Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Analogija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Studiji sa trakasima...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35794)

Bockie 14-11-2010 08:58 PM

Studiji sa trakasima...?

Znam da ,evo, cika Quake ima 16track fostex, cika Mare u Veterniku ima verovatno Lyrec 16 trk 2 in... Radio NS ima jos uvek A-80 ke, ali ih ne drzi u funkciji..

Dajte jos ko/gde ima? (NS/BG/ostali...)

Bitch 14-11-2010 09:03 PM

Re: Studiji sa trakasima...?

U novom pinku mislim da isto ima 24ch studer a serije. kod pedje pejica ima samo 2ch pola inca... ako se ne varam, kod Olivera je isto bio neki 16ch, da li otari, lyrec ili sta vec... ko je jos tu... stao mi mozak :D ajmo dalje, ko se seti nek javi

Znak 14-11-2010 09:07 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 291129)
cika Mare u Veterniku ima verovatno Lyrec 16 trk 2 in...

Upoređujući slike Lyreca i ono ?to sam video u Matrixu, rekao bih da je to to. Mare s njim radi punch in jedno ?esnaest puta br?e nego ?to ja istu stvar izvedem u Pro Toolsu.

Arthur 14-11-2010 09:37 PM

ima kod Sabljara u Fabrici još je i na prodaju neki Teac, potraži u oglasima, a i Rođa Multimedija je vlasnik jednog Fostexa 16ch na 2'' i jednog Studera A80 isto mislim 16 na 2'', samo nisam siguran da su u voznom stanju, al znam da ih se nije rešio sigurno. Ako rade, oni su sad u Strip studiju završili.. Imao je i Toka nekad na Banjici nešto, ne znam dal je otišlo

awacs 15-11-2010 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 291134)
ima kod Sabljara u Fabrici jo? je i na prodaju neki Teac, potra?i u oglasima, a i Rođa Multimedija je vlasnik jednog Fostexa 16ch na 2'' i jednog Studera A80 isto mislim 16 na 2'', samo nisam siguran da su u voznom stanju, al znam da ih se nije re?io sigurno. Ako rade, oni su sad u Strip studiju zavr?ili.. Imao je i Toka nekad na Banjici ne?to, ne znam dal je oti?lo

Koliko se sećam Fostex nikada nije plasirao nijednu 2" ma?inu (najjača im je bila ona 24-ch @ 1", jbmlg kako se zvala). Slavu su stekili na onim 16-ch @ 1/2" sokoćalima koje je voleo samo onaj ko je morao.

Pored novog (SSL) Pinka, stari Pink (sa Trident miksetom) takođe ima Studera 24ch/2".

Pozdrav,

Vasa

DzoniPFC 15-11-2010 04:35 PM

SSL Pink imaju Studer A800 (24ch/2inch).
Perunov studio - Otari MTR90MK2 ? ili gresim?

quake2 15-11-2010 05:34 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 291187)
Slavu su stekili na onim 16-ch @ 1/2" soko?alima koje je voleo samo onaj ko je morao.

:rotfl::rotfl:Onda ih je malo mnogo moralo to da voli:wink:....u svakom slusaju jos slusamo ono sto je na njima snimano i pokusavamo da emuliramo ta "sokocala":rotfl:,gde se bre tog izraza seti Vaso.

spidermusic 15-11-2010 06:50 PM

Ja imam jedan Tascam 38 na 1/2 incha, ali odavno nije bio u funkciji. Uzgred, voleo bih da ga neko pogleda i servisira. :)

quake2 15-11-2010 07:04 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 291211)
Ja imam jedan Tascam 38 na 1/2 incha, ali odavno nije bio u funkciji. Uzgred, voleo bih da ga neko pogleda i servisira. :)

Sto ne rece onomad,mogao sam neke stvari da ti pomognem u vezi toga.Znam da ga ustelim i lokalizujem kvar ako ga ima a posto se ne bavim time na zalost nemam delova,alata i sve ostalo sto je potrebno da bih ga opravljao.Provericu dali je neko od mnogo strucnijih ljudi koje znam jos u tome pa javljam mada je i dilema dali to danas popravljati ili kupiti drugi polovan ako bas treba.

Bockie 15-11-2010 07:39 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 291187)

Pored novog (SSL) Pinka, stari Pink (sa Trident miksetom) takođe ima Studera 24ch/2".

Pozdrav,

Vasa

Da, to je verovatno Hani...

Znas Sonju...

Jbt, sad se osecam matoro jer znam stvar... :D

http://www.youtube.com/watch?v=-dC3Mh3wdkE

spidermusic 15-11-2010 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 291214)
Sto ne rece onomad,mogao sam neke stvari da ti pomognem u vezi toga.Znam da ga ustelim i lokalizujem kvar ako ga ima a posto se ne bavim time na zalost nemam delova,alata i sve ostalo sto je potrebno da bih ga opravljao.Provericu dali je neko od mnogo strucnijih ljudi koje znam jos u tome pa javljam mada je i dilema dali to danas popravljati ili kupiti drugi polovan ako bas treba.

Lepo bi bilo! Hvala unapred na trudu. :))

awacs 15-11-2010 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 291201)
:rotfl::rotfl:Onda ih je malo mnogo moralo to da voli:wink:....u svakom slusaju jos slusamo ono sto je na njima snimano i pokusavamo da emuliramo ta "sokocala":rotfl:,gde se bre tog izraza seti Vaso.

Joj, ćuti more, ja ne ?elim ni da se setim tih sprava. Naradio sam se na onom Dascamu MSR16 (?esn'es kanala na pola cola, isti Q kao tvoj Fosnex).

Kad se setim tog vremena, dra?e mi je bilo da radim na osmokanalnom Tascamu 38 i osmokanalnom Otariju (oba na pola inča) nego na tim ?esnaestokanalnim kasetofonima koji se brzo vrte. Sjebane trake na kojima su prvi i poslednji kanal po pravilu neupotrebljivi, či?ćenje glava, ?telovanje koznakavim test trakama... brrr... a opet bih rado pro?ao kroz sve to :)

Pozdrav,

Vasa

fipke 15-11-2010 11:21 PM

Ampex 440 1/4" i 1/2"

sira 16-11-2010 08:33 AM

Imam i ja Tascama 40 1/2 incha ali je na ?alost van funkcije, a tako će i ostat jo? jako dugo

Moritz 17-11-2010 06:57 AM

Quote:

Originally Posted by fipke (Post 291247)
Ampex 440 1/4" i 1/2"

yeah ! :thumbsup:

Ogi 17-11-2010 12:40 PM

Mogu i ja malo da se hvalim...
Studer C37 (1/4 ") - dva komada.:rolleyes:
Jedan "full mint condition", drugi samo PB.

Bockie 17-11-2010 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 291342)
Mogu i ja malo da se hvalim...
Studer C37 (1/4 ") - dva komada.:rolleyes:
Jedan "full mint condition", drugi samo PB.

:shock:

Mrzim te...

A jel ih koristis/koristio za ovo sto si skoro radio? Kad ih uopste koristis?

Ogi 18-11-2010 11:37 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 291347)

Mrzim te...

A jel ih koristis/koristio za ovo sto si skoro radio? Kad ih uopste koristis?

Nisi jedini (i ne samo zbog magnetofona 8-))
Salu na stranu,
ovaj sa obe glave (rec i repro) koristim UVEK da izbacim jednu verziju miksa...
Paralelno snimam miks na Studera, MasterLink i u Logic - posle toga odaberem u kojoj opciji je snimak najvise profitirao.

Nekad eksperimentisem, pa saberem grupe (stemove) koje posle vratim u Logic - desi se da lakse "sednu" u miks, oslobodi me radikalnih manevara na EQ-u.

Par puta mi je dobro zazvucalo kada sam na traku snimio miks bubnja (leepo saturisanog), a onda to iskoristio za paralelnu kompresiju...

Ovaj drugi (repro head only) koristim retko, mozda dva puta godisnje dobijem materijal za mastering na traci 1/4" - onda je on "special task" uredjaj...

@Bitch: Naleteo sam na http://www.atrtape.com/index.htm koje mi lepo sviraju, a nisu skupe...

roginator 19-11-2010 11:00 PM

A80 i C37 ..rulez

roginator 23-11-2010 11:40 AM

A 80 ..RASTUREN !!! :D:D:D ... pocetak servisa .. potpuno sj.. A80 koji godinama nije vidio servis :(

http://farm5.static.flickr.com/4089/...d9dcc2ac_z.jpg

roginator 23-11-2010 11:47 AM

Nakon mjesec dana rada i ucenja o trakasima

evo ..ovako izgleda i sredjeni (100% funkcionalan A80) .. onaj isti sa slike di je rasturen :D

http://farm5.static.flickr.com/4145/...6668b7b8_z.jpg

odradjeni servis... napajanje rekapirano
audio PCBS .. repro i record .. recap elektrolita i tantal
logika.. zamjena brda podnozja, elektrolita, tantala, novi IC ... trouble shoting
ciscenje konektora
ciscenje mehanike
novi set glava
i na kraju kalibracija!!
:da::da::da:

roginator 23-11-2010 11:49 AM

E sada izvadit iz spremista i sredit C37 :D8-)

awacs 23-11-2010 08:47 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 291809)
Ali, super je diskusija,stvarno, samo kad bi bila pod malo manjim nabojem...:wink:

Evo, smanjiću naboj time ?to ću prestati da se javljam u ovoj temi. Samo ću onako usput da napomenem: po?to je pored Studija 5 PGP RTS rasformiran i dramski studio Radio Beograda, nekolicina Studera A80 će se uskoro pojaviti na tr?i?tu, a verovatno i nekolicina MCI JH500 modula :-))

Pozdrav,

Vasa

quake2 23-11-2010 09:02 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 291829)
po?to je pored Studija 5 PGP RTS rasformiran i dramski studio Radio Beograda...

Uh,uh,uh....totalno nisam u toku.Rasformiran studio 5??????.....iskreno receno,zao mi bre ljudi:(.Sta je sledece?Upropastiti pa ugasiti operu i balet?:banghead:....nego kad je vec tako kako je,pitam se sta ce biti sa onim Avaloncetom,Amekom,Focusright-om,HD3 sistemom,Neumanima itd,itd???

Bockie 23-11-2010 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 291829)
Evo, smanjiću naboj time što ću prestati da se javljam u ovoj temi. Samo ću onako usput da napomenem: pošto je pored Studija 5 PGP RTS rasformiran i dramski studio Radio Beograda, nekolicina Studera A80 će se uskoro pojaviti na tržištu, a verovatno i nekolicina MCI JH500 modula :-))

Pozdrav,

Vasa

Ma javljaj se cika Vaso, ja samo onako konstatovao koveli malo da spustim neku nevidljivu tenziju...:D Da, ali A80 mi je bas... hebi ga, 'iljadu - dve...

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 291830)
Uh,uh,uh....totalno nisam u toku.Rasformiran studio 5??????.....iskreno receno,zao mi bre ljudi:(.Sta je sledece?Upropastiti pa ugasiti operu i balet?:banghead:....nego kad je vec tako kako je,pitam se sta ce biti sa onim Avaloncetom,Amekom,Focusright-om,HD3 sistemom,Neumanima itd,itd???

Sto se cudis? Pa razjebano je sve, sto ne bi i to...? Cvrkucu pticice da ce se to mozda desiti jos jednom studiju... Bice lep bioskop,kafic,nesto korisno da izlaze "seljebriti"...
Kome trebaju obicaji i kultura,treba to zaboraviti sto pre...! :vitez:

roginator 23-11-2010 09:51 PM

STA SU UBILI ONAJ LIJEPI MCI U PETICI :cry::cry::cry:

koja je to steta :(

STUDIOTON 30-11-2010 11:06 AM

Imam ja kod mene jedan tascam 16ch , ali kod mene sluzi samo za slikanje :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bockie 30-11-2010 12:28 PM

Sto ga ne vratis u stanje ili ako vec ne ,onda ga prodas?

STUDIOTON 30-11-2010 02:01 PM

1 Attachment(s)
u ispravnom je stanju, potreban mu je minimalni servis ..

Ali to nije moj nacin setup-a i okrenut sam vise digitalnom koriscenju .. a kao sto rekoh stoji mi za slikanje i jednostavno to mesto u studiju nijedno cvece ne moze da zameni 8-) ako shvatas sta hocu da kazem :wink:

Bockie 03-12-2010 01:05 AM

Malo sam pospremao...

Dakle malo smo skrenuli sa ovog posta koji po naslovu treba da opise ko,gde,sta,kako ima u studiju od tape rekordera, pa nastavite sa informacijama o tome ako ko jos ta novo sazna...

Ostatak pricice koji je ovde zapocet je na prikladnijem mestu koje se bavi upotrebom trake u studijima...

Poz'

Bockie 08-12-2010 12:37 AM

Evo je , bebica B77 , stigla...!!!! :bounce2:

I odmah se ukakila...:ups:

Dobijem staru, prastaru traku sa njom, i posto imam samo svoje dve "kerne", ovakve (
http://thumbs1.ebaystatic.com/pict/270549434432_3.jpg
Dakle srebrni disk u sredini slike na koji se namotava traka),
a sprava dosla sa 2 komada ovoga :
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...GBoWvGm-7_-3Gw

, ja , ajd reko' nema veze da snimim pa da cujem...

Matori...

Nakon 2 min sprava umre, zakoce reelovi, ni makac, frka...:confused:

Dakle komplet "margarin" sa prastare trake na vodjicama,glavama, na svemu...:banghead: A znam za to, al' reko' aj' samo da probam... Konjina...:banghead:

Uzeo "tufere" (stapice) za usi i 78 komada kasnije ocistio 13 lopata blata...

Uzeo svoje "kerne" sa po vrlo malo trake, par minuta svaka i ajd' bajo rucno premotavaj, dodao na vec postojeci sto sam dobio...

Pazi , i traka koju ja imam je isto vrlo matora, ali je studijska LGR-35 i jos parce LGR-50... Dosta su zguzvane, izjebane ali ne ostavljaju skoro nikakav talog...

Snimim, jebe i ta moja traka i na momente kanali ono... ...humble-uju, ali zvuk je do f*n' jaja! :mase: Mislio sam da ce biti mnogo manje visokih i sve,ali svira ceo opseg lepo,sve cool...!

Moram nabaviti zdrav komad trake,pa da okacim sto god, ovo zvace povremeno pa nervira :D...!
Bice i fotaka i sve...

quake2 08-12-2010 04:02 AM

Nestrpljenje,razumem te:wink:...nemoj Matori da sniras vise tu traku jer bi mogle i gore posledice da budu.Jel si napecao mk2?

Bockie 08-12-2010 08:06 AM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 293104)
Nestrpljenje,razumem te:wink:...nemoj Matori da sniras vise tu traku jer bi mogle i gore posledice da budu.Jel si napecao mk2?

Ma kakvi da je vrcem... Jok more! :)

Ne,ovo je mk 1. Da, pocetnicka greska sa trakom,jbg...:banghead:
Specs:
http://www.gbaudio.co.uk/data/b77hs.htm

Nesto sam preslusavao po netu i skontao da ,bar na ovim B serijama , nije uopste ogromna razlika zbog vece brzine, a manje je habanje. Ovaj ima opseg do 20kHz a na 15-ici do 22kHz po proizv.spec., ali sa tim da je S/N ratio na 15-ici manji - 65db a ovde 67db... Dakle ,mozda malo vise sparkley, ali i vise suma na vecoj brzini... Trt, nista straobalno, a ovo je ocuvan komad i eto mislio sam da je bolje da je sprava ocuvanija, nema ih puno takvih...:)

Kod A80 ili 800 serije to ima smisla, ali ovde, sumnjam...

Ma, matori, kao da cu Toto da mixam na njega...
Sound je super, samo da nadjem ne zvakanu traku...:D

voomighty 08-12-2010 09:27 AM

cestitam!!!! Da te lepo sluzi!

DzoniPFC 08-12-2010 02:59 PM

Cestitam druze. :wink:

Probaj da nabavis RMG trake.
http://www.thomann.de/gb/rmg_sm911_14_762m_nab.htm

Ne zaboravi da okacis neke primere :)

Bockie 09-12-2010 10:16 PM

Nisam kalibrisao nista, nabavio traku (Maxell XL-II 35) i brzinski isprobao... :mase:

...1...

...2...

branoy 09-12-2010 11:53 PM

1 Attachment(s)
sad vidim temu, ja imam ovaj ..msm stari to koristi al mozda bih i ja mogao nesto experimentisati sa tim FOSTEX G16, imam i sony Dat 55ES pa cu i to jedan dan isprobati ..ima ovde vec vas sa iskustvom, ja mrzim samo sto moram cekati i vracati traku sad navikao na KLIK bem gA! hehe

Braca 09-12-2010 11:57 PM

Imam Revox PR 99 u ispravnom stanju, nove glave, nekada je bio u studiju "O", poslednjih 25 godina kod mene, kalibrisan to je uvek radio Djordje Petrovic. Spreman da odradi nesto a kada to ne znam!!!!!!

roginator 10-12-2010 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 293315)
Nisam kalibrisao nista, nabavio traku (Maxell XL-II 35) i brzinski isprobao... :mase:

...1...

...2...

dobra aaa??? hehehe

Bockie 10-12-2010 12:18 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 293334)
dobra aaa??? hehehe

Bravo matori, tnx...!!!
:thumbsup:

All times are GMT +1. The time now is 09:43 AM.