![]() |
Glupost na pomolu, odgovorite me
Pitanje..... da li je moguce kontrolisati desktop komp koji je bez monitora, misa i tastature preko laptopa.. znaci samo kuciste....
Treba mi mobilan VST kopm, imam brdo desktop delova u visku i mogao bih da napraim za male novce rack kuciste za PC, ubacim 6gb memorije, velike diskove..... a na svirke vec dugo nosim laptop (repertoar, tekstovi, back muzika....).. Da li je to moguce izvesti, ili da kupujem bolji laptop (sto mi se ne radi).... kontam da mogu napraviti puuuo bolju i fleksibilniju konfiguraciju, ukachiti u jedan soft bag rack kuciste i zvucnu kartu i imati mocan pokretni sint.. Cak mislim da moze da se napravi neka startup varijanta da mi odmah podigne zeljeni setup na kompu, pa mi onda kontrola i ne treba, ali za ne daj boze.... |
Re: Glupost na pomolu, odgovorite me
Jedino sta mi pada napamet je nekakva remote kontrola preko mreze tipa teamviewer, vnc..
|
a kako da vidim na monitoru od notebooka PC iz racka?
|
pa da. remote desktop connection bi trebao da zavrsi pos'o
|
Quote:
|
koristim teamviewer za ovakve stvari vec dugo..
|
Znaci nije nemoguca misija....
a sad.... da li ima smisla nositi dve kante umesto jedne? ..... kontam da bi notebook bio doooosta skup da se nabudzi kao to, plus sto na tom kompu bi bili samo VSTi, i to oni potrebni, napravi se jednom i radi (valjda)..... nema prchkanja, neta, install, reg clean..... a laptop ionako nosim uvek |
Probaj sa teamviewerom to ti je mo?da najjednostavnija varijanta,ga?a? ga preko neta i radi? na njemu kao na svom lap topu,u firmi u kojoj radim programeri tako odr?avaju ma?ine na daljinu.Dodu?e mi imamo monitor ne znam kako bi i?lo bez njega, sigurno bi ti trebao jedan da izvr?i? pode?avanja
|
|
+1 Remote Desktop Connection, sistemski u Windows-u.
|
sve te kombinacije (Teamviewer itd) su komplikovane za zive svirke po nasim prostorima....
ili sve na laptop ili nista...samo se smaras vise...a da li ti STVARNO treba i sva briga koja ide uz to?? |
Re: RDC
Prosto i jednostavno ...
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MXgbE44kEWo&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MXgbE44kEWo&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object> |
Quote:
Jeste komplikacija, ali i laptop zahteva zvucnu kartu koja opet mora negde da se smesti..... Ovako mi je sve u racku, i zvucna i PC...... pogotovo sto tada mogu da koristim i reverb sa PCja (PCM npr), koji je puno bolji od jjwftinih hardw reverba.... Imam 6 Auxa na mixeti, podesim to i milina:rolleyes: |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
nije on extra, on ide te ide...... za drugu namenu, treba mi nekad i net, a ta rack makina bi svakako bila bez neta |
Quote:
Nekada je bio Windows NT (cini mi se) Terminal Server Edition... to je radilo super... cak i offline, podesis sve sto treba, podignes aplikacije i otkacis se ako je sve stabilno ne treba vise da ga otvaras... i ako ne treba nesto da klikces... Jedino je to nekada bilo ograniceno valjda na 256boja ili sta vec... i nije nesto bila zivahna grafika (mozda problem za peak metre ili sta vec treba da se iscrtava u realnom vremenu. Ne znam kakvi su ovi novi, i nisam daleko od toga da se slozim sa DaBearom da komplikovanje sistema za koncert moze biti kontraproduktivno... i da je mozda bolje imati jaci laptop.. te ako on ne moze... bolje je ne nositi... pozdrav bogi |
e da, u svakom slucaju konekcija pc-laptop je ethernet... tako da "neta" mora biti na obe masine....
pozdrav bogi |
Bejah pre par godina u Microsoftu (jedan njihov ogranak u Beogradu, da ne navodim ime) na nekom doskolavanju oko Sistem administracije na Win 2003 server platformama. Sve je radilo (Desktop remote control) jako fino, da ne kazem iznenadjujuce :rolleyes:, ali kompletan softver kao i masine su bile nastimovane da sve radi bez greske, ne znam koliko je to imalo uticaj na sve ukupnu stabilnost, ali opet to se radi kada se bas mora. Mislim da cika Boggy i DaBear imaju pravo.
Baci pogled na: http://remote-desktop-control.com/ , pa odluci, ali ako se odlucis na takav korak prvo muski probaj, testiraj, da li sve radi kako treba kada se sistem optereti. Pozz :D |
Teamviewer ne radi preko etherneta bez interneta. Ili gresim?
|
Ma teamviewer je bespotrebno komplikovanje kad vec postoji ugradjeni Microsoftov remote connection.
|
All times are GMT +1. The time now is 11:44 PM. |