![]() |
Calvin Harris - studio slika
1 Attachment(s)
Nabasah na sliku...Calvin se ponovio u API-ja...
|
Re: Calvin Harris - studio slika
Nema ekrana, valjda mu samo smeta.. :D
|
Quote:
|
Steta stavljat API-ja na ovakav setup! Ovi rackovi na stolu garant stvaraju neugodnu prvu refleksiju. Glupo! Sto posto sam siguran da ta ergonomija stola zvuči loše! Glava naprijed-nazad i da vidiš combfiltering koji se čuje od tih rackova. Majko mila!
|
Quote:
P.S. Bilo je mesta sa strane da se poslazu rackovi... ali eto... |
Quote:
Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
1 Attachment(s)
Slika je sa web sajta http://www.recordingstudioservices.com/clients/?id=350
od kompaije koja je deo Miloco http://www.miloco.co.uk/kompleksa studija. Sad su poceli da rade "akustiku i studije". Ovde su slike klijenata...(sve velika imena, ALI samo jedan ozbljan studio, od Chemical Brothers...ostalo sve, kao neki pre-prod-programming room) Interesantno je videti i sobu Stephen Street-a (ozbiljan producent svetskog glasa) slika dole - koji u zadnje vreme zbog malih budgeta sve vise miksa u svojoj sobi... Pogledajte, ako nista, ima interesantnih setupa... PS - inace, interesantno je koliko (malo) paznje ovde obracaju na akustiku u svojim malim sobama...nagledao sam se svega i svacaga..kao "studio soba" a ono samo krpa zategnuta preko drvenog rama, iza malo staklene vune i zad (?) ...ali zato naplacuju po ?1200-?1500 mesecno za prostorije.. |
Quote:
EDIT: onaj ko ume da radi "na sluske" je u ozbiljnoj prednosti. |
Sve to tako-tako, ali mislim da si ustvari prvim postom na ovu temu definisao srž stvari:
Quote:
E da, citat sa onog Vračevog linka: "Calvin needed to float the floor of his control room and then supply and fit a dark oak floor." Vala, ako mu je to bio jedini problem sa akustikom - blago njemu :shock: Pozdrav, Vasa |
Quote:
zar se ne secas... oprema miksa, ne covek... :rolleyes: |
Quote:
"Prvi album koji sam uradio u spavacoj sobi je pocepao (jeste, big time!). Sad sve sto malo uradim oko "akustike", bice jos bolje, tu je i analogna mikseta a MORA da izgleda dobro zbog ekipe i riba koje dolaze u studio...taman pod, dobro svetlo...puno lampica koje se pale.. Bingo!" |
Quote:
|
Quote:
Mislim, ako je ova slika posledica nečijeg razmi?ljanja onda mogu samo da sumnjam u intelektualne sposobnosti onoga ko je razmi?ljao :wink: Pozdrav, Vasa P.S. U krajnjoj liniji ni?ta od toga nije bitno, svako ima pravo da radi ?ta god hoće. Ali čudi me da je firma koja se bavi akustičkom obradom postavila tu fotografiju na svoj sajt. |
Quote:
Cak ni srbima ne polazi uvek za rukom da znaju i umeju sve iako se oduvek trude najstrasnije... :shock: strancima je jos gore, oni se nisu ni trudili do sada. Quote:
|
Ma to je super da im je akustika u kučnim studijima bez veze!
Jer onda oni za svaki ozbiljniji projekt IPAK idu u neki pravi sređeni studio! A zamislite da im je i akustika svakome tip-top sređena. Pa komercijalni studiji ne bi imali vi?e nikakvog posla. Ovako jo? ulove koji mix tu i tamo! |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Na slu?alice se te?ko radi pa da se priča o dobroj translaciji miksa u druge prostorije i sisteme... Head Related Transfer Function je jedna stvar a drugo je da slu?amo i sa tijelom od čeljusti i lubanje dalje...
A mo?e kombinacija slu?alice+zvučnici pa je lak?e ali dobra akustika (akustički elementi + monitoring) nema preko toga. ... ima ljudi koji mogu da probiju matricu i zaobiđu fiziku ali ih nema ba? puno:D |
All times are GMT +1. The time now is 09:13 PM. |