![]() |
Nov komp, novi problemi!
Juce sam pazario nov PC instalirao win i muzicke programe i tu dolazi do problema.Naime, u Cubase SX3 koji koristim 100 godina plugovi mi neverovatno opterecuju CPU.Evo primera: jedna instanca Aether reverba mi optereti skoro 50% CPU:banghead:
U cemu moze biti problem??? Instalacija WinXP je prosla bez problema kao i ostalog sofwarea. Konfiguracija je sledeca: AMD Athlon X2 3Ghz 4GB ram MB Biostar N68S3+ Zvucna Terratec Phase 22 (od pre) Ljudi, pomagajte! Gde mozda gresim? Da li je problem to sto koristim stari Cubase SX3 (mada sumnjam)??? Problem No.2: Neprekidno mi treperi lampica od harda i kada komp nista ne radi:confused: Iskljucio sam indexing ali hdd radi pa radi:banghead: POMOZITE!!! |
Re: Nov komp, novi problemi!
Ako si siguran da nije virus ( mada, ipak je nov komp, nije valjda vec zarazen :rolleyes:), ja bi prvo proverio ram memoriju...izvadio bih (ako su dva modula po 2Gb) prvih 2Gb, ostavio drugih 2 i obrnuto. Potom mozda da probas tudju memoriju...
Softverski...Norton Antivirus zna da ore redovno po hard-u...Kaspersky takodje, ako su ukljucene neke opcije, spyware neki, neki drugi "index-er" koji neprestano vrsi katalogizaciju disk-a... ...Jel' hard disk nov? Koji Service pack si instalirao? |
Quote:
Koja beda:( |
Ima li neko neku ideju??? Evo, instalirah Amplitube3 i ladno gura na 40% samo on!!!
|
1 Attachment(s)
Evo, vlasnici Line6 hardwarea mogu da vide koliko mi samo Gearbox zdere CPU.
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav! |
a ne-muzicki programi el isto trose dosta?
el se ne kolje taj stari zvucni drajver sa novim windowsom? |
Provjeri jel ti slucajno disk radi u PIO modu..
|
Quote:
Quote:
Sto se tice neprekidnog rada HDD-a, reinstalirao sam windows i instalirao najosnovnije drivere od ploce i zamislite, i DALJE non-stop radi. Pogledao sam u Task manageru i onaj proces "Isass.exe" neprekidno pise nesto po hardu:confused: |
Pokusaj disejblati servise Indexing, System restore i Terminal, ako ne uspije
onda u registryu na HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\CDRom promjeni Autorun u 0.. |
Quote:
|
Jesi resetirao komp?!
|
Da.
|
Iskljuci virtualnu memoriju, znaci postavi na "no paging file"..
|
Quote:
|
system properties - advanced - performance (settings) - advanced - change - i tu selektiras "no paging file" i Set za sve particije
|
Solozabal, hvala na trudu, ali nemi mi pomoci :) Sada cu da instaliram Win 7 pa cemo videti sta se desava. Ako HDD nastavi da radi neprestano, komp ide u servis jer imam garanciju pa neka se oni ebavaju sa njim.
Pozdrav! |
Probaj sa sedmicom nemas sta izgubit, bitno da je komp pod garancijom :wink:
|
Da li si "preshao" disk sa nekim programo za testiranje?
Chak i da se reshi problem sa hdd nisam siguran da to ima dirktne veze sa time shto samo programi za muziku prave problem. edit: Koji hdd je u pitanju? Da li se chuje neko hmm changljanje od strane hdd ili samo vidish da lapica treperi? edit2: Ako si siguran da hdd radi, a ne samo lampica... da li si probao sa neki programom da utvrdish shta hdd radi tj gde, na kojoj particiji? |
Quote:
Sto se tice opterecenja CPU-a, na drugom forumu su mi rekli da je problem u AMD-u, odnosno AMD+ASIO=problemi.Procesor mi nije bas toliko slab(AMD Athlon II x2 250 3GHz), ali eto, ne znam sta vise da radim. |
1.
imas neki drugi hd? stari, nije vazno... 2. pogledaj da li ploca ima raid.. da nisi gurnuo u raid pa ne kapira o cemu se radi... 3. Promeni mesto zvucnoj karti: deinstaliraj , izvadi, promeni slot pa ponovo instaliraj drajver. 4. jel win proveren od ranije? 5. Jesi li diseiblovao integrisanu zvucnu u biosu? 6. Ubodi hd na neko drugo mesto, ima nekoliko... (da nije sada u dvd?) U tom slucaju ponovo instalacija windowsa 7. Iskljuci sve firewallove, narocito Nortona... ubija comp 8. Win 32bit xp... kapira do 3,5gb rama... stavi manje, bilo sta, moze i (512 mislim da nema novih)...1g... |
Quote:
Imam, probacu sa njime. 4.Naravno,koristio sam ovaj win godinama u rikverc 5.Inegrisan zvuk je disejblovan Nesto mi ovde bas smrdi, mozda je ploca neispravna? Ipak, probacu sve tvoje predloge. |
u start apu ulazis u bios? kucas delite? itd...
valjda treba nesto da treperi)))... za pocetak, pomeri karticu...mozda ona zeza.. jel sata disk? dodaj neki stari, na njega instaliraj novi sistem pa vidi... pozz, odoh na kunjazu... |
Quote:
|
jos nesto..
ako hd stalno svetli.. to nije bas ok.. treba tu i tamo da zatreperi, narocito u biosu.. koliko se secam... |
RESIO sam problem!!! KOja glupost, ej.Lampica je svetlela samo zato sto je drugi hard bio prikljucen kablom na plocu iako sam mu otkacio napajanje.cccc, ne mogu da verujem, ahahaha!!! U svakom slucaju hvala vam momci na savetima. JOS SAMO da resimo pitanje muzickog software-a odnosno problema sa velikim opterecenjem CPU-a i sve vas castim!
Posto je sada 4:45 ujutru odoh da mirnije spavam, a sutra sredjujem zvucnu ili sta vec :) Hvala puno i pozdrav! Zole |
RESIO sam problem!!! KOja glupost, ej.Lampica je svetlela samo zato sto je drugi hard bio prikljucen kablom na plocu iako sam mu otkacio napajanje.cccc, ne mogu da verujem, ahahaha!!! U svakom slucaju hvala vam momci na savetima. JOS SAMO da resimo pitanje muzickog software-a odnosno problema sa velikim opterecenjem CPU-a i sve vas castim!
Posto je sada 4:45 ujutru odoh da mirnije spavam, a sutra sredjujem zvucnu ili sta vec :) Hvala puno i pozdrav! Zole |
haaaa bio sam na dobro putu, samo shto nisam stigao da kazem sve shto hocu xe xe
Mene je jedno isto tako istripovala lampica, otkachio kablove, vratio i radilo je sve ok. Inache mogo si da otvorish stranu kucishta i da nachuljish uvo ili da pipnesh hdd odozgo... Sigurno bi "osetio motor" da taj hdd radi... Jel reshen problem s programima? |
Quote:
|
Polako ostajem bez slova na ovoj temi... plocha da je neispravna ne bi radilo nishta...
tj ako je neki bag bio bi bag stalno a ne samo na muzichkim programima... hmmm da li si menjao slot u kome je zuvchna? mozda se neshto istripovao taj slot... Ako nisi... dainstaliraj, promeni slot, instalirah zvuchni pa probaj ponovo... Da li ima neshto u drugom pci slotu? @ amd-pricha Oni koji se bave/zive od ovoga verovatno su na intelu ili meku... ali to ne znachi da amd ne radi sa muzichkim programima... |
Quote:
|
Probaj da izvadish pa da vratish u isti slot ili da probash u tom drugom slotu...
Meni vishe nishta "pametno" ne javlja :( |
1 Attachment(s)
Resen problem!!!:grin::grin: SAmo sam reinstalirao windows.Sada je ok, pogledajte, nema vise opterecenja od 50% sa jednim plugom:trchi::
|
8-)
|
Quote:
BTW meni je toliko opterecenje u punom projektu sa 15ak WAVESA 1176 i 10ak EQa sa Linear Phase i 2x oversamplingom :banghead: Ne verujete ? Sa'cu okacim screenshit :D |
Quote:
|
Quote:
Ma salim se, tu je negde kao i tebi (samo amplitude 3 i jedan vst drummer) doduse na HI quality EDIT: A amplitube po svoj prilici dosta procesora trosi sam, stvarno stavim dosta plaginova kada dobijem malo vece samo opterecenje... Verovatno oni ne trose toliko. Ma, da nije taj amplitube tebi pravio probleme, a ne Win... ? |
Quote:
|
^ :rotfl:
@psionic Znam ochemu prichash i razumem shto-kako-zashto priochash ALI ako ce neko da kupi komp koji ce da mu sluzi za FB, onda josh malo FB, slushanje muzike i mozda ponekad flim da pusti... ja ne vidim razlog zbog chega bezati od AMD... naravno samo ako postoji razumna razlika u cenu :) Jer za tako neku [ne]upotrebu rachunara zalosno je dati pare... Naravno, moje mishljenje :) |
All times are GMT +1. The time now is 09:12 PM. |