![]() |
Control room problem s podom
Evo ovako, posto je prostorija manja i u razgovoru dodjosmo do zaključka da "nepravim" posebnu prostoriju za snimanje vokala, vec cijelu sobu napraviti kao Control room i eventualno odvojiti jedan dio pomicnim absorberom za vokal snimiti
Dimenzije sobe su: http://slike.hr/slike/prostorija_18ca1.jpg.html Unutra sam postavio sedam absorbera od 100x60 15cm od zida, Radjeni su: 5cm tervol vuna 5cm prazno 5cm kamena vuna čim sam stavio absorbere oduševio sam se zvukom :) http://slike.hr/slike/p4280001_63c5d.jpg.html Još toga bi trebalo raditi vido sam po forumu, gore na plafon absorbere ili nešto drugo?? Nerijesiv mi je problem pod, dole su pločice, svagdje sam čitao a nisam vidio riješenja, šta staviti dole koji materijal, za sada imam tepih ?? |
Re: Control room problem s podom
Quote:
pozdrav bogi |
Ako ima neko neki prijedlog naravno mo?e da ga iznese,prem da se sla?em s boggy-em , a svakim daljni prijedlog nije na odmet...
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Ovako sam počeo tretirati plafon s pet absorbera od 10cm + 10 od plafona nisam mogao vise jer mi je nisko..evo slike.....
http://slike.hr/slike/p5030003_846b4.jpg.html http://slike.hr/slike/p5030008_c2236.jpg.html http://slike.hr/slike/p5030002_38d11.jpg.html http://slike.hr/slike/p5030009_d0cd2.jpg.html http://slike.hr/slike/p5030004_fd72b.jpg.html http://slike.hr/slike/p5030001_97cf9.jpg.html Jos bi trebao bas trapove al' nemozem do spuzve jajaste... nekako cu se snaci.... |
Quote:
Ako pricas o jeftinoj piramidalnoj... zaobidji to u sirokom luku, pricali smo premnogo o tome. pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Mislim na ove: covjek je radio i meni se ucinili da je to ok, za kuteve..
e sada ako netreba, netreba.. |
Quote:
To malo tapetarskog sundjera (verujem da nije open cell akusticki sundjer) skoro da nema nikakvu funkciju. To ti kazem ako zelis da imas bass trap a ne igracku koja lici na bass trap. Znaci ... tapetarski sundjer koga mozes dobiti jeftino u lokalnoj sundjerani, isecenog na nacin koji izaberes... IZBEGAVAJ! Vise stete pravi nego koristi... Detaljnije odgovore potrazi na forumu... Ne znam da li smo o icemu vise puta ponavljali pricu koliko o kartonima za jaja, stiroporu i ... tapetarskom sundjeru. Za modularnu akustiku, bass trap u uglu, kako vec rekoh, je superchunks ili moze i koso postavljen akusticki panel.... to je sve... pozdrav bogi |
Po?to sam se s absorberim izvjezbao i ide mi izrada poprilično samo mi sada fali materijala, recimo napravim absorber i postavim ga u kut da mi zatvori naravno morao bi bili u?i i du?i absorber.....gore lijepo na lačiće okaćim i bog te veselio...
da neradim onaj kut..to sam vidio po nekim slikama... |
Quote:
pozdrav bogi |
Po?to sam zidne radio 5cm tervol 5 cm airbag 5cm kamena vuna pa od zida 15cm odmaknuto..
A na plafon sam radio, 10cm vuna tervol bez airbaga samo razmak od plafona 10cm jer mi je nisko... koje da radim za kut??? mo?da ove ?to sam radio na plafon?? pa ih odmaknuti isto 10cm?? sorry ako sam naporan:wink: nebi htio raditi napamet :confused: LP |
Izaberi koji ti je laksi za izradu
Quote:
pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Stavio sam na plafon 8 absorbera i okolo po zidu 9 kom,
trebao bi i na prozor i vrata (vrata su pvc jedan dio staklo) mo?da staviti? Sve se bolje osjeća toplina zvuka...bojim se da ne pretjeram?? LP |
Quote:
Pri tom bi stavio mls difuzor letvice na reflektivne povrsine panela i time sprecio da soba postane previse mrtva pazio bi na simetriju levo-desno pozdrav bogi |
Ako mo?e? ovo pojasniti "mls difuzor" ili neki ogledni primjerak ako ima ...
i ovo "pazio bi na simetriju levo-desno" (nije mi ba? jasno) mislis na same nagibe absorbera?? |
Opet je izgleda meni lakse da listam forum....
Quote:
mada je ceo thread koristan, i ne samo taj. Quote:
vise o tome ovde "Dizajn i konstrukcija studija-Sta izbegavati po svaku cenu?" odnosno jedan veoma stari thread, naravno, odavno zalepljen... ali sta vredi. pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Ovih dana sam pre?ao raditi stalke za monitore,
Evo me s pitanjem , najprije da ka?em da sam pročitao onaj dio ?to si mi odredio. Malo mi nije jasno raspored letvica al' dobro ja sve moram sto puta procitati da shavtim..:) Rekli smo da bi to trebao raditi na plafonu "Ja bi duplirao broj plafonskih... nove bi stavio tako da pokrivaju gole plafonske povrsine i pomalo prekrivaju vec postojece panele... " Plafon je dosta nizak i stoga nije prikladan da vise stavljam gore jer zapinjeti ce za glavu:wink: na slici s plafonima sto sam stavio izgleda poveliki razmak u stvarnosti je oko 30 do 40 cm...jedino da na postojece gore zakucam letvice? E sada ovi absorberi sa strane imaju razmak oko 70 cm jedan od drugoga i tu ima mjesta za nesto? e trebao bi mi prijedlog sta , letvice manji absorber ili?? evo slike razmak isto vra na slici ti je 70cm...a dobro tu sam blizu slikao pa i nevara .... lp. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Jo? samo nesto da utvrdim, znaci letvice debljine koje?
a duzina ce ici koliki je absorber, bar tako mislim, i dali da pravim razmake 5 ili 10 mm izmedju .. LP |
Quote:
debljina moze biti bilo kakva... 4, 6, 8, 10, 12, 18mm da.. moze i po duzini i po sirini. pozdrav bogi p.s. mislim da je Eomsy koristio neke letvice od paleta iz firme gde radi... znaci bilo koje pravo drvo koje mozes naci u velikim kolicinama po sto nizoj ceni. |
1 Attachment(s)
Evo dok tra?im letvice, napravio sam stalke uz pomoć zeta,
on ima ma?ine za to.. stim da neće tu ostati gdje su slikani idu na drugi zid za par dana.. |
Quote:
|
Eomsy i?ao sam ga vagnuti 12,70 je te?ak,čisti hrast suhi :)
Nego kada si tu imali gdje onih letvica koje sam vidio u tvome postu i kolika je cijena?? |
Quote:
Ovo je optimalno sto je djovan(ov zet) uradio... BRAVO! 8-) pozdrav bogi |
Quote:
|
Danas sam saznao (sa jednog naseg studijskog gradilista) da lepa chamova lamperija sa retkim i sitnim cvorovima (orendisana i NElakirana) moze da kosta 36din/m za sirinu od 95mm i debljinu od 8mm, i to je otprilike 3m za 1EUR
Za mali studio obicno treba od 50-150m... pa je to i neka cena. pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Evo me opet, probavam napraviti difuzor i najizglednija je ova opcija s laperijom i od zeta alat on me odhebao nece vise raditi.....:confused:
Ma nije sala, kcer mi otvara frizerski salon pa ima covjek posla... Predpostavio sam ovako baggy, izmedju dojnji absorbera prostor popuniti s difuzorima, odabrao sam lamperiju debljine 1 cm sirine 10 cm e sada dali tih 10cm da rezem na pola pa oda razmak pola cm?? ili da ostavim tih 10cm?????? lp, |
Quote:
Quote:
|
Je puuuuno vise piljenja, al' mislim da je ljepse vrag bi znao.......
u pemziji sam pa imam cajta.... |
Quote:
Meni ovo izgleda do jaja ... http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=162 |
Quote:
pozdrav bogi |
Sjecem po pola nagovorio sam zeta dovukao strojeve uskoro se javim s slikama, ima ovih dana svirki malo previse za moj ukus pa nestignem .....po meni jedna svirka pa pauza par dana....a ovo nije bas normalno....
ah, da kako smo ono rekli za farbanje??? Neka lazura obicna ili ??? dali lak??? LP |
ja sa koristio nitro lak i lazurni premaz na vodenoj bazi (neki slovenacki)...
Lazurni premaz na vodenoj bazi je mnogo prakticniji ... Bilo kakva providna zastita je ok.. da ne bi tamnelo drvo od prasine, dima itd. pozdrav bogi |
2 Attachment(s)
Evo me opet, poceo sam raditi i napravo prvi difuzor pa moze coment....
sve cu okolo staviti difuzore izmedju kako si rekao baggy... |
Ne vidim na fotkama bas najbolje,ali ako si stavio letvice direktno na zid mislim da to bas i nije dobro,pre bih stavio na samim panelima.Postoji i sema po kojoj se slazu,koliko vidim ti si to postavio u pravilnim razmacima,moze i tako ali da ne dominiraju u celom prostoru.
pozz! |
Quote:
|
Ali Grada ti dobro veli ! Ima shema po kojoj se letvice stavljaju, jer se već objasnilo da je bolje tako slagati (binarni difuzor), nego po "zastarjeloj" shemi jedna do druge (sa razmakom :wink:) ...
U ovom postu ti je napisana sekvenca po kojoj mo?e? slobodno slagati, a ovdje ti je obja?njeno dodatno ?to ta tablica znači .... |
Quote:
bagyy mi rece da na praznine imedju crnih absorbera po zidu opalim daifuzore ovako kako sam napravio ili sam ja krivi shvatio?? Ti absorberi i difuzori nisu preko cijeloga zida tako da i kuteve dole sigurno ce trebati tretirati al' dobro dok dodjem do toga.. |
Te letve koje si napravio su jednakog razmaka, dobro pročitaj link koje ti je dao Eomsy, sve piše, možeš da pročitaš i postove gore dole.
Imaš dati sekvencu od 128 pozicija (počevši od pozicije 0) te možeš da vidiš da imaš binarni kod 0-nema letve i 1-ima letva, i po kodu stavljaš letve npr. 0001101111000010001111 na pamet. A između svake 0 i 1 još ukalkuliraj razmak po 5-10mm jer tamo gdje če bit npr. 1111 skupa neka ima transparenca/perforacija oko tih pomenutih 5-10mm da zvuk dođe i do absorpcije od pozadi a tamo gdje je 0000 možeš isto staviti još + 5-10mm zazora da se izračunata MLS sekvenca održi i kod 0-nula. Na znam, da li sam dobro objasnio, nije mi to materinji jezik pa... Kao Boggy kaže (ne Baggy!!!) na kraju izgleda takav amplitudan binarni MLS difuzor kao "pogreška". |
All times are GMT +1. The time now is 02:48 PM. |