![]() |
Za one koji nisu videli - Fab Filter Pro-G
Kao i svaki njihov alat i ovaj je vrhunski.. Takodje uz prikaz alata ide i vrhunski tutorijal. Pogledajte.. Ima li jos neki gate ovu opciju upward ? Pozdrav
http://www.youtube.com/watch?v=X6Ipv...el_video_title p.s Odavno nisam, pa sam zaboravio kako se kace klipovi sa youtube-a. Editovacu kasnije, kad nadjem vremena. Pozz |
Re: Za one koji nisu videli - Fab Filter Pro-G
Fab Filter polako postaje nezamenljiv svakodnevni alat.
|
Ludilo koliko su inovativni.. Do sad ne znam nijedan njihov alat koji makar malo nije pomerio granicu obrade audio materijala kad se pojavio.. Nisu tipa : "E, emuliracemo ovo, ono, malo cemo nesto da promenimo, pokazemo da smo to radili u nekom vrhunskom studiju, nasminkacemo GUI i to je to " , nego je svaki njihov alat prica za sebe..
|
da, da, odlicni su.
nisam jos stigao isprobati novu alatku. od kad koristim Fabov EQ, kompresiju i limiter dobio sam toliko puno glađe i rafiniranije snimke. jako su zahvalne njihove stvari za raditi mix. |
Prezentacije su im odlicne, ne treba ti manual nakon njih..
|
a gde ima ovo, u kom paketu?
|
Quote:
|
e jeste ovo fino:D
|
sve je istina što kažete vi
|
Quote:
|
Fabfilter EQ najfleksibilniji EQ koji sam probao. Uz njega ti vise nista ne treba od EQ-ova. Fabfilter pro L takodje mnogo dobar limiter...Odnosno svi efekti su im super, ali ja licno koristim samo ova dva...
Ali generalno, zanimljivo je da su se pojavili i neki novi low cost pluginovi koji rade okej! Npr Sonimus Satson (poput Slate VCC-a), ljudi odlepljuju, ja probao danas jedan miks sa njim, meni radi dobro. Pa onda VallhallaRoom reverb od 50$, fantastican reverb, koristim ga all the time... Mislim daj mi samo Fabfilter EQ i Limiter, vallhallaroom reverb, voxengo deft compressor i najbolji plugin ikada napravljen po meni Dynamic Spectrum Mapper, i dovoljno mi je :) |
Quote:
|
Quote:
Ne razumem sta te zanima? |
Quote:
Njegove odlike koje ga svrstavaju u tvoje best pluginove..nasprama moru novih reverba (odlićnih vst) napr lexicon itd..itd:da: ..a moram priznati da je ružan ko vrag :) |
Quote:
A sto se njegovog GUI-a tice, veoma mi je straight forward, i pregledan. |
..evo ba? ga probavam i stvarno ima masti ..topao je imaga u svim kutevima..
Moram ga probat na nekim projektima za moj sud o njemu. Ovako na prvu ima mi topline koju nema recimo lexicon PCM. |
Quote:
Samo napred, super je reverb! Takodje verujem da znas za 112db Redline Reverb, fantastichan! |
Quote:
Čini mi se da bimoglo koristiti za či?ćenje dijaloga. |
ja sam ponovo se vratio staroj ljubavi ArtAcousticReverbu
|
Jan-e stvarno onaj Dynamic Spectrum Mappe chudo od plugina..
Naprosto se cudim i chudim.. Od Comp mi je srcu jako prirasao Nomadov E-3b Compressor i Oxford Limiter a od reverba dugo sam upotrebljavo TimeWorksov reverb. Naravno evo stigla je nova konkurencija i tron im je izgleda nepovratno zaljuljan. O da zaboravih jedan plugin. Sony Wave Hammer (DX) od "sound forge" compressor kod kojeg na wave fileu ostavlja lijepi če?alj a ne "zmiju":D Da reverb Redline dobar i to jako. |
Redline izuva !!!
|
Quote:
Ja sam dugo koristio Oxford Limiter, ali Voxengo Elephant je nesto najbolje sto sam chuo. Reverb je nekad bio problem sad ih ima dobrih :) |
instalirate samo Waves 7 i sve se moze zavrsiti bez da vam treba ista vise, plus od DAW programa koji koristite.
|
Quote:
|
aha, kontam, :)) pa dobro . haha
|
Ma kapiram ja Waves 7, ali u Waves 7 niti imam dobar reverb, niti je taj L2 i L3 limiter dobar, imaju taj neki svoj zvuk... Zaticem sebe da jedine stvari koje koristim iz Waves-a su SSL channel strip, API 2500 kompresor, i poneki CLA kompresor, al da budem iskren i te kako bih ziveo i bez njih.
|
znas kako Jan svi ti efekti nikad ti nece dati produkciju, oni su samo alati do necega sto nam treba,.. sve ostalo se kasnije u audiu vadi i na postprodukciju da zazvuci, msm znas o cemu pricam, tako i kazem waves 7 i nista vise.
ali ko radi samo sa PC i ne salje audio nikom na dalje obrade , taj visi na forumu i ceka i raduje se svakom pluginu NEW. |
Quote:
|
"Jan sta si pisao pre pa sad edit? ja tek sad citam.., s waves se stvarno moze sve odradit, pazi i ja koristim sve i svasta, ali osnova taj paket i ono sve iz cubesa sto ima moze se zavrsiti sve, bez ijednog ostalog FX a dalje ako se zeli ono sto sam pisao je neophodno. PC tu staje. PC je obican edit a da bi dobio produkciju ne moze to sa i jednim FX sto ce se napraviti i za sledecih sto god. nista bez externih sprava.
Cak sta vise, hteo sam jednom samo radit sa Cubess stvarima i opet bi bilo pitko, zavisi sve od izbora . |
Quote:
Znaći po tvojem svi FX- evi su nisu ni?ta i ne mogu biti ?to su externe sprave. Pa to ima smisla ali ...ako pogledamo samo unatrag par desteljeća nije tako. Po mojem nekada su ljudi kosili kosom sad imaju trimer (motorni) a mo?da će za cc 20-30g kositi..laserom.Ako sam shvatio po tvome sa kosom je najuredniji "otkos" ili kako se veli. Nije... bitno je da nema trave. Ili u prenesenom svi ti FX su stvarani za ?to lak?i rad (ili edit) sa audi "materijalom". ALI bit svega je UHO i to ne toliko "NA?E" koliko SLU?ATELJA(masovno) Jer oni su glavni za sve i za njih radimo (ćast izuzecima koji rade samo za "sebe")Mi samo trebamo alate koji nam olak?avaju i ubrzavaju rad a ostalo je "filter" a to je uvo (ili uho) slu?atelja. Mi normalo da dijelimo iskustva itd ali moje mi?ljenje a i ako se ćitaju neki svjetski prirućnici u svezi toga da je bitno uho i to SLU?ATELJA. |
Idvi brate to je nasa boljka!! ee pre bila kosa sad ima motor sama radi.!! TU SE SVI ZAVARATE!! nikad neces dobit produkciju sa SVIM FX zajedno dok ne prodje kroz "mast"!! ako me razumes , ako ne ok.
O slusateljima niko ovde ne prica, bar meni ne trebaju te fore. znam i sam ako nesto napravis na smecu, ako narod prihvati to je to.. ja pricam o necemu drugom o ozbiljnom zvuku produkciji koja kad pustis neki materijal spram svog , tu je to AL NIJE TO!! znaci PC je u svakoj pesmi , ali, da zvucis nece moci tako lako. ja jednostavno da ne pametujem kazem daj mi svoj snimak i odma vidim sta ti znas, i ako znas nastavicu pricu s tobom, ako ne znas nemam vremena s se s nekim svadjati i nesto mu objasnjavati ako ce on po svom. razumemo se? nista lose. samo dosta mi je vise supljih prica. ne konretnih. dok neko nesto radi , drugi se ubise na pogresne nacine i vise na forumu u svrhu neznanja kako do cega. sve ima svoje. ja bi sam voleo kad bi ja imao produkciju sa PC!! al to ne ide. kupio sam evo KORG D32XD, snimas extended definition ton, i ko kaze da je PC vrh i svee BLA BLA tek vidim koliko nista drugo nije probao, video i sve to. msm na obican mic primer ubodes, snimis izravnato, cvrsto, konkretno.. ubedem isti mic u PC, tanko, fali ovog, fali onog. znaci moze se do rezultata opasnih, i bas ono kolko para tolko muzike. edit. stop ovde da vise ne pisem jer tema je i onako drugacija.pozz |
Ne, ne opet... Neeeeeee.... Zakljucajte, banujte, obrisite, oborite server...
:rotfl: |
Psionic, citas mi misli.. Taman sam pomislio- dobro , jeste da smo malo skrenuli s teme limitera, al' konacno jedna ok tema na rumskom.. Znao sam da mora doci do ovoga, jace je od nas :D
|
:shock::shock::shock::confused::please:
|
Dobro , de, dobro.. Mozete nastaviti :rotfl: .. Haha.. Pao sam :rotfl:
|
Quote:
..makar mislim da ako se neka tema ponavlja i 1000 puta ..pa to je ljudski.Pa koliko puta isprićamo isti vic a da je u društvu isto lik koji je to ćuo 1000 puta i to bar polovicu od ...tebe. Pa mislim da je pomalo i glupo ako o nećem vodiš polemuku ići svaki put na pretraživač pa vidit jel je ta tema isfurana..:) i ako ti je još dobar prijatelj onaj švaba Alshajmer onda je to to. ..a bože moj mišljenja su uvijek razlićita jedino napadaćki naćin od "branoy-a" malo odudara od foruma...ili jednostavno se krivo razmemo:):).! Ali to je sve u okvirima ovog foruma hvala bogu da postoji. Možda sam zbog takvih "događanja" i malo suzdržan od komentara ovde sam od 2003 a imam mali broj postsa.:) |
Necitajuci ovo iznad..... prvi utisak o ovom Pro Geju :) je da je ovo kooonacno gate/exp kakav mi je trebao, i radi sve sto treba. Vrh!
|
.. za?to mi u Wavelabu 6 neće podići stereo "FabFilter Pro-G" već samo mono i ?alje poruku: "can't handle required number of input channels"..kao ne mo?e podnijeti potreban broj ulaznih kanala..?? U Cubu 5 najnormalnije ga otvara tj oboje i mono i stereo.:confused:
Ne?to sam citao da je to bug i da ga re?ava WL 7? Ima li tko iskustva? |
Quote:
pluginova i mono i stereo Fabov i kompresor i Timeless (delay), a u multisession-u mi samo pokazuje samo jedan bez naznake koji je...(u zagradama inace pi?e :"M", "S"...ili slično...) |
All times are GMT +1. The time now is 10:25 AM. |