![]() |
windows server 2008 r2 sp1
instalirao sam windows server 2008 r2 sp1 x64 i uz malo tweaksova pretvorio ga u daw workstation.ovo je najbrzi i najstabilniji os koji sam probao do sada,nevjerovatno!!cak i ASIO performance su bolje za nekih 15-20% nego na windows7.
samo sam isao probat ono iz zaje......i nema sanse da se vratim na sedmicu!!!!!! volio bih da proba i jos netko pa da podijelimo misljenja. |
Re: windows server 2008 r2 sp1
Quote:
Pri tom sam nasao (mozda ozbiljniju stvar) da Win XP x64 priblizno duplo manje memorije trosi na iste aplikacije od Win 7 X64 (rekose mi da je zbog prefetchinga) pozdrav bogi |
ma da na sedmici x64 je obavezno iskljuciti onaj servis superfetch,ali probao sam ja i xp x64 neki dan,bas sam testirao sve os(ove) da vidim sta je najbolje.Ovaj server 2008 je the best samo se treba malo zeje.... dok ga dovedes u red da radi kao desktop nema ukljucene audio servise nema instalirano nista za multimeniju,grafiku, treba neke sitne izmjene u registyu,ali sve je to rijeseno za nekih x minuta ovisi koliko kome treba,ali kad sve to rijesis jednostavno RADI najbolje!!!
ne kosta bezveze 4000$ masina: i7 950,12gbram, 2x rme multiface |
Quote:
|
Quote:
pozdrav! |
Drago mi je da je neko to probao, ja sam hteo, pa nista od toga. Inace imao sam Win2003 server svojevremeno i on je radio dobro - po defaultu je dolazio sa gomilom servisa iskljucenih - sto je dobro za DAW, ali nesto je klimavo radio sa XP drajverom za TC Konnekt48. (naravno za 2003, drajver nije postojao - tad je TC tek izbacio neku beta verziju za 64bit XP koji smo strpali u 2003) Sada su i drajveri usavrseni a i taj Windows 2008 ima kernel kao i Win 7 pa bi vredelo isprobati.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ima da se nadje drajvera... ali stvarno dok ne zasvrbi ... neces se pocheshati... pozdrav bogi |
Quote:
|
verovatno bolje radi zvuk zato sto ima manje grafike (odnosno, efekata). Mi imamo ovde u firmi server 2003, rekao bih, i posto se koristi kao file server, na njemu nema mnogo servisa, tako da radi slicno kao i kompjuter na kome testiram programe. Ali sem toga sto se na njega moze zakaciti neogranicen broj mreznih kompjutera (sto verovatno i dalje ne moze na obicnom win7) verovatno nema neke razlike. I to je ustvari razlog zbog koga win server kosta papreno.
|
Quote:
Win2008 sam instalirao bez ikakvih "features" i "roles" koje bi mu dodale jos po koji proces, samo je audio podsistem naknadno aktiviran. Ima dosta servisa, ali nisam video one "fancy" sa sedmice - tipa superfetch, search indexing, handwriting recognition, wireless servisi i tako dalje... Cim dodjem do nekog slobodnog vremena - probavam. A treba da ubacim jos i Cubase 5 i nekoliko (hiljada) VSTova, pa da otvorim nesto sto imam u 7 :banghead: Quote:
|
pa instaliraj one najzahtevnije ... ako vec moras da instaliras na "hiljade i hiljade propustenih autobusa" :)
|
Pa ja sam hteo da otvorim neki projekat radjen u 7, a da bi ga otvorio treba da instaliram kako rekoh jedno par plugincica (par hiljada :) ) Jedan npr Reaktor koristi CPU 20% sa nekim slozenim patchom i to je to. Nema tu mnogo razlike u OSu. Jedino da zamenim CPU. Nisam mislio da pojedinacno pokrecem plagine pa da vidim sta ce reci, nego onako, generalno, rad u Cubaseu...
|
2008 server x86 nema softverski lock za kolicinu memorije koju mozes da koristis kao na win7(al se patchuje na sedmici). Nisam ga probao nikad, al ko jeste neka okachi neki konkretan test result, a ne ovo "radi bolje 100%" :D
|
Quote:
|
danasnji procesori imaju PAE tako da je limit 64GB(2^36)umesto tih 4 na x86 OSu.. Microsoft namerno limitira to, tako da sa win7 starter vidis max 2gb.. sa ultimate 4gb al ima sigurno patch za to
|
Quote:
|
Quote:
|
sad sam izguglao ovo:
Quote:
|