Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   pomoc za SAE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35558)

alek019 25-10-2010 09:27 AM

pomoc za SAE

Organizujte se pa otvorite neki račun i neka svaki član uplati OBAVEZNO 1000 (ČLANARINA NAMENSKA) dinara pa sa tim parama mo?ete godi?nje platiti deset ?kolarina na SAE nekim članovima foruma, imate bezbroj mogućnosti i kombinacija kako da nekome pomognete. Nije valjda da kad god se pomenu neke parice svi se stisnu u crnu rupu. Tada bi ovaj forum bio zaista forumčina. razradite ovu temu nekako i pomognite ljudima.

kejkz 25-10-2010 10:06 AM

Re: pomoc za SAE

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289494)
...nekim članovima foruma

Ideja je zanimljiva, altruisticka, ali se postavlja osnovno pitanje i otvora ujedno najveci problem: kojim to clanovima foruma platiti skolarinu? Siguran sam da bi se naslo mnogo vise kandidata nego sto bi bilo novca. A koji kriterijum moze postaviti jedan forum (odnosno u ovom slucaju njegov vlasnik, jer je on glavni za ovakve stvari) za nekoga od ljudi koji forum samo posecuju, a zeleli bi da studiraju nesto vezano za zvuk?
Ja licno sam misljenja da se ovde vec daje dosta, odnosno, da oni koji znaju nesebicno dele svoje znanje, dokle god to ima smisla. I da ovo ustvari izlazi iz okvira foruma. Forum od studiranja nekih od svojih clanova mozda bi imao koristi na duze staze, ako bi to moglo podici kvalitet rada foruma, ali on nikako ne moze imati koristi od samog studiranja nekoga sa njega. Mislim da stipendiranje trebaju obavljati oni kojima tako nesto moze doneti direktnu korist, a to mogu biti studiji, filmski, muzicki, televizijski, svejedno, svuda gde je ovakav profil ljudi potreban, dakle ljudi osposobljenih za rad na profesinalnoj audio opremi. Oni ovako mogu dobiti ne samo sansu, nego i radno iskustvo. Medjutim, to mozda i nije u njihovom interesu, jer bi ih onda morali platiti vise. Klupko zamrseno...
Sve u svemu, siguran sam da bih se lako mogao odreci nekoliko piva da bi neko ko to zasluzuje studirao, ali opet postavljam pitanje sebi i svima drugima, kome?

DaBear 25-10-2010 10:25 AM

Quote:

Organizujte se pa otvorite neki račun i neka svaki član uplati OBAVEZNO 1000 (ČLANARINA NAMENSKA) dinara pa sa tim parama mo?ete godi?nje platiti deset ?kolarina na SAE nekim članovima foruma, imate bezbroj mogućnosti i kombinacija kako da nekome pomognete. Nije valjda da kad god se pomenu neke parice svi se stisnu u crnu rupu. Tada bi ovaj forum bio zaista forumčina. razradite ovu temu nekako i pomognite ljudima.

utopija!

a i cemu? I taj neko ce da stuca 2 godine na "tu neku skolu" i opet nema nikakve garancije za posao (a dve godine je stariji)..:(

Bockie 25-10-2010 10:32 AM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 289496)
siguran sam da bih se lako mogao odreci nekoliko piva

pfff...

E sad ga pretera!

:D

kejkz 25-10-2010 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 289503)
pfff...

E sad ga pretera!

Hej, piva lako, rakije NIKAKO!

diviner 25-10-2010 11:12 AM

Kejkz je objasnio sustinu, pa da se ja ne ponavljam.

Sta god smo pokusali, dozivjelo je neuspjeh, ali to ne znaci da pokusavati necemo dalje. Ukoliko uskoro dobijemo neku sekciju sa kojom ce se moci bolje prezentovati radovi, mozda cemo moci da organizujemo neku nagradu za najboljeg izvodjaca, a ona tada moze biti i skolovanje na SAE.

Bockie 25-10-2010 12:40 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 289504)
Hej, piva lako, rakije NIKAKO!

Uh, sad si se provukao za dlaku...!

Ajd , da ne ispadne da trujem thread, ali mi SAE uopste nije delovao kao da im treba pomoc... (kaze thread "pomoc za SAE")
A i malo je to... ...razumeo bih da je to neka "nasusna" potreba, ali visoko obrazovanje je samo po sebi luxus, pa jos kad kosta kao 3-4 obrazovanja...

alek019 25-10-2010 12:51 PM

Od DaBear-a se dalo očekivati.
Kejkz diplomatski "objasnio stvar" a Diviner "demokratski" podr?ao.
A Big???
"Zar i ti sine (Big) Brute".

Bockie 25-10-2010 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289526)
Od DaBear-a se dalo očekivati.
Kejkz diplomatski "objasnio stvar" a Diviner "demokratski" podr?ao.
A Big???
"Zar i ti sine (Big) Brute".

Sto, pa nisam nista lose rekao...:confused:

alek019 25-10-2010 01:06 PM

Tačno Big, ništa loše nisi reko, al ne reče ni ništa dobro po moj stav.

p.s.

Podmićujem s dva,tri piva ako baš mora. (ako dam gajbu piva, nema za članarinu)

Bockie 25-10-2010 01:16 PM

Pfff...

Pokusava da me podmiti sa dva-tri piva.... .....c,c,c,....

...mmmm....

...a koja piva?:ups:

alek019 25-10-2010 01:23 PM

Pa sad, de ajde...
Domaće, domaće.
Bolje je od londonskog (čitaj ovo u sebi da ne ne čuje DaBear).
Nego vidim ja da Diviner sve ovo prati iz prikrajka, džaba meni podmićivanje.
Diviner može i tebi dva tri piva, al za londonca NEMA.

Bockie 25-10-2010 01:26 PM

Da, ovaj, Alek, skroz si u pravu, jeste, potpuno te podrzavam...!

(jelen,moze crno nikshicko)
:da:

alek019 25-10-2010 01:31 PM

Pa toooo,tooo.
E sad, još da se ubaci horsko pevanje (tekst od Big-a dobar,dobar) i onda Diviner nema kud, mora da rebne članarinu.

p.s.
Nego kako se namesti ovo je 13. Reply, pa će ovo da bude kao u onoj reklami, samo pivo.

awacs 25-10-2010 04:05 PM

Quote:

A paj' sad ovo:

6.984 članova X 1.000 dinara = 6.984.000 RSD = 65.176 EUR (na dana?nji dan, za efektivu, dodu?e bez poreza :wink:). Za te pare već mo?e da se osnuje SOPSTVENA ?kola (početni zakup prostora, par radnih stanica, neko mikserče i pone?to mikrofona i outboarda) :D Ako me razume? :) Iskreno se nadam da me niko neće razumeti :)

Pozdrav,

Vasa

alavuk 25-10-2010 04:21 PM

vasa vecito praktican covek :)))

awacs 25-10-2010 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 289552)
vasa vecito praktican covek :)))

Hehe... svakakav sam, samo nisam praktičan. Ali kapiram prakse i trendove :wink:

Pozdrav,

Vasa

Bockie 25-10-2010 05:42 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 289551)
A paj' sad ovo:

6.984 članova X 1.000 dinara = 6.984.000 RSD = 65.176 EUR (na dana?nji dan, za efektivu, dodu?e bez poreza :wink:). Za te pare već mo?e da se osnuje SOPSTVENA ?kola (početni zakup prostora, par radnih stanica, neko mikserče i pone?to mikrofona i outboarda) :D Ako me razume? :) Iskreno se nadam da me niko neće razumeti :)

Pozdrav,

Vasa

I jos sami sebi podelimo diplome...!

awacs 25-10-2010 05:55 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 289560)
I jos sami sebi podelimo diplome...!

E, tako je. I onda sa tim diplomama konkurišemo za posao kod sebe samih. Cenim da za jedno godinu dana možemo da prijavimo patent za perpetuum mobile.

Pozdrav,

Vasa

alek019 25-10-2010 06:22 PM

Proradio Awacs, nema ?ta i odma počeo da gura klipove pod točkove moje ideje.

Razmi?ljam, gde li mi je broj mobilnog od onog ?efa na bateriju sa praćkama specijalizovanog za ove letačke sprave pa da mi pripomogne. Inače ovaj će da mi uni?ti koncept načisto, njemu da nestane gorivo neće, on zna tajnu za perpetuum mobile.

boggy 25-10-2010 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 289551)
A paj' sad ovo:

6.984 članova X 1.000 dinara = 6.984.000 RSD = 65.176 EUR (na današnji dan, za efektivu, doduše bez poreza :wink:). Za te pare već može da se osnuje SOPSTVENA škola (početni zakup prostora, par radnih stanica, neko mikserče i ponešto mikrofona i outboarda) :D Ako me razumeš :) Iskreno se nadam da me niko neće razumeti :)
....

Ja te razumem i pitam:
A ko ce da bude "propali kapitalista"?
Nema vise narodnog vlasnistva nad sredstvima za rad.... ako nisi primetio.. tu ce morati da bude vlasnik... da demokraCki glasamo?

pozdrav

bogi

awacs 25-10-2010 07:24 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 289571)
Ja te razumem i pitam:
A ko ce da bude "propali kapitalista"?
Nema vise narodnog vlasnistva nad sredstvima za rad.... ako nisi primetio.. tu ce morati da bude vlasnik... da demokraCki glasamo?

Eto, jbg, a nadao sam se da niko neće razumeti :)

Pozdrav,

Vasa

alek019 25-10-2010 08:22 PM

Pa dobro bre Awacs, ?ta ti trebalo da pominje? one cifre tamo. Jer vidi? kako to deluje na ljude? Odma proradi demokratija i odosmo u političke duboko zabranjene ovde vode. Dozvoljeno samo pivo...Nik?ićko... inače zovem onog s praćkom.

kejkz 25-10-2010 11:45 PM

Demokratija je vrlo praktičan sistem, sve može, a i ne mora. U komunizmu je bilo sve mora... ali ne može. Razlika je samo u tome ko mora, a ko ne mora. I gde je sada ta rakija? Možda sam je već popio... daj još jednu! A može i pivo, ajde, kad nema ništa bolje.

boggy 25-10-2010 11:57 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 289595)
Demokratija je vrlo praktičan sistem, sve može, a i ne mora. U komunizmu je bilo sve mora... ali ne može. Razlika je samo u tome ko mora, a ko ne mora. I gde je sada ta rakija? Možda sam je već popio... daj još jednu! A može i pivo, ajde, kad nema ništa bolje.

Jbmlg... od kad su raz*ebali komunizam, krenula je velika belosvetska kriza... i horizontalna i vertikalna... nadam se da to nije bila nekakva Pandorina kutija... i da je to samo nekakva nesrecna koincidencija :rolleyes:

pozdrav

bogi

boggy 26-10-2010 01:32 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 289573)
Eto, jbg, a nadao sam se da niko neće razumeti :)

Pozdrav,

Vasa

pazi... nisam ti ni spomenuo da si zaboravio uracunas akusticki tretman... :shock: :D

pozdrav

bogi

Arthur 26-10-2010 11:17 AM

ajd ajd, nemoj biti na kraj srca... a zlatne devedesete i kreditno pumpanje planete :da:

alek019 26-10-2010 12:53 PM

Dobri ste vi omladino, dobri, malo ga filozofirate al OK.
Da se vratim na temu.
Kako bre gazda na forum ne svaća poantu.
Evo prost bussiness plan.

1) Pokupi se članarina
2) Oroči se (u mesecu štednje, to beše negde sad, odma ili malo sutra)
3) Kamatica kada dodje, dodje (ovo treba na time line da se uglavi)
4) osnovica za kamatocu se dodeli nekome (brat od ujke, tetke...sve demokratski) uz povik (ŽIVEO SAE)
5) Članovi obavešteni gde su pare
6) Članovi dobiju jedno horsko FALA od srećnika
i sad ponovo ide tačka pod 1.

Lepota jedna.
E sad kejkz koji nikako da shvati šta to forum ima od cele ove priče.
Pa kamaticu...(malu, malecku, tričave 5,6 iljadarkcice eurića).

Kome nije jasno nek pozove Awacs-a da mu sračuna,na dve decimale.

kejkz 26-10-2010 01:15 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289624)
E sad kejkz koji nikako da shvati ?ta to forum ima od cele ove priče.
Pa kamaticu...(malu, malecku, tričave 5,6 iljadarkcice eurića).

pa da, plan je jastan, sad jo? samo da neko da lovu za članarinu

alek019 26-10-2010 01:26 PM

Pa sad neće niko. A ko je kriv?
Pa gosn Kejkz, ti.
Da si odma shvatio poantu ne bi morao ovaj krasan plan da se ovako javno iznese pa da cela evropska unija mo?e da ga vidi.
Jo? bi mogao i da prodje, ti nevide poantu, londonski klub bi to smatrao utopijom, Boggy i ostali demokratskim pitanjem, Awacs prirodnomatematičkim... malo bi Big to gledao kao sitno korupcijsko pitanje...
al de,ajde...

Moglo da prodje....moglo...

kejkz 26-10-2010 01:45 PM

Znao sam da ce moja trezvenost i (ne)zdrav razum sve sjebati, ali se nisam nad'o da ce bas na ovome kola slomiti. E bas... ja se izvinjavam
I molim, pise se kejkz sa malim slovom, velika ne trosim, previse piksela zauzimaju.
No, ima nesto dobro u tome sto ovaj izuzetan plan nije bio predestiniran na uspeh, vise mi je ostalo piva do kraja meseca.

alek019 26-10-2010 04:54 PM

Izvinjenje prihvaćeno. ?ta da se radi. Plan bi dobar. I opet da ka?em ja lično ni?ta protiv nemam, čak kao ?to se iz prilo?enog vidi brojka ljudi koji bi na neki način bili usrećeni ovim bila bi +1, dakle veća.

Ali da samo malo napomenem, po?to se ovde dobar deo vrti oko piva i tu bi ljudi bili na dobitku, smaljili bi procenat alkohola. Dakle zdrav ?ivot i tako to,kad već nema ni leba dovoljno, red je da se i ovo smanji.

?ale na stranu, zaista mislim da bi ovo bio potez velelepni, gazda foruma bi postao čak i zvezda, pisale bi novine, TV, radio...i ja mu to od sveg srca ?elim.

awacs 26-10-2010 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 289649)
?ale na stranu, zaista mislim da bi ovo bio potez velelepni, gazda foruma bi postao čak i zvezda, pisale bi novine, TV, radio...i ja mu to od sveg srca ?elim.

Hehe, lak?e je postati TV zvezda nego ugrejati se sedeći uz televizor, sve gledajući sebe na ekranu :)

Pozdrav,

Vasa

alek019 26-10-2010 06:01 PM

Pa biće ladno ako se ne cupka u ritmu muzike sa malog ekrana TV prijemnika.
Al mi i za to pesmu imamo...
Pa toliki kompozitori ovde, valjda će ne?to da smisle...ako ne smisle, mo?e i neki remix...

All times are GMT +1. The time now is 06:56 PM.