![]() |
Avid MBOX listening challenge - samples
Avid se potrudio i uradio listening test sa 4 raz,icita interface-a...pogledajte poslusajte, ocenite sami
MBox Pro / Prism Orpheus / Apogee Ensemble / RME Fireface UFX <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XtnwTp8lK0k?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/XtnwTp8lK0k?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object> Ostatak na Avid web sajtu http://apps.avid.com/mbox-challenge/ |
Re: Avid MBOX listening challenge - samples
Jel se meni cini ili kako se menjaju A, B, C, D sve je glasniji donji opseg u odnosu na prethodni ?
|
Quote:
|
inpute sam promasio skroz , dok sam outpute sam pogodo 4 od 5 a uopste nisam slusao u zivotu ni jednu navednu kartu na testu
|
Pa su?tina celog challenge-a je da objasni kako su razlike u kvalitetu konverzije prevaziđena priča. Ili bar ja to tako shvatam. A opet, to nije ba? ni toliko nova teza.
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Druga je filozofija da li su ti te razlike bitne ili ne. |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
manje - vise, za 90% situacija u danasnjem muzickom biznisu (pesme / remiksi / miksevi / muzika & efekti za TV i film / itd..) ceo posao moze da se odradi na necemu sto kosta manje od ?1000..pa i mnogo manje ! |
Evo na "Ostali instrumenti i studijska oprema" sam okacio test sa gearslutz-a, 10 puta sniman jedan isti snimak kroz razlicite konvertore, znaci ne provucen jednom nego snimljen jednom, pa pusten snimak, pa opet do 10 puta. Od jevtinih do skupih, meni su rezultati zapanjujuci (a i njima), koliko su razlike mizerne prilikom 10-struke konverzije.
|
Quote:
Ma naravno, radi se ionako o mikroskopskim razlikama, za koje autosugestijom mozes lako da ubedis sebe da su "kao kuca" ( McGurk effekat :rotfl: ), a kad ih jos "sahranis" u mixu... :banghead: Nego, ajde kao, ovde je uporedni test, pa kao cuje se nesto. Pa me zanima da li je stvarno autosugestija, zato i pitam koji je koji. |
Meni su to toliko male i zanemarljive razlike, da uopste nije bitno !
Ako se nesto cuje na pro-monitorima i u pro-studiju, cak i to je minimalno...ostatak sveta (publika i slusaoci "couldnt care less" - sto bi rekli) Kao i sve drugo, glavni faktor postaje cena sprave. Cifra ulozena u opremu i realisticna cifra koja ce se (brzo) vratiti kroz koriscenje te opreme! Skuplja sprava ne garantuje bolji zvuk / bolju produkciju i vecu cenu studija...to vec znamo..eh? |
nisam bas siguran da je sve isto....... ja sam svojevremeno, kad sam kupio FF800, morao da ponovim neke vokale jer smo i klijenti i ja culi dovoljnu razliku za novo snimanje (a prethodno je snimano sa digi002, koja je sprava slicne klase).... a pri tome ni ff800 nije neki vrh uredjaj sa konverzijom....
|
Quote:
Sto se izlaza tice, stvarno su mikroni u pitanju... Bar kod novijih interfejsa. |
Quote:
EDIT/ omasio sam post....mislio sam da pricas o modovanju ada8000 :) |
All times are GMT +1. The time now is 11:29 PM. |