Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Scope 64 bit (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36094)

Boombass 09-12-2010 11:19 AM

Scope 64 bit

Iza?li novi driveri za scope i 64bit i 32bit.Link za download:
http://sonic-core.net/joomla.sonicco...mid=54&lang=us

Shot 09-12-2010 12:11 PM

Re: Scope 64 bit

Izgleda da ne radi link kod njih za download!
A i ne piše nigdje koji je napredak od 5.0 do 5.1 verzije...

Boombass 09-12-2010 08:03 PM

Sada radi upravo sam skinio.

MilTon 09-12-2010 09:15 PM

Razlika je sto moras da doplatis stotinak evra za update... Bruka...:confused:

Shot 09-12-2010 11:21 PM

Malo sam tražio po PlanetZ-u pa ne vidim nigdje koje su prednosti novije verzije Scope-a. Jel netko zna koja je fora i što je sve poboljšano?
Inaće imam ovaj 5.0 i to je sve super. Ako nisu ništa puno poboljšali mislim da ne bi stavljao ovu noviju verziju. A friško sam kupio 5.0 pa mi vrijedi ovaj keyfile i za 5.1...

MilTon 10-12-2010 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 293330)
Malo sam tra?io po PlanetZ-u pa ne vidim nigdje koje su prednosti novije verzije Scope-a. Jel netko zna koja je fora i ?to je sve pobolj?ano?
Inaće imam ovaj 5.0 i to je sve super. Ako nisu ni?ta puno pobolj?ali mislim da ne bi stavljao ovu noviju verziju. A fri?ko sam kupio 5.0 pa mi vrijedi ovaj keyfile i za 5.1...

Ne vredi ti druze, osim ako nisi vlasnik xite. U svakom drugom slucaju moras da platis doplatu za update sa 5.0 na 5.1.

Shot 10-12-2010 07:44 PM

Hehe, meni su dali licencu prije 20tak dana!!

Pazi što su mi napisali kad su mi poslali keyfile za 5.0

"For free we have added both packages (MMp2 & SSP2) and Scope 5.1 64 Bit for you."

Možda zato što sam im napisao da imam Pulsar2, Lunu, Adat expander za Lunu i dva komada A16 pa sam im se smilio... Ili možda zato što sam bio bahat pa pokrenuo jedan thread na PlanetZ-u oko plačanja drivera... Al fino fino!

Šteta što me ne interesira instalirati 5.1 dok ne znam koja su poboljšanja!

misovoj 11-12-2010 10:54 AM

Koliko kapiram, citajuci ovaj thread, svi mi koji imamo Scope 4.0 nismo u mogucnosti da pokrenemo svoje hardvere u Win7 64 dok ne odresimo kesu i kupimo scope 5.1.....ili gresim....

STUDIOTON 11-12-2010 11:05 AM

Otprilike tako.. Bezobrazluk obicni, scope sucks..

Zbog njihove nakaradne politike nikada nisam bio njihov user i hvala im na tome kada bolje razmislim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boombass 11-12-2010 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 293437)
Hehe, meni su dali licencu prije 20tak dana!!

Pazi ?to su mi napisali kad su mi poslali keyfile za 5.0

"For free we have added both packages (MMp2 & SSP2) and Scope 5.1 64 Bit for you."

Mo?da zato ?to sam im napisao da imam Pulsar2, Lunu, Adat expander za Lunu i dva komada A16 pa sam im se smilio... Ili mo?da zato ?to sam bio bahat pa pokrenuo jedan thread na PlanetZ-u oko pla?anja drivera... Al fino fino!

?teta ?to me ne interesira instalirati 5.1 dok ne znam koja su pobolj?anja!

Na koji mail si im slao , ima ih tamo vi?e?

STUDIOTON 11-12-2010 01:15 PM

Verovatno svaki vlasnik po jedan mail :) :)

Shot 11-12-2010 04:09 PM

na onaj standardni register@soniccore...

misovoj 11-12-2010 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 293516)
na onaj standardni register@soniccore...

da taj mail je ok... samo sto ti posalju registry sa kojim mozes da obrises d.pe, ili u jos goroj varijanti ti ne odgovore :mad:
sad ozbiljno pitanje za iskusne korisnike scop platforme:
dobio sam aktivacioni key file za 5.0 medjutim nikad nisam uspeo da aktiviram softver u 32 bit.(stalno mi je prijavljivao eror 00xx) Pre 4 dana sam ponovo poslao zahtev za registraciju hardvera na gore pomenuti mail i nista mi nisu odgovorili. Pitanje je Da li postoji nacin da se pokrene hardver u 64bit Win 7 a da se ne mora platiti 159? za scope 5.1 i plugove koji mi nisu potrebni. U stvari meni treba driver da bi mi C5 prepoznao hardver.

MilTon 11-12-2010 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 293533)
da taj mail je ok... samo sto ti posalju registry sa kojim mozes da obrises d.pe, ili u jos goroj varijanti ti ne odgovore :mad:
sad ozbiljno pitanje za iskusne korisnike scop platforme:
dobio sam aktivacioni key file za 5.0 medjutim nikad nisam uspeo da aktiviram softver u 32 bit.(stalno mi je prijavljivao eror 00xx) Pre 4 dana sam ponovo poslao zahtev za registraciju hardvera na gore pomenuti mail i nista mi nisu odgovorili. Pitanje je Da li postoji nacin da se pokrene hardver u 64bit Win 7 a da se ne mora platiti 159? za scope 5.1 i plugove koji mi nisu potrebni. U stvari meni treba driver da bi mi C5 prepoznao hardver.

Ne znam, meni uvek odgovore u roku od dva dana najvise. Doduse, morao sam da kupim taj update sa 5.0 na 5.1, a to kosta 83 evra. Ja uglavnom koristim e-mail support2@soniccore.de. A sto se tice 64 bit drajvera, neces ga dobiti ako ga ne kupis ili ako ti ga ne poklone. Imas jedino varijantu da ti za dz daju aktivacioni kod za probu na recimo 150 sati rada. Tako su meni dali par plug-in ova, i evo, jos ih koristim.

misovoj 25-12-2010 03:12 PM

Odresio kesu i platio 129€ verziju 5.1, cekao nedelju dana da se smiluju i posalju reg key.....poslali... i sad ide problem... nakon instalacije C5 i scope 5.1 naravno sve to u Win7 64bit (jer je to i bio razlog odresivanja kese) pocinje s...nje. javlja se pucketanje na svim nivoima latencije od 2-24ms 44.1-96KHz. Uradio ponovnu instalaciju Win7 64bit ponovo instalirao scope 5.1 i ponovo isto s..nje. Ima li neko resenje

STUDIOTON 25-12-2010 03:29 PM

Ajde razumeo bih ljubav prema nekom sistemu.. ali koji radi kako treba. i onda hoces da platis da imas pa koliko god kostalo ..

Ali ne mogu da razumem da placate nesto sto nikad nije radilo kako treba (drajveri) i sto nikad se ni u istoriji ni ubuducnosti nece placati(drajveri opet :))a otkud ideja da to moze sada da radi i ni manje ni vise nego na novom OSu .. i placate drajvere

Ne da im ne bi platio .. vec bih odavno zamenio sistem i nacin rada

Pucketanje ce mozda i popraviti u nekom update-u, koji ces morati da platis 50tak eura:banghead:

misovoj 25-12-2010 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 294538)
Ajde razumeo bih ljubav prema nekom sistemu.. ali koji radi kako treba. i onda hoces da platis da imas pa koliko god kostalo ..

Ali ne mogu da razumem da placate nesto sto nikad nije radilo kako treba (drajveri) i sto nikad se ni u istoriji ni ubuducnosti nece placati(drajveri opet :))a otkud ideja da to moze sada da radi i ni manje ni vise nego na novom OSu .. i placate drajvere

Pucketanje ce mozda i popraviti u nekom update-u, koji ces morati da platis 50tak eura:banghead:

Ovo nije resenje :D

66musicman 25-12-2010 10:34 PM

@Ivan +1
Niko ne naplacuje drajvere osim Scope sto je najblaze receno bezobrazno, odavno sam radio na Scope (2002-2003) i zamenio to prvom prilikom.

MilTon 26-12-2010 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 294538)

Druze, kod mene i kod par mojih drugara Scope radi godinama kako treba. Bez ijednog jedinog problema, u real-life studijskim uslovima. A ja sam njihov korisnik od Triple-Data (koji i sad neko profesionalno koristi), preko Lune, Pulsara... Sto se hardvera tice, po meni i dalje najisplativija platforma, ubedljivo. Rock-solid stabilna. Toliko godina... Pa i sto da im ne platim update za drajver, kad sam celu platformu isplatio za sve ove godine koriscenja koliko puta.:grin:

MilTon 26-12-2010 05:42 PM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 294537)
Odresio kesu i platio 129? verziju 5.1, cekao nedelju dana da se smiluju i posalju reg key.....poslali... i sad ide problem... nakon instalacije C5 i scope 5.1 naravno sve to u Win7 64bit (jer je to i bio razlog odresivanja kese) pocinje s...nje. javlja se pucketanje na svim nivoima latencije od 2-24ms 44.1-96KHz. Uradio ponovnu instalaciju Win7 64bit ponovo instalirao scope 5.1 i ponovo isto s..nje. Ima li neko resenje

Druze, verovatno IRQ problem sa USB-om, ili grafickom karticom (pogledaj u control panel-system-irq by connection, ili tako nesto). Kod mene rade tri u sistemu na verziji 5.1 bez ikakvog pucketanja, ali na 12 ms. A i sta ce ti manje, kad imas 0 latenciju prilikom usnimavanja u njihovom mikseru? Ne brini, proradice ti sve kako treba.:grin:

misovoj 27-12-2010 12:42 AM

Nije moguce pokrenuti vazdusni C5 u 64 bit Win7 u scope platformi 5.1 64bit. Mr.Vazdusni je 32bit i tu je nekakav zajeb. U 32bit Win7 sve radi kao podmazano. Ili gresim:confused: Sto se tice Irq, sve varijante isprobane..kao sto sam i rekao, sve u 32bit Win7 radi bez problema od 44.1 do 96. Na 96/24bit pri latenciji od 1.5ms ni klik ni flop ni trop ni trt ni mrt....:rolleyes:

STUDIOTON 27-12-2010 01:59 AM

Quote:

Originally Posted by MilTon (Post 294627)
Druze, kod mene i kod par mojih drugara Scope radi godinama kako treba. Bez ijednog jedinog problema, u real-life studijskim uslovima. A ja sam njihov korisnik od Triple-Data (koji i sad neko profesionalno koristi), preko Lune, Pulsara... Sto se hardvera tice, po meni i dalje najisplativija platforma, ubedljivo. Rock-solid stabilna. Toliko godina... Pa i sto da im ne platim update za drajver, kad sam celu platformu isplatio za sve ove godine koriscenja koliko puta.:grin:

Super druze za tebe ako je tako i ako si zadovoljan i ako si im redovni platisa za drajvere(jer si ispatio puno puta, kao da sa drugim uredjajem ne bi:)) , svima okey

MilTon 27-12-2010 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 294669)
Nije moguce pokrenuti vazdusni C5 u 64 bit Win7 u scope platformi 5.1 64bit. Mr.Vazdusni je 32bit i tu je nekakav zajeb. U 32bit Win7 sve radi kao podmazano. Ili gresim:confused: Sto se tice Irq, sve varijante isprobane..kao sto sam i rekao, sve u 32bit Win7 radi bez problema od 44.1 do 96. Na 96/24bit pri latenciji od 1.5ms ni klik ni flop ni trop ni trt ni mrt....:rolleyes:

Cekaj, ne razumem? Kako ne radi? Pa meni radi najnormalnije. Mislis mozda na XTC mod?

misovoj 27-12-2010 10:04 AM

Quote:

Originally Posted by MilTon (Post 294704)
Cekaj, ne razumem? Kako ne radi? Pa meni radi najnormalnije. Mislis mozda na XTC mod?

Da budem preciznan. Kada inastaliram Win 7 64bit+ scope 5.1 64bit +C5(vazdusni, koji je sam po sebi 32bit), u C5 inportujem audio, smanjim latenciju recimo na 7ms ili na 4ms (sve to u 44.1/24bita) pustim play,konstantno imam krckanje. Povecam latenciju na 24ms i sve ok.
Menjao sam slotove za kartu i nikakav pomak na bolje.Kada sam instalirao Win 7 32bit i scope 5.1 32bit sve sljaka kao blesavo, cak i na 96/24bit pri latenciji od 1.5ms. XTC mod nisam ni probao :D
Ovo je moja konfiguracija:
Intel i5 750
Gigabyte GA-P55-UD3L
Kingston hiper-x DDR3 1600 2Gb X4 sto znaci 8Gb
Gainward GeForce 512mb/8400gs

misovoj 31-12-2010 12:05 PM

definitivno driver od scope 5.1 64bit nisu OK:banghead::banghead::banghead:barem u konfiguraciji koju posedujem , sto u prevodu znaci da sam bacio pare u more .Ostaje da sacekam odgovor od gospode iz sonic core-a, a do tada je resenje za mene i sve kolege sa foruma je Asio4all.:banghead:

Boombass 31-12-2010 01:56 PM

Ja sam instalirao prije par dana scope64bit na win7 i puno bolje mi radi nego starija verzija.

misovoj 31-12-2010 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by Boombass (Post 295081)
Ja sam instalirao prije par dana scope64bit na win7 i puno bolje mi radi nego starija verzija.

na kojim latencijama?:confused:

Boombass 01-01-2011 01:18 PM

Jedino mi na najni?oj latenciji pucketa a na svim ostalima je ok.
Ja bih imao pitanje za znalce SC.Vidim da mi u reg.key ima ovakva registracija "+ HGBN54J7W ST P100 ....." .E sad me zanima za ?ega je to registracija?Da li je to "Timeworks P100"?

Klarinetista 03-01-2011 09:40 PM

Ok, evo ja sam sada odradio update sa 4.0 na 5.1 soft, i to i x86 i x64 verzije, jer imam extension box sa kartama koji po potrebi kacim na neki od kompova (laptop) ili desktop.

CEO PROCES, OD PORUDZBINE DO MAILA SA KLJUCEVIMA JE TRAJAO UKUPNO 15MINUTA!!!! :da::da::da:

E sad, za sve one koji pljuju po platformi, evo i razloga zasto se placa update,
these are the main changes for the Scope 5.1:

- WinXP 32, Vista 32, Windows 7 32 support
- Mixer Package 1, 2 inclusive
- Effects Package 1, 2 inclusive
- Synthesizer Package 1, 2 inclusive
- STS-2000P, STS-3000, STS-4000
- Modular V2, Poison FM, Arpeg 01
- GraphEQ, Master Verb Pro
- Spectral Balance Controller
- Mix'n'Master Pack 2: Optimaster, PSY Q, Vinco, Interpole, VDAT, Vocodizer
- Synth'n'Sampler Pack 2: Minimax, Profit 5, B2003, Modular III, Vectron, STS-5000
- New drivers for ASIO, WAVE and Scope hardware
- New SC channelstrip EQ
- New SC channelstrip dynamics
- New channelstrip SC-SL9000
- New reverb effects: LX-Bundle*, SC-RMX 160, 5.1 surround reverb
- New look

*LX-effects are 4 high quality effects that need much DSP Power.
Therefore not all effects can be loaded on small 3/4 DSP systems.
SC Plate reverb, SC Ambience reverb, SC Inverse reverb, SC Chorus Delay.

Ovo samo pokazuje da se u ceni placanja 130eur dobija brdo odlicnih pluginova i drugih stvarcica koje nisu bas beskorisne...

Ja se javljam kasnije kad proverim kako cela stvar radi u realnim uslovima

misovoj 03-01-2011 10:45 PM

Quote:

Originally Posted by Klarinetista (Post 295339)
- New drivers for ASIO, WAVE and Scope hardware
Ja se javljam kasnije kad proverim kako cela stvar radi u realnim uslovima

:rolleyes:

Klarinetista 04-01-2011 04:03 PM

4 Attachment(s)
Drugari, proverio sam novi soft, onoliko koliko se moglo jer je vremena bilo jako malo:banghead:
Po meni, sve radi kako treba, jedino mi se mozda cini da je zauzece procesora na niskim latencijama za nijansu vece:shock:

Test je bio jedan od projekata koje sam radio na v4 softveru, u Sonaru X1a. U pitanju je mix live snimka 16ch 48khz/16bita.

Konfiguracija je laptop IBM T400 2,53GHz C2D, 4GB Ram, SSD kao sistemski disk, Seagate momentus 7200.4 kao audio disk (da, da, IBM ima tu lepu foru da mozes da izvadis DVD kao fioku iz laptopa i da na to mesto stavis SATAIII bay i tako dobijas jos jedan disk u sistemu interno8-) ), XP sp3 x86 sistem maximalno optimizovan.
Od DSP kartica tu su Scope FX i Pulsar2, znaci 12DSP, ubaceno u externo kuciste koje sluzi kao PCI ekspanzija, sve je vezano na laptop preko expresscard34 interfejsa.
Kasnije cu da probam i x64 jer na istom sistemu imam dignut Win7 x64 sa Sonarom X1a x64 na drugoj particiji:D
Evo i screenshotova na http://www.mypicx.com/01042011/Sonar_i_SCOPE/
http://www.mypicx.com/uploadimg/1206...01042011_1.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/1023...01042011_2.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/1318...01042011_3.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/5653...01042011_4.jpg

Pozz

misovoj 05-01-2011 09:18 PM

Hvala za iscrpan izvestaj :)
I kod mene sve sljaka 5 u glavu na 32bit Win7.:D
Ocekujem rezltate sa 64bit Win7 :banghead::rolleyes:

SandRob 07-01-2011 11:00 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 293479)
Otprilike tako.. Bezobrazluk obicni, scope sucks..

ma, ja isto to pisem na planet z forumu, ali ako cemo posteno, onda su drugi gori 10 puta od njih.

uzmimo samo uad! ovo mi je vec treci hardware koji sam morao kupit/promjenit da bi mogao koristit njihove pluginove.

takodjer sam i dva poco-a morao promijenit, a ovaj prahistorijski pulsar samo prebacujem iz kompjutera u kompjuter, jos od proslog milenija. :da:

STUDIOTON 07-01-2011 11:41 AM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 295682)
ma, ja isto to pisem na planet z forumu, ali ako cemo posteno, onda su drugi gori 10 puta od njih.

uzmimo samo uad! ovo mi je vec treci hardware koji sam morao kupit/promjenit da bi mogao koristit njihove pluginove.

takodjer sam i dva poco-a morao promijenit, a ovaj prahistorijski pulsar samo prebacujem iz kompjutera u kompjuter, jos od proslog milenija. :da:

Nije to problem Sandro, nije problem da se plati, UAD treba da bude primer svima.. ako vec pominjemo UAD, UAD i RME su jedine firme koje brinu o svojim korisnicima, sve ostalo .. bruka

Klarinetista 07-01-2011 11:48 AM

Ok, probao sam x64 drajvere na Win7 Ultimate x64 i sa Sonarom X1a x64. Pre svega - radi sve, pa i XTC mod, i to i sintisajzeri i efekti. Jedino mi nije jasno zasto mi ne instalira PSYQ, Optimaster, Vinco i P100 i A100 u XTC folder, moracu malo da se pozabavim sa tim... Verovatno postoji neka fora

Ono sto definitivno ne radi - Focusrite LiquidMix, to mora da se digne pomocu Jbridge da bi radilo, u protivno zaledi Sonara kad zelis da izbrises plugin iz fx bin-a.
U medjuvremenu sam provalio nekoliko bugova u 32-bitnoj verziji X1: ne moze da ucita LiquidMix plugin, cak ni sa Jbridgeom, ne moze da ucita jos neke pluginove, izmedju ostalih Melodyne, TT dynamic range meter, MUvoice itd... Sve ovo radi perfektno uz nove drajvere na starom Sonaru 8.5.3 i to i u 32bita i u 64bita.

E sad, sto se tice testa Win7 x64: moj 64bitni sistem nije nikako optimizovan, a narocito ne za audio:banghead:pa ipak sve radi bez vecih poteskoca, jedino je primetno vece zauzece procesora pod istim opterecenjem na istim projektima sto pripisujem ogromnom broju servisa koje win7 pokrece po defaultu

test konfiguracija je ista kao u prethodnom postu http://rainrecording.co.uk/products/livebook/
Ocigledno je da su nemci ovoga puta napravili dobru stvar, razmisljam da predjem potpuno na 64bita8-)

SandRob 07-01-2011 11:58 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 295684)
Nije to problem Sandro, nije problem da se plati, UAD treba da bude primer svima.. ako vec pominjemo UAD, UAD i RME su jedine firme koje brinu o svojim korisnicima, sve ostalo .. bruka

ovdje se ne radi (samo) o drajverima, nego o novoj generaciji softvera i masu plaginova koje dobijes s apdejtom.
i kad cubase apdejtas na noviju verziju moras platit.

nove uadove plaginove ne mozes ni koristit na starim karticama, nego moras kupit novi hardware.
e, pa ti usporedi koliko kosta jedan quad, a koliko kosta apdejt za pulsar. :wink:

SandRob 07-01-2011 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by Klarinetista (Post 295685)
Ok, probao sam x64 drajvere na Win7 Ultimate x64 i sa Sonarom X1a x64. Pre svega - radi sve, pa i XTC mod, i to i sintisajzeri i efekti. Jedino mi nije jasno zasto mi ne instalira PSYQ, Optimaster, Vinco i P100 i A100 u XTC folder, moracu malo da se pozabavim sa tim... Verovatno postoji neka fora

mislim da ti ti plaginovi ne rade u xtc modu... ali nisam siguran.
znam da nisu radili kad sam zadnji put probao xtc mode, a to je bilo prije 100 godina.

inace mi se ne svidja taj xtc mod. u njemu pulsara svedes na obicnu dsp karticu poput uad-a ili poco-a.

Klarinetista 07-01-2011 01:18 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 295688)
mislim da ti ti plaginovi ne rade u xtc modu... ali nisam siguran.
znam da nisu radili kad sam zadnji put probao xtc mode, a to je bilo prije 100 godina.

inace mi se ne svidja taj xtc mod. u njemu pulsara svedes na obicnu dsp karticu poput uad-a ili poco-a.

Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/express...n-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji

SandRob 07-01-2011 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by Klarinetista (Post 295694)
Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/express...n-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji

mozes i u obicnom modu scope plaginove koristit direktno u cubaseu tako da ih koristis na isti nacin ko da su vanjski hardware.

napravis projekt u kojemu pospajas plaginove na izlaz od asia preko kojega saljes dry signal, a izlaz iz plagina spojis na ulaz od asia preko kojega ce se obradjeni signal vracat u cubase.

a mozes preko busa od cubasea (asio out) spojit neki reverb i sa sendom od cubase miksera u njega slat signal i onda sve miksat u scopeovom mikseru ili nekom vanjskom.

ma ima nacina koliko hoces. zato i volim pulsara sto mozes sve spajat kako pozelis.

misovoj 07-01-2011 02:54 PM

Volim i ja Scope ali kod mene u 64bit Win 7 nece da radi.
U C5 inportujem obican wav file i pustim play, bez i jednog jedinog pluga javlja se konstantno krckanje. Nakon svih mogucih pokusaja i zajebancija sa IRQ, menjanjem slotova, optimizacijom win, konstanto imam krckanje koje je nepodnosljivo na svim latencijama. Tako da je za mene 64bit Scope 5.1 neupotrebljiv. Na 32bit Win7 sve radi savrseno, ali tada otpada varijanta sa 8 Gbt memorije.
Ima li neko nekakav predlog, sta raditi

All times are GMT +1. The time now is 09:57 PM.