Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   The Kemper Profiling Amplifier (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38891)

alen 31-08-2011 10:15 AM

The Kemper Profiling Amplifier

http://www.guitarsite.com/files/Kemp...gAmplifier.jpg

http://kemper-amps.com/page/render/l...Redefined.html

alen 31-08-2011 10:16 AM

Re: The Kemper Profiling Amplifier

"><iframe src="http://www.youtube.com/embed/sZWMzwwsVe0" allowfullscreen="" frameborder="0" height="345" width="560"></iframe>

alen 31-08-2011 10:17 AM

"><iframe src="http://www.youtube.com/embed/ywDUAw7ck8g" allowfullscreen="" frameborder="0" height="345" width="560"></iframe>

alen 01-09-2011 04:13 PM

Zamisljam ovo kao spomenar svih onih sati i sati bliskih susreta sa kabinetima i sema i kombinacija.Pa kad zelis da se potsetis samo klik....:) Nema nikakve sumnje da ovo moze zameniti hajend rif ton ali da je srecnije vreme imati ovakvu spravicu kao bazu zvukova za reamping nije nimalo za ne zeleti.

Reinhardt 02-09-2011 11:37 AM

cool igračka.. :rolleyes:

samo na prvu mi se dizajn nikako nije svidio,
nema onaj taktilni gitaristički ?lif, knobove..
?to je i logično jer ova firma u stvari proizvodi klavijature!

hm..
gitarista sam, u studiju imam par solidnih ampova, line6, guitar rig,
al nisam siguran kome ovo u stvari ovo treba

p.s. mogli i bar malo bolje poraditi na prezentaciji

IMHO, naravno

p.s.s. nikako mi ne ide u glavu kako masa proizvođača gitarske
opreme ne ku?i kako prosječan gitarista razmi?lja, koji su njegovi
(emotivni) razlozi sviranja uopće

alen 23-07-2012 09:17 PM

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Nb1zI6pEu0A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bockie 23-07-2012 10:02 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 311816)
p.s.s. nikako mi ne ide u glavu kako masa proizvođača gitarske
opreme ne ku?i kako prosječan gitarista razmi?lja, koji su njegovi
(emotivni) razlozi sviranja uopće

Misli? da cela MI sme da se osloni na nečije emotivne razloge i tako planira fiskalnu godinu?

:wink:

Elf 25-07-2012 03:25 PM

Malo off topic, ali meni je ovo sjajno resenje - http://www.two-notes.com/en/hardware/torpedo-live/ , i pazaricu ga. I naravno, jos bolji VB-101. Super koncept, prave lampe i glava i loabox sa impulsima raznih kabineta i mikrofona!

MUzzY 25-07-2012 04:10 PM

A bas sam se pitao kako niko nije napravio loadbox za ovakve akcije (jos sam pitchovao ideju jednom nasem fantasticnom graditelju pojacala)!
Ekstra alat!
Messa Triaxes plus ovo i bole te brige :)

Elf 25-07-2012 04:23 PM

imam 5150, i ovo i + kad radim drugima njihov amp koji ?ele i ćao! :-)

awacs 25-07-2012 06:57 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 331321)
Misli? da cela MI sme da se osloni na nečije emotivne razloge i tako planira fiskalnu godinu?

:wink:

Ne znam ko (ili ?ta) je "MI", ali npr. Apple veliki deo svog uspeha duguje upravo emotivnom odnosu ljudi prema aparatima.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 25-07-2012 07:32 PM

Muzička industrija...

disco violence 20-09-2012 12:05 PM

Ne znam kako,ali ovaj tip je na Kemperu dobio najbolji zvuk koji sam do sada čuo,masniji i od metalike.Mene zanima kako ta sprava u stvari funkcioniše nešto poput gitar riga(biraš kabinete,mikrofone i ostalo) ili....
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/n8SJgn0s6Qw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MUzzY 21-09-2012 08:02 AM

Ovo je kako neko zamislja da 'tallica zvuci...

Kempler "sempluje" pravi amp i od toga pravi sliku koju mozes kasnije da koristis bez pravog setapa.
Bazu usemplovanih pojacala (u kombinaciji sa raznim kabinetima i mikrofonima) jako brzo raste.
Ja ne mogu da prelomim izmedju ovoga i AxeFX 2. U svakom slucaju, za studio je Kepler interesantniji jer moze da se desi da bas pogodis neku dobru kombinaciju gitare, amp-a i mikrofona koju je gotovo nemoguce 2 puta izvesti.

disco violence 21-09-2012 01:50 PM

Vidim da je ovaj tip od gore već odradio setape(gomilu uglavnom žešćeg metala) i okačio ih na sajt to znači samo ih skineš učitaš ili...?

vakatt 21-09-2012 02:25 PM

Upravo tako, samo uticitas to u tvoj uredjaj i imas isti sound. Oni to zovu "profili" a nacin na koji ih uredjaj preuzima sa pravog setupa (amp cabinet mic) "profilisanje". Dakle profil ti na neki nacin dodje slicno sto i preset na standardnim simulacijama ali nije bas skroz ista stvar..

U svakom slucaju meni ovo po zvuku ne zaostaje nimalo za AxeFX2 , a mislim da je cijena znacajno jeftinija. Razlika je u tome sto AxeFX2 daje nevjerovatnu dubinu u podesavanjima i za tweakere koji zele da rade svoj sound od nule dodje kao logicnije resenje, Kemper opet daje masu opcija ali cini mi se da je ipak lakse tj, moze se brze doci do odlicnog zvuka tako sto ucitas profil koji je pravio neki iskusni inzinjer sa preskupim amp-ovima i eventualno prilagodis svom instrumentu..

Treba napomenuti da je i Fractal uveo opciju koja je donekle slicna profilingu Kempera, zove se "tone matching" . NIsam se detaljnije za to zanimao ali izgleda da su neki korisnici dobili ok rezultate.

http://www.fractalaudio.com/download...tch-Manual.pdf

MUzzY 21-09-2012 03:10 PM

http://www.theampfactory.com/

Ovi profili su keva. Svi su "dry" te su mnogo bolji za miks od nekih "Custom" varijanti.
Vec sam napravio svoju selekciju, jos samo kempler-a da nabavim :D

Fractalov tone matching je ok ali nije u pitanju ista tehnologija (i nije toliko detaljan kao kempler).
Meni Kempler u startu zvuci bogatije i "realnije" od Axe-a (koji je takodje sjajan).

disco violence 21-09-2012 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 334189)
http://www.theampfactory.com/

Ovi profili su keva. Svi su "dry" te su mnogo bolji za miks od nekih "Custom" varijanti.
Vec sam napravio svoju selekciju, jos samo kempler-a da nabavim :D

Fractalov tone matching je ok ali nije u pitanju ista tehnologija (i nije toliko detaljan kao kempler).
Meni Kempler u startu zvuci bogatije i "realnije" od Axe-a (koji je takodje sjajan).

Ti si na slatkim mukama,još da ga je negde isprobati.Meni ovo što sam čuo zvuči bolje od originala,e sad da li zbog miksa ili je nešto drugo u pitanju,ali čuo sam par zvukova gitare kojima sam težio za života.:D za spravu i :cry: za lovu koju nemam a i sumnjam da ću je imati jer "Ja imam šarene oči,novac neće doći...."

MUzzY 21-09-2012 03:42 PM

Obavezno poslusati primere Messa Mark II, trainwreck, PhillX Evil Robot i TwoRock pojacala... sunce ti poljubim!

Nadam se da cu negde sredinom decembra imati jedan u rukama te cu napraviti test :)

disco violence 21-09-2012 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 334164)
Ovo je kako neko zamislja da 'tallica zvuci...

Kempler "sempluje" pravi amp i od toga pravi sliku koju mozes kasnije da koristis bez pravog setapa.
Bazu usemplovanih pojacala (u kombinaciji sa raznim kabinetima i mikrofonima) jako brzo raste.
Ja ne mogu da prelomim izmedju ovoga i AxeFX 2. U svakom slucaju, za studio je Kepler interesantniji jer moze da se desi da bas pogodis neku dobru kombinaciju gitare, amp-a i mikrofona koju je gotovo nemoguce 2 puta izvesti.

Što se ne posavetuješ sa ovim likom iz videa vidim da je testirao i AxeFX 2.P.S. A šta se desi kad ubodeš neku drugu gitaru u Kemplera i ono ćorak,ni' to to.

MUzzY 21-09-2012 04:15 PM

Axe Fx2 sam probao i jako mi se dopada ali mi demoi Kemplera zvuce malo bolje. Reaguje jos prirodnije od Axe-a a meni kao gitaristi je to malo bitnije od xy efekata. Prosto pristup problemu nije isti kod ova dva uredjaja.
Kempler izmrcvari pravi amp dok ga sempluje raznim white i pink noise paternima i hvata jako sirok dinamicki i tonski spektar mogucnosti celog lanca - amp, kabinet, mikrofon, preamp. Zato i zvuci "bolje".
Kad ubodes drugu gitaru u Kemplera desi se isto sto i sa svakim pravim amp-om - ne zvuci isto :) Zato svi ovi testovi ne treba da se uzmu kao 1:1 primer vec demonstracija kako ce to otprilike raditi. Isto kao i sa demoima pravih pojacala, nikad to nije - to kad ubodes svoju gitaru i pocnes da sviras.
Generalno, vremenom naucis kako zvuci Strat-olik tip gitare a kako recimo ove druge ala Gibson familija... Gitara sa baswood-om, bolt-on konstrukcijom vrata i singlovima se prepozna odmah. Mahagoni gitara sa lepljenim vratom i hambakerima takodje...

MUzzY 21-09-2012 04:24 PM

Jako dugo koristim simulatore i na trzistu postoji nekoliko sjajnih proizvoda (od kojih paradoksalno par free plugova radi bolesno dobro i van konkurencije). Jedina stvar koju i dan danas nisu resili je upravo dinamika. Kada ubodes gitaru u hi-gain amp (recimo Soldano 100) i zavrnes volume pot na gitari, pojacalo ce zvucati zaista cisto. Kad to isto uradis na simulatoru dobijes ton koji ima manje gain-a i ovi najbolji jos i zvuce koliko-toliko prirodno ali je to i dalje hi-gain zvuk i zvuci kao amp koji je negde "produvao". Prosto ne znam kako da objasnim ali cak i kad saljes slab signal u simulator i dalje imas onaj "thump" u lo-endu koga jednostavno nema na pravim pojacalima jer simulator i dalje "pumpa" gain. Prosto, nije prirodan (iako je danas sve to miljama daleko od nekih pocetaka pre 4-5 godina).

Kempler tu upada sa svojim pristupom analiziranja pravog pojacala (a ne modelovanja neceg po uzoru na postojece modele) i stvarno reaguje daleko prirodnije a samim tim i zvuci "bolje".
(Stalno stavljam bolje pod navodnike jer je to zaista subjektivna stvar. Mnogima to nece preterano znaciti i razlike su uocljive onima koji dosta vremena provode svirajuci)

vakatt 22-09-2012 08:27 AM

Muzzy, stvarno bode oci ovo "L" u Kemperu, sori :)

Nego interesuje me jesi probao Scuffham S-gear? Odusevio me bas po pitanju dinamike, i prosto ne mogu da prezalim sto ne postoji "AIR" verzija :) Posebno je impresivan u "breakup" tonovima sto je uglavnom i najlosija strana vecine simulatora.

MUzzY 22-09-2012 09:01 AM

Jbg :D ne znam odakle mi :D

Nisam probao S-gear ali po demoima koje sam sad preslusao zvuci jako slicno Studio Devil VGA pluginu. Redwirez impulsi uvek dignu kvalitet :) Ali i dalje se cuje kako "pogresno" amp cita nizak signar iz gitare...

P.S Probaj LePou pluginove. Besplatni su i jos uvek nemaju konkurenciju sto se mene tice. Ako hoces brakeup probaj LeXact model na clean kanalu i odvrnutim gain-om.

disco violence 22-09-2012 03:27 PM

Evo dele Kempera na nagradnoj igri,vredi pokušati http://www.facebook.com/seymourdunca...4581393&rest=1

Khan 22-09-2012 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 334240)
Evo dele Kempera na nagradnoj igri,vredi poku?ati http://www.facebook.com/seymourdunca...4581393&rest=1

Sad cu jos morati zbog tebe da otvaram facebook...:mad::D

disco violence 23-09-2012 12:42 PM

Bar posle imaš izgovor, ma nisam 'teo morao sam zbog nagradne igre.

vakatt 28-09-2012 05:44 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 334220)
Jbg :D ne znam odakle mi :D

Nisam probao S-gear ali po demoima koje sam sad preslusao zvuci jako slicno Studio Devil VGA pluginu. Redwirez impulsi uvek dignu kvalitet :) Ali i dalje se cuje kako "pogresno" amp cita nizak signar iz gitare...

P.S Probaj LePou pluginove. Besplatni su i jos uvek nemaju konkurenciju sto se mene tice. Ako hoces brakeup probaj LeXact model na clean kanalu i odvrnutim gain-om.

Otprobao sam svasta od LePou-a, prije mozda godinu dana kada sam testirao sve sto se moglo iz te oblasti :) i ostao mi je LeCab u upotrebi u kombinaciji sa IgniteNRR1 (valjda Soldanova simulacija , odlican za lead) . Igrao se i sa TSE glavama i sta sve ne, Apmlitube i Guitar rig takodje odavno, i sad posle 3,4 godina svega i svacega najcesce koristim Overloud TH2 (dok neko ne prodje zastitu S-geara :) ).
Trenutno mi ne treba nista za live sviranje pa mi ne treba hardware a moja ocekivanja su da ce za 3,4 godine neko sigurno dogurati softverski strasno blizu onoga sto nude hi-end resenja poput Kempera.

Khan 28-09-2012 11:11 PM

Mene je Lampash navukao na TH2, moram da priznam da vrlo cesto dobijem zvuk koji mi treba bas iz njega. Svidja mi se 'stage' pristup modelovanju, mada, kada sam prvi put video kako izgleda interface, zgrozio sam se!

HeatMan 29-09-2012 01:16 AM

potpuna glupost if you ask me.. mozda moze da napravi impuls ili eq curve, ali nikako ne moze emulirati breakup lampe, to jedva uspevaju softveri poput amplitubea i guitar riga i slichnih, a oni sluze bash tome..
gledao sam neki klip, kaze lik "it cleans up nicely" i stisha malo gitaru, kad ono zvuk isti samo tishi, pa stisha josh malo i odjednom potpuno klin zvuk..
blah

voleo bih da je sve tako lepo i bajno ali jbg..

Khan 29-09-2012 07:02 PM

Ma **bes 'vs. ovo/ono', narocito poredjenja realnog i virtuelnog, ali ako je parametar upotrebljivost + ubedljivost/ budzet, onda zaista treba biti otvoren za novo.

disco violence 30-09-2012 02:09 PM

Meni se ovo čini kao budućnost,gomila profila u kutiji,plus verna kopija originalnog zvuka iz studija,dosta sam gledao po youtubeu i citao po forumima,korisnici imaju samo reci hvale.Neki od bendova već ga koriste po turnejama,dvoje su se tako smuvali i drugo...

MUzzY 30-09-2012 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 334533)
potpuna glupost if you ask me.. mozda moze da napravi impuls ili eq curve, ali nikako ne moze emulirati breakup lampe, to jedva uspevaju softveri poput amplitubea i guitar riga i slichnih, a oni sluze bash tome..
gledao sam neki klip, kaze lik "it cleans up nicely" i stisha malo gitaru, kad ono zvuk isti samo tishi, pa stisha josh malo i odjednom potpuno klin zvuk..
blah

voleo bih da je sve tako lepo i bajno ali jbg..

Ako su ti merilo guitar rig i amplitube onda jbg. ...

HeatMan 30-09-2012 08:08 PM

brate mili..

mikron 30-09-2012 08:33 PM

Ja u domacim produkcijama u 99% slucajeva ne cujem tako dobar zvuk gitara da bih rekao:"E ovo ne moze guitar rig ili amplitube". Cast izuzecima ( Anton Brejkersi, Dzoni Negativ ...)

MUzzY 30-09-2012 09:56 PM

Pa zato sto je 90% preset iz nekog line6-a.

mikron 30-09-2012 11:13 PM

Sto je najgore, nisu. Makar ne ono sto ja pratim.

ButcherZV 23-10-2012 09:07 PM

Meni li?no Kemper je bolji od AxeFx i Line 6 ure?aja, zvuk je 90% sli?an originalnom poja?alu, ?to nigde nisam ?uo ni na jednom od gore pomenutih hardvera. Li?no koristim Pod HD Pro, koji mi je mnogo bolje i jeftinije re?enje od AxeFx2.

Pogledajte samo sound testove sva tri pomenuta ure?aja na kanalu Ole Englunda, lik radi fenomenalne reviewe.

gregor z 24-10-2012 10:13 AM

Bio na prezentaciji Kempera u Berlinu - stvar radi genialno dobro, i mislim da je idealno rje?enje za produkcijski studio. Napravili su sada i remote i pojačalo koje se stavi u original kuči?te, uskoro dolazi i rack verzija...

Stvar u ?ivo izgleda super i ima dobar feeling...a zvuk je fenomenalno dobar...:)

ButcherZV 24-10-2012 10:32 AM

A samo zvuk dok pravi profile :D Ko da vanzemaljci vr?e invaziju :D Hahhaha mo?no pravo

All times are GMT +1. The time now is 05:21 AM.