![]() |
windows 7 drugaciji zvuk :S
Pozdrav!
Presao sam silom prilika na Windows 7 x64 i cini mi se da mi je sam output nekako glasniji i da mi je "srezan" u basovima :S Kao da ga njegov mikser boostuje nekako. Kad stavim volume na 50% na mikseru, onda mi deluje okej, ali da li je to resenje? Audio interfejs je profire 2626. Jel postoji nacin da se windows-ov mikser zaobidje kao u XP-u? :S |
Re: windows 7 drugaciji zvuk :S
Ako je ASIO output, ne bi trebalo da prolazi kroz windows mixere.
|
Quote:
Kroz ASIO ne prolazi, to sam provalio. Ali iz Windowsa prolazi, jel on ne radi nikakav boost? Znaci li to da se ja tripujem da je zvuk drugaciji ? :S |
Vidi da mu nije negde u sistemu ukljucen neki enchance, neki booster, neko takvo govance, vole to da mecu, da se raja pali.
|
Quote:
Mislio sam da se tripujem, ali u poredjenju XP ima flat zvuk za razliku od Viste...ali samo kada se koriste windows zvucni drajveri za on board integrisanu kartu. |
Quote:
Ali sam ubedjen da je zvuk ostriji kad prodje kroz njegov mikser |
ugurali su u media player przacke opcije sa, -cudnim- default-ovima. mozda te to muci.
|
Quote:
Mozes da mi das neki uput? Ja sam nasao EQ na media playeru i iskljucio sam ga, a vec je bio na flat tako da se nikakva cujna promena nije desila |
Disable-uj integrisano govance u BIOS-u ako vecj nisi... :D
|
Quote:
|
[nagadjanje]
Pokusaj da ikako prosurfas i vidis da li se Windows 7 bavi rekonverzijom audija koji prodje kroz njega (sample rate conversion ili sta slicno), kroz maglu se secam da sam nesto citao/cuo o tome... [/nagadjanje] pozdrav bogi |
Quote:
Jesi pogasio sve enhancements? |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Ok hvala dobri ljudi!
Te visoke ne primecujem kada sam u Cubase-u, ali kad pustim iz nekog player-a da, sve mi se cini da je znanto ostrije! Pogledacu za ta njegova podesavanja sta i kako, i napisacu. Hvala svima! |
Quote:
- 2 channel, 16 bit, 44100 Hz, CD Quality (default) - 2 channel, 24 bit, 44100 Hz, Studio Quality - 26 channel, 16 bit, 44100 Hz, CD Quality - 26 channel, 24 bit, 44100 Hz, Studio Quality To je sve sto imam, i na zadnja dva Windows Media Player nece da pusti zvuk. A pazite ovo, Windows Media Player sta ima:) Dolby Digital Settings: -Normal - Reduce the audio range of all Dolby Digital content for a quieter listening experience - Night - Reduces the audio range of all Dolby Digital content and increases dialogue for a quieter listening experience optimized for laptops. (ovo mi je bilo default) -Theater - Increases dynamic range of all Dolby Digital content for a full listening experience. Da li ovaj dolbi ima nesto veze sa zvukom :S O btw, upravo google-am da nadjem kako da ga iskljucim ako uopste moze, ali slaba vajda |
Hmm...ne znam zashto media player nece da pusti zvuk na zadnja dva... :s
Nije ti mozhda ostao instaliran onaj audio manager od integrisane? A to za dolby...mislim da ima efekta sa dekodiranjem 5.1 zvuka kad je sa dvd-a npr... |
Quote:
|
Quote:
Operativni sistem za audio profesionalce.... :) Za foobar treba valjda prevuci plugin za ASIO pozdrav bogi p.s. foobar: http://www.foobar2000.org/download p.p.s. ziveo "glupi" XP!!! :trchi: |
Quote:
|
Quote:
http://img98.imageshack.us/img98/7876/42006895.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Quote:
Znaci evo, posto imam VLC player na Sedmici, pustim stvar u Media player brzo pauziram pa pustim u VLC, kad slusam u Media Player-u imam utisak kao da je visoki spektar komprimovan pa podignut ili samo da su visoki izdignuti :S Ja ne znam, mozda je PLACEBO zbog boja koje vidim :S Stvarno ne znam, stvarno je mozda moj trip, ali ja opak osecaj imam da tu nesto sa visokima nije u redu :S Hvala za Foobar, sad cu sve to da cekiram! Ziveo XP, slazem se, ali ova moja prokletinja izaziva BSOD na XP-u, na Sedmici radi super. A za OSX malo teze, na AMD-u sam. Mozda uskoro, bilo bi i red da malo naucim OS. |
Quote:
sad je official supported... pre je bagovao Srecno u prelasku s konja na magarca! :D pozdrav bogi |
@ Elf: Probao sam i nikakvu razliku ne osecam :S
@ Boggy : Evo skinuo sam vec taj dll za asio i sad zvuk zaobilazi windows-ov mikser, sto mi se svidja :D Ja i dalje imam utisak da je zvuk nekako preglasan i spikey, ali verujem da je to samo mozda moj trip :S Bilo bi dobro kad bih nekako to mogao da proverim :S Mozda da izvedem outpute iz karte u neki input i snimim u nekom sekvenceru neki wav prvo u jednom a zatim u drugom OS-u:S Al opet tu se javlja AD DA konverzija, mislim da mi nije pametna ideja :S ne? Boggy? |
Predajem se...dzhemperas cvikerash je pobedio...:banghead:
http://blogs.ubuntu-nl.org/dennis/fi...bill-gates.jpg |
Quote:
Hvala na pomoci! Mozda sam utripovao ja da je drugaciji zvuk, pa i sve vas :S A da li postoji mogucnost da razliciti drajveri uticu na zvuk ? :S |
Quote:
potrebno je da zavrnes ulaze i izlaze (levi u levi, desni u desni) i da formiras loopback... namestaj nivo tako da nema klipovanja nego da bude -1 do -3dB ... Pa vidi sam sta ces da dobijes... pozdrav bogi p.s. samo se bojim da im je ASIO support samo za komercijalnu verziju |
Quote:
Ja ubacio taj asio*kakoseveczove*.dll u content kao sto kazu, dodao asio hardware u foobaru, i u driveru za audio njegovom odabrao profire 2626 i vise mi audio ne prolazi kroz windowsov mikser :S Zar to nije to? A probacu i ovo sto si mi rekao, da vidimo sta se desava :S |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Imam jos jedno pitanje, jel ovo da uradim sa dva kanala (levi i desni) ili je samo jedan dovoljan?
I jel da uradim i u Sedmici i u XPu? I da Asio je podrzan samo za Pro varijantu |
Quote:
Quote:
Takodje uradi sve sample rateove od interesa i na 24bit Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 03:48 PM. |