Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Mo?da osvojte mastering za d?... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35730)

alek019 08-11-2010 03:51 PM

Mo?da osvojte mastering za d?...

Ja natrapah na ovo, pa mo?da bude i tu ne?to dobro, ko zna...

Ovde ima dosta ljudi koji se ovim bave ali verujem da ima i onih kojima ove usluge trebaju. Kakav kvalitet se tu "krije", mo?da neko i sazna ali evo na donjem linku imate mogućnost da po?aljete va? mix, pa ako tamo gospoda posle zasedanja izaberu va?u muzikicu, mo?da vam se i posreći. Imate vremena do 01.12.2010. pa ko ?eli...

http://www.48hourmasters.com/blog

gregor z 08-11-2010 04:13 PM

Re: Mo?da osvojte mastering za d?...

Ne bi htio da ispadne kao da "kritiziram" konkurenciju....

Ali meni svaki mastering studio , koji nema na svom sajtu spiska opreme (iako su samo plug-ini i slu?alice ) i barem jednu fotku kako studio izgleda i liste klienata padne u ovu kategoriju:

http://www.youtube.com/watch?v=7nlzwDfxVSg

awacs 08-11-2010 04:42 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 290692)
Ali meni svaki mastering studio , koji nema na svom sajtu spiska opreme (iako su samo plug-ini i slu?alice ) i barem jednu fotku kako studio izgleda i liste klienata padne u ovu kategoriju:

http://www.youtube.com/watch?v=7nlzwDfxVSg

Naglasak je zapravo na "D?" :) A d?abe je i sirće slatko :)

Pozdrav,

Vasa

alek019 08-11-2010 04:45 PM

Verovatno si u pravu 100% Gregor, ko zna, internet trpi sve...

Razlog ?to stavih ovaj link nije da vam ovde "dovodim" konkurenciju, tamo daleko neki verovatno klinac ima bar lepu ideju...

gregor z 08-11-2010 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290697)
Naglasak je zapravo na "D?" :) A d?abe je i sirće slatko :)

Pozdrav,

Vasa

:rotfl:

alek019 08-11-2010 05:31 PM

Evo pošto awacs čim vidi ono slovo dž odma poleti i počne da maše krilima, i da pravi promaju, ajde da okrenemo stvar i da zaobidjemo to slovce.

Verovatno bi trebalo da vas ovde ima bar najmanje na prste obe ruke da se izbroje majstori za mastering sa dokazanim znanjem š umnjem ) vi bolje znate koji su to, turite njihove identifikatore ovde da znam i ja). Eto dajte (na majstore mislim) na PM ponudu za recimo ONLINE mastering 3 pesme. Neka recimo Diviner pripomogne, pa da se napravi CONTEST RUMSKI gde bi se izabrale 3 umotovorine muzičke gde bi znači prva nagrada bila ONLINE mastering 2 pesme, druga nagrada ONLINE mastering 1 pesme a treća, pa treća NEMA (takve propozicije jbg). Neka se može prijaviti bilo koji gradjanin sveta,kao pojdinac, ili kao grupica (više gradjana sveta) i da se svira ROCK ili EASY LISTENING ili POP (nemojte se ljutiti ali za ove pravce hoću da učestvujem u ovome a za druge... nek to pokriva neko drugi...). Nemojte samo da zvekećete sa nekim ciframa koje bi bile nemoralne, ako ja već hoću da malo pomognem dajte i vi bar neki doprinos kroz neku pristojno nižu cenu. Nemojte se bojati, poštovaću vaš profesionalizam i o cenama koje mi neko javi neću ovde ni slovca da napišem, samo ću javiti za koga sam se odlučio. Cenjkanje mora da bude dozvoljeno...

Dajte ovde i predloge za "pristrasan žiri". 5 članova, valjda dosta.

Recimo prijavljivanje decembar i januar. 15 dana glasanje na forumu rumskom .

Nek se neko javi da napravi, reklamicu za ovo kad budemo ovde definisali master majstora ili majstore.

Valjda se možemo organizovati do kraja meseca pa da ovo napravimo.

Eto, valjda vam ovo nije više akcenat na DŽ.

silicon science 08-11-2010 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290702)
Evo pošto awacs čim vidi ono slovo dž odma poleti i počne da maše krilima, i da pravi promaju, ajde da okrenemo stvar i da zaobidjemo to slovce.

Verovatno bi trebalo da vas ovde ima bar najmanje na prste obe ruke da se izbroje majstori za mastering sa dokazanim znanjem š umnjem ) vi bolje znate koji su to, turite njihove identifikatore ovde da znam i ja). Eto dajte (na majstore mislim) na PM ponudu za recimo ONLINE mastering 3 pesme. Neka recimo Diviner pripomogne, pa da se napravi CONTEST RUMSKI gde bi se izabrale 3 umotovorine muzičke gde bi znači prva nagrada bila ONLINE mastering 2 pesme, druga nagrada ONLINE mastering 1 pesme a treća, pa treća NEMA (takve propozicije jbg). Neka se može prijaviti bilo koji gradjanin sveta,kao pojdinac, ili kao grupica (više gradjana sveta) i da se svira ROCK ili EASY LISTENING ili POP (nemojte se ljutiti ali za ove pravce hoću da učestvujem u ovome a za druge... nek to pokriva neko drugi...). Nemojte samo da zvekećete sa nekim ciframa koje bi bile nemoralne, ako ja već hoću da malo pomognem dajte i vi bar neki doprinos kroz neku pristojno nižu cenu. Nemojte se bojati, poštovaću vaš profesionalizam i o cenama koje mi neko javi neću ovde ni slovca da napišem, samo ću javiti za koga sam se odlučio. Cenjkanje mora da bude dozvoljeno...

Dajte ovde i predloge za "pristrasan žiri". 5 članova, valjda dosta.

Recimo prijavljivanje decembar i januar. 15 dana glasanje na forumu rumskom .

Nek se neko javi da napravi, reklamicu za ovo kad budemo ovde definisali master majstora ili majstore.

Valjda se možemo organizovati do kraja meseca pa da ovo napravimo.

Eto, valjda vam ovo nije više akcenat na DŽ.

To o chemu prichas je bilo nedavno ovde na forumu, i Gregor Z je bio pokretach toga i da je svoj doprinos, a mnogima je bilo jasnije sta mastering donosi. Pod 2: svako ko se iole ozbiljno bavi tim poslom nema vremena za ovakve akcije, jer mu dokazivanje ne treba, i njegov se "glas daleko chuje"...
Pricha o zveketanju ciframa koje su nemoralne je, sama po sebi, nemoralna, iz razloga sto je za znanje tog zanata (mastering) potrebno odvojiti doosta vremena i truda i novaca da bi se nauchio... Ako zelis mastering za dzabe (sto je "nemoralno" al ajd sad), bolje ti je da lepo priupitas choveka koji to radi da ti uradi jedan probni pa da vidis treba li ti to ili ne... Da se razumemo, nije da ne podrzavam ovakvu akciju, ali treba biti nogama na zemlji i malo razmisliti.
P.s. Koja je to Easy listening muzika :confused:

http://www.rumski.com/forum/showthre...t=23171&page=3

alek019 08-11-2010 07:55 PM

Za?to li ti silicone ovako replicira?

Ako je ovako ne?to i bilo, to je za svaku pohvalu ali ne vidim razlog ?to bi smetalo ponovo (osim mo?da ?to ja to napisah, al ajde).

Ono ?to ja napisah za iole ... znači da ?elim najasnije rečeno dati posao nekom od vas koji bih ja platio. Taj nazovimo ga contest bi bar po inicijalnoj mojoj nameri bio ne moj nego zvanično contest ovog sajta, foruma...i tu nema nikakvog govora o dokazivanju master majstora pa ni mom (gde to pročita, ?ivo me zanima i gde nadje i jednu
rečenicu koja bi bila uvredljiva za vas (čitaj tebe)). To ?to sam napisao da bih volio da mi neko da ni?e cene (napisah da ne zvekeće, u ?aljivom smislu a ne u pogrdnom - stalno se nekako ne razumemo) od standardnih je iz jednog prostog razloga ?to bi ovo bilo čisto nazovimo ga i sponzorisanje pa to u svakom poslu kada su namere takve (humanitarne,obrazovne, dobronamerene...) tako ide. Čak je sve ostalo u jednom ?aljivom ali i ozbiljnom tonu napisano i
prisutan je i poziv da se neko jo? uključi u sve ovo (ako ima vremena i volje).

Gde to ja ovde zatra?ih mastering za sebe d?abe od nekog od vas?
Pa?ljivo pročitaj ?ta ja napisah ovde.

Za Easy.... pravac google pa kako ti ka?e? stisni zube i preslu?aj, ?ta drugo da ti ka?em.

Od Gregora ja očekujem da će mi čovek neku svoju ponudu za ovo dati, bar iz ranijih komunikacija koje imah sa njim mislim da će čovek ovo ?to napisah ispravno razumeti. Verovatno će mo?da i Everlast dati svoju cenu, a trebalo bi da bar tih ponuda bude vi?e pa ću se već za neku
odlučiti.

?ta je to ?to je toliko nesimpatično u tome ?to nekada na ovom forumu pi?em pa nekako uvek simtomatično smeta?

silicon science 08-11-2010 08:06 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290723)
Za?to li ti silicone ovako replicira?

Ako je ovako ne?to i bilo, to je za svaku pohvalu ali ne vidim razlog ?to bi smetalo ponovo (osim mo?da ?to ja to napisah, al ajde).

Ono ?to ja napisah za iole ... znači da ?elim najasnije rečeno dati posao nekom od vas koji bih ja platio. Taj nazovimo ga contest bi bar po inicijalnoj mojoj nameri bio ne moj nego zvanično contest ovog sajta, foruma...i tu nema nikakvog govora o dokazivanju master majstora pa ni mom (gde to pročita, ?ivo me zanima i gde nadje i jednu
rečenicu koja bi bila uvredljiva za vas (čitaj tebe)). To ?to sam napisao da bih volio da mi neko da ni?e cene (napisah da ne zvekeće, u ?aljivom smislu a ne u pogrdnom - stalno se nekako ne razumemo) od standardnih je iz jednog prostog razloga ?to bi ovo bilo čisto nazovimo ga i sponzorisanje pa to u svakom poslu kada su namere takve (humanitarne,obrazovne, dobronamerene...) tako ide. Čak je sve ostalo u jednom ?aljivom ali i ozbiljnom tonu napisano i
prisutan je i poziv da se neko jo? uključi u sve ovo (ako ima vremena i volje).

Gde to ja ovde zatra?ih mastering za sebe d?abe od nekog od vas?
Pa?ljivo pročitaj ?ta ja napisah ovde.

Za Easy.... pravac google pa kako ti ka?e? stisni zube i preslu?aj, ?ta drugo da ti ka?em.

Od Gregora ja očekujem da će mi čovek neku svoju ponudu za ovo dati, bar iz ranijih komunikacija koje imah sa njim mislim da će čovek ovo ?to napisah ispravno razumeti. Verovatno će mo?da i Everlast dati svoju cenu, a trebalo bi da bar tih ponuda bude vi?e pa ću se već za neku
odlučiti.

?ta je to ?to je toliko nesimpatično u tome ?to nekada na ovom forumu pi?em pa nekako uvek simtomatično smeta?

Ne smeta nista, naravno... Volim da unesem dozu cinizma uvek, i smatram da je ovde bila potrebna :D Sto se tiche Easy listening, nemoj verovati u sve sto procitas na internetu, pogotovo kad neko da ovakvu debilnu definiciju... Elem, eto, nemam nista protiv tvoje chasne namere u vezi svega ovoga (iskreno)... Nek daju svoju cenu master majstori i bice super.... A mozes ih i na PM kontaktirati...
P.s. pisana rech je nezahvalna, dobije sve puno ozbiljniji karakter nego sto jeste...

awacs 08-11-2010 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290723)
Šta je to što je toliko nesimpatično u tome što nekada na ovom forumu pišem pa nekako uvek simtomatično smeta?

Ne smeta, samo učini to što želiš - pokreni temu i objasni pravila konkursa.

Pozdrav,

Vasa

alek019 08-11-2010 08:40 PM

Pa prijatelju awacs, tema valjda pokrenuta, treba da se malo razradi i da se iskristali?e.

p.s.
Jel ti to drće ruka, il monitor, pa ne?to brzo pi?e? pa bri?e? pa opet...

awacs 08-11-2010 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290731)
Pa prijatelju awacs, tema valjda pokrenuta, treba da se malo razradi i da se iskristali?e.

E vidi?, ako si re?io da finansira? projekat, a ti onda iskristali?i pa javi propozicije. Za to ti nismo potrebni ni silicone science, ni ja, ni diviner. Dogovori? se sa Gregorom, Everlastom, kim god... privatno. Pa onda javi? kakvi su uslovi. To je TVOJ projekat i ja ga pozdravljam.

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 290731)
p.s.
Jel ti to drće ruka, il monitor, pa ne?to brzo pi?e? pa bri?e? pa opet...

... a drkće mi staračko koleno...

Pozdrav,

Vasa

alek019 08-11-2010 09:08 PM

Valjda će master majstori ovo da vide pa da mi jave njihove cene i da se sa nekim oko ovoga dogovorim
u sledeći par dana i čim se to gradivo utvrdi javljam ovde.

Ipak bi bilo mnogo bolje da za ovakav contest sa ovakvim nagradama to bude odradjeno
pod RUMSKOM KAPOM gde bi i contest bio rumski, ?iri rumski, propagandni audio-video za ovo
rumski, tada bi ovo zaista imalo te?inu.

Da malo sačekamo pa ćemo videti da li ovo mo?e ovako. Ako se utvrdi da to nije izvodljivo
potra?ićemo neku drugu alternativu, ali dajmo malo vremena ljudima da na ovo reaguju.

quake2 09-11-2010 02:21 AM

Uopste ne kontam o cemu se ovde radi:shock:....tebi treba mastering za neki album,jel tako?....i hoces ovde da napravis neki konkurs pa ce pobednik da odradi taj posao koji ti treba?....ili je nesto drugo....

Arthur 09-11-2010 02:35 AM

a i nije rumski veće sedih glava premudrih masteraških, no samo skupina dokonih entuzijasta, te ti Rumska kapa i nije neki garant kvaliteta, već samo dobre volje.. tako da stvarno, bolje je puštati ljude koji žive od nečega, da za to i zarađuju

quake2 09-11-2010 07:11 AM

:-)

gregor z 09-11-2010 07:21 AM

Quote:

Valjda će master majstori ovo da vide pa da mi jave njihove cene i da se sa nekim oko ovoga dogovorim
u sledeći par dana i čim se to gradivo utvrdi javljam ovde.
Moje cene su na mom websitu i nisu nikakva tajna. Dealove radim samo sa izdavačima/promocijskim agencijama ili sa ljudima koji rade kod mene godinama. Ako te nešto specifično zanima javi se na pm ili mail.

Quote:

Ipak bi bilo mnogo bolje da za ovakav contest sa ovakvim nagradama to bude odradjeno
pod RUMSKOM KAPOM gde bi i contest bio rumski, žiri rumski, propagandni audio-video za ovo
rumski, tada bi ovo zaista imalo težinu.
Pa mislim , da sam ja nešto slično napravio odmah , kad sam postao moderator Mastering sekcije. Svako iz Rumskog mogao mi poslati material i kritizirati/hvaliti završeni posao - a za nagradu je dobio free mastering te pjesme. Poslednju pjesmu na koju nisam dobio feedback od mixera/producenta, ču danas staviti na server ,pa da bude priča završena.
Mislim da se mi ne treba ponovo "dokazivati", a imam i previše plačenog posla trenutačno.

Istina je da nisam pozvao ostalih , koji se bave masteringom na ovim prostorima, da naprave nešto slično, i prezentiraju svoje usluge.
Ako neko želi/ima vremena promovirati svoje mastering usluge na sličan način kao ja, neka mi se javi na pm , pa čemo to organizirati.
Isto važi i za tebe Alek, ako imaš ideju kako bi to organizirao i kontaktirat češ više studia (stranih i domačih) koje se time bave, pa da taj kontest ima malo veču težinu - ja sam absolutno za, i pomoči ču koliko možem.

Pitanje je sad ako radiš kontest, da li če biti "mastering" studiji zainteresirani davati "nagrade" džaba. Bolji studiji su puno zauzeti za više tjedana unaprijed i ne trebaju dodatne "reklame", i sada je još "sezona".

Ako sam iskren ,dosad ni jedan posao nisam dobio od svoje "promocije" na Rumskom za koju sam potrošio prilično vremena. Ili nisam dovoljno dobro napravio , ili to jednostavno čita/zanima premalo ljudi.

Quote:

Da malo sačekamo pa ćemo videti da li ovo može ovako. Ako se utvrdi da to nije izvodljivo
potražićemo neku drugu alternativu, ali dajmo malo vremena ljudima da na ovo reaguju.
Ja još uvijek ne razumem "kako" si to mislio , iako sam pročitao tvoje postove par puta. Ajde objasni detaljnjije.

Pozdrav,

Gregor

alek019 09-11-2010 09:09 AM

Dobro ajde da opi?em "stvar" pa mo?da se i budemo razumeli.

Contest bi i?ao (kao i gomila drugih?) preko YOUTUBE-ta.
Dakle treba jedan mali video u kome bi se naglasili uslovi (vrsta muzike, trajanje, ?iri,nagrade).

Ono ?to sam ja mislio da bi mo?da ovde bilo foruma?ima interesantno (a očigledno da da se iz nekog razloga nekako tu ne razumemo) je da u su?tini propaganda ide u korist FORUMA RUMSKOG. Dakle ne propagiraju se master majstori, PERA, ?IKA, LAZA nego forum u celini.

CONTEST recimo traje dva meseca (decembar i januar).
Ovde se animiraju 5 člana (od običnih, moderatora, VIP-a, PRO-a...) koje bi izabrali, odredili ili ?ta već kao ?iri. Brojka 5 nije zakucana...NjJihov "posao" bi bio da preslu?aju sve, uzmu u obzir
gomilu muzičkih parametara i odaberu dva učesnika.

Nagrada bi bila profesionalna usluga masterovanja ukupno 3 pesme, prva nagrada masterovanje dve a druga nagrada masterovanje jedne. Ovu profesionalnu uslugu koja bi se odradila za dobitnike BIH JA PLATIO.
Dobitnici bi odabranom master majstoru poslali svoj WAV (jean ili dva), taj master majstor od mene dobije NOVAC,
odradi svoju uslugu i vrati dobitniku MASTEROVAN WAV. Dakle Gregor, ovo bi sa gledi?ta
master majstora bio PLAĆEN posao, nema tu nikakvog dokazivanja o kojem ti pi?e?. Propagandu dobija Forum, MI SVI.

Jel treba jo? da obja?njavam ovo?
Kako Arture ti dobi utisak da bi ovo bila neka gnjava?a i da treba pustiti ljude da ?ive i zaradjuju
a eto ja im kao mojim namerama u tome smetam. ?ta li te na to navede u mojem pisaniju, stvarno mi nije jasno.

Arthur 09-11-2010 10:10 PM

pa u suštini, do ovogo posta, meni većina stvari u tom tvom pisanju i nije bila najjasnija. Što je više do pisanja nego do ideje. Al dobro, sad si se otvorio, pa da vidimo dal će nekog ideja sama po sebi da privuče

MUzzY 11-11-2010 07:39 PM

Kad da kacimo mixeve? :)

alek019 13-11-2010 07:58 PM

Malo ovo sporo ide ali izguraće se nekako. No, kad se na YOUTUBE-tu namesti "nagove?taj" za ovo, ko god bude hteo "people from all around the world" moći će tamo da zakače svoju muzikicu, dakle, bez ograničenja u smilu ko, odakle uz jedini uslov da autor videa ima sva autorska prava nad audio materijalom.

Kako mi miri?e, mo?da ću u ovu priču sam, dodu?e ima jo? vremena pa ćemo videti.

alek019 19-11-2010 11:41 AM

Ajde da pitam jo? jednom (da naglasim u eto malo ?aljivom tonu, ali zaista ozbiljno mislim)...

Ako neko hoče (tvrdo č) da pripomogne...

Mora da bude kvalitetnoooo, svetsko a na?e...Spotić ko ...

Dakle treba jedna mala audio video reklamica za rumski forum u smuislu AUDIO PRODUCTION, MIX, MASTER, DAW i ostale skraćenice, kratke i dugačke...osim onih tipa trt,mrt... ?ta god već ?to karakteri?e ovaj forum) u kojoj se jo? ka?e (ne peva se, samo se izgovara) da se otvara RUMSKI CONTEST 2011, gde ljudu mogu svoje radove recimo iz (muzičke ) oblasti staviti kao video response i kompetentni ?iri (PERA,?IKA,MIKA,LAZA...kad se sabere MUSIC PRODUCTION iskustvo,ono bar 150 godina u bussiness-u - dal be?e jedno il dva s...) istaknuti članovi rumskog (po visini, te?ini i lepoti, visoko C, nisko D) će izabrati pobednika (jednog ili dva) koji će svoje radove (taj kojim učestvuju ili neki drugi) moći da profesionalno masteruju (peglanje,?irenje,kompresija...) da ponovim, ovo bih ja platio nekom od master majstora (al da se zakunu da neće da otaljaju stvar) sa ovih prostora ako se sa nekim dogovorim a ako ne, neko iz belog sveta će to uraditi, nekako ću se već sa nekim dogovoriti)...

Pravila, pravila?

- muzički pravac POP ROCK, EASY LISTENING (?ta li ovo be?e...)
- nebitne godine, pol, odakle je neko (samo da nije terorista)
- ako se peva, da ne muca i zamuckuje
-ako se samo svira, da je na nivou (podrum,prizemlje ni?ta)...
- muzika mora da je taze (ovo je te?ko proveriti al ako ga/nju ufatimo u laganju ...sve po spisku...)
- video ne mora da je spotić, nek zalepe bar svoju neku sliku, da vidimo sa kim imamo posla (PhotoShop dozvoljen, ali samo malo...da se ne pretera)
- autorsko delo 100% (dobro,de uva?avamo i 86.6%)
- ako ima vokala tekst mora da je..., vulgarnost No,NO
- slike ili spotići pristojne sadr?ine (čipkasti ve? pevačice se smatra pristojnim, minimalnih dimenzija, ko ?ibica ili bolje reći neki USB, na ?ibicu se zaboravilo... )
...
- rok 2 meseca počev od-...

Nagrade...
1. profesinoalno masterovanje 2 pesmice
2. profesionalno masterovanje 1 pesmice

Sve ovo podlo?no razradi, levo,desno, tamo i ovamo...

Ako nećete, nečete...

U ovu fabulu radnje, onda ću nekako sam...
Kako god bilo, nekog ću da nagr(a)dim.

quake2 19-11-2010 07:39 PM

Ponovo ja druze ali samo u cilju da ti pomognem,uzmi to tako...Prilicno je posle jednog citanja tvog posta i dalje nejasno sta ti u stvari hoces,a cisto sumnjam da ce se neko ponovo i ponovo vracati citanju.Ajd da krenemo ovako,evo par pitanja od mene duduka pa mi ti na njih odgovori sto krace i sazetije a mozes i sa DA ili NE pa cemo dalje da razjasnjavamo.

1.Imas pesme za koje treba da ti se uradi mastering?
2.Hteo bi od ljudi koji su na ovome forumu da odaberes najboljeg da ti on uradi mastering?
3.Nemas pesme za mastering nego hoces nesto drugo?

alek019 19-11-2010 08:49 PM

Evo prijatelju da ti odgovorim redom.

1. ne
2. ne
3. da
Ovo treće bi bilo...
U mom zadnjem postu opisah situaciju. Jednostavan YOUTUBE CONTEST za ceo svet, koji je "kao" organizovao audio forum rumski a nagrade za izabrane "pobednike" (biraju ih neki članovi rumskog) u vidu masteringa nekih njihovih materijala koji bi ja platio da se urade za njih (pobednike).

Dakle, samo jedna lepa reklamica za ovaj sajt, malo lepe muzike i to je to...
Contest "kao" organizuje forum rumski oglasivši ga u vidu reklamice na youtube-tu.
Pobednike "kao" biraju istaknuti članovi rumskog foruma (bez mene, da ne bude zabune)
Ja samo snosim troškove masterovanja (primera radi, ja recimo angažujem Gregora Z da on za pobednike uradi ONLINE MASTERING - oni njemu neke njihove WAV-ove, ja njemu parice, on masteruje i njima vrati "sredjen" WAV ' sve ovo na kraju CONTEST-a) .

Pomoć oko ovoga bila bi kada bi neki od vas dali neku lepu muzikicu za podlogu vido spotića koji bi ovo promovisao i ako bi neko taj video napravio

U ovom pisanju napisao sam "kao" jer pored moje dobre volje , nekako mi izgleda da ću ovo odraditi sam, dakle napraviću CONTEST u kome se forum rumski neće pominjati. Ja hteo da bude eto drugačije (mislio sam da ovo može biti bar malo simpatično, ali...OK)

quake2 19-11-2010 10:12 PM

Ok,sada te sasvim razumem a verujem da su i ostali koji se nisu snasli bolje upuceni pa ce se sada vise ljudi ovde i ukljuciti u diskusiju.Pozdrav i podrska od mene.

gregor z 20-11-2010 04:15 PM

Ima? i moju podr?ku....:)

Mislim da muzika neče biti problem...mogu i ja koje svoje stvari "donirati".

A ko če video da napravi....?

Pozdrav,

G

alek019 20-11-2010 05:13 PM

Nekoliko animacija u ove svrhe ću probati da napravim u trajanju od po desetak,petnaest sekundi koje bi se lepo mogle upakovati, stavicu kad zavr?im kod mena na sajt pa čete ih videti i onda ne?to od toga mo?da mo?emo zadr?ati. Naravno i ostali koji hoće mogu napraviti njihovo "vidjenje" ovih reklamnih stvari pa će se izabrati.

Kad skupimo sve kockice valjda će taj spotić lčiti na ne?to lepo. Ako se bratija malo udru?i i pripomogne verujem da se mo?e sva?ta napraviti samo ako hoćete.

alek019 21-11-2010 01:15 PM

Pa sad eto bar da se razmišlja na ovu temu, Sa donjeg linka možete skinuti jedan mali avi, ima malo i grešaka i malo je sve natrpano ali trebalo bi da posluži više kao neka ideja jer nekako sumnjam da će neko hteti da stane ispred kamerice i izdeklamuje poziv na contest, a to bi, ako se to želi ipak trebalo da uradi neko od glavešina ovog foruma. Ili bar da snimi glasovnu pozdravnu poruku...pa će je neko ubaciti preko muzikice koju odaberemo za ove svrhe.Da vas ne buni ovo je ipak preview dakle, nije renderovano u full kvalitetu, a koristi se i xvid kompresija takodje ne max kvaliteta da bi fajl bio manji. Može da se sve ovo renderuje i u full HD ali za sada nema potrebe za time. Pokrenite ga nekim divx player-om.

Valjda ima još neko malo volje da eksperimentiše na temu ovog reklamnog spotića...

Dajte bar neki predlog za muzičku podlogu koja bi pre trebala biti neki mix nekoliko pesmica popularnih na ovim prostorima koje ste radili i kvalitetno zvuče da bar ko se odluči može "naslututi" kako će eventualno ako pobede njihova dela zvučati.

http://www.as-computer-software.com/demo/testr2011.rar

password je:www.rumski.com

Koga ovo zanima neka pogleda a i neka se oglasi ovde.

cAAc 25-11-2010 11:55 AM

Odgledah animaciju ,pristojna..Svaka cast na ulozenom trudu ,nadam se da ce takmicenje imati dobar odziv
Poz

Znak 29-11-2010 11:23 PM

Mislim da u celoj ideji ima stvari koje treba iz korena menjati. Kao prvo, nudi se mastering za nagradu. Ljudi će se truditi da pošalju pesme koje već dobro zvuče. Čija pesma bude najbolje zvučala on dobija nagradu. A ako mu već pesma dobro zvuči onda je verovatno kompletno završena i šta će mu nagrada - mastering?

Animacija je u cyber-glam fazonu, samo fale fanfare da najave mega giga nagradu za dobitnika, u najmanju ruku letovanje na Svemirskoj stanici... A ono nagrada besplatan mastering.
Naravno, kad je prijava na takmičenje besplatna verovatno će se pojaviti mali milion učesnika, a nije isključeno da će neko i da plati par stotina evra za mastering, samo da mu pesma pobedi na takmičenju (i sav srećan je slavodobitno pošalje na besplatno domasterizovanje).

Osim toga, organizovati takmičenje u cilju promovisanja Rumskog foruma ima smisla samo ako imaš odobrenje i punu logističku i svaku drugu podršku od ljudi koji su vlasnici foruma. Onda bi se valjda neko uključio i sa idejama, od kojih bi verovatno prva bila da treba naći sponzore i obezbediti iole vrednije nagrade.

alek019 30-11-2010 06:36 PM

Pozdrav Znak. U nečemu si u pravu a u nečemu i gre?i?.

Prvo ?ta gre?i?. Nije namera da neko po?alje na contest neku svoju pesmu pa da se ista masteruje već da se
"osvoji" masterovanje za neki drugi materijal. Dakle učestvuje se sa nekim radom da bi se stekao kredit pa da
onaj ko osvoji nagradu mo?e masterovati neke svoje druge radove. To je osnovna ideja, ako je drugačije
shvaćena onda je verovatno nisam dobro objasnio.

Grafika sklepah tek koliko da se u datom trenutku razmi?lja na tu temu, bez nekih pretenzija.

Sa druge strane mislim da nagrada koja je reda veličine (u parama 200-300) nije beznačajna,ja za vasionske
brodove nemam para da bih njih nudio, a vrednosno mislim da uop?te nije mala. Bar za mene je to pristojna cifra.
Sad, mo?da je nekome malo...

Gde si u pravu. Pa ja od početka pi?em da bi trebalo da ovo bude pod rumskom kapom i da ja ?elim
sponzorisati taj contest kako sam već objasnio u smislu nagrade koja bi imala koliko toliko veze
sa ovim forumom. Vidis ZNAK i sam da ovo nije interesantno rumskim glave?inama i verovatno od ove moje
ideje u ovom obliku neće biti ni?ta.Na kraju krajeva i to je OK, imaju pravo da ne?to podr?e ili da
odbiju.

Najbolje je ovaj thread zaključati, ipak je ovo bila "lo?a ideja".

cAAc 30-11-2010 06:57 PM

Da li si probao na soundcloudu da odradis to ..ipak verujem da ces tamo naci i upoznati mnogo vise ljudi koji neguju zvuk koji ti volis .Mozes i da napravis grupu u kojoj ce se pojaviti radovi za takmicenje samo bitno ti je da das dobar opis i objasnis o cemu se radi ..takodje je bitno da vec ako nemas nalog tamo sacekas neko vreme dok sakupis neki broj foloversa kako bi kad takmicenje bude objavljeno culo sto vise ljudi..na kraju info o pocetku takmicenja mozes i da objavis na forumu pa ko voli nek izvoli.

gregor z 04-12-2010 08:29 PM

Moja muzika koja se mo?e upotrijebiti za video (ako je uop?te interesantna) je ovdje: http://www.myspace.com/sundaysessionsmusic

Pozdrav,

G

All times are GMT +1. The time now is 12:36 AM.