Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Revolver Studio, iz temelja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38483)

quake2 10-07-2011 02:21 PM

Revolver Studio, iz temelja

3 Attachment(s)
Gradicu na jednom delu placa dovoljno daleko od svoje, i kuce komsija,takodje i od puta koji je dosta prometan,da bi uslovi za rad zaista bili dobri.Ukupan prostor studija ce na kraju zauzimati 61m2.Isplanirani su:Control room,recording room,vocal booth,relax room i wc.Ne slikam bas ispocetka jer se vec ponesto i uradilo.Rusevina od stare garaze je sredjena,dozidana,podignut krov i bice pretvorena u recording room.Sve ostalo je jos uvek samo neugledan cosak u dvoristu.Uradjeni su i dovod i odvod vode.

quake2 10-07-2011 02:26 PM

Re: Revolver Studio, iz temelja

1 Attachment(s)
Na slici levo je komsijina supa koja ce se takodje ubrzo rusiti ali cu se i ja svakako ograditi,a levo je sredjena stara garaza a sada novi R.R.

quake2 10-07-2011 02:30 PM

1 Attachment(s)
Dimenzije novog Recording rooma ce biti 6m*3,5m.Krov smo uradili dosta u kosinu pa pocinje od 2,5m i zavrsava na 3,5m visine.

quake2 10-07-2011 02:32 PM

2 Attachment(s)
Za sada je totalni nered i krs:)

quake2 10-07-2011 02:35 PM

1 Attachment(s)
Isti krov ce biti uradjen i u svim ostalim prostorijama...ali ima dotle jos mnogo da se sipci...Drvena konstrukcija ce odlicno posluziti i olaksace sigurno posao kasnije.

Bockie 10-07-2011 02:36 PM

To Kvejče!!!

:thumbsup:

Moram doci to da widim....:wink:

quake2 10-07-2011 02:37 PM

Zatrpan je i stari kanal....i to je za sada to sto se tice bivse garaze.Idemo ovih dana na temelj za sve ostalo i zidanje.Stavljam kasnije kompletan plan sta i kako.:wink:

quake2 10-07-2011 02:38 PM

1 Attachment(s)
...

quake2 10-07-2011 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 309200)
To Kvejče!!!

Moram doci to da widim....:wink:

Pa Matori ove gajbe sto sam spremio ce se pokvariti:).Ajd naleci cim stignes.

voomighty 10-07-2011 03:38 PM

Cestitamo matoriiiiiiiiiiiiii!!!!!!

Eomsy 10-07-2011 07:30 PM

Ihi ...:trchi: .... Pak se nekaj dela :dance:...

Samo udri i slike, slike, slike :D !!!

NLP 10-07-2011 08:04 PM

quake2 11-07-2011 02:54 AM

1 Attachment(s)
Evo skice na kojoj se vidi raspored prostorija.Relax room ce biti 3m*3m,kubikaze 38m3,Control room 6m*4m,kubikaze 72m3,vocal booth 4,2m*2m,kubikaze 28m3 i wc 1,8m*1,2m.Ulazna vrata su na Relax room-u,iz njega se ide u vocal booth,wc i reziju a u recording room se stize samo iz rezije.Bice prozora na reziji i recording room-u,ali jako malih i to na visini od 3m.

quake2 17-08-2011 03:20 PM

2 Attachment(s)
Idemo dalje:).Zabetoniran kanal...

quake2 17-08-2011 03:24 PM

4 Attachment(s)
Temelj i ploca su radjeni iz komada.Dubina temelja je 60cm a ploca 30cm.Sve je armirano i naravno gvozdje je svuda dobro povezano.Bez problema na to ide ozbiljan plivajuci pod i bilo koja mixeta:wink:.

quake2 17-08-2011 03:25 PM

Po sredini temelja se vide letve koje su sluzile samo za ravnanje a kasnije su izvadjene.

quake2 17-08-2011 03:29 PM

1 Attachment(s)
Pre zidanja je izbetoniran i deo zida do komsije jer je njegovo zemljiste na malo vecoj visini pa sam obezbedjen od vlage.Beton+izolacija.

quake2 17-08-2011 03:30 PM

5 Attachment(s)
Lagani pocetak zidanja...

quake2 17-08-2011 03:32 PM

3 Attachment(s)
...

quake2 17-08-2011 03:36 PM

4 Attachment(s)
Sve zidove radimo po "sendvic" principu,cigla+5cm stiropor+cigla.

quake2 17-08-2011 03:38 PM

3 Attachment(s)
Prednji zid rezije je debeo 60cm za sada...

quake2 17-08-2011 03:40 PM

2 Attachment(s)
Pregradnji zid izmedju rezije i velikog recording room-a ce na kraju biti 90cm debljine.

quake2 17-08-2011 03:43 PM

1 Attachment(s)
Usput smo zavrsili sa instalacijama za vodu.

quake2 17-08-2011 03:45 PM

5 Attachment(s)
...i nastavljamo sa zidanjem...

quake2 17-08-2011 03:46 PM

5 Attachment(s)
...

quake2 17-08-2011 03:47 PM

2 Attachment(s)
....

quake2 17-08-2011 03:52 PM

Malo sam modifikovao pocetni plan pa ce velicina celog objekta biti 66m2.

Moritz 17-08-2011 10:00 PM

Bravo, samo napred!!! I nek je sa srecom, pa da nazdravimo pri useljenju :)

NLP 17-08-2011 10:51 PM

Samo ne?to mi nije jasno:
krov je ka?e? drveni a zidove ima? i dvojne... kroz krov če ti "curiti" zvuk izvana i iz susjednih prostorija... verovatno nisi sve opisao kako če?.

Unutra?nje duplirane zidove niste pravili na plivajučoj masi?

Je li vas mrzelo upotrebiti mineralnu vunu umjesto striropora?

Jesi li se savjetovao sa kakvim poznavaocem iz akustike, ipak je to dosta para?

quake2 18-08-2011 03:14 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 311098)
Bravo, samo napred!!! I nek je sa srecom, pa da nazdravimo pri useljenju :)

Hocemo sigurno i nadam se vrlo uskoro.Javljam se Matori pa da se zalije.

quake2 18-08-2011 03:33 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 311104)
Samo ne?to mi nije jasno:
krov je ka?e? drveni a zidove ima? i dvojne... kroz krov če ti "curiti" zvuk izvana i iz susjednih prostorija... verovatno nisi sve opisao kako če?.

Nisam opisao sve sta ce se raditi.Kroz krov nema sanse da procuri bilo sta jer ce se na njemu raditi jos dosta,cim ugrabim vremena opisujem postupak:wink:.

Quote:

Unutra?nje duplirane zidove niste pravili na plivajučoj masi?

Ne,jos ce biti unutrasnjih zidova koji ce da "plivaju".

Quote:

Je li vas mrzelo upotrebiti mineralnu vunu umjesto striropora?

Nije ali smatram to nepotrebnim troskom u situaciji kada zidovi dostizu i po osamdeset cm a komsije su na vise od dvadeset metara razdaljine.Malo slabiji sendvic zidovi od ovih su sasvim dobro cuvali medjukomsiske odnose do sada:),a unutrasnja akustika je takodje bila slabija od planirane za ovde.

Quote:

Jesi li se savjetovao sa kakvim poznavaocem iz akustike, ipak je to dosta para?

...jeste,bice skupo,ali imam ludacku volju da dopravljam i popravljam dok to ne bude "to",a i vreme je da proverim sta sam naucio u toj oblasti:).Ne sumnjam da cu i od tebe ovde imati nesebicnu pomoc kao i do sada i unapred se zahvaljujem.Sta god da ti se ucini sumnjivim,samo udri po tastaturi:)

Bockie 18-08-2011 08:44 AM

To Kvejče, tooo.....!!!!!!!!

Vidi, odmah se prijavljujem da uradim produkciju i mastering kotlića ili ro?tilja povodom otvaranja!!!

A mo?e i pre toga...:D

grada27 18-08-2011 10:23 AM

Svaka cast i cestitke za hrabrost. Ne sumnjam da ce to biti jedan od boljih studija. Jedini savet koji mogu da ti dam je da razmisljas unapred, od uzemljenja,akustike,rasporeda prostorija, jer svaka prepravka znas i sam koje probleme nosi,zato sve na papir pa tri puta razmisli o svemu pre nego bilo sta uradis.

Veliki pozdrav!

Grada

quake2 18-08-2011 09:43 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 311119)
To Kvejče, tooo.....!!!!!!!!

Vidi, odmah se prijavljujem da uradim produkciju i mastering kotlića ili ro?tilja povodom otvaranja!!!

A mo?e i pre toga...:D

To,to...cevap,raznjic,pljeska i prasetina....mix do jaja:).Naleti cim stignes.

quake2 18-08-2011 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 311121)
Svaka cast i cestitke za hrabrost. Ne sumnjam da ce to biti jedan od boljih studija. Jedini savet koji mogu da ti dam je da razmisljas unapred, od uzemljenja,akustike,rasporeda prostorija, jer svaka prepravka znas i sam koje probleme nosi,zato sve na papir pa tri puta razmisli o svemu pre nego bilo sta uradis.

Veliki pozdrav!

Grada

Potpuno si u pravu,lako se dese nepredvidjene stvari a onda....muka.Dosta sam razmisljao,planirao,kombinovao i ovaj put imam dosta jasnu predstavu kako sve to treba da izgleda i funkcionise pa se nadam da nece biti problema.Pozzzzzz

NLP 18-08-2011 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 311113)
Nisam opisao sve sta ce se raditi.Kroz krov nema sanse da procuri bilo sta jer ce se na njemu raditi jos dosta,cim ugrabim vremena opisujem postupak:wink:.

Ne,jos ce biti unutrasnjih zidova koji ce da "plivaju".

Nije ali smatram to nepotrebnim troskom u situaciji kada zidovi dostizu i po osamdeset cm a komsije su na vise od dvadeset metara razdaljine.Malo slabiji sendvic zidovi od ovih su sasvim dobro cuvali medjukomsiske odnose do sada:),a unutrasnja akustika je takodje bila slabija od planirane za ovde.

...jeste,bice skupo,ali imam ludacku volju da dopravljam i popravljam dok to ne bude "to",a i vreme je da proverim sta sam naucio u toj oblasti:).Ne sumnjam da cu i od tebe ovde imati nesebicnu pomoc kao i do sada i unapred se zahvaljujem.Sta god da ti se ucini sumnjivim,samo udri po tastaturi:)

Aha dobro.
Znači bit če "vešalica" varijanta kod stropa.

E dobro.

Mineralna vuna nije skuplja, nego resonancijska frekvencija jeste dosta nizka kod guste a kod mekane je zanemariva, stiropor i stirodur je "tako tako"...
Među zidovima ako je stiropor ili mineralna ništa ne menja kod soundproofinga... ali dobro u tom slučaju nema neke značajne veze...

Ja ču ti več reč što vidim kad praviš nešto čudno ali mnogo je parametara koje treba da se poštuju in na daleko bez fizičkog i vizualnog kontakta je to teško a i ima toga još u praksi a i u teoriji ako ne znaš kamo se naučiti.
Ipak ne bi se tek tako pouzdao u vlastito znanje ako to potiče previše iz interneta i/ili ponešto "de facto" knjiga... zato samo pomenuo da se barem savjetuješ.
Držim pesnice da ti ispadne čim bolje i udarat ču ko lud po tastaturi kad vidim da lutaš ali bojim se da če biti (pre)kasno.

quake2 28-08-2011 04:31 PM

5 Attachment(s)
Idemo dalje:wink:.Salovanje stubova i cerklaza....

quake2 28-08-2011 04:36 PM

3 Attachment(s)
...

quake2 28-08-2011 04:40 PM

4 Attachment(s)
Gotovo...

quake2 28-08-2011 04:45 PM

3 Attachment(s)
Zidanje prvog od tri kamena difuzora u vecem recording room/u.

All times are GMT +1. The time now is 07:57 PM.