Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   NI Kontakt 4 for dummies (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37609)

Gillette 08-04-2011 10:57 PM

NI Kontakt 4 for dummies

:)

Ako neko ima strpljenja da me malo uputi u ovaj interesantan program, bio bih mu zahvalan.
Poku?aću da postavim ?to kraća i jasnija pitanja i dileme koje imam:

- da li sam ga dobro instalirao? (ni sam ne znam kako, otpakovao sam neke bin i cue fajlove i sada u folderu za Kontakt 4 imam ovakvu situaciju

http://i21.photobucket.com/albums/b2...i/kontakt1.png

a kada kliknem na ovo data, otvori mi se ovo

http://i21.photobucket.com/albums/b2...i/kontakt2.png

Gillette 08-04-2011 10:58 PM

Re: NI Kontakt 4 for dummies

dakle, tu me buni što ima neka 3 exe fajla.
Ja sam program instalirao sa onim exe sa prve slike, ali koja su sad ova druga dva?

ima još pitanja..

Gillette 08-04-2011 11:06 PM

pod retpostavkom da sam (ipak) sve dobro instalirao (jer program ipak radi, di?e se, svira..) buni me ovo uvođenje Library.

Preporuka je da se otvori poseban folder, da se tamo prekopiraju te lajbr'riz i onda Kontakt kao to samo uveze.
Ja sam to kao uradio ali..kod mene to izgleda ovako

http://i21.photobucket.com/albums/b2...i/kontakt3.png

tj, nema taj neki logo "Symphobia" nego ovaj Factory Library..
Meni to ne smeta ali vidim da je (na youtubu npr) drugačije, pa reko dal sam negde pogre?io..

Gillette 08-04-2011 11:08 PM

- kad smo već kod Librarys, skinuo sam sa NI sajta neke free (Kontakt Factory Selection Setup PC.exe) koje su kao dodatak Kontakt Plejeru, pa ne znam da li da to instaliram, ?ta ću da dobijem tu, da nisu neke trial verzije pa mi posle 30 dana zakoče ceo program isl.

- dalje, da li Librarys koje su va?ile za Kontakt 2 va?e i za Kontakt 4?

Gillette 08-04-2011 11:18 PM

i jo? ovo, pa dosta za danas :)

znam da je latencija problem kod mnogih programa.
Ja sam to do sada uspe?no re?avao u nekim Host aplikacijama tipa Cubase, Mixcraft isl.

Ovde se međutim de?ava druga situacija: kada kliknem mi?em na ovu virtuelnu klavijaturu u programu

http://i21.photobucket.com/albums/b2...i/kontakt4.png

zvuk je direktan, brz, sna?an..

A kada to isto uradim sa svojom midi-klavijaturom, zvuk se pokreće sporo i prilično je ti?i.

ovo je settings koji mi je sada

http://i21.photobucket.com/albums/b2...i/kontakt5.png

a ako prebacima na ovaj settings (koji sam inače preferirao u drugim programima zbog manje latenicje) i zbog ASIO drajvera..

http://i21.photobucket.com/albums/b2...i/kontakt6.png

onda to nije to..bude malo i krckanja i dobijam neku poruku "The ASIO sample rate is not supported by one of the USB interfaces." isl..

eto, svaka ideja je dobrodo?la.

:wave2:

Haxli 09-04-2011 12:30 AM

http://www.native-instruments.com/kn...option+work%3F

psionic 09-04-2011 12:49 AM

Prvo - nisi morao da raspakujes BiN i CUE - trebao si ih "mountovati" preko nekog virtuelnog DVD drajva (tipa DAEMON TOOLS) jer to je zapravo image fajl DVDja KONTAKT. WinRAR moze da raspakuje takav image disk, ali to nije bas "po pravilu" - mozda instalacioni program striktno trazi da se startuje sa DVDa (mountovanje imidza je isto kao da si ubacio DVD rom u citac, samo ovaj DVD je virtuelni) tako da mozda neki drugi program ne bi radio. Druga fora je da narezes taj imidz na DVD pomocu nekog IMAGE BURNERa.
Bilo kako bilo, kada otvoris taj disk, videces to sto si ti dobio otpakujuci ga. U ovom slucaju, logicno je da startujes ono sto je na rootu DVDja, a to je Kontakt 4 setup PC.exe (moze i msi, to ce startovati exe svejedno) Da si pravilno mountovao DVD ili ga narezao, on bi lepo pokrenuo autorun i ne bi morao da lupas glavu oko toga. Ostali exe fajlovi su verovatno neki interni instaleri za kojekakve stvari, koje glavni instaler poziva (NI control center i library setup) Pokrecuci instaler na pravilan nacin, postavices fajlove na legalna mesta i neces se brinuti da li je sve tamo gde treba...

Sledece je midi - ovo je osnovno. Klikom misa ti ustvari saljes midi informaciju sa fiksnim velocityjem, a midi kontroler koji ima dirke, najverovatnije ima i velocity sensitive klavijaturu, pa jacim udarcem na dirku saljes veci velocity. Zato su ti note jace kada klikces misem. Podesi kontroler da salje fixed velocity i dobices isti efekat. Dinamika je u pitanju :rotfl:

Krckanje ASIO drajvera... - to je prica za sebe. Vidim da si stavio latenciju od 128, trebalo bi da je dovoljno, opet to je USB interfejs. Probaj je povecavati. Mozda je u kontrolnom panelu interfejsa, stavljena druga vrednost za samplerate, moras staviti vrednost koja je tamo napisana i u Kontakt, onda nece izbacivati te poruke o drugacijem semplrejtu. Ako i dalje krcka povecaj dodatno bafer (256, mozda cak 512)

Za biblioteke ti je vec haxli odgovorio, a dodatno, svaka banka je zakljucana, pa ako koristis verziju kontakta koja ima nepotpun crck ili nije dobro otkljucana, pravice ti probleme. Na slici vidim da samo factory banku imas, tj Symphobiu ne vidim u bibliotekama. Probao sam da je skinem, ali sam nabasao na neku nedovrsenu, radi sve lepo, import biblioteke je ok, ali ima problem sa nekim zvucima - fale joj semplovi... Kontakt 4.2.2 ASSiGN

Gillette 09-04-2011 01:22 AM

ovaj deo me žulja..

"9. Either click on Continue Demo or on Start SERVICE CENTER. Note that by choosing Continue Demo you will only be able to use the instruments in a 15 minutes time period for testing.

10. We do recommend to activate the product directly after adding it to the KONTAKT Libraries tab by choosing Start SERVICE CENTER. "

jerbo sam ja deinstalirao taj Service Centar..

Gillette 09-04-2011 01:45 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 303790)
Prvo - nisi morao da raspakujes BiN i CUE - trebao si ih "mountovati" preko nekog virtuelnog DVD drajva (tipa DAEMON TOOLS) jer to je zapravo image fajl DVDja KONTAKT.

vidi, ja sam to raspakovao sa nekim ISO programom. Prvo ekstraktovao rar (da bi uop?te do?ao do bin i cue fajlova, a onda ga saleteo sa ISO i kao sve se instaliralo..

U ovom slucaju, logicno je da startujes ono sto je na rootu DVDja, a to je Kontakt 4 setup PC.exe

dobro, ali sada kada sam instalirao (ovako kako sam instalirao) da li da to ponovo odradim, ili da deinstaliram pa ponovo..? Mislim, na slici liči na Kontakt..pa ja odma pomislio evo ga uspelo je

Ostali exe fajlovi su verovatno neki interni instaleri za kojekakve stvari, koje glavni instaler poziva (NI control center i library setup) Pokrecuci instaler na pravilan nacin, postavices fajlove na legalna mesta i neces se brinuti da li je sve tamo gde treba...

sad ne mogu da se setim da me ubije? na koji sam exe kliknuo, dal na onaj prvi ?to ima ovu ikonicu http://www.file-extensions.org/imgs/...uments-inc.gif ili na ovaj drugi windows exe..

Sledece je midi - ovo je osnovno. Klikom misa ti ustvari saljes midi informaciju sa fiksnim velocityjem, a midi kontroler koji ima dirke, najverovatnije ima i velocity sensitive klavijaturu, pa jacim udarcem na dirku saljes veci velocity.

jeste

Zato su ti note jace kada klikces misem. Podesi kontroler da salje fixed velocity i dobices isti efekat. Dinamika je u pitanju :rotfl:

pa to mi ba? i ne odgovara (osim ako nema to pode?avanje u samom Kontaktu) jer nekad, kada sviram na suvo, oću da mu ga malo dam po nje?nosti..dinamika..ovo ono..zna? kako je :grin: Ima li dakle u Kontaktu ta opcija?

Krckanje ASIO drajvera... - to je prica za sebe. Vidim da si stavio latenciju od 128, trebalo bi da je dovoljno, opet to je USB interfejs. Probaj je povecavati. Mozda je u kontrolnom panelu interfejsa, stavljena druga vrednost za samplerate, moras staviti vrednost koja je tamo napisana i u Kontakt, onda nece izbacivati te poruke o drugacijem semplrejtu. Ako i dalje krcka povecaj dodatno bafer (256, mozda cak 512)

meni je USB intrfs od početka pode?en na 128 i onda softver prilagođavam tome. Ovde se tih 128 gađa kada ga stavim na ASIO, ali..AsIO zna nekad da zeza i onda ga prebacim na drugo ?ta već ponudi kao opciju, i tu onda mogu da zaboravim 128.

Za biblioteke ti je vec haxli odgovorio, a dodatno, svaka banka je zakljucana, pa ako koristis verziju kontakta koja ima nepotpun crck ili nije dobro otkljucana, pravice ti probleme.
nisam imao nikakav crack za ovaj Kontakt..nikako da nađem neku zdravu verziju. Imam mesta na HD kolko oće?, al ?ta znam..

Na slici vidim da samo factory banku imas, tj Symphobiu ne vidim u bibliotekama.

Pa eto, tu factory banku sam skinuo sa NI sajta i ona se po difoltu smestila u My Documents, a sa Symphobijom sam se isto namučio dok sam je otpakovao i na kraju spakovao u neki folder gde su mi Programi, pa kad hoću da je uvezem kao Library - Kontakt kao ne prepoznaje folder..Dal da i tu Simfobiju prebacim u My Documents?

I kako sad da registrujem tu Factory banku kada sam deinstalirao onaj Service controll centar ili kako se već zove..?

Probao sam da je skinem, ali sam nabasao na neku nedovrsenu, radi sve lepo, import biblioteke je ok, ali ima problem sa nekim zvucima - fale joj semplovi... Kontakt 4.2.2 ASSiGN ne znam..Ova Symphobia koju sam ja na?ao zove se Project.Sam.Symphobia.DVD1.SAMPLES..:shock: Kanda sam i tu oma?io..

izvini ?to ovako odgovaram, tako mi bilo lak?e, da ne pogubimo nit ;)

Gillette 09-04-2011 02:08 AM

i jo? ovo da dodam, mo?da pojasni stvar..
Ova Project SAM Symphobia spakovana ima 176 Mb. Kada se otpakuje ima 17 Gb.

Ali vidim da ima jo? i neki DVD2 pa onda neki 1.2 Update only pa onda neki Project Sam Symphobia NoSampler NoSamples Win-Nobody..

zar nema negde sve na jednom mestu? nego ovako sve ra?trkano pa niti zna čovek ?ta mu treba, niti kojim redom ?ta da instalira..:banghead:

psionic 09-04-2011 03:31 AM

Quote:

Originally Posted by Gillette (Post 303794)
zar nema negde sve na jednom mestu? nego ovako sve raštrkano pa niti zna čovek šta mu treba, niti kojim redom šta da instalira..:banghead:

I'm workin' on it :rotfl: Verzije koje si nasao su totalna ilegala, zar ocekujes da su sve poslagane kako treba ? Skinuh 17GB malopre i kaze CRC error... Ali to je draz torrenata :D

Nasao sam neku SPIRIT release, videcemo sta kaze. Ta od 170mb je verovatno puna "0" semplova, nema sanse toliko da se kompresuje tih 17GB. To su razne neke zakrpe za razna izdanja te banke... Kad skinem ovu Spirit 1.0, updateovacu na 1.1, pa na 1.2, pa ako sve to radi, javicu ovde...

Banke za legalnu verziju moraju da se plate. Znaci nema instaliranja bilo koje druge banke dok je ne platis. Doduse pojavice se u meniju kada je "uvuces" u kontakt, ali pisace encryption error... Nema veze gde se fizicki banka nalazi, ne mora uopste da bude u my documents, samo add library i odaberi putanju.
Isto tako na legalnoj verziji definitivno ne rade razne divlje banke. A ova je posebno zamuljana jer nesto je izgleda i nisu dovoljno dobro razbili. Mnogo ima postova o neuspelim instalacijama :(

Sto se midija tice - pa majku mu, mora da na klavijaturi ima opcija da se iskljuci velocity, ili da se odabere neka drugacija kriva (manje udaris a jaci velo), ima u kontaktu, ali mislim da ne kao globalno podesavanje, vec je vezano za sam instrument koji ucitas... Nisam 100% siguran. Kad ti zatreba neznosti za svirku, vrati velocity kako je bio :wink:

A ASIO od 128 mozes da promenis na interfejsu, tj kontrol panelu istog. Probaj da stavis vecu vrednost i da stavis isti sample rate kao i u Kontaktu. Taj dijalog u stand-alone verziji kontakta pokusava da iskomunicira sa interfejsom, ali to ne uspeva 100% na svakom interfejsu, pa je najbolje da prvo na kartici podesis npr 256 i 44100, pa onda isto to u kontaktu.

branoy 09-04-2011 03:50 AM

Gillette pa zar ti nisam poslao PM u komadu torr?? kakvih 176mB jbt? ko zna sta ti radis a sve ti lepo objasnio sta, kako i to je to . i nista zivo ne fali sve radi kako treba.

Gillette 09-04-2011 12:52 PM

jesi branoy, i to je to od 17 gb što skinuh - neki Project SAM Symhobia..
ali video si slike koje sam okačio kako to izgleda. Nešto mi za 17 Gb ima premalo instrumenata, samo neki efekti..

Gillette 09-04-2011 01:09 PM

ne znam brate psionic, meni evo sama 7-mica narodna verzija pa radi isto ko ona fabrička :D

nekad je to bilo kao film, lepo ga nađe?, skine? i to je to. Jedino bira? dal je dvd, dvx ili ?ta ti ja znam..a sad te 2.0 verzija, te 4.1, te 4.1.1., te skidaj samo AIR, te dr? ovo dr? ono..

Ovo za sample rate sam probao preko host-programa (kod mene je to Mixcraft 5) Iskopirao Kontakt 4.dll u VST folder od Mixcrafta, ovaj ga odma po dizanju učitao i čak sam sve prebacio na ASIO (u Mixcraft preferecies) i - radi fino..

E sad sam Mixcraft zna ponekad da zaglupi i izbaci poruku kako USB ASIO nije supported i ?ta ti ja znam, pa moram da isklj/uklj klavijaturu dok se ne opameti al ajde..

Kad bi negde moglo da se nađe Kontakt 7 komplet, da ga ja neko prebacio u ISO, to bi bilo odličanstveno, da se ne zezamo vi?e sa verzijama i podverzijama,

inače, evo ?ta nađoh pa, valjda će da radi :)

http://i21.photobucket.com/albums/b2...iVugi/vuze.png

psionic 10-04-2011 03:59 AM

Quote:

Originally Posted by Gillette (Post 303811)
ne znam brate psionic, meni evo sama 7-mica narodna verzija pa radi isto ko ona fabrička :D

Pa to ti kazem... Nekad imas srece, nekad ne, nema sta da se zalis ako ne radi... Radi i meni Symphobia kao fabricka i to 1.2, posto sam je skinuo sa ispravnog torenta

BTW mozda si u MULTIS tamo su uglavnom neki cluster hitovi i slicno, imas i pojedinacne instrumente kada otvoris INSTRUMENTS

Quote:

nekad je to bilo kao film, lepo ga nađeš, skineš i to je to. Jedino biraš dal je dvd, dvx ili šta ti ja znam..a sad te 2.0 verzija, te 4.1, te 4.1.1., te skidaj samo AIR, te drž ovo drž ono..

S*anja sa verzijama postoje od kako je sveta, veka i softvera, pa i sa fabrickim - legalnim verzijama... Sta te tu cudi ?

Quote:

Ovo za sample rate sam probao preko host-programa (kod mene je to Mixcraft 5) Iskopirao Kontakt 4.dll u VST folder od Mixcrafta, ovaj ga odma po dizanju učitao i čak sam sve prebacio na ASIO (u Mixcraft preferecies) i - radi fino..

E sad sam Mixcraft zna ponekad da zaglupi i izbaci poruku kako USB ASIO nije supported i šta ti ja znam, pa moram da isklj/uklj klavijaturu dok se ne opameti al ajde..

E to te nesto zeza, od drajvera, pa do hardvera. Ne znam sta je u pitanju, ovako na brzinu... Probaj najnoviji drajver ako vec nisi. Kupi ozbiljniji interfejs. Ja na poslu imam MAudio Mobile Pre USB i radi kao sat.

Quote:

Kad bi negde moglo da se nađe Kontakt 7 komplet, da ga ja neko prebacio u ISO, to bi bilo odličanstveno, da se ne zezamo više sa verzijama i podverzijama,

Moze, samo ima ga na oko 30 GB... Sa sve bankama za Kontakt, Battery i sta znam sta jos... Komplete 7 sadrzi taj Kontakt 4.2.2, a posle njega ce izaci Komplete 8 sa novim za*ebancijama i Kontaktom 5.1.6 i tako redom...

Quote:

inače, evo šta nađoh pa, valjda će da radi :)
http://i21.photobucket.com/albums/b2...iVugi/vuze.png

Vecina toga sto postoji, lepo radi sa najnovijim Kontaktom. Pogledaj malo .NFO fajl kad nesto skines, nemoj odmah se 'vatas za forum. Tamo sve lepo pise... A tu su i torrent forumi - jako zgodna stvar. Ovde se trudimo da ne pricamo puno o krekovima... Politika kuce :)

Ponovicu nesto sto sam rekao na samom pocetku ovih silnih postova o jednostavnoj instalaciji jedne - rekao bih prilicno dobre banke za Kontakt :

Skini fkin' Kontakt 4 ASSiGN i uzivaj :D

DaBear 10-04-2011 09:33 AM

Samo da skrenem paznju....da JAVNO diskutujete, podrzavate i preporucujete instalacije "narodnih" verzija raznog softwera... :D

Gillette 10-04-2011 05:47 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 303845)
Pa to ti kazem... Nekad imas srece, nekad ne, nema sta da se zalis ako ne radi... Radi i meni Symphobia kao fabricka i to 1.2, posto sam je skinuo sa ispravnog torenta

ali kako zna? da je neki torrent ispravan? Skida? pe?es puta, pa bri?e? pa ponovo..or what...

BTW mozda si u MULTIS tamo su uglavnom neki cluster hitovi i slicno, imas i pojedinacne instrumente kada otvoris INSTRUMENTS

ima, video sam. Neki čak i sviraju :)

S*anja sa verzijama postoje od kako je sveta, veka i softvera, pa i sa fabrickim - legalnim verzijama... Sta te tu cudi ?

čudi me kada npr negde vidim link za softver i 25 odu?evljavajućih komentara kako je sve ok, a onda kako vreme odmiče, počnu komentari kako iskaču čudne poruke, kako smrzava..pa onda opet red super komentara itd. Ispada da neke stvari nekima smetaju nekima ne? Jerbo bih ja odmha, čim počne sa lo?im komentarima ugasio link i doviđenja, ovako..sve se svodi na mo?da oće mo?da neće..

E to te nesto zeza, od drajvera, pa do hardvera. Ne znam sta je u pitanju, ovako na brzinu... Probaj najnoviji drajver ako vec nisi. Kupi ozbiljniji interfejs. Ja na poslu imam MAudio Mobile Pre USB i radi kao sat.

"nemo da me svati?", ali ovo moje je (bar po ceni) 2x ozbiljnije od tog preampa i sve radi super akda je softver ok.

Moze, samo ima ga na oko 30 GB... Sa sve bankama za Kontakt, Battery i sta znam sta jos... Komplete 7 sadrzi taj Kontakt 4.2.2, a posle njega ce izaci Komplete 8 sa novim za*ebancijama i Kontaktom 5.1.6 i tako redom...

da sam znao da ima negde taj kompet 7 pa da odma skinem sve a ne da se ovako krpim, ali kad ne znam prave "prodavnice"..

Vecina toga sto postoji, lepo radi sa najnovijim Kontaktom. Pogledaj malo .NFO fajl kad nesto skines, nemoj odmah se 'vatas za forum. Tamo sve lepo pise... A tu su i torrent forumi - jako zgodna stvar. Ovde se trudimo da ne pricamo puno o krekovima... Politika kuce :)

nisam vidi? te torrent forume čekirao, dobra ideja (i naravno, ?tujem politiku kuće) NIKAKVI krekovi me ne zanimaju, kigeni i ostale antiprotivne rabote. Time neka se bave neasvesni korisnici interneta! Molim lepo..Mi koji kupujemo po prodavnicama i čuvamo manuele i ove..kakoszove..ambala?e - nas se sve to ne tiče! ;) Uostalom, ja i ne znam ?ta je to" krekovima"..:wink:

Ponovicu nesto sto sam rekao na samom pocetku ovih silnih postova o jednostavnoj instalaciji jedne - rekao bih prilicno dobre banke za Kontakt :

Skini fkin' Kontakt 4 ASSiGN i uzivaj :D

pa jesam ofkors. To je taj evo mu i ime i prezime Native.Instruments.Kontakt.4.STANDALONE.VSTi.RTAS. v4.2.2.x86-ASSiGN
:da:

Gillette 10-04-2011 08:56 PM

evo jednog "tehničkog" pitanja

dobio sam (od rođaka) jedan Garritan Steinway Piano :)
Zgodan in?trumenat ali..u svom folderu ima the brdo wav semplova, koje Kontakt iz nekog samo njemu znanog razloga ne vidi (samples missing)

Da li to znači - da ovaj prelepi klavir mogu da zaboravim?
ili postoji neka munja da se ti wav-ovi učitaju..

sam instrument ima nki ekstenziju, ?to je ok, ali njegovih 352 semplova su wav..

psionic 10-04-2011 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by Gillette (Post 303891)
nisam vidiš te torrent forume čekirao...

E pa vidis, to je pravo mesto za pitanja koja si ovde postavio. Ovako dovodis i mene i sebe u neprijatan polozaj da budemo uhvaceni i oterani na robiju :D
Ozbiljno, stvari vezane za torrente, neispravne krakove i funkcionisanje razbijenih verzija su ovde zabranjeni - procitaj pravila foruma. Na tim forumima, rado se raspravljaju bas te stvari i najbolje ces doci do informacije kako da nateras nesto da proradi.

Aj jos sada cu da ti odgovorim, ali bez cr*ckova :)

Quote:

čudi me kada npr negde vidim link za softver i 25 oduševljavajućih komentara kako je sve ok, a onda kako vreme odmiče, počnu komentari kako iskaču čudne poruke, kako smrzava..pa onda opet red super komentara itd. Ispada da neke stvari nekima smetaju nekima ne? Jerbo bih ja odmha, čim počne sa lošim komentarima ugasio link i doviđenja, ovako..sve se svodi na možda oće možda neće..

Hehe, upoznaj se sa time bomb - ama :) Mnogo vole da ih stave programeri da zagorcaju zivot ovima sto 'oce leba bez motike :) Radi sve lepo i za mesec dana ... CvRC error :D
Legalne verzije takodje nisu operisane od stotina hiljada raznih kombinacija softvera/hardvera/drajvera/programa... Negde radi sve super, negde ne, zato naprave novu verziju, sa novom zastitom...

Quote:

evo jednog "tehničkog" pitanja

dobio sam (od rođaka) jedan Garritan Steinway Piano :)
Zgodan inštrumenat ali..u svom folderu ima the brdo wav semplova, koje Kontakt iz nekog samo njemu znanog razloga ne vidi (samples missing)

Da li to znači - da ovaj prelepi klavir mogu da zaboravim?
ili postoji neka munja da se ti wav-ovi učitaju..

sam instrument ima nki ekstenziju, što je ok, ali njegovih 352 semplova su wav..

Kazi ti lepo tom tvom rodjaku da je verovatno izmestio lokacije semplova iz banke. Npr ako unutar banke Kontakt ocekuje zvuk u folderu D:\NI Banks\Steinway Piano\Samples\>>>pianos.nkx<<<\nekiwav.wav, onda tu i treba da budu wavovi. Ovo izmedju ">>> <<<" su .nkx spakovani fajlovi - neka vrsta arhive, a .nki je informacija o samoj postavci doticne "farbe". Gde to Kontakt ocekuje fajlove, mozes videti kada ti otvori onaj prozor za searchovanje fajlova, gore su izlistane lokacije koje on ocekuje. Mozes i rucno da izvrsis pretragu... Ako je rodjak zaboravio da ti upakuje sve semplove, onda nema leka, trazi od rodjakovog prijatelja :D

BTW To sto ti je rodjak dao taj Piano - i dalje te ne oslobadja obaveze da ga kupis...I placas porez na isti! Sta njih briga jel strina, tetka, prijatelj... Kriv si u ocima zakona :da:

Gillette 10-04-2011 10:10 PM

morebit da ja ne radim ne?to kako treba..

1. Imao sam u RAR formatu (rar1 i rar2) ovaj Stainway.
2. Otvorio sam New Folder na desktopu i u njega najpre akstraktovao rar1, a potom i rar2.
2. pri ekstraktovanju rara 2 pitao me je da li ?elim da replace (jer su valjda fajlovi identični), ja reko - yess to all.
3. Oti?ao u Kontakt na Add Library, prona?ao NEw folder na desktopu kliknuo..Konktakt ka?e - No library found (ili tako ne?to)
4. Prekopiram New Folder (tj klavir) u folder gde dr?im Symphobiu - opet ni?ta
5. Prekopiram New folder tamo gde mi je folder "Kontakt Factory Selection Library" (on se po defaultu smestio u My Documents i bez poblema uvezao u Kontakt), reko..mo?da će odande da ga lak?e uveze - opet ćorak.
6. Vratim ponovo New folder (klavir) tamo gde mi je Symphobia, ali u njen folder Instruments (da poku?am kao sa instrumentom, a ne kao Library), Kontakt to prihvati, ali samo kao jedan klavirić u okviru Simfobije.
7. Poku?am da uvezem semplove iz Options, Load..ne znam vi?e ni sam odakle - ne ide.

8 - gde gre?im?

Gillette 10-04-2011 10:11 PM

i naravno, kupiću Piano, samo da ga probam prvo sa semplovima..da znam za šta dajem pare ;)

Gillette 13-04-2011 07:57 PM

drugari..šta bi? jesam radio sve kako treba or what..?

All times are GMT +1. The time now is 04:37 PM.