Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   VST drums 2011.. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37675)

Arthur 16-04-2011 04:13 AM

VST drums 2011..

Kako stoje stvari, ?ta se koristi najče?će u poslednje vreme? kakva su va?a zapa?anja i preporuke.. ja sam posle du?eg perioda opet malko krenuo da čačkam, čisto kao ispomoć za neka instant re?enja... BFD2 me već du?e vreme mučio zbog nemogućnosti prodornosti kroz mix, ako stoji sam sa sobom.. nije se lo?e pokazao kao dodatak ?ivom bubnju, ali sam nikako... Večeras probah i Superior po prvi put u ?ivotu, i to Joe Baresi i Avatar banke, i bejah ba? prijatno iznenađen... mo?da malko već isproducirano, ali barem po?teno seku i imaju početak sredinu i kraj..

?ta vi koristite, za ?ta i za?to?

alen 16-04-2011 10:10 AM

Re: VST drums 2011..

Ocean way.Vrh semplovi,poprilican izbor kikova i snerova i velika fleksibilnost podesavanja u mixu(svaki sempl je slikan sa nekoliko razlicitih majkova i pozicija koje se mogu dozirati u mixu,3 room pozicije,...).Za mene naj instant resenje od svega a da zvuci kako treba cak i solo bez dry usnimka.Koristim ih sa poslednjim drumagog-om iz kojeg pozovem kontakt player i dalje radim sa njima kao sa klasicnim GOG-ovima...

DADDY Z 16-04-2011 11:47 AM

addictive drums ili NI abbey road modern drums...super kontrola na svima i lepo mi izađu u mixu ali naglašavam da radim elektroniku uglavnom sve sa VST instrumentima-nisam probao sa živim instrumentima

branoy 16-04-2011 12:57 PM

po mom ukusu mi je samo ovaj najvise od svih, nazalost to jedino ne mogu nac u vazduhu hehe
http://www.stevenslatedrums.com/

Arthur 16-04-2011 01:23 PM

na addictivu sam našao jedan i po sempl da mi se sviđa (pričam o kick i snare semplovima) i jedan komlpet timpana.. premalo i apsolutno mi ne može samo stajati u mixu, isključivo kao ispomoć. Pardon, ta 2 kicka nekako i mogu. A ocean way me smorio jer sam ga terao iz Kontakta, nikako nije instant rešenje. Par solidnih doboša, i puno čudnih kickova sa flamovima na tačci... kao da igra bat (!?)

milance 16-04-2011 01:31 PM

Superior i kreativnost!
That s all you need... ;)

tomo 16-04-2011 02:24 PM

addictive pa na njega malo plug stelanja pa jos dobacit triggera
na posebnom kanalu kojeg isto uobličiti sa eq-om, kompresiom, reverbom itd..
puno mogucnosti, moze ispasti svakako i very special zvuci.
u zadnje vrijeme cujem neki album i skuzim da je masu toga povučeno iz reasona. jako glupo za cuti. mislim, slusaoci, publika nece to primijetiti ali mislim da to jako smrdi, na ocigled ili nekom drugom percepcijom.

MD 16-04-2011 02:34 PM

Mixosaurus i Steven Slate ako je programiran bubanj... ako je snimljen pravi bubanj, onda Steven Slate za kick, snare i tomove, često i neki moj sample iz kolekcije raznih online samplova...

Ili prebacim audio signal u midi, pa opet kroz Mixosaurus pa Steven Slate, jer doziram sound obadvoje...

Mixosaurus ima neki masivan sound, sve drugo je nekako tanko...

Shvato sam da sound mora biti masivan i prodoran u samom startu... a svi ti sampleri mi to baš nemaju... i sve to zvuči tanko ili se potpuno izgubi...

Govorim o metalu i isključivo o metalu...

:)

alen 16-04-2011 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 304253)
na addictivu sam našao jedan i po sempl da mi se sviđa (pričam o kick i snare semplovima) i jedan komlpet timpana.. premalo i apsolutno mi ne može samo stajati u mixu, isključivo kao ispomoć. Pardon, ta 2 kicka nekako i mogu. A ocean way me smorio jer sam ga terao iz Kontakta, nikako nije instant rešenje. Par solidnih doboša, i puno čudnih kickova sa flamovima na tačci... kao da igra bat (!?)

Moguce da si na prvo slusanje imao problema sa Kontaktom kao i ja.Kod mene u full verziji kontakta Ocean Way ne radi kako treba,po defaultu kad ih ucitam dobijam izlaz samo room majkova,verovatno je potrebno napraviti novi ruting u samom kontaktu sa cim nisam hteo da se zamajavam.U Kontakt playeru radi kako treba.Kickovi su zlo,nisu procesuirani kao Steaven Slate semplovi ali sa toliko mikrofona koji se mogu dozirati cas posla u samom mixu se moze nariktati zvuk da lepo sedne.Pa na to mozda gate,transient designer i neka jos saturacija i nista vise.Probao sam sve zivo sem Mixosaurus-a koji mi je glomazan za instalaciju,od svega Ocean Way i NI Abbey Road mi zaista jedini na prvu mogu dati zvuk da valja.

rockatansky 16-04-2011 06:20 PM

ja se na kraju uvijek vratim na battery....

DADDY Z 16-04-2011 09:47 PM

@Arthur jesi poskidao i probao sve banke za addictive?

Braca 16-04-2011 11:48 PM

Ponekad mi zao sto nisam bubnjar!!!!! Zaboravili ste Stylus, za ponesto je jako dobar, mixosaurus meni uzasno dobar, ali u mixu zaista imam probleme sa njim ili ne umem. Ocean way je zaista dobar, dobar i u mixu ali ne radim sa njim. BFD 2 za sada najozbiljniji, veliki izbor ali nemam mocnu masinu tako da stalno nesto exportujem trake, zajebancija. Ne znam sta da kazem svi su dobri zavisi za sta! Ali jedno je sigurno uvek mi fali dobar zivi bubnjar i njegov vibe, opremom sam se naoruzao samo jos da mi dodje Manukache ne bih se ljutio :)

Arthur 17-04-2011 02:16 AM

@daddy

jok vala, samo ove osnovne... meni je BFD2 za sad najveće razočarenje, a potom OceanWay.. sve mi je to daaleeeko od živog udarca i snap-a, i ulazim u veliki problem kad nemam dobar snimak, i nemam čime da uradim potpuni replacement.

MUzzY 18-04-2011 11:15 PM

Steven Slate! Kick za sve pare :) Steta sto u vazduhu visi samo jedan komplet ali skpljaju se parice i ovo je prvo na listi! Licno volim BFD2, ima jako lep room mic. Ionako sad sve zivo eksportujem kad hocu da miksam pa se dodarno igram sa kopresorima, eq-a itd. ... Al' Slate je strasan!

Khan 22-04-2011 02:04 PM

nisam koristio sslate, deluje korisno, najcesce mi superior + Stylus zavrse posao. Moram da priznam i da za tezi mix 'vintage' zvuci sa e-mu-a i proteusa mogu zanimljivo da se isproduciraju, i da zazvuce nekad bolje od xxxgb banki. Osim cinela naravno, kod kojih se sve cuje.

Bota 04-05-2011 08:01 PM

Treba mi pomoc u vezi sa instalacijom Steven Slate 3.0 Kontakt Ripped Version. Ako je neko vec koristio da mi se javi na priv. To je jedina koju sa nasao da visi u vazduhu.

Arthur 05-05-2011 07:58 AM

teško da ćeš na forumu javno dobiti pomoć u vezi piratizovanog softwarea

Mogli 13-05-2011 12:25 AM

Niko ne spominje matori Scarbee Imperial Drums... Je li bas toliko prevazidjen?:)

OFF 08-07-2011 07:55 AM

probajte i maple custom dodatak za BFD2, meni na suvo zvuci izuzetno upotrebljivo...... Ipak mi je po pojedinacnom kvalitetu OceanW najbolji od svega sto imam...... ali BFD se jako dobro zna iskoristiti, pogotovo ako se nadje neki groove, pa ne mora da se programira:)

Zid 13-07-2011 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 309054)
probajte i maple custom dodatak za BFD2, meni na suvo zvuci izuzetno upotrebljivo...... Ipak mi je po pojedinacnom kvalitetu OceanW najbolji od svega sto imam...... ali BFD se jako dobro zna iskoristiti, pogotovo ako se nadje neki groove, pa ne mora da se programira:)

Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map:(

psionic 13-07-2011 07:56 PM

Quote:

Originally Posted by Zid (Post 309378)
Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map:(

Treba mi jedan HDD samo za taj OCEAN :banghead:

wladymeer 13-07-2011 08:05 PM

Koji VST preporučujete kao najbolji za činele ako je bubanj programiran?

Zid 13-07-2011 08:18 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 309381)
Treba mi jedan HDD samo za taj OCEAN :banghead:

Da,ali jednom rijesis bubanj za sva vremena.Bolje jedan masan nego deset suhih:) Ja imam i Ocean i Mixosaurus na disku i kad mi zatreba prostora neznam koji da izbrisem:) I sto se tica bubnja vise ga ne trazim i ne gledam po vazdusnim stranicama svaki dan jel izasao neki bolji..Toplo preporucujem jedan od ova dva:)

OFF 13-07-2011 08:39 PM

zar Ocean nije 'samo' 40gb?..

alen 13-07-2011 10:45 PM

Jeste.

OFF 14-07-2011 05:13 AM

Pa dajte ljudi..... terabajt HD je plafon 70e..... ako je 40gb puno, onda j...:)

Zid 14-07-2011 08:45 AM

Off kako rijesavas nedostatak gm map kod Ocean-a?

OFF 14-07-2011 09:57 AM

Iskreno, meni je 90% bubnjeva zivo svirano, a kad bash zatreba, onda je cesto gotov loop iz BFD, ili se kuca rucno.... onda mapa i nije toliko bitna

loscolorados 14-07-2011 07:02 PM

zanimljivo da niko nije spomenio ez drummer i to mi je ba? drago, jer je sme?e:da:

idvi 14-07-2011 07:46 PM

Battery do sada mi radi posao....naravno treba se potrudit i od njegovih semplova pa ne?to malo nadodati od drugih i napravi? izvrsnu GM mapu...naravno treba se malo potrudit i onda si miran:D
A po meni ima naj mognućnosti nasprama drugih meni poznatih.

Arthur 15-07-2011 01:19 AM

a koji su drugi tebi poznati i šta si ti uopšte gore sad napisao?

idvi 15-07-2011 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 309459)
Battery do sada mi radi posao....naravno treba se potrudit i od njegovih semplova pa ne?to malo nadodati od drugih i napravi? izvrsnu GM mapu...naravno treba se malo potrudit i onda si miran:D
A po meni ima naj mognućnosti nasprama drugih meni poznatih.

Bravo ja ...:banghead: a boga mi bravo i ti..:confused:
dakle:
..NI BATTERY 3 is the professional standard for drums and percussion.
Ja se s njime slu?im..snimam, koristim, upotrbljavam.
Po?to sam probao "koristio" skoro sve VSTI (osim Ocean-a)
Dakle BFD2, Suprior,Mixosaurus i Steven Slate, itd..itd....TE sam htio podjelit svoja iskustva s vama..podrazumjevajući da je tema uznapredovala nisam htio ići od nule već preskoćio neke delove (moja gre?ka).
Dakle u svezi teme meni najvi?e odgovara Battery ..a po?to je jedan sudionik naveo da se uvijek njemu vraća..to je i moj zakljućak...a drugi sudionik je zavapio za ...citat:Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map.....JA sam nadovezao na temu....
Battery MENI najbolje radi posao i najrađe ga koristim...s time da sam se potrudio i SAM ga doradio a naroćito GM banku.Dakle nisam doradio Battery već GM banku koju koristim i MENI najbolje sijeda u moje projekte:rolleyes:
Vjerujem da nisam opet ne?to zabalavio....:shock::confused:

Arthur 15-07-2011 01:07 PM

to je već druga priča, ako si probao sve navedeno.. ovako si nas ostavio nedorečenim ;)

XFactor 15-07-2011 10:28 PM

A sto mislite o EZDrummer-u sa ekspanzijama? Valja li to sta?

branoy 15-07-2011 10:32 PM

ja u kompu sad trenutno nist nemam osim ez drummera i 2-3 expanzije, milina slusat one midi ritmove u njemu, kad mi nesto zatreba nasjvise izbacim kick i snare ostavim hi hat i dodam svoj kick i snare, naravno odma iskljucim efekte sve u njemu, e sad sto mozda on ne lezi u mixu nekom, jbg nije on kriv haha

Zid 16-07-2011 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by XFactor (Post 309559)

Jbg meni zvuci nekako plasticno i od njega koristim samo ritmove,a farbam mixosaurusom.

analog 16-07-2011 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 309521)
Bravo ja ...:banghead: a boga mi bravo i ti..:confused:
dakle:
..NI BATTERY 3 is the professional standard for drums and percussion.
Ja se s njime slu?im..snimam, koristim, upotrbljavam.
Po?to sam probao "koristio" skoro sve VSTI (osim Ocean-a)
Dakle BFD2, Suprior,Mixosaurus i Steven Slate, itd..itd....TE sam htio podjelit svoja iskustva s vama..podrazumjevajući da je tema uznapredovala nisam htio ići od nule već preskoćio neke delove (moja gre?ka).
Dakle u svezi teme meni najvi?e odgovara Battery ..a po?to je jedan sudionik naveo da se uvijek njemu vraća..to je i moj zakljućak...a drugi sudionik je zavapio za ...citat:Ocean je najbolji,samo jos da ima GM map.....JA sam nadovezao na temu....
Battery MENI najbolje radi posao i najrađe ga koristim...s time da sam se potrudio i SAM ga doradio a naroćito GM banku.Dakle nisam doradio Battery već GM banku koju koristim i MENI najbolje sijeda u moje projekte:rolleyes:
Vjerujem da nisam opet ne?to zabalavio....:shock::confused:

A koje "semplove" koristi? u Battery? One njegove ili si snimao svoje ili ne?to treće?

psionic 16-07-2011 01:17 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 309573)
A koje "semplove" koristi? u Battery? One njegove ili si snimao svoje ili ne?to treće?

Battery i ja koristim - bas dosta, ali od njegove biblioteke i nema nesto mnogo upotrebljivog materjala - sta znam, bar za ovo sto ja radim. Ali kao sample trigger mi je odlican, svasta moze da se uradi sa njim. Obicno usemplujem par udaraljki sa fantoma G (da se ne bi cimao sa audio renderovanom trakom) i par nekih njegovih fabrickih, po koji import sa sample library diskova, ali mi nije nikad trebalo da odradim citavu GM mapu, verovatno jer ne koristim gotove midi klipove za ritam...

@ OFF

2x po 1TB i 2x po 320GB i sve je puno ! 40GB po 40GB i skupilo se... Ja ne znam sta sve ima po tim diskovima :banghead: Svakako za jednu dobru banku uvek moze da se nadje 40GB...

kVu 16-07-2011 04:30 PM

samo bfd2 za zive bubnjeve.. ALI... mora se prostudirati program jako ozbiljno i temeljno da bi se stiglo do onoga sto mi se svidja.. treba utrositi ceo dan (i vise), napraviti 2-3 ozbiljna seta, snimiti presete i to je to :) i mora uzasno jaka masina naravno

Tomislav 17-07-2011 12:12 PM

Quote:

Originally Posted by XFactor (Post 309559)

Ja bih uvijek taj bubanj prepoznao u pjesmi... Meni je to bezvebe da mi bubanj zvuči kao u 100 drugih stvari. Ba? je preofarban.

All times are GMT +1. The time now is 03:05 PM.