje)...
u zamenu stize MBox Pro 3 interface i Pro Tools 9 (+ upgrade to 10) Za muziku / moju produkciju / miksanje / remiksanje / pisanje pesama - mi ne treba nista vise. Bonus - rade SVI "narodni" plugovi !! (ako ne rade na 10-ki, tu je PT9 !!:D) Sa tim mogu da tadim SVE sto ce mi zatrebati u naredne 3 godine (minimum!) Na MBox-u ima dovoljno ulaza / inserta + mogu da zakacim 3 para zvucnika, 96 traka, MIDI radi super, ima sve bazicne dugmice i kontrole (volume / mute / pad / mono, speaker select / itd..) N I S T A V I S E mi ne treba !! Kad muzika pocne opet da me placa (puno) kao pre, mozda cu se ponoviti u PT Native. :D PS - neki dan sam prodao i poslao stari Mix System u Madjarsku (eBay), sastavio sam sistem, probao sve...MacG4 OS 9,1 (!!) sve radi ko sat ! 64 trake audija bez problema, stotine mega plugova, bez znojenja...24BIT interface + sve ostale zezalice...ROCK SOLID !! Sve to radi - samo treba ideja i dobre muzike !!! |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:26 PM. |