![]() |
Monitori i 2000 E :D
Znaci, uskoro treba prijatelj uzeti monitore.
Postoji odredjen budzet novca blabla, ja predvidjam da ce nekih 2 hiljade moci otici na monitore. Sad, ja kod kuce imam Adam A7x i zadovoljan sam njima, a u rangu do 2000E mi nista ne pada na pamet osim Adam A8x i recimo Quested S8R (mislim da su oni najveci kandidati za sada). Sta vi jos preporucujete? Ja bih tu stavio i PMC TB2S-Aii , ali nisam siguran da li oni prelaze limit od 2000 E mozda? Aj dajte jos neki savet da razmotrimo :S Bilo bi jos dobro kad bi imalo gde chuti sve te monitore (s izuzetkom ovog modela PMC-a, njega sam cuo) Muzika koja ce da se radi ce da bude znaci pop-rock i to i vise sam za varijantu da bude minimum 7" zvucnik, zato nisam naveo Adam S1x, jer nisam sam imao priliku da ga cujem a 900 E komad je. Ali ako me razuveri sto da ne bude i 6" :D Pozdrav |
Re: Monitori i 2000 E :D
A sto ne Genelec? 8040 su oko 1500e. Mislim da mogu da se cuju u ALC-u u Zemunu.
Jeste da je 6,5" woofer, ali nije neka razlika. |
ili dynaudio BM 15 sa doobrim pojacalom...... imas i Adam P33 u oglasu za normalne novce.... da ti ostane para za NS10 u oba slucaja:D
|
Quote:
... I sam koristim dyn bm15 sa jako dobrim pojacalom i to je meni nezamenljiv monitor bez obzira na novac Sent from my iPhone using Tapatalk |
BM15 je super varijanta, samo da li se proizvodi jos uvek pasivna varijanta?
Na Adam P33 ili 22 i 11 ne bih isao, pre bih uzeo novi A8x, sto isto lako moze da se desi, samo sto ga ja nisam cuo, jesam cuo A7x koji imam, a s obzirom da cu ja tamo povremeno raditi na projektima, bilo bi dobro da nemam istu, ili ti slicnu kutiju kao na mom kucnom setup-u EDIT: Kao sto sam se i plasio discontinued su BM 15 :( A stvarno ne bih kupovao polovan monitor, a aktivna varijanta je 1300 E komad |
Vidim da na artistovom sajtu jos uvek ima BM15 pasivnih:
http://artistsystems.net/mex/artikal.php?art=2607 Samo je pitanje da li ih stvarno imaju, na Thomann-u ih nema recimo. Ali ne bih se gnusao da se uzmu oni, samo sa kojim pojacalom bi bilo dobro uklopiti ih, recimo koji mi je donji prag ... Zaista se nisam susretao previse sa amp-ovima, previse sam mlad :D Zato sam i gadjao aktivne kutije u prvom topiku |
Quote:
Znaci, najbolje da ostavis tvom prijatelju da odluci.;) |
Quote:
On je muzicar, ja sam tehnicar, ja odlucujem sta ce da se kupi :D |
Quote:
|
Ja imam zuto Bogijevo pojacalo, ispod toga nije to to
|
Poslušaj Event Opal ako možeš.
Opal je meni (i ne samo meni) puno bolji zvučnik od BM 15A ili Geneleca 8040 ili 8050 i u tvom je cjenovnom rangu. Da bi dobio nešto slično zvuku Opala trebaš potrošiti puno više novaca na modele nekih drugih proizvođača. Za ove novce( oko 1600 EUR) bojim se da nema ništa ni blizu |
^focal solo ili twin 6.
|
Quote:
|
Quote:
Videcemo... Hvala vam na pomoci, mozda ce trebati pomoc da se cuju BM15 u bliskoj buducnosti i tako :D |
Quote:
|
Mozes kod mene da poslusas i Quested S8A, pa proceni sam.
|
Quote:
Pitacu ga ali je jos rano, mislim da cemo tek u martu raspolagati sa novcem za opremu, za sad samo kalkulisem, i najvise mi se dopada BM15 + BoZo pojacalo varijanta, finansijski :D, ali je pitanje dal cu naci nove BM15-ice ... Videcemo sta i kako, hvala na odgovorima! |
Quote:
Ako dolazis u BGD, mozes da poslusas i SuperMee + A1802, buduci da se i ta kombinacija uklapa u zadati cenovni opseg. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Da, izvinjavam se. Pomije?ao sam cijene. |
Znaci nikom se ne svidja Focal solo 6 ili twin 6?
|
Quote:
Kako za sad stoje stvari, najeverovatnije ce to biti BM15P + BoZo pojacalo i jedan mali Adam Ax3 cisto za proveru |
posto je to BoZo pojacalo i jel ima nekih specifikacija na netu negde?
|
|
jok, dao si link za 4002, a zuti je 1802.
http://www.bozoel.com/ ...koliko vidim, stigli su crni front paneli. ovo izgleda ozbiljno :wink: |
Quote:
Ne znam zasto odmah nije uzeta crna ili siva.. To su tech boje.. Zuto mi je mnogo ruzno.. Da da ova mkII varijanta mnogo ozbiljnije izgleda Sent from my iPhone using Tapatalk |
Koliko sam sad video, obe su sad crne verzije...
Mada ne znam zasto se toliko bezi od aktivnih kutija...:confused: Iskreno 2 'iljade jeste lepa kinta na ovu krizu svakako, ali ,realno, nije neka straobalna cifra za monitore... Niko ne pominje i Quested-e... Slusao sam S6 i stvarno me odusevila kutija, mogu misliti kako tek S8-ica radi, a u toj ceni je za par, cak i nize! |
Quote:
Od aktivnih kutija u tom rangu ja ne vidim mnogo resenja, osim Adam A8x, Dynaudio Bm6a, ne znam koliko kostaju Quested S8R, PMC itd mislim da oni prebacuju tu cifru (PMC i Quested)... Ovako sam sracunao da pasivnu varijantu za 2000 E tesno mogu dobiti BM15 + BoZo + neki mali i manje ozbiljni monitori tipa Adam A3x, kao drugo slusanje... A razlog zasto sad definitivno necu da uzimam Adam A8x je port noise koji je na mom A7x prisutan, znaci sa 808 kick-ovima mogu da se oprostim pri glasnim slusanjima ili sa nekim sub bass-ovima ... Cuo sam drugi par kod prijatelja Komplexa koji jos veci port noise ima... A na A8x korisnici kazu da je port noise jos veci. Adam je najavio neke chepove za portove koji ce navodno da izoluju port noise, ali meni je ta varijanta sa chepovima veoma neozbiljna za 900 E kolko sam platio A7x... Super je sound i sve to, ali duboki solo signali izazivaju port noise i to je to |
Quote:
Adam.. Jebi ga, ipak je to 7 ica, ne moze on da istera 13hz... Ali svakako u onoj ceni je opasna kutijica... |
Quote:
Drugo, kod 8ica koje su 9'' membrana kazu da je port noise jos veeeci, tako da 8-ice otpadaju EDIT: Jos jedna stvar, ja inace nisam bass manijak, sta vise previse mi je bassa sto mi A7x daje pa sam smanjio pozadi na shelfu za bass jednu crtu nazad, znaci ne tripujem se da ima port noise nego ga ima :D Toliko da sa dugim 808 kick-ovima i subovima ne moze da se radi glasno, ali dok su solo, cim se pusti ostali frekvencijski spektar port noise nestaje |
Quote:
Quote:
Quote:
EDIT: Kompresiona konstukcija (NS 10) se daleko bolje nosi sa ekskurzijama ispod radnog opsega zvucnika, ali na zalost, obicno ne mozete napraviti kompromis prilikom kupovine... te obicno uzimate zvucnik koji vam vise odsvira na niskim frekvencijama bez obzira sto nece moci to da uradi i dovoljno GLASNO! pozdrav bogi |
Quote:
|
U maloj sobi nema preterano prostora da se pozicionira ni jedan par zvucnika a kamoli dva,... ne daj Boze tri...
To je najveci problem... Mislim da je u maloj prostoriji dovoljno imati jedan par zvucnika koji moze SVE, ali ... uvek mora da se ima i jedan par "sa strane" kao kontrola... ne mora na poziciji... u obliku nekog sony boom box-a ili cega vec. pri tom .. par zvucnika koji moze SVE ( ceo cujni opseg ali i GLASNO)... nije jeftin, neophodni akusticki tretman takodje nije jeftin... pa se vracamo na pocetak... pozdrav bogi |
Quote:
Boggy, slusao sam male zvucnike, male Genelec-e, ja sam imao male m-audio na kojima sam proveravao mikseve, slusao sam PMC-e koji su 6'', KRK-ove, Dynaudio BM5a, BM5 pasivne, i takav jeziv port noise nisam cuo kao na A7x (a sve kutije koje sam naveo su za inch-dva manje od A7x), za taj port noise na AX seriji nisam ja jedini koji se zali, zali se gotovo svaki korisnik, i iz Adama su najavili flanges (predpostavljam da su to chepovi) koji bi trebalo da ublaze taj port noise. Na mom paru to i nije tako strasno, na paru kog ima chlan Komplex, toliko je glasan port noise da kutija fakticki zvuci neispravno, nijedan sintetizovani kick drum ne mozemo da cujemo bez port noise-a koji je daleko izrazeniji od samog zvuka.Ja se ne razumem u zvucnike i to, tehnicki aspekat me ne zanima ako meni nesto zvuci kako treba i kad sam radio na njima mislio sam da su kutije pokvarene dok nisam saznao da se 80% kupca Ax serije zale na port noise i dok nisam cuo kako port noise zvuci, reko sam tu si :D Pustio sam i na svojima sine na 40Hz i vec na 45-50% snage (ako ne i manje) i moji daju jeziv port noise koji totalno maskira sam zvuk... Kao sto sam rekao, o tehnickom aspektu ne znam nista, to prepustam ljudima koji su strucni za to, ali ako niste jos culi Ax novu Adamovu seriju, treba da cujete kakav je to port noise, slazem se da je prisutan, ali ovde govorimo o nuszvuku koji skoro totalno maskira koristan zvuk EDIT: Sta vise, pokusavao sam da iza na low shelfu dodatno jos smanjim basove, i vise od ta dva podeoka koliko sam smanjio dok radim, koliko bih god smanjio low shelf, port noise je i dalje bio tu. Koliko ce ti "flanges" resiti taj port noise, videcemo... |
Quote:
Ovo pricam zato sto SuperMEE ima i nestandardno veliki hod membrane +/-10mm i 7" mu je precnik... ali i dalje, ljude povuce da pojacaju... posto im se svidi ali hoce glasnije... te tu nema pomoci... jedino ga preseci na 150Hz i dodati dva subwoofera od 12" ispod i onda mozes da ga ocepis koliko hoces.... dok ne krene krv na usi.. :p ali to onda prevazilazi budzet nekoliko puta... zato bolje slusati usima a manje citati sta pise proizvodjac... barem u ovom slucaju.. Uglavnom povecanje precnika za toliko malo ne znaci nista preterano. Dvosistemac moze da se napravi da fino odsvira opseg od interesa, ali ne moze to da uradi na 110-120dB koliko nekad treba... ne moze bez barem dva ozbiljna subwoofer drajvera od 12" sa hodom od +/-25mm u maloj prostoriji. Quote:
Takodje treba imati u vidu da je BM15 u stvari dvosistemac sa 10" "mid-woofer" drajverom..... :shock: EDIT: A da probas da naguras "carapu" u cev bass refleksa pa da probas... svakako mislim da bi bilo manje drasticno nego taj shelving filter koji ceprka i po necemu sto ti nije od interesa, a ne utice na port noise. Neke faze miksa mozes tako da radis ako zelis da te port noise ne dekoncentrise pozdrav bogi |
Quote:
Ja ne chuh da su se korisnici P22A zalili na port noise, a A8x bi trebalo da bude naslednik a i bolji zvucnik od P22A A sto se tice snage, ne znam koliko to utice predpstavljam da ne uopste, ali sam hteo da kazem da su A7 navodno 2 x 50 W a A7x 2 x 100 W |
Quote:
EDIT: Vratio sam low shelf na 0 i nagurao sam charape u portove da vidim sta ce da se desi i prvo nema ni p od port noise-a, ja ga barem ne cujem, drugo ima manje bass-a, taman onoliko kolko se meni svidja, trece nekako su mi detaljniji srednji sto mi se isto svidja :S Jedino se plasim da slucajno ne pokvarim zvucnik sa charapama u portovima:S |
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 02:06 AM. |