Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Tape saturacija plugovi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36187)

DaBear 17-12-2010 09:22 PM

Tape saturacija plugovi

evo danas sam malo (podstaknut pricama o magnetofonima) malo "chmarao" sa par plugova (nemo jos da popamtim koliko ih ima :D)
Elem...uzeo neki klavir loop, audio (nije midi) i par zivih drum loops, down tempo, cisto snimljeno...
Prvo probao Avid Tape suite - super !! Od blagog "podgrevanja" do jako prijatne kompresje sa "toplinom" (distorzija)..bas sam se prijatno iznenadio.
Onda uzeo Sound Toys Decapitator i ....:shock::shock::shock: LUDILO na bubnjevima!
Od lo-fi, do retro sounda, toplo, tvrdo, meko, izobliceno, i sve izmedju !!!
Fenomenalno....!!!!

Nevezano danas citam u SOS (Januar 2011) intervju sa likom koji je radio zadnji Phil Collins album (koji je omaz na Motown sound, sa puno obrada).
Lik nije mogao da nabavi sve retro sprave a i nije se trudio, nego je odradio 90% posla sa plugovima - iako su miksali u pravom studiju...

Plugovi su sad toliko dobri da je sve ostalo besmisleno. Pare potrositi samo na sobu i zvucnike, sve ostalo ITB !!!

psionic 18-12-2010 12:36 AM

Re: Tape saturacija plugovi

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 293993)
evo danas sam malo (podstaknut pricama o magnetofonima) malo "chmarao" sa par plugova (nemo jos da popamtim koliko ih ima :D)
Elem...uzeo neki klavir loop, audio (nije midi) i par zivih drum loops, down tempo, cisto snimljeno...
Prvo probao Avid Tape suite - super !! Od blagog "podgrevanja" do jako prijatne kompresje sa "toplinom" (distorzija)..bas sam se prijatno iznenadio.
Onda uzeo Sound Toys Decapitator i ....:shock::shock::shock: LUDILO na bubnjevima!
Fenomenalno....!!!!

Nevezano danas citam u SOS (Januar 2011) intervju sa likom koji je radio zadnji Phil Collins album (koji je omaz na Motown sound, sa puno obrada).
Lik nije mogao da nabavi sve retro sprave a i nije se trudio, nego je odradio 90% posla sa plugovima - iako su miksali u pravom studiju...

Plugovi su sad toliko dobri da je sve ostalo besmisleno. Pare potrositi samo na sobu i zvucnike, sve ostalo ITB !!!

Zasto opet diras u tabue... ? Vec vidim sledece postove... :D

DaBear 18-12-2010 08:00 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 293998)
Zasto opet diras u tabue... ? Vec vidim sledece postove... :D

ma nisu nikakvi tabui...! Samo konstantujem neke moje zakljucke oko raznih alatki. Bitno je da je mnogo toga danas jako dobro i da se brzo dodje do (dobrih) rezultata...i da ljudi za koje se ta muzika radi (publika / slusaoci) nema pojma sa cim je pesma radjena (niti ih zanima).

A tek kad je rec o suptilnim efektima (kao sto je traka)..ma idi begaj !!

Samo se setim koliko je vremena i raznih sprava trebalo da bi se neki od efekata (danas dostupni sa plugovima) dobili...

alavuk 18-12-2010 11:15 AM

http://dl.dropbox.com/u/4063301/FerricTDS.rar ? radi se o ferric TDS plug inu , free je , ne znam zasto sam ga postovao ali ne moze da skodi (da se proba)

LAMPASH 18-12-2010 02:04 PM

A sta mislite o Nomad factory E Tube/Tape Warmer?

Hollywood 18-12-2010 02:38 PM

soundtoys su vrh plaginovi! Jedva sam cekao da izadju za pc i od tada ih koristim.

Decapitator kada ga provalis zvuci ludilo, lozio sam se da uzmem uad studera, ali sam skapirao da nema potrebe.

DaBear 18-12-2010 02:42 PM

Quote:

Originally Posted by Hollywood (Post 294033)
soundtoys su vrh plaginovi! Jedva sam cekao da izadju za pc i od tada ih koristim.

Decapitator kada ga provalis zvuci ludilo, lozio sam se da uzmem uad studera, ali sam skapirao da nema potrebe.

bas tako !:thumbsup:

@ LAMPASH - imam i njih, nisam jos stigao da probam...danas cu.
(imam samo 300+ sveze instaliranih plugova da overim....:shock::shock:)

psionic 18-12-2010 02:50 PM

Ma naravno, ja se slazem 100% - bitno je sta dodje do slusaoca, makar koristio i mesalicu za beton :D (mesalica je analogna sprava)

Moram da kazem da PRO CHANNEL u Sonaru X1 ima prilicno dobru tube saturaciju - mnogo bolju nego drugi plugovi koje sam probao... Mada ovde pricamo o tape saturaciji... :da:

LAMPASH 18-12-2010 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 294034)

@ LAMPASH - imam i njih, nisam jos stigao da probam...danas cu.
(imam samo 300+ sveze instaliranih plugova da overim....:shock::shock:)

Blago tebi:grin:

DaBear 18-12-2010 03:05 PM

Quote:

Originally Posted by LAMPASH (Post 294039)
Blago tebi:grin:

pa ko ti brani da se i ti snabdes lepo ? :wink:

Rhino 18-12-2010 04:26 PM

Eto i ja da dam +++ za soundtoys. Od kako ih imam stalno ih koristim. Decapitator mi se toliko svidio da nisam ni probao neke ostale saturatore koje su mi ljudi hvalili.

Jan 18-12-2010 08:13 PM

Meni se isto jako svidja Decapitator (ili kako se vec pise), i takodje mi se svidja URS Saturation, koristim sve to stalno :D
Nalozio sam se da uzmem da uzmem UAD Quad i Studera za njega, al pak sad razmisljam nesto drugo, dal da to zaboravim i da uzmem recimo Lake People konvertor za te pare, ili pak neki mikrofon ili dva :D Ili od kud znam

Mrgud 20-12-2010 11:52 PM

e tube tape warmer je bas ok plugic

Bockie 21-12-2010 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 294042)
Od kako ih imam stalno ih koristim.

:D
...ko ona reklama za Vanish...

Soundtoys je vrlo!

Delay lepo radi...ima neki smek...

Hollywood 21-12-2010 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 294052)
Meni se isto jako svidja Decapitator (ili kako se vec pise), i takodje mi se svidja URS Saturation, koristim sve to stalno :D
Nalozio sam se da uzmem da uzmem UAD Quad i Studera za njega, al pak sad razmisljam nesto drugo, dal da to zaboravim i da uzmem recimo Lake People konvertor za te pare, ili pak neki mikrofon ili dva :D Ili od kud znam

ne treba ti quad za studera, radi on fino i na solo kartici. Moze da se digne sigurno 5-6-7 komata, ali mene nije mnogo odusevio ili sto je verovatnije nisam imao vremena bas da ga srafim i cackam previse. Malo je 15dana.

Rhino 21-12-2010 02:31 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 294227)
...ko ona reklama za Vanish...
:.

Ne, nego stara reklama. 'Od kad nosim kosmodisk mene ledja vise ne bole':D

Aleksandar Filipovic 21-12-2010 08:14 PM

Soundtoys Decapitator definitivno odlicno radi,manje vise na svemu,mada malo opreza nije na odmet jer po meni,lako se pretera.Nomad Factory E Tube/Tape Warmer lepo se ponasa sa gudacima i drvenim duvacima,bas dodje ko' slag na tortu,ali na bubnjevima mi i nije bog zna sta.Ono na sta bih skrenuo paznju je Samplitude Magix am-track.Nenametljiv ,a ipak se cuje da "nesto radi".Preporucujem,pa ko ima nek' proba.

Surfer 22-12-2010 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 293993)
Fenomenalno....!!!!

Radio je hommage Motown zvuku ali se nije trudio pa je odradio 90% posla sa pluginovima?!?!

Svaka čast, to je pravi producent i prava referenca.:rolleyes:

Nisu pluginovi toliko dobri da je sve drugo besmisleno nego ti nema? vi?e pravog posla niti volje kao ni ja pa je sve besmisleno.

Koliko sam uspio vidjeti ti si hardware prodao tek sada a ja sam sav svoj hardware rasprodao jo? prije 3 godine vidjev?i ?to se događa i kud sve to vodi, da ljudima s kojima radim vi?e ni?ta ne znači jel 480 ili je Rverb.

Tape saturator pluginovi su samo nova runda samozavaravanja.

Mislim, koristim i ja URS saturation ali nema tu neke velike koristi.

Vrlo sam blizu prelaska natrag na analogni mikser.

Najgori analogni mikser ikad napravljen zvuči bolje od najboljeg plugina.

Imao sam i najgore i najbolje i od analogije i digitalije.

No contest

tomo 22-12-2010 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 294316)
Radio je hommage Motown zvuku ali se nije trudio pa je odradio 90% posla sa pluginovima?!?!

Nisu pluginovi toliko dobri da je sve drugo besmisleno nego ti nema? vi?e pravog posla niti volje kao ni ja pa je sve besmisleno.

Koliko sam uspio vidjeti ti si hardware prodao tek sada a ja sam sav svoj hardware rasprodao jo? prije 3 godine vidjev?i ?to se događa i kud sve to vodi, da ljudima s kojima radim vi?e ni?ta ne znači jel 480 ili je Rverb.

No contest

:thumbsup:

DaBear 22-12-2010 10:27 AM

Quote:

Nisu pluginovi toliko dobri da je sve drugo besmisleno nego ti nemaš više pravog posla niti volje kao ni ja pa je sve besmisleno.

Koliko sam uspio vidjeti ti si hardware prodao tek sada a ja sam sav svoj hardware rasprodao još prije 3 godine vidjevši što se događa i kud sve to vodi, da ljudima s kojima radim više ništa ne znači jel 480 ili je Rverb.

No contest

ako se Phil Collinsu i njegovoj ekipi nije dalo da se trude - onda neznam kome se da ???
Nje da nisu uopste koristili outboard, ali tip je lepo rekao da nema poente traziti pratsre mikrofone i efekte itd..jer su sve te pesme snimane u raznim studijima u raznimm vremenima i da treba koristiti sta se ima. Drgo - morali su da rede u studiju u Svajcarskoj jer je blizu Collinsove kuce !! Kad si u godinama i to je vazno.

Uzmi procitaj ceo intervju, vrlo korisno...ima dosta dobrih informacija, a onda uzmi i poslusaj snimke da vidis koliko su uspeli u svemu (razvalili!!)
Sve je hibrid (70% plugd 30% hardware), ali bitan je rezultat..

PS i puno su radili i miksali u mono !!

jedna od stvari

http://www.youtube.com/watch?v=RX61F...eature=related

na ovoj strani ima skoro ceo album
http://www.youtube.com/watch?v=LqVmC...eature=related

PAPA WAS A ROLLINGSTONE - kida !!!

autenticno 100 %

PS - a ako uskoro bude moguce raditi sve na telefonu, resicu se i velikog kompjutera !!!

Inovative_kg 22-12-2010 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 294325)

Prebija !

Surfer 22-12-2010 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 294325)
ako se Phil Collinsu i njegovoj ekipi nije dalo da se trude - onda neznam kome se da ???
Nje da nisu uopste koristili outboard, ali tip je lepo rekao da nema poente traziti pratsre mikrofone i efekte itd..jer su sve te pesme snimane u raznim studijima u raznimm vremenima i da treba koristiti sta se ima. Drgo - morali su da rede u studiju u Svajcarskoj jer je blizu Collinsove kuce !! Kad si u godinama i to je vazno.

Uzmi procitaj ceo intervju, vrlo korisno...ima dosta dobrih informacija, a onda uzmi i poslusaj snimke da vidis koliko su uspeli u svemu (razvalili!!)
Sve je hibrid (70% plugd 30% hardware), ali bitan je rezultat..

PS i puno su radili i miksali u mono !!

jedna od stvari

http://www.youtube.com/watch?v=RX61F...eature=related

na ovoj strani ima skoro ceo album
http://www.youtube.com/watch?v=LqVmC...eature=related

autenticno 100 %

PS - a ako uskoro bude moguce raditi sve na telefonu, resicu se i velikog kompjutera !!!

Ne mogu pročitati članak jer nema na njihovim stranicama ali dobro.

Nije problem simulirati ne?to na gore, problem je simulirati na bolje.

Puno lak?e je limitirati max speed Ferrari 612 sa 320km/h na 250km/h nego podići max speed Ford Focusa 1,6 Tdci sa 185 km/h na 250km/h.

Pri simulaciji nečega puno je bitnije znati ?to je to ?to je sačinjavalo zvuk nekog razdoblja nego koji EQ ili mikser koristi?. Ne mo?e? koristiti gated reverb na snare-u ako ?eli? Motown zvuk.

Ali da se vratim na Ferrarija i Forda.
Kad snimi? vrhunske muzičare koji sviraju vrhunske instrumente kroz vrhunske preampove i vrhunske mikrofone i to sve stavi? na hard disk,
onda nije nikakav problem upaliti PC, dignuti virtualne fadere, poslati vokal,bubanj,trubu i gitaru kroz Mytec u tih 30% outboarda za additional processing, vratiti u PC, upaliti Speakerphone 2 plugin, odabrati 1967 Capitol Radio preset za distorziju na vokalu, staviti mono EMT plate plugin,limitirati frekvencijski opseg od 200khz do 3000khz pluginom,odrediti nivoe ostalih instrumenata i niti slučajno ne stavljati bilo kakav EQ ili Comp plugin i onda pritisnuti tipku render i diviti se kako zvuči dobro.

Međutim problem nastaje kad treba sve te vrhunske muzičare sa vrhunskim instrumentima snimiti koristeći Rode mikrofone spojene na Joe Meek preampove kroz RME konvertere i koristeći pluginove autentično rekreirati novi album Marka Knopflera.

Bojim se da to neće ići:rolleyes:

http://recordproduction.smugmug.com/...01041079_MSemd

P.S. Ali OK, sve znam,vi?e ni?ta nije bitno, uostalom zato sam se i ja svega rije?io. :(

DaBear 22-12-2010 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 294344)
Ne mogu pročitati članak jer nema na njihovim stranicama ali dobro.

Nije problem simulirati ne?to na gore, problem je simulirati na bolje.

Puno lak?e je limitirati max speed Ferrari 612 sa 320km/h na 250km/h nego podići max speed Ford Focusa 1,6 Tdci sa 185 km/h na 250km/h.

Pri simulaciji nečega puno je bitnije znati ?to je to ?to je sačinjavalo zvuk nekog razdoblja nego koji EQ ili mikser koristi?. Ne mo?e? koristiti gated reverb na snare-u ako ?eli? Motown zvuk.

Ali da se vratim na Ferrarija i Forda.
Kad snimi? vrhunske muzičare koji sviraju vrhunske instrumente kroz vrhunske preampove i vrhunske mikrofone i to sve stavi? na hard disk,
onda nije nikakav problem upaliti PC, dignuti virtualne fadere, poslati vokal,bubanj,trubu i gitaru kroz Mytec u tih 30% outboarda za additional processing, vratiti u PC, upaliti Speakerphone 2 plugin, odabrati 1967 Capitol Radio preset za distorziju na vokalu, staviti mono EMT plate plugin,limitirati frekvencijski opseg od 200khz do 3000khz pluginom,odrediti nivoe ostalih instrumenata i niti slučajno ne stavljati bilo kakav EQ ili Comp plugin i onda pritisnuti tipku render i diviti se kako zvuči dobro.

Međutim problem nastaje kad treba sve te vrhunske muzičare sa vrhunskim instrumentima snimiti koristeći Rode mikrofone spojene na Joe Meek preampove kroz RME konvertere i koristeći pluginove autentično rekreirati novi album Marka Knopflera.

Bojim se da to neće ići:rolleyes:

http://recordproduction.smugmug.com/...01041079_MSemd

P.S. Ali OK, sve znam,vi?e ni?ta nije bitno, uostalom zato sam se i ja svega rije?io. :(

nisu ni onda svi studiji imali najbolju opremu (mikrofone i pre's) za ono vreme...a pogotovu ovi gde su snimali crnci...

Naravno - sve je u sviracu i njegovom instrumentu.

a ko ne snima svirace - ne treba mu hardware !! Meni je 99% posla bilo remiksovanje i miksanje...

analog 22-12-2010 05:25 PM

Jel postoji link za taj intervju, ili si ga citao u analognom formatu? :)

balthazaar 22-12-2010 06:46 PM

Quote:

No contest

jesi gledao film "Back to the future"...?ahahahahaha

Znači najgori analogni mikser zvuči bolje od najboljega plagina?!

Važi - upamtiću to...i prvom prilikom ću kupiti najgori mogući analgonai mikser da napokon dobijem SOUND!!!!!

DaBear 22-12-2010 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 294349)
Jel postoji link za taj intervju, ili si ga citao u analognom formatu? :)

analog, naravno...:D

pa to je Januar 2011 broj...jos ga nema na njihovom webu.
Mozda ce uskoro biti "narodno" izdanje da se skine (posto ima svih magazina da se skinu...)

Everbeatz 22-12-2010 07:28 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 294350)

Znači najgori analogni mikser zvuči bolje od najboljega plagina?!

:ups::cry::rotfl:

Bockie 22-12-2010 07:36 PM

Slazem se sa vecinom toga sto Surfer kaze! Totalno tacno!
Sa druge strane, kada je posao u pitanju, na zalost je cika Vrac u pravu! A posao je odavno u qrcu...

...A ostalo je slicno fudbalu. Vecina je sutala samo gumenjaru, ali zna kako je trebalo odigrati glavom taj potez koji je iskusni prvotimac "zasrao"...!

P.S.
Cika Surf, sada je moderno vreme, i ostala gay sranja...
Ne koristimo izraze "ucenjivacki olos" nego "partneri". Ne kazemo "odsek" nego "departman". "Vertikalna korupcija u nekom procesu" je sada "transparentnost".
Ne kazemo "Zvuci bolje" nego "Zvuci drugacije"...!
Molim, lepo...

DaBear 23-12-2010 09:16 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 294354)
Slazem se sa vecinom toga sto Surfer kaze! Totalno tacno!
Sa druge strane, kada je posao u pitanju, na zalost je cika Vrac u pravu! A posao je odavno u qrcu...

...A ostalo je slicno fudbalu. Vecina je sutala samo gumenjaru, ali zna kako je trebalo odigrati glavom taj potez koji je iskusni prvotimac "zasrao"...!

P.S.
Cika Surf, sada je moderno vreme, i ostala gay sranja...
Ne koristimo izraze "ucenjivacki olos" nego "partneri". Ne kazemo "odsek" nego "departman". "Vertikalna korupcija u nekom procesu" je sada "transparentnost".
Ne kazemo "Zvuci bolje" nego "Zvuci drugacije"...!
Molim, lepo...

alo ljudi...zasto odvajate to "kad je posao u pitanju" i "kad je nesto drugo"..???
Jednostavno - svet se razvija, tehnologija se razvija, i ako se nesto da uraditi brze, sa novim spravama i softweria a da zvuci isto (ne bolje!) - zasto trositi vreme.
Zivot je kratak i ne treba se razbacivati sa vremenom !!!
Kad prodje jos malo vremena, bice smesno kad se okrenes i pogledas na sta se izgubilo tona vremena i energije a NIKOGA, ama bas nikoga, to ne pogadja / uzbudjuje / zanima....
Moje razmisljanjeje da se treba truditi i ostaviti nesto iza sebe, neki zapis, neku muziku, knjigu, patent, pronalazak, ideju, film..sta vec...a ne kao neki pecaros ici na reku i stajati u vodi, sa cigarom u ustima i gledati kako zivot prolazi (u gubljenju vemena)...
Kad tad (obicno u drugoj polovini zivota) covek se zapita - gde mi prodje vreme???

Arthur 23-12-2010 10:23 AM

kako gde, pa na štelovanje magnetofona!

Znak 23-12-2010 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 294387)
Moje razmisljanjeje da se treba truditi i ostaviti nesto iza sebe, neki zapis, neku muziku, knjigu, patent, pronalazak, ideju, film..sta vec...

Ovo su prave reči za citiranje!

Quote:

alo ljudi...zasto odvajate to "kad je posao u pitanju" i "kad je nesto drugo"..???
Na?alost, vrlo retko se poklapa da to delo istovremeno funkcioni?e i kao "posao", jer u poslu 99,99% nas mora da se povinuje zahtevima kupaca koji bukvalno uni?tavaju svaki nagove?taj prave kreativnosti. Po?to ne očekujem da ću imati sreće da uđem u onih 0,001%, svoj poku?aj da napravim ne?to stvarno vredno moram gurati potpuno dovojeno od posla.

awacs 23-12-2010 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 294390)
Na?alost, vrlo retko se poklapa da to delo istovremeno funkcioni?e i kao "posao", jer u poslu 99,99% nas mora da se povinuje zahtevima kupaca koji bukvalno uni?tavaju svaki nagove?taj prave kreativnosti.

To o čemu ti priča? se zove "tezga":wink:

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 294390)
Po?to ne očekujem da ću imati sreće da uđem u onih 0,001%, svoj poku?aj da napravim ne?to stvarno vredno moram gurati potpuno dovojeno od posla.

... a ovo se zove "hobi" :wink:

I kakve sve to ima veze sa Tape Saturation pluginovima?

Kao ?to ka?e Vrač - XXI vek, novo vreme, novi alati...

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 294389)
Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 294387)
Kad tad (obicno u drugoj polovini zivota) covek se zapita - gde mi prodje vreme???

kako gde, pa na ?telovanje magnetofona!

Hehe, jeste, danas vreme prolazi u reinstaliraju drajvera i skidanju apdejtova za Mre?e :) Va?no je da vreme prolazi u zabavi kako god da okrene?, ?to je dobra stvar. Dokolica ič ne valja. Zato je UAD Studer A800 genijalan - ako si dokon pa ne zna? kako da ubije? vreme mo?e? da ?teluje? EQ response do mile volje.

Pozdrav,

Vasa

balthazaar 23-12-2010 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 294395)

Kao što kaže Vrač - XXI vek, novo vreme, novi alati...

To sad ispada kao plagovi su komercijala, a trake, kucaće mašine, telegrafi ,dagerotipi i auta na kurble za prave umjetnike :)

Znak 23-12-2010 12:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 294395)

Nema mnogo veze (osim što su ti pluginovi neke od alatki za ostvarenje tog cilja), ali kad neko kaže nešto zanimljivo, kao DaBear u ovom slučaju, nije mi baš bitno šta piše u vrhu ekrana.

Quote:

Hehe, jeste, danas vreme prolazi u reinstaliraju drajvera i skidanju apdejtova za Mreže
I tu se treba kontrolisati, inače stvarno može da odvuče više vremena nego štelovanje magnetofona i pecanje zajedno.

Quote:

hobi
Ako je Van Gog sve ono uradio iz hobija (formalno je tako, pošto nije prodavao), onda neka bude hobi.

P.S. Ovo Van Gog ne mislim na Đuleta, da ne bude zabune.

balthazaar 23-12-2010 12:58 PM

Dru?e - na pričaj nama o tome - no ti fino radi to ?to smatra? da treba!

Evo od mene ima? podr?ku!!!

PODR?KA!

branoy 23-12-2010 01:13 PM

hehe ma dzaba se vi zamlacujete sa VELIKIMA, sacu vam nesto reci,., ubacite ovde neciju pesmu joj al zvuci.. taj plugin imam on koristio i tako bla bla bla.. jedna je fora tu .. TREBA REKLAMA TVOG PROIZVODA, onda ce se pisati i o njemu.. ko nema reklamu misli da mu je sve lose od ostalih a mozda ima i bolji proizvod :pp ja drugacije sad gledam, navikavam se na i menjam s vremenom, i sve prihvatam.. eno na mom sajtu sa nekim demo stvarima.. pa ne zaostajem po melodijama ni za kim imam i super stvari al sam sam u sobi tj studiu radim po celu noc nekad i dan.. nigde ne izlazim, daleko od nekog velikog grada.. i tako kao i van gog u svoje vreme... mozda kad umrem me neko primeti hehehe // ppozz

awacs 23-12-2010 01:40 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 294396)
To sad ispada kao plagovi su komercijala, a trake, kucaće ma?ine, telegrafi ,dagerotipi i auta na kurble za prave umjetnike :)

Tako je! Strogo starinski :)

http://img222.imageshack.us/img222/8530/p1010038i.jpg

Pozdrav,

Vasa

balthazaar 23-12-2010 01:46 PM

http://www.desicomments.com/funnypic...computer31.jpg

awacs 23-12-2010 02:20 PM

http://img502.imageshack.us/img502/432/p1010040w.jpg

Pozdrav,

Vasa

balthazaar 23-12-2010 02:34 PM

hahahha fantastično :)

jel to kod tebe?

All times are GMT +1. The time now is 12:04 PM.