![]() |
Znak-ova soba za snimanje bubnja
1 Attachment(s)
Mi imamo neki prostor namenjen snimanju bubnjeva, oko 5 x 4 m, izolovan kao ?to se vidi na ilustraciji. Ima li smisla dodati azma ploče kao zavr?ni sloj? ?ta raditi sa prozorom i vratima?
Moderator: splitovano iz teme "Snimanje bubnja FOTO THREAD" |
Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD
Odlicno ste Matori uradili ovo sto se TERMO izolacije tice i za vas nema zime:)...Sto se tice akustike,bojim se da ste totalno promasili.Nego,stosta ce ti o tome pametnije od mene reci Boggy i Nenad ako otvoris lepo novu temu u sekciji "dizajn i konstrukcija studija",da neidemo ovde u totalni offtopic.Pozzzz
|
Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD
Quote:
|
Re: Znak-ova soba za snimanje bubnja
profi ili ne, stiropor treba potpuno izbaciti ako zelite "a" od akustickog tretmana prostorije i ako ne zelite samo termo izolaciju.
pozdrav bogi |
Ali OK, ako moderator tako ka?e.
Dakle, ovo na slici je "zatečeno stanje". Plafon je izolovan na isti način. Ima li neko ideju kako (i da li) se od toga mo?e napraviti prostor bar za amatersko snimanje bubnjeva. |
samo stiropor treba napolje.... ostalo mozete po ukusu/budzetu.. platno, gips, osb, azmafon, azma ploce, difuzori .... itd...
pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
:) pozdrav bogi |
Ne pada mi na pamet da te pitam za?to je stiropor toliko poguban po akustiku sobe za snimanje, čak i ako je prekriven staklenom vunom i azmafonom i ako se već svi sla?u da su njegove akustičke karakteristike skoro ravne nuli.
Eto, samo da te obavestim da mi nije ni nakraj pameti da te to pitam. |
Klasičan stiropor (extruded polystyrene foam) je zatvoreno celične strukture (slično kao sundjer za kauče... ima i expanded polystyren foam on se upotrebljava za lakane akustičke elemente kao Skyline od RPG-ja ali koriste i veoma gust stiropor ili poznan kao stirodur i do 600kg/m3 plus gustine...) i ne otvorenocelični (osnova u akustiki što nije ok) i oddaje svoj prizvuk ili kako se kaže.
|
Vidim da Azma proizvodi Stirofon, kombinaciju stiropora i azmafona, koju opisuju kao "VI?ENAMENSKE PLOČE ZA TERMO I ZVUČNU IZOLACIJU".
Zato me malo buni insistiranje na tome da je svako prisustvo stiropora u tom "sendviču" na zidovima nedopustivo. |
Da ni?ta novo, to je marketin?ki potez, ?irenje asortimana sa obstoječima produktima, znam jednu firmu koja proizvodi stiropor i veoma gusti stirodur i pravili bi "protihrupne"/protibučne (ne znam kako se ka?e takvim ogradama) ograde za avtoceste... hmmm... ne da ne mo?e ali neče biti produkt uop?te konkurentan jer če zadatak opravljati neki dodati elemenat...
Ajde da se kladimo; koliko misli? da je znalca akustike kročilo prag Azme (a i drugih ogomnih firmi ala Knauf...) i da su napravili odličan produkt?! Ja mislim da ni jedan ali ako je i bio neki i ne?to pametno rekao napravili su harakiri od ideje. |
Quote:
|
Quote:
Ma ako ti je smor ne moras nista da diras... moje je da ti kazem sta mislim o tome... a ti radi kako volis... ili kako ti je lakse... pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Evo već se preračunavam koliko nam kvadrata lamperije treba...
|
Quote:
Drugo... pogledaj malo i OSB1 on je isto dobar Trece... ne preteruj sa drvetom samo... ostavi barem 50% vazduhoproopusni tekstil koji pokriva vunu ili pravi jastuke od azmafona (tapaciraj nalepljeni azmafon na drvo/lamperiju)... posto su se ljudi zalili da im je previse bucno u sobi kada sviraju bubanj... te drveta treba ali samo 50% povrsine po mojoj ofrlje proceni... cetvrto... rasporedite drvo i tekstil kako vam je volja... mozete i da napravite neku sharu. peto... azmafon vam je najjeftiniji u samoj fabrici u Kragujevcu. sesto... mozete i gips da kombinujete.... ali neka ostane samo 50% reflektivnih povrsina... kombinacija drvo/gips... ostalo nek bude azmafon i/ili tekstilom pokrivena vuna. Nadam se da sam pomogao pozdrav bogi |
Quote:
Hvala puno Boggy, ovo su stvarno dragocena uputstva! Čitao sam ostale topike u ovoj sekciji, ali kao ?to vidi? ova na?a soba je drukčije urađena i stvarno nismo bili sigurni ?ta dalje činiti. |
Vidis da je vredelo napraviti novu temu:wink:.Pozdrav
|
Quote:
P.s. Sad bi moj kolega iz benda rekao "A ti kao znaš da sviraš gitaru..." |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:36 PM. |