Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Van Gogh in NRG Recording Studios (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39287)

Bota 13-10-2011 01:54 PM

Van Gogh in NRG Recording Studios

Naletih na ovo slučajno:

http://www.nrgrecording.com/clientpage.php?id=116

awacs 13-10-2011 03:11 PM

Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Već su tamo miksali onaj prethodni album (Lavirint), a "javlja mi se" da će i sad biti tako. Đule je u međuvremenu organizovao vlastiti studio, pa sumnjam da će ići u L.A. da trackuju (nisam siguran da je voljan da vodi bend na ekskurziju u Kaliforniju :wink:).

Pozdrav,

Vasa

Igor 13-10-2011 03:40 PM

Mogu da idu i na Mesec, na Mars da ga miksaju!
Sve ?to bih imao da ka?em na konto "stvarala?tva" tog benda apsolutno nije prikladno pravilima verbalnog pona?anja na ovom sajtu.

Coconut 13-10-2011 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 314440)
Sve ?to bih imao da ka?em na konto "stvarala?tva" tog benda apsolutno nije prikladno pravilima verbalnog pona?anja na ovom sajtu.

lol

OFF 13-10-2011 07:32 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 314440)

Koliko se secam Djogani je isao na MArs:ups:
:D

LA-2A 13-10-2011 08:00 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 314456)
Koliko se secam Djogani je isao na MArs:ups:
:D

da breeee i to za 10 maraka u ono vreme:wink:

OFF 13-10-2011 08:02 PM

Quote:

Originally Posted by LA-2A (Post 314457)
da breeee i to za 10 maraka u ono vreme:wink:

mislis deset marki:D

Igor 13-10-2011 09:32 PM

Dubokoumne, vrle i nadasve buntovničke poruke gorepomenutog benda, uporedio bih sa osećajem koji čovek ima dok uz ča?u hladne kola-kole gustira big-mek. Odgovor iz stomaka, a nakon tog istog zadovoljenja, jedinio je tu po?teno oglasje rock'n'rola. Međutim, prosvećena javnost ga najče?će tumači kao potvrdu truda i mukotrpne istrajnosti.
A onda i taj famozni broj prodatih albuma, specijalni vizu i make up efekti, outfit te hrabrost da se ka?e, istini pogleda u oči i zauzme stav... U muzici, u ?ivotu, u koko?injcu... A jajajaaaaaj!

DaBear 13-10-2011 10:02 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 314465)
Dubokoumne, vrle i nadasve buntovničke poruke gorepomenutog benda, uporedio bih sa osećajem koji čovek ima dok uz ča?u hladne kola-kole gustira big-mek. Odgovor iz stomaka, a nakon tog istog zadovoljenja, jedinio je tu po?teno oglasje rock'n'rola. Međutim, prosvećena javnost ga najče?će tumači kao potvrdu truda i mukotrpne istrajnosti.
A onda i taj famozni broj prodatih albuma, specijalni vizu i make up efekti, outfit te hrabrost da se ka?e, istini pogleda u oči i zauzme stav... U muzici, u ?ivotu, u koko?injcu... A jajajaaaaaj!

to sto se tebi ne svidja nesto (iz kojih vec razloga) nema razloga da kritikujes / pljujes po bendu. Ni meni se ne svidja ali postujem sto ljudi mogu da napune stadion, sto su opstali toliko dugo i sto ima mnogo ljudi kojima ta muzika IPAK nesto znaci.
I pre sam rekao..ko ume bolje - samo izvolte!

Igor 13-10-2011 11:28 PM

Apsolutno nemam nameru da po?tujem i da ćutim pred nečim ?to sakati istinu, i uop?te me ne zanimaju posledice zbog toga. Van Gogh nije nikakav rock'n'roll bend, to je domaći surogat MTV ideologije, gde je teza o muzičkom pravcu nastalom na temelju bunta protiv nepravde, zamenjena ispraznom produkcijom i tzv. look-om. Reč je o novokomponovanom rock-u, da ne ka?em turbo-rock'u, jer se su?tina poruke izrečena u pesmama takvih bendova nimalo ne razlikuje od onoga ?to podstiče jednako mutirana verzija narodne muzike. Uostalom, i pojedini Grandovci, koji se tako eksplicitno zala?u za ideju 'leba i igara, takođe pune stadione i hale, te to nikako ne mo?e biti merilo kvaliteta. Isti ne razmatram ni po ar?inu broja prodatih ploča, tj. nosača zvuka, ili, ne daj Bo?e, "?erova" na YouTube-u. Snaga tekstualne i muzičke poruke u smislu da ista izaziva momentalni emotivni kre?endo, osećaj nalik na naivno zaljubljivanje u drugom razredu osnovne ?kole ili pak svesno sanjarenje kakvog pubertetlije, to su vodilje koje mi poma?u da u muzici prepoznajem iskrenost i zauzimam kritički stav. I to jeste utopija, jer konačno o ukusima se ne raspravlja. Ali ah, kakva je tek samolagarija verovati u dosti?no...

Bockie 13-10-2011 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 314474)
Apsolutno nemam nameru da poštujem i da ćutim pred nečim što sakati istinu, i uopšte me ne zanimaju posledice zbog toga. Van Gogh nije nikakav rock'n'roll bend, to je domaći surogat MTV ideologije, gde je teza o muzičkom pravcu nastalom na temelju bunta protiv nepravde, zamenjena ispraznom produkcijom i tzv. look-om. Reč je o novokomponovanom rock-u, da ne kažem turbo-rock'u, jer se suština poruke izrečena u pesmama takvih bendova nimalo ne razlikuje od onoga što podstiče jednako mutirana verzija narodne muzike. Uostalom, i pojedini Grandovci, koji se tako eksplicitno zalažu za ideju 'leba i igara, takođe pune stadione i hale, te to nikako ne može biti merilo kvaliteta. Isti ne razmatram ni po aršinu broja prodatih ploča, tj. nosača zvuka, ili, ne daj Bože, "šerova" na YouTube-u. Snaga tekstualne i muzičke poruke u smislu da ista izaziva momentalni emotivni krešendo, osećaj nalik na naivno zaljubljivanje u drugom razredu osnovne škole ili pak svesno sanjarenje kakvog pubertetlije, to su vodilje koje mi pomažu da u muzici prepoznajem iskrenost i zauzimam kritički stav. I to jeste utopija, jer konačno o ukusima se ne raspravlja. Ali ah, kakva je tek samolagarija verovati u dostižno...

Fuck yeah!

Trebalo je da ostanu dosledni i jedu po kontejnerima i prave prave pesme koje razume svih nas cetrnaest! Picke izdajnicke treba ih streljati na Terazijama!

Braca 14-10-2011 12:02 AM

Igore postujem tvoj stav i razmisljanje, svaka cast na elaboraciji, no bojim se da ce malo ljudi da te razume, ali to je dobro zar ne! Na narod lepo kaze magare u Bech, magare iz Bech

skansi 14-10-2011 06:52 AM

Stvarno mi je ponekad nevjerovatna ta ljudska osobina da se iz fotelje pljuje po uspjehu. Za mjuzu za koju mi nitko ne moze reci da je ?und. Nema veze....?to bi rekao Clint Eastwood: mi?ljenje je kao ?upak...svak ga ima. Van Gogh, samo naprijed!

Znak 14-10-2011 06:56 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314468)
Ni meni se ne svidja

Ni meni.
Quote:

ko ume bolje - samo izvolte!
Du?a oće, al srce klokoće.

Znak 14-10-2011 07:31 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 314476)
prave pesme koje razume svih nas cetrnaest!

Upravo to i rade - u su?tini njihove pesme stvarno razume Igor i jo? trinaestak ljudi.

sRce 14-10-2011 08:15 AM

Na svu srecu ovde na forumu se sigurno 95% ljudi bavi muzikom iz hobiju pa je dozvoljeno da se raspisuju kad treba i kad ne_treba. Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...

Znak 14-10-2011 08:34 AM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 314489)
Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...

Upravo ovu iz tvog kritički skrojenog potpisa.

DaBear 14-10-2011 10:04 AM

ma kakva MTV ideologija....duboke "poruke" i misli...ALO?? To je rock muzika !! hallo?? Anybody there?
I nema veze da li placaju racune i zive od toga....ljudi su napravili svoj stil, JAKO puno ljudi to gotivi i jel zbog toga lose ??
Plasim se da opet idemo u one price "muzika zbog para, muzika umetnost..itd""

Samo da nadjem citat iz Mocartovog pisma koje je napisao svome ocu, pa cu da okacim da procitate !!

awacs 14-10-2011 12:18 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314495)
ma kakva MTV ideologija....duboke "poruke" i misli...ALO?? To je rock muzika !! hallo?? Anybody there?

Kakva te bolan "rock muzika" spopala :confused: Rock muzika se vrti oko dve stvari - "šokiraj mamu i tatu" (za pubertetlije) i "jebo sistem" (za adolescente). Pošto samo te dve stvari mogu da opravdaju njene skučene melodijsko/harmonsko/ritmičke okvire.

STAV je ono što poprilično odvaja rock muziku od ostalih popularnih muzika (izuzimajući izvorni hiphop/rap, naravno). Sad, to što se danas sve što ima izobličene gitare naziva rock muzikom i što se sve što ima beatove naziva hiphopom je sasvim druga stvar. A to što Đule nikad nije imao svoj stav (ali je vremenom bio sve uspešniji u prepričavanju tuđih) je treća stvar.

Svaka čast Đuletu na tome što je uspeo u svom naumu da bude uspešan. Stvarno se čovek trudio i nije pitao šta košta.

Još veća čast onima koji imaju petlju da kažu da je (bilo koji) car go, pošto to znači da imaju svoj stav, i da ih nije strah da će ispasti glupi u društvu. A vala kakvo je ovo današnje zombi društvo velika je čast biti glup i neuspešan u njemu.

Pozdrav,

Vasa

Znak 14-10-2011 12:22 PM

Auh Vaso, ne da? mi da se izrazim. Tek sam krenuo da kucam manje-vi?e ovo isto, ali si me pretekao. Dakle, to je to. Popu pop, bobu - bob. Rocku rock.

AudioStorm 14-10-2011 12:46 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 314487)
Upravo to i rade - u su?tini njihove pesme stvarno razume Igor i jo? trinaestak ljudi.

I ja razumijem njihove pjesme. :wink:

HeatMan 14-10-2011 01:19 PM

samo bih hteo da dodam na sve to shto ste rekli o dotichnima, da su isti za koncert u areni podelili nekoliko hiljada karata ne bi li zaradili na prodaji pica i da bi mogli da snime dvd koncerta sa dosta publike.. izmedju ostalog sam i ja bio tamo da vidim kako ce biti ali ne bih ishao da nije 10ak mojih drugara dobilo po nekoliko karata..

toliko ja znam, btw prichalo se kako su ceo album radili u LA pa kad je izbachen album bilo je samo dve pesme su radili u LA, a nakon toga je izashao besplatan dvd LA MIX koji je verovatno trebalo da podigne prodaju albuma ili bar da digne popularnost bendu jer se publika (kao shto svi vec znamo) mnogo lozi na uspeh i glamur..

diviner 14-10-2011 02:10 PM

Kako moja baba umije da kaze:

- "Sve je to deco moja, politika! "

Bota 14-10-2011 02:50 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 314489)
Na svu srecu ovde na forumu se sigurno 95% ljudi bavi muzikom iz hobiju pa je dozvoljeno da se raspisuju kad treba i kad ne_treba. Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...

I da ne treba da se plate računi i da se napuni fri?ider opet je pitanje kakvu muziku bi stvarali. Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi. Demantujte me ako grije?im.

awacs 14-10-2011 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 314509)
samo bih hteo da dodam na sve to shto ste rekli o dotichnima, da su isti za koncert u areni podelili nekoliko hiljada karata ne bi li zaradili na prodaji pica i da bi mogli da snime dvd koncerta sa dosta publike.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5mqUJDDi_Rg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

awacs 14-10-2011 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 314515)
Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi.

O da, "ko smo mi da kenjamo po nečijem delu" :D Pa recimo da u korporativnom biznisu (a rock muzika a la Đule je mali korporativni biznis) postoji pojam koji se zove user feedback. Te dve reči dozvoljavaju svakoj bogovetnoj budali da nešto prigovara, vajka se, zanoveta, takoreći da kenja... pametni poslovni ljudi se ne sekiraju zbog "uvreda" koje čitaju u javnosti, a najpametniji među njima se trude da izvuku neke pouke iz tih "uvreda" (namerno stavljam ovu reč među navodnike).

Kao kad napraviš kobasice pa ih izneseš na degustaciju (za DŽ, naravno) i pitaš ljude - koliko biste bili spremni da platite ovo što ste probali? Samo glup proizvođač će reagovati izjavom: "napravi ti nešto bolje ako ti ovo nije dovoljno dobro".

Eto, ja veoma poštujem Đuletovu spremnost da iznese svoje proizvode na degustaciju (kroz dotirane koncerte u Areni, CD izdanja deljena za DŽ putem mobilnih operatera), ali još nismo došli do saznanja koliko potrošača bi zaista htelo da plati to što on nudi.

Pozdrav,

Vasa

P.S. I da parafraziram Mihajlovu babu: "Sve vam je to deco moja (poslovna) politika"

DaBear 14-10-2011 06:31 PM

Znaci - sve pre MTV-ja bilo dobro... a sad nije ??? :confused:
Bijelo Dugme ?? Biznis na kvadrat sa Bregom na celu, pa ipak jedna od nasih najvecih rok grupa...
Manje vise, svi drze koncerte i tezge (od kojih placaju raznorazne racune i jedu itd...) Zasto je to lose ??

Uopste ne kapiram te neke stavove..???

Znak 14-10-2011 07:05 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314525)
Znaci - sve pre MTV-ja bilo dobro... a sad nije ??? :confused:
Bijelo Dugme ?? Biznis na kvadrat sa Bregom na celu, pa ipak jedna od nasih najvecih rok grupa...
Manje vise, svi drze koncerte i tezge (od kojih placaju raznorazne racune i jedu itd...) Zasto je to lose ??

Uopste ne kapiram te neke stavove..???

Bez obzira na motivaciju (pare i/ili ljubav), neko stvori velike i iskrene stvari, a neko jednostavno ne ume/neće/ne sme. Kapa dole za menad?ment, zaradu, pa i vredan rad, uve?banost i sve ?to uz to ide, ali neiskrene pesme jednostavno ne mogu da slu?am i tu je kraj.

AudioStorm 14-10-2011 08:25 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 314529)
Bez obzira na motivaciju (pare i/ili ljubav), neko stvori velike i iskrene stvari, a neko jednostavno ne ume/neće/ne sme. Kapa dole za menad?ment, zaradu, pa i vredan rad, uve?banost i sve ?to uz to ide, ali neiskrene pesme jednostavno ne mogu da slu?am i tu je kraj.

Sto se tice iskrenosti,mogu da im povjerujem i vjerovao sam im do 1996. i "Hodi"...kasnije vec ...Imali su atribute da budu bend koji bi naslijedio novi talas,bar od Tragova Proslosti,Tvoj smeh,Mame,Zemlje cuda,Delfina... Preko ostalih zaista dobrih pjesama i onako odredjenog nivoa originalnosti i prepoznatljivosti dosli su do upravo ovog stanja koje je Igor pomenuo.Vjerujem da su izgubili prilican broj iskrenih ljubitelja a sa druge strane su ih i dobili puno za ovaj sadasnji look.Ipak se okrece :)

Naravno,respect za sve sto su postigli !

HeatMan 14-10-2011 10:33 PM

bojim se da danas i treba da obracash paznju samo i jedino na iskrene fanove, jer izgubish li njih i dodvorish li se ostatku, gubish i jedne i druge iz prostog razloga shto 90% populacije slusha iskljuchivo ono shto mu se servira i ne daje pet para za i na muziku.

DaBear 14-10-2011 10:45 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 314551)
bojim se da danas i treba da obracash paznju samo i jedino na iskrene fanove, jer izgubish li njih i dodvorish li se ostatku, gubish i jedne i druge iz prostog razloga shto 90% populacije slusha iskljuchivo ono shto mu se servira i ne daje pet para za i na muziku.

Ko su iskreni fanovi ??
Fan je onaj koji prati bend / ide na koncerte / kupuje karte za te koncerte / kupuje muziku / CDs / majce itd...
Ni jednom bendu netrebaju fanovi koji sede kuci i slusaju piratske mp3...
Ako se nekome nesto "servira" i to mu se dovoljno svidi da kupi kartu za koncert - sta je tu lose ???

Kod nas mnogo ljudi slusa neku prastaru muziku i propusta mnogo nove dobre muzike...

vasko 14-10-2011 10:47 PM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 314515)
Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi. Demantujte me ako grije?im.

bas ni jedan kvalitetan rad nisi cuo na forumu?

ja sto sam slusao, noonchaka i disco violence rade vise nego dobro

Igor 14-10-2011 11:07 PM

Ma stvar je u tome da su Đule & co. veoma iskreni u ovome ?to poku?avaju. Oni zaista ?ele da budu USPE?AN rock'n'roll bend!
Apropo toga preporučio bih vam da pogledate jedan interesantan dokumentarni film Srđana Mitrovića, pod nazivom "Ma ko je taj ?ikica Simić". Naime, čovek govori o svojim nazorima, poku?avajući da iznedri ono ?to se malo kome u?u?kanom u kalupu muzike kao industrije sviđa, a to je činjenica da pripadati korpusu iskrenih rok-umetnika znači svesno ili nesvesno prihvatanje uloge večitog gubitnika, te bolnog poraza kao osnovnog ?ivotnog mota. Evo i linka:
http://vimeo.com/2049397

Znak 15-10-2011 08:49 AM

?ikica Simić: "Rock do?ivljaj je za mene veoma intimna stvar. On nije masovna histerija, urlanje na koncertima, ?utke i crowd-surfing."

DaBear 15-10-2011 10:26 AM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 314558)
Ma stvar je u tome da su Đule & co. veoma iskreni u ovome što pokušavaju. Oni zaista žele da budu USPEŠAN rock'n'roll bend!
Apropo toga preporučio bih vam da pogledate jedan interesantan dokumentarni film Srđana Mitrovića, pod nazivom "Ma ko je taj Žikica Simić". Naime, čovek govori o svojim nazorima, pokušavajući da iznedri ono što se malo kome ušuškanom u kalupu muzike kao industrije sviđa, a to je činjenica da pripadati korpusu iskrenih rok-umetnika znači svesno ili nesvesno prihvatanje uloge večitog gubitnika, te bolnog poraza kao osnovnog životnog mota. Evo i linka:
http://vimeo.com/2049397

uuuffff..naterao sam se da pogledam sve ! To je samo jedan lik u svom svetu u kojem se "sakrio" i napravio neku svoju pricu i sliku o tome - a koja se posle pokazala pogresna (kad je video tog mega bluzera kako broji pare od svirke u kafani..)
Znam toliko ljudi koji su imali jednu sliku o Londonu i muzici i kad su dosli ovde sve je to palo u vodu....
Svako ima neke svoje tripove i poglede na zivot i na svoje uspehe i neuspehe i neko ih kanalise kroz rad i stvaranje, neko kroz kafanu i pice, neko sve vreme krivi druge i sistem (i kojekakve konspiracije) za svoj neuspeh, itd itd..
Rokenrol (ili ti danasnja muzika, hip hop / grunge / elektro / metal sta vec..) je faza kroz koju prolazi sva omladina u pubertetu. Treba im nesto uz sta moze da skace, malo divlja, znoji, buntuje....evo sta rade na Skrillex koncertima (??? koncert...mislim pusta muziku)

Neki ljudi (omladinci) vecito ostanu u tom pubertetu !! Ne sazreju, i ostaju na tom nivou..nekad to ispadne dobro..taj neki rad ima mladalackog duha...nekad nista ne ispadne.
Kao sto i on kaze ..u pitanju je (jako mala) manjina ljudi.
Oni "koji se nadju" u muzici i opredele se da se time bave do kraja zivota, ocekuju i da zive od toga - sto je sasvim normalna stvar.

E iz tog razloga se ta njihova muzika menja, zato sto se publika menja, stara publika postaje starija (i uglavnom napusta rokenrol) a nova se pojavljuje )i ta nova ima neka druga merila koja trazi u tim starim rokerima) i oni se polako prilagodjavaju toj novoj publici itd..
Sve je to normalno, nije nikakvo "prodavanje"...to se zove evolucija.

Da ja nisam clan foruma i sad snimim neki dokumentarac gde u sat vremena iznesem te neke druge stavove i poglede, sa dokumentovanim pricama i podatcima...ljudi bi drugacije to gledali i primili.
Ovako, prica "neko ko se prodao za pare (koje pare bre? alo?)..)

Pa i Mocart je svom ocu pisao kako mu je GLAVNA stvar i prioritet da uzme sto vise para od muzike jer mu je frka (trebaju mu pare za raznorazne troskove !!!)
Da je "odradjivao" neka sranja od muzike za pare (kao sto se kod nas to tretira) ne bi imali to sto je on uradio, danas.

Tako i Davi Guetta i njegov tim rade NAJBOLJE te pesme za danasnju publiku. Rade ih JAKO DOBRO jer MNOGO ljudi to slusa / kupuje / ide na njegove gigove itd...
To opet pokazuje da nemoze svako to da radi (iako izgeda lako) i Mocartu i Guetti je to lako i ne obracaju paznju na to uopste...dok se neko muci sa zvucnim karticama, softwareom, konvertorima i gubi energiju na stvari koje mu NIKAD nece pomoci da pravi dobru muzike JER NEMA TALENTA ZA TO !!

A isti ti klinci ce vec za par godina da sve to zaborave i pocnu da zive neki (normalniji) zivot...

Mislim, besmisleno je toliko preglabati o necemu sto jako jako jako mali broj ljui u normalnom zivotu primecuje.
Sve to ....muzika / film / strip / animacija / brodomodelarstvo / pecanje itd,,,su delatnosti koje upraznjava MALI DEO populacije...to mali svetovi u velikom svetu..i u nekom momentu ti ljudi misle da je to NAJVECA I NAJVAZNIJA STVAR NA SVET ( a nije!!)

Ja sam se zapanjio kad je davno u neki kafe (u kome sam radio) usao mladi covek, lepo obucen, ima mega posao, radi u dobroj firmi tu u kraju, super skolovan, pametan lik....u kafeu svira George Michael..i on kaze "super muzika...ko je ovo?" Ja (sav zacudjen) kazem Georege Michael...a on samo slegne ramenima i kaze: "nikad cuo...!!
Ince uto vreme George Michael je BIO velika zvezda, na radiju TV, tako da ga je bilo jako tesko zaobici !!! To samo pokazuje koliko je taj (muzicki) svet mali...i nebitan ostatku populacije !

uh....

PS - jos jedan citat: Na vrhuncu svoje karijere i slave, sede u kafani Pete Waterman i njegovi partneri (Mike & Matt) ..Waterman kaze:"Sta mislite koliko ljudi u ovom pabu ima nase ploce kuci?" Ova dvojica, k'o iz topa odgovore: "Niko !"
Waterman klimne glavom i kaze: "Mi smo onda u pogresnom poslu !!!"

(Inace Waterman & Co su imali preko 100 (!!) Top 40 singlova, prodali su vise od 40 miliona ploca, tokom 80-ih ranih 90-ih..) Jos jedan prilog o tome koliko je muzic bizz bio mali - a sada je jos manji (i samim tim jos nevazniji 99.9% populacije !)

Znak 15-10-2011 10:48 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314573)
uh....

Uh, stvarno. Ovo tvoje pisanje me je podsetilo na film Specijalno vaspitanje. Bekim Fehmiu odr?i Slavku ?timcu čitav traktat o ?ivotnim vrednostima, krene niz stepenice, Slavko ga pozove "Nastavniče!", Bekim se okreće, očekujući valjda da je Slavko ne?to shvatio iz cele priče i da će sad da postavi neko ključno pitanje, a ovaj će: "Jeste li vi ono malopre pili ?ampon?"

Jeste, DaBear, ?ikica Simić je pio taj ?ampon.

awacs 15-10-2011 11:39 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314573)
Tako i Davi Guetta i njegov tim rade NAJBOLJE te pesme za danasnju publiku. Rade ih JAKO DOBRO jer MNOGO ljudi to slusa / kupuje / ide na njegove gigove itd...
To opet pokazuje da nemoze svako to da radi (iako izgeda lako) i Mocartu i Guetti je to lako i ne obracaju paznju na to uopste...dok se neko muci sa zvucnim karticama, softwareom, konvertorima i gubi energiju na stvari koje mu NIKAD nece pomoci da pravi dobru muzike JER NEMA TALENTA ZA TO !!

Sve je to tako kako ka?e?, ali nikako ne razumem kakve to ima veze sa grupom Van Gogh :confused:

Pozdrav,

Vasa

DaBear 15-10-2011 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 314577)
Sve je to tako kako kažeš, ali nikako ne razumem kakve to ima veze sa grupom Van Gogh :confused:

Pozdrav,

Vasa

Pa zar se nije neko popljuvao i izpodrigivao na njih na pocetku thread-a? Kao na nekoga ko se "promeni / prodao / nije vise iskren / zadojen MTV-om promenio svoju buntovnicko-siromasnu zvaku ?)
Bilo je oko ljudi koji odluce da se bave muzikom malo duze (past puberty phase) i to pocnu da naplacuju..(sto je inace nepojmljivo ovde na forumu?)

A onda se i Zikica ukljucio..? eh?

Uostalom..kad je neki thread uspeo da se odrzi a da tema ne ode u tri lepe ??:D

awacs 15-10-2011 01:10 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314578)
Pa zar se nije neko popljuvao i izpodrigivao na njih na pocetku thread-a? Kao na nekoga ko se "promeni / prodao / nije vise iskren / zadojen MTV-om promenio svoju buntovnicko-siromasnu zvaku ?)

Ako misli? na Igora, on nije napisao NI?TA od toga. Nijednom rečju nije nagovestio kako smatra da je Đule bio iskren pa se promenio...

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 314578)
Bilo je oko ljudi koji odluce da se bave muzikom malo duze (past puberty phase) i to pocnu da naplacuju..(sto je inace nepojmljivo ovde na forumu?)

Ogromna većina ljudi (među njima i Igor i ja) je Đuletu odala priznanje za menad?ment i marketing. I ?ta sad, ne smeju da ka?u sve ?to misle, nego moraju da se izra?avaju isključivo kroz proste rečenice (ili makar bez "ali")?

?ta ga znam, po?tujem ljude koji ne uzimaju stvari zdravo za gotovo, makar ne bili vrhunski muzički profesionalci. Takvi često bolje sagledavaju stvari od onih koji sve svoje intelektualne sposobnosti tro?e na stvaranje muzičke karijere. Ali "to sam samo ja", a ovo je samo forum.

Pozdrav,

Vasa

VladaNS 15-10-2011 04:25 PM

Mene od Van Goga odbija jedan paradoks. Vecina uspesnih muzicara kroz svoju mladost i adolescenciju pokazuju svoj ego, napaljenost, napichene frizure i pozeraj. Na kraju krajeva, mladost i jeste vreme za tako nesto. Posle tridesete ti muzicari nekako stasaju, postaju skromniji, daju umerenije intervjue...jednostavno odrastu (okej ima izuzetaka, billy idol je i dalje isti ali razlog tome je sto je on muzicar cije vreme je davno proslo i on zivi od starog izgleda i slave). Kod Djuleta je to islo obrnuto, on je na pocetku bio najnormalniji a sad u svojim poznim srednjim godinama izigrava napaljenog pubertetliju i ponasa se kao moj bratanac srednjoskolac. Neverovatno je koliko ga u tim godinama i sa toliko iskustva slava drma u glavu. Dakle, ne nervira mene muzika Van Goga. Nervira me taj STAV.

All times are GMT +1. The time now is 11:36 PM.