![]() |
Opa Pro Tools 9 !
Evo ga!
http://www.avid.com/US/products/Pro-...ntcmp=AV-HP-S2 Dobre vesti, NE TREBA AVID HARDWARE za koriscenje PT9! ADC je standard! I mislim da je minimum sa 96 traka! Zastita iLok 8-) |
Re: Opa Pro Tools 9 !
Obecava :)
|
Quote:
Definitivno idu na to da izbace ostale DAW-ove iz igre, i cena je prihvatljiva za sve sto nudi, mislim da je oko 600 $ ako ne i manje. Ono sto osnovno ima je meni dovoljno i ja cu kupiti ovaj Pro tools i to je to |
Dobra prica. Hvala Bogu da podrzava ADC. doplata za Le oko 250$.
|
Quote:
|
jako pametno su osmislili sve sad..
- bazicni program sa ADC, 96 traka, bez potrebe za zvucnu, puno MIDI traka, itd.. - pokrice 90% kucnih studija - ko radi post za film i video (moze za male pare) da uzme Total Production toolkit, zbog time code, 192 trake, puno video traka, OMF itd... - ko je pro - opet ima izbor za interface, HEATH plug (radi samo na HD, TDM plugs), nove interfejse, itd.. I izgleda da je Eucon protocol sad "ugradjen" tako da se Euphonix kontroleri dobro integrisu ! (a nisu skupi) |
Quote:
:rolleyes: |
Quote:
Sacekacemo malo da se ne guramo ... bice neki download :wink: |
Mudra odluka, bice sigurno dosta onih koji ce pokusati novi PT. Ja sam jedno vreme koristio verziju 7, i mogu reci da je ok, ima neku svoju filozofiju rada koja moze biti izuzetno zanimljiva. Cena je sasvim ok kada se uzme u obzir sta se sve dobije. Konkurencija u srednjem segmentu trzista se sve vise poostrava.
Vrlo je dobro sto su sada unificirali sve verzije u jednu, tako je lakse za razvoj, tako da ce se sigurno brze izbacivati nove verzije i zakrpe. |
Quote:
E konacno i ti da nesto pametno uradis...! ...:haha:... :dance: |
Vrhunski!Konachno! :D
|
Quote:
|
biće to brzo koliko vidim po netu
|
Quote:
|
Ja imam tremu :grin:
|
sve sam probao, sam to jos nisam :D osim ono xvxx osxx hihi
|
i sta time dobijam sto bi presao na novi pt9 ?
|
Pro tools klijent fascinaciju
|
Quote:
|
Quote:
|
@OFF/Da Bear
LOL :D |
Quote:
|
Ko ce sad da skida sve pluginove ponovo za PT ...
|
Lampash
http://www.youtube.com/watch?v=O-nzy0QWRMY http://www.youtube.com/watch?v=N6-zDgUir34 Opusti se i uzivaj...:wink: |
nisam lud da prelazim sa Fl-a na Pro Tools:rotfl:
|
Quote:
|
Ako se pojavi u oblacima sigurno cu ga koristiti! Mora standard da se zna. Do tad, nuendzo rulzzz!
|
Quote:
|
evo sad instalirah OP-X PRO vst-i,mozda ce to za sada biti dosta za neki placebo efekat..vidjet cemo:wink:
|
Realno da, nema to veze sa produktivnošću, u pravu si...
Prevezeš se i u Golfu, lepo, fino, stigneš na destinaciju, to se ne osporava... Isto se tako dovezeš i nečim drugim, čemu više pristaje ime automobil... Recimo tako nekako... Pitanje je subjektivnosti, objektivnosti, realnosti i nerealnosti, svega toga pomalo, a ponajviše zajedno... :) |
Jedini razlog da u dogledno vreme uđem u PT svet je činjenica da taj software va?i kao standard za one koji se bave audio-VIDEO produkcijom, a s obzirom na to da radim kao (novinar-monta?er) na TV-u...
Opet, s druge strane, počeo sam polako da ovladavam CuBase-om i kako su za "osećaj moći" u tom smislu potrebne godine, logika govori da i nije ba? uračunljivo na dve trećine puta iskakati iz voza :rolleyes: Nego, onako usput, razmi?ljao sam ja tu i o nečemu ?to se ovde nije raspredalo, a rekao bih da je, ako ne va?no, a ono bar interesantno - tiče se dve stvari: 1. Kako će PT konkurencija u razvojnom smislu odgovoriti na to ?to je donedavno neprikosnoveni po?tovalac zaokru?enog hardware-software sistema, da tako ka?em, omek?ao u svojoj politici, i... 2. Zar prilagođavanje ovakvog tipa od strane AVID-a ne podrazumeva i izvesne kompromise u kvalitativnom smislu? Ne mislim da će se PT projekti raspadati od bagova ili nekompatibilnosti na planu ?arolikog izbora DSP-ova, ali je fakat da to vi?e nije alat samo za smerne i verne, već i za one koji vole da prčkaju, a do sada nisu mogli jer PT fakat nije va?io kao oruđe za to. Lično me mnogo vi?e zanima odgovor na prvo pitanje, jer drugim je igračima sada očigledno postavljen domaći zadatak koji moraju da re?e ne bi li ostali u trci. ?ta će to značiti na planu inovacija i da li će se CuBase, Nuendo i resto puleni truditi da smanje prednost koju Pro Tools ima kao, ?to DaBear reče, PRO software, ili će ići nekim svojim putem pa poku?ati da PT natera na kaskanje, videćemo! |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
A da ne pricam koliko se TV emisija i filmova (za bioskope) odradilo na njemu !! I sa LE je moglo ozbiljno da se radi. Sad je kod mene u sobi neki klinac iz izraela, koji je sa njegovim setapom vec odradio desetak (bioskopskih) filmova. MBox pro + lap top + Total Production Toolkit = IMA SVE ! Odradjuje kompletne efekte / sound design pre mix (oko 100 traka + po filmu) + editovnje dijaloga i premix..itd.. Sad sa PT9 je (samo) malo lakse stim sto u startu ima vise traka, ADC, itd... A za ozbiljan post rad MORAS da kupis Total Production Toolkit 2 !! (oko ?1200 + neki interface za 5.1 monitoring, bar ?350-400, i dobar Mac, jos jedno ?1500..+ PT9 izadje na ?3400-?3500 !! |
Ne sumnjam u to da je PT veoma moćan (ako ne i najmoćniji) alat za audio/video produkciju! Samo sam radoznao da eventualno od ljudi ovde čujem kakve su pretpostavke u vezi sa razvijanjem drugih softvera, sada kada je jedan tako veliki igrač re?io da se poka?e masi...
A sam ću mu sasvim sigurno ukazati poverenje, međutim, ne kao neko ko je spreman da izdvoji toliku lovu. Ironično zvuči, ali ipak, dodao bih na?alost. |
Quote:
|
Quote:
|
6 godina, ako ne i vise, ljudi pizde cekaju i nerviraju se oko ADC, viska kanala i third-party hardvera...i sad kako su se otvorili, ljudska narav je ucinila svoje i svi su se slepo nalozili na 9tku. Ne kazem da ja nisam, ali mislim da im je ovo najjaci marketinski trik DO SADA! jos jedna pobeda za kapitaliste!
|
Quote:
|
Da, ali ce PT sad biti svima dostupan, tako da ce izgubiti taj veo posebnosti i izuzetnosti.....
|
Quote:
Opa, pa ko se to nalozio.... hehehe.... Quote:
Ej: <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dkeWe-EOkcM?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dkeWe-EOkcM?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Malo bockam, ali necu vise,shallim se...:D |
All times are GMT +1. The time now is 11:11 AM. |