Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Snimanje bubnja FOTO THREAD (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35988)

quake2 29-11-2010 05:57 AM

Snimanje bubnja FOTO THREAD

5 Attachment(s)
Ovaj put je sniman Pearl Reference i trazio se "teski" i sto "masniji" zvuk,idealan odabir bubnjara sto se bubnja tice po meni.

quake2 29-11-2010 06:04 AM

Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD

1 Attachment(s)
Kick je ozvucen sa tri mikrofona.Unutra je bio Shure beta sm52 koji treba kicku da da samo punch...Bitno je sa njim ne gadjati sredinu plastike i mesto udarca vec uvek ici malo u stranu,7-8cm otprilike...

quake2 29-11-2010 06:08 AM

1 Attachment(s)
...veci deo "mase" bas bubnja zabelezio je akg d112,nema pravila koliko ce napolju majk biti udaljen...

quake2 29-11-2010 06:22 AM

2 Attachment(s)
...a onda stara dobra caka za hvatanje najnizih frekvencija bas bubnja,handmade subkick...Em se dobijaju frekvencije koje mikrofon ne moze da zabelezi, em bleed ne postoji,cuje se samo sub i to sasvim lepo odrezan u startu.Eq na njega ne stavljam a cesto ni kompresor.U kombinaciji sa 52-kom i d112-kom,to je to....masa i konkretnost u isto vreme.Posle toga nikakvo trigerovanje,filovanje dodatnim semplovima itd nema smisla,sve je tu...cak ima i viska koji treba ukloniti.

quake2 29-11-2010 06:35 AM

2 Attachment(s)
Na dobosu je bila ne bas klasicna kombinacija mikrofona,ali ni neka specijalna inovacija.Gore su shure sm57 koji radi to sto uvek radi:) i akg451 koji ga lepo dodatno puni u nekim frekvencijama,farba drugacijim harmonicima,malo blize je smesten pa je proximity efekat drugaciji i sve to na kraju daje bas bas "masivan" snare.Ispod sennheiser MD441 koji ce i te kako da se dize u mixu,sve ostalo uglavnom ne vredi ni stavljati...cast izuzetcima.

quake2 29-11-2010 06:38 AM

1 Attachment(s)
Na hihat-u cista klasika,akg c451...

quake2 29-11-2010 06:51 AM

2 Attachment(s)
Svaka cast sennheiser md421 mikrofonima ali ja bih mogao da se zakunem da akg414 na tomovima dozivotno necu dirati.Manje bleed-a i jasniji,konkretniji zvuk....Nemam nista protiv bleed-a kada ga hocu,lepo prebacim c414-ke sa hiperkardioid na kardioid karakteristiku,drugacije ih postavim i to je to.

quake2 29-11-2010 06:55 AM

1 Attachment(s)
Na floor tom ovaj put je isao akg d112....duboko a puca:),bez preteranog sustejna.

quake2 29-11-2010 07:01 AM

2 Attachment(s)
Overe ovaj put upravo ovako....

quake2 29-11-2010 07:14 AM

Da rezimiram pa kasnije kacim i semplove,pozzzzz.

Kick-shure sm52 beta-D&R-adi8ds
Kick-akg d112-MCI500jh-DBX160a-adi8ds
Kick-subkick-D&R-adi8ds

Snare top-shure sm57-D&R-adi8ds
Snare top-akg c451-UA6176-adi8ds
Snare bottom-sennheiser MD441-D&R

HHats-akg c451-focusrite vm-896HD

Tom 1-akg c414 buls-D&R-adi8ds
Tom 2-akg c414 bxls-D&R-adi8ds

Floor tom-akg d112-D&R-adi8ds

OH-akg c451 stereo par-D&R-896HD

66musicman 29-11-2010 01:39 PM

Svaka cast, veoma korisno i opsirno.
Primecuje se ogromno iskustvo u radu.
Jedva cekam semplove.

Bitch 29-11-2010 02:37 PM

super, manje vise klasika setup, ovako i ja najcesce vozim treking.
cekamo sampleove :)

pitanje - cesto vidim da ljudi vole da stave d112 ili slicno na fllor tom. jer zaista volite taj low-end, ili ...? meni je on prilicno heavy za neki fat sound. u principu jedina aplikacija kad bi ga tu stavio je ako jako zurimo i ako skontam da je floor tom ves masina, tj da ne moz da se nastima i da ne valja nista. ono, instant low end, ali malo chudan hi-mid.... koja su tvoja iskustva?

i jos jedan tip - probaj next time da gaffujes i prednji deo 57-ice i 451 na sneru, ovako su malo razmaknuti i moze da se desi lagani smearing tj muljanje. Skroz ih zalepi da su membrane sto blize. Kad si dokon, uzmi nek ti neko lupa dobos pa vozaj distance da vidis kako faza farba hi-mid i visoke :)

btw, nice setup. Kako si zadovoljan 896 preampima (al iskreno :D)

pozZ

Bockie 29-11-2010 03:58 PM

D112 je stvarno lud mike u najpozitivnijem smislu. Kontam da ovo ima smisla sto radi cika quake. Taj njegov low-end je izrazen samo ako ga jako "opteretis" ili izazoves nekakav proximity,dotle je relativno miran mike. Jednom sam ga cak koristio za neku radio reklamu, kad mi je bas trebao deep-sub vokal, 'nako da grmi, ba'... :D

Kad ga koristis na bilo kom segmentu bubnja taj njegov hi-mid uvek da dozu "sirovosti" zvuka, koju nekako jako volim, ne znam, ta 52-jka je brutalan mic, ali nekako mi ovaj zvuci "mesnatije" zdravije i mnogo brze i sa manje posla dobijem rezultate! Da mi treba djebeli ,masni heavy dobos, i tamo bih ga stavo, mislim da se i to radilo...!

Bitch 29-11-2010 10:37 PM

Bokac
Sve to stoji, nego covek ima uvo pa me zanima sto na floor nije stavio jos jedan 414 (...mozda nije imao :-) ) nego to jaje.

Generalno sam i ja fan ksm32 na timpanima (citaj 414- skoro isti zvuk :) ) ali karakter nekad bira presudnu ulogu prilikom odabira toms majkova. Za funky jazz sound, yes, vrlo kul da ide Large Diaphragm Condenser, a za neki rock i tvrdje, uvek radije dinamicki majkovi. No, stvar ukusa.
PozZ

Sent from my iPhone using Tapatalk

STUDIOTON 29-11-2010 11:05 PM

Jel ovo azmafon u sobi, ploce? Bas i mene zanima kako ce ispasti..

quake2 30-11-2010 05:14 AM

1 Attachment(s)
Evo ga jedan sempl na brzaka jer mi jos bubnja u glavi od nocasnjeg "bubnjanja":) pa nisam bas u stanju da to malo sredim.

quake2 30-11-2010 06:09 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 292255)
pitanje - cesto vidim da ljudi vole da stave d112 ili slicno na fllor tom. jer zaista volite taj low-end, ili ...? meni je on prilicno heavy za neki fat sound. u principu jedina aplikacija kad bi ga tu stavio je ako jako zurimo i ako skontam da je floor tom ves masina, tj da ne moz da se nastima i da ne valja nista. ono, instant low end, ali malo chudan hi-mid.... koja su tvoja iskustva?

Isto sam mislio sto i ti:).Nije da ni sada nesto obozavam taj low-end ali hi-mid mi odgovara i za malo vremena cupam na flooru isto sto i na timpanima,tj tu neku malo svinjsku tacku koju volim:),sa c414 vec tu imam malo vise posla.Za neki jazz-ic,pop i sl. bih stavio atm25 ili c414,ne gadim se ni na 441....sve to lepo radi.

Quote:

i jos jedan tip - probaj next time da gaffujes i prednji deo 57-ice i 451 na sneru, ovako su malo razmaknuti i moze da se desi lagani smearing tj muljanje. Skroz ih zalepi da su membrane sto blize. Kad si dokon, uzmi nek ti neko lupa dobos pa vozaj distance da vidis kako faza farba hi-mid i visoke :)

He,he...radili smo to vec:wink: upload-ovacu snimke.Za gaffovanje si u pravu....malo sam se ulenjio u poslednje vreme pa mi je bilo tesko:ups:.Cuo probne trake,sve mi bilo ok i ostavio sam tako.[/quote]

Quote:

btw, nice setup.

Hvala puno,bice i bolje nadam se,voleo bih jednu U47-cu umesto d112 na kicku:).

Quote:

Kako si zadovoljan 896 preampima (al iskreno :D)

pozZ

Najiskrenije,nikada nista nisam usnimio njima Matori,barem ne odavno.Probao sam ih kada sam kupio kartu cisto da vidim dali sljakaju,konstatovao da su (meni) neupotrebljivi i to je to.Konvertori su vec ok,nisu kao adi8ds ali ni ovi opet nisu vrh:),lepo voze i jedni i drugi a kesh je otisao na akustiku,mikrofone,preampe pa ce bude valjda i neki crane song kasnije:).

quake2 30-11-2010 06:21 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 292262)
D112 je stvarno lud mike u najpozitivnijem smislu.Kad ga koristis na bilo kom segmentu bubnja taj njegov hi-mid uvek da dozu "sirovosti" zvuka, koju nekako jako volim

Isto Matori,upravo to mi se svidja.

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 292262)
ta 52-jka je brutalan mic, ali nekako mi ovaj zvuci "mesnatije" zdravije i mnogo brze i sa manje posla dobijem rezultate!

I ovde se slazem, mada ih ja upakujem na kicku oba...52-ka punch,d112 meso,super kombinacija.Inace mi se 52-ka vise nigde sem tu ne svidja.

quake2 30-11-2010 06:33 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 292284)
Bokac
Sve to stoji, nego covek ima uvo pa me zanima sto na floor nije stavio jos jedan 414 (...mozda nije imao :-) ) nego to jaje.

Generalno sam i ja fan ksm32 na timpanima (citaj 414- skoro isti zvuk :) ) ali karakter nekad bira presudnu ulogu prilikom odabira toms majkova. Za funky jazz sound, yes, vrlo kul da ide Large Diaphragm Condenser, a za neki rock i tvrdje, uvek radije dinamicki majkovi. No, stvar ukusa.
PozZ

Ima jos jedna stvar koju ne napisah Matori...kada necu mnogo bleed-a,lakse se izboriti sa d112 na floor-u nego sa c414 jer barem 90% bubnjara,barem kod mene spusta ride najnize moguce,mislim da se takva situacija vidi i na slici koju sam upload-ovao.

quake2 30-11-2010 06:40 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 292287)
Jel ovo azmafon u sobi, ploce?

Na kraju je oko 60% akustike u r.r. zavrsilo ispod azma ploca.Polovinu od toga cu uskoro zameniti primitivnijom vrstom qrd difuzora i mislim da cu onda imati odnos prekrivenih povrsina azma plocama srazmeran zvuku kakav bih voleo.Pozdrav

STUDIOTON 30-11-2010 10:06 AM

koliko je velika soba? ja sa akustikom nemam problema, bas naprotiv, takodje azma ploce , ali dosta veca prostorija

A ovaj sempl je ok, kada se smixa i napravi, bice kako treba ..

quake2 30-11-2010 03:42 PM

Soba je cetiri puta tri metra.Ne postoji tu neki odredjeni akusticki problem nego...drugacije je ipak kada je reflektivna povrsina azma ploca i kada je to drvo.U sustini radicu samo malu nadogradnju jer je soba vec puna airgapova:),kamene vune,superchunkova,azmafona,rostilja....mmmm,rosti lj,odoh na klopu:-).Pozzzz

boggy 01-12-2010 06:03 PM

Znakov nacrt za sobu za snimanje bubnja, i komentari su prebaceni u za to predvidjen podforum mozete ga naci na "Znak-ova soba za snimanje bubnja"

pozdrav

bogi

quake2 02-12-2010 03:14 AM

5 Attachment(s)
Thanks Boggy:).

Evo malo test fajlova mikrofona...

quake2 02-12-2010 03:16 AM

5 Attachment(s)
...

quake2 02-12-2010 03:25 AM

5 Attachment(s)
....

quake2 02-12-2010 03:27 AM

5 Attachment(s)
.....

quake2 02-12-2010 03:29 AM

3 Attachment(s)
.......

Znak 02-12-2010 07:32 AM

Uh... AKG C1000 ima preveliki attack svuda. Koliko se sećam u pro?loj inkarnaciji ovog threada zvučao je neuporedivo bolje.
Da li si ga ikad isprobao kao OH?

quake2 02-12-2010 01:32 PM

To su isti semplovi od proslog puta.Snimao sam c1000 na overima,to onomad bese standardica i svasta je radjeno sa njima.Nije kao c451 ali nije bas ni da je neupotrebljiv.Dobri preampi i uvek nesto moze da se izvuce,zavisi kakva su ocekivanja,ako steknes c1000 u preampe na karti....hm...e to ce vec biti neupotrebljivo za neki ozbiljan snimak.

Znak 02-12-2010 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 292613)
To su isti semplovi od proslog puta.

Da, sad sam na?ao i te stare snimke, potpuno isti, ali je tačno i da su meni ti stari zvučali mnogo bolje, po?to sam ovo danas slu?ao kroz iMac-ove zvučnike.
Quote:

Snimao sam c1000 na overima,to onomad bese standardica i svasta je radjeno sa njima.Nije kao c451 ali nije bas ni da je neupotrebljiv.Dobri preampi i uvek nesto moze da se izvuce,zavisi kakva su ocekivanja,ako steknes c1000 u preampe na karti....hm...e to ce vec biti neupotrebljivo za neki ozbiljan snimak.
Ok, nemam vi?e dilemu gde staviti c1000. Očigledno daju prebrz attack u blizinskom snimanju, ali će za OH biti dobri.

Bockie 02-12-2010 04:40 PM

jbt, onaj d112 na snare radi do yaya..:D

Svasta...cuo sam da je neko to stavljao, ali i sad kad slusam mi radi lepse od bete...!

66musicman 02-12-2010 09:33 PM

Da li bi hteo da napises koje pre-ampe si upotrebio, koji softver i tako to ?

quake2 03-12-2010 06:46 AM

Quote:

Originally Posted by 66musicman (Post 292644)
Da li bi hteo da napises koje pre-ampe si upotrebio, koji softver i tako to ?

Preampe,konvertore,kompresore i mikrofone sam vec napisao,softver je Logic Pro,komp Mac quad.U mixu koristim uad-a,duy,waves,urs,sonnox...pluginove, i lexicon pcm91.Sabiram uglavnom ITB mada mogu i kroz D&R kada se ima vremena.Evo linka za nocasnju malo "meksu" postavku bubnja jer je i pesma takva.Test traka je dosta dugacka i u wav-u pa je zato nisam upload-ovao ovde.Na kraju kacim i gotov mix.Ako ima jos bilo kakvih pitanja vezanih za temu,rad sam da divanimo:).Pozzzz
http://hotfile.com/dl/86636291/210e8...ubanj.rar.html

quake2 16-12-2010 05:29 PM

5 Attachment(s)
Evo novih slika a bice i novih semplova.Snimana je pop balada,postavka je slicna ali sve zvuci totalno drugacije kada se pomeraju majkovi:).Vise bleed-a,meksi zvuk,vise sustain-a itd.Bubanj je Yamaha,sasvim solidan,kao i bubnjar sto je najvaznije.

quake2 16-12-2010 05:52 PM

4 Attachment(s)
Na kicku:shure beta 52a unutra
akg d112 napolju,ovaj put mnogo blize kicku
subkick bez kojeg bi ovde tesko napravili sta smo naumili jer je kick dosta malih dimenzija,ovako je odlicno izasao.

quake2 16-12-2010 05:55 PM

2 Attachment(s)
Snare:akg c451 gore
shure sm57 gore
sennheiser 441 dole

quake2 16-12-2010 05:57 PM

2 Attachment(s)
HHats:akg c451
OH:stereo par c451

quake2 16-12-2010 05:58 PM

2 Attachment(s)
Tom:akg c414 buls
Floor tom:akg c414 bxls

quake2 16-12-2010 06:01 PM

3 Attachment(s)
Evo i slike mikrofonskog repertoara,cisto da bude jasnije sta sam imao ili mogao drugacije da stavljam.

All times are GMT +1. The time now is 03:41 PM.