Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Akademija besplatno za bendove (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35104)

RokStudio 10-09-2010 07:51 PM

Akademija besplatno za bendove

Akademija umetnosti u Beogradu pozvala je bendove i druge muzičke ansamble da se prijave za besplatno snimanje u studiju njihovog Odseka za dizajn zvuka i muzičku produkciju.

http://www.b92.net/kultura/vesti.php...&nav_id=457781

P.S. Nemam veze s njima, ali mo?da će nekom biti zanimljivo... dobra ideja, da se studenti uče, a bendovi dobiju ?ansu.

DaBear 10-09-2010 08:19 PM

Re: Akademija besplatno za bendove

Quote:

Originally Posted by RokStudio (Post 286794)
Akademija umetnosti u Beogradu pozvala je bendove i druge muzičke ansamble da se prijave za besplatno snimanje u studiju njihovog Odseka za dizajn zvuka i muzičku produkciju.

http://www.b92.net/kultura/vesti.php...&nav_id=457781

P.S. Nemam veze s njima, ali mo?da će nekom biti zanimljivo... dobra ideja, da se studenti uče, a bendovi dobiju ?ansu.

pozdravljam ovakve akcije !! Treba ih sto vise !:)

Arthur 11-09-2010 12:14 AM

ne podržavam ovakve ideje ako su seanse besplatne ,a snimci loši. Loše je za posao ostalih. Ok je ako su to promo i demo snimci, bez prava korišćenja u komercijalne svrhe

Znak 12-09-2010 10:39 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 286807)
ne podr?avam ovakve ideje ako su seanse besplatne ,a snimci lo?i. Lo?e je za posao ostalih. Ok je ako su to promo i demo snimci, bez prava kori?ćenja u komercijalne svrhe

?to bi bilo lo?e za bilo čiji posao? Ovo je fantastično. Stvarno redak primer da se neko u dana?nje vreme seti da ovako na pravi način pomogne ljudima koji se bave muzikom. I danas se priča o tome kako je sarajevska scena započela ?ezdesetih kad je grad obezbedio bendovima prostor i opremu za probe.
?teta ?to na sajtu akademije nije malo bolje obja?njeno po kojim kriterijumima će se određivati kome će biti dodeljeni termini (u formularu za prijavu nema pomena o eventualnom prilaganju demo snimaka).

Arthur 13-09-2010 12:49 AM

ko što rekoh, u promo i demo svrhe, ok. Ne razumem šta tebe buni oko toga što nešto od čega ljudi koji se ozbiljno bave poslom žive, i pokušavaju da naprave neki sistem vrednosti, neko drugi deli džabe. Ne ugrožavaju nas loši besplatni snimci direktno na taj način ekonomski, nego rušenjem sistema vrednosti. Što više loših snimaka, i to džabe, to će ljudi pogubiti kriterijum šta je ono što se sme. Još gore ako ti snimci ne budu loši, onda je već to problem i ekonomske prirode.

OFF 13-09-2010 01:31 AM

Ma, bre, ljudi, ima posla za sve

Arthur 13-09-2010 01:39 AM

možda

u užičkoj republici

tamo nemate BK akademiju koji bi dž da snimaju :da:

quake2 13-09-2010 03:10 AM

Ma vecina bendova se nece ni prijaviti jer pokusava kuci da se usnimi sama u kompjuter, a ovi ozbiljniji ipak nece doci tamo da se neko na njima vezba i da trose vreme a od snimka sta bude bice.

Znak 13-09-2010 07:00 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 286894)
ko što rekoh, u promo i demo svrhe, ok. Ne razumem šta tebe buni oko toga što nešto od čega ljudi koji se ozbiljno bave poslom žive, i pokušavaju da naprave neki sistem vrednosti, neko drugi deli džabe. Ne ugrožavaju nas loši besplatni snimci direktno na taj način ekonomski, nego rušenjem sistema vrednosti. Što više loših snimaka, i to džabe, to će ljudi pogubiti kriterijum šta je ono što se sme. Još gore ako ti snimci ne budu loši, onda je već to problem i ekonomske prirode.

U promo i demo svrhe... A u koje druge svrhe uopšte danas bilo ko snima albume? Prodaju tiraže?

Sasvim je neprirodna situacija u kojoj se smatra da od svih ljudi koji učestvuju u stvaranju muzike jedino producentov posao vredi nekih para, dok kompozitor, tekstopisac, pevači i svirači u 99,99% slučajeva rade iz ljubavi prema muzici (govorimo sad o rokenrolu, naravno) i u celom procesu imaju samo troškove.

DaBear 13-09-2010 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286906)
U promo i demo svrhe... A u koje druge svrhe uop?te danas bilo ko snima albume? Prodaju tira?e?

Sasvim je neprirodna situacija u kojoj se smatra da od svih ljudi koji učestvuju u stvaranju muzike jedino producentov posao vredi nekih para, dok kompozitor, tekstopisac, pevači i svirači u 99,99% slučajeva rade iz ljubavi prema muzici (govorimo sad o rokenrolu, naravno) i u celom procesu imaju samo tro?kove.

ovde niko ne prica o producentovom radu "koji vredi nesto para" .

Rec je o snimanju!
Dobro je sto ce mozda neki mladi bend, koji nema para za prvi snimak da ispliva, i posle ponesen tim "uspehom", skupiti pare za pravi studio.

(I ovde u skolama sa audio dopustaju da dolaze mladi bendovi i snimaju za dzabe da se djaci uce,,)

A kad smo vec kod placanja - bend moze da radi iz ljubavi ili da masta da ce jednog dana biti veliki i nadoknaditi sva ulaganja..ali studio MORA da kupi opremu, plati prostor, struju i da gazdi ostane za burek i jogurt...te stoga taj deo posla MORA da se naplati !!

Znak 13-09-2010 11:25 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 286908)
ovde niko ne prica o producentovom radu "koji vredi nesto para" .

Rec je o snimanju!
Dobro je sto ce mozda neki mladi bend, koji nema para za prvi snimak da ispliva, i posle ponesen tim "uspehom", skupiti pare za pravi studio.

(I ovde u skolama sa audio dopustaju da dolaze mladi bendovi i snimaju za dzabe da se djaci uce,,)

A kad smo vec kod placanja - bend moze da radi iz ljubavi ili da masta da ce jednog dana biti veliki i nadoknaditi sva ulaganja..ali studio MORA da kupi opremu, plati prostor, struju i da gazdi ostane za burek i jogurt...te stoga taj deo posla MORA da se naplati !!

Da, i kad se cela priča zavr?i mladi bend je u finansijski u čistom minusu, a pravi studio u kakvom-takvom plusu. To je prilično nezdrav sistem me?anja rada amatera i profesionalaca.

"Pravi studio" treba da koriste samo profesionalni muzičari, a ako je situacija takva da su to samo narodnjaci onda je očito producentima bolje da se orijenti?u na tu stranu. Tu je situacija jasna - zajednički se pravi neki proizvod i svi učesnici u procesu rada su nagrađeni za taj rad, ostane i za prostu reprodukciju. Za amatere su kućni studiji i ovakve akcije besplatnog snimanja.

Producenti koji se oslanjaju na naplaćivanje nečije ?elje da ne?to snimi za sebe i u?i krug prijatelja vi?e liče na turističke radnike nego na prave producente (otprilike kao oni ?to imaju čamac pa vode ljude na pecanje). Tu se realno ne mo?e očekivati ni neki kvalitet produkcije, jer amateri ne mogu da plate mnogo sati za snimanje i miksanje, pa je i rezultat obično mr?av, ma koliko se producent busao da je majstor.

Dakle Artur nema razloga za brigu zbog ovog poteza Akademije, osim ako nije "turistički" producent.

Arthur 13-09-2010 12:06 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286917)
Da, i kad se cela priča zavr?i mladi bend je u finansijski u čistom minusu, a pravi studio u kakvom-takvom plusu. To je prilično nezdrav sistem me?anja rada amatera i profesionalaca.

"Pravi studio" treba da koriste samo profesionalni muzičari, a ako je situacija takva da su to samo narodnjaci onda je očito producentima bolje da se orijenti?u na tu stranu. Tu je situacija jasna - zajednički se pravi neki proizvod i svi učesnici u procesu rada su nagrađeni za taj rad, ostane i za prostu reprodukciju. Za amatere su kućni studiji i ovakve akcije besplatnog snimanja.

Producenti koji se oslanjaju na naplaćivanje nečije ?elje da ne?to snimi za sebe i u?i krug prijatelja vi?e liče na turističke radnike nego na prave producente (otprilike kao oni ?to imaju čamac pa vode ljude na pecanje). Tu se realno ne mo?e očekivati ni neki kvalitet produkcije, jer amateri ne mogu da plate mnogo sati za snimanje i miksanje, pa je i rezultat obično mr?av, ma koliko se producent busao da je majstor.

Dakle Artur nema razloga za brigu zbog ovog poteza Akademije, osim ako nije "turistički" producent.

gomila zabluda

Bockie 13-09-2010 01:41 PM

Idijoti...! Kompletni!

Uvek su ovakve institucije imale "prijatelje" ili tome slicno, pa njih pozoves za vezbu ili testiranje opreme. Ne upucuju se javni pozivi za masovno i besplatno!
Pozoves klince, da, ali jedan bend i testiras opremu,uvezbavas nove ljude, kao da tamo ima 150 polaznika...
I sad bi trebalo npr, da vlasnici studija saopste da ne treba upisivati to vn'go...!
:banghead:

awacs 13-09-2010 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 286899)
Ma vecina bendova se nece ni prijaviti jer pokusava kuci da se usnimi sama u kompjuter, a ovi ozbiljniji ipak nece doci tamo da se neko na njima vezba i da trose vreme a od snimka sta bude bice.

Ba? tako!

Pozdrav,

Vasa

Znak 13-09-2010 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 286899)

Ne znam, ako se stvarno pročuje za ovo pre će biti da će svi da nagrnu. To ?to poku?avaju kod kuće uglavnom ne daje zadovoljavajuće rezultate i svi misle da je to zato ?to im fali par nula u ceni mikrofona pa jedva čekaju da overe "pravi" studio. Studenti dizajna zvuka uz nadzor profesora u svakom slučaju će napraviti bolje snimke nego mi samouki.

Everbeatz 13-09-2010 05:09 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286938)
Ne znam, ako se stvarno pročuje za ovo pre će biti da će svi da nagrnu. To ?to poku?avaju kod kuće uglavnom ne daje zadovoljavajuće rezultate i svi misle da je to zato ?to im fali par nula u ceni mikrofona pa jedva čekaju da overe "pravi" studio. Studenti dizajna zvuka uz nadzor profesora u svakom slučaju će napraviti bolje snimke nego mi samouki.

S ovim se slazem, s tim da sam trend "besplatno" vezan uz muziku i mene nervira. Podrzavam Arthurovo misljenje na neki nacin.

Po meni bi bilo bolje da Akademija na ovaj nacin promovise kulturu studija, princip rada kojim se dolazi do odredjenog kvaliteta snimka, mixa, itd i podrzavanje same profesije studijskog posla i vrednosti istog.

kejkz 13-09-2010 05:40 PM

Lepa ideja, sto da ne, najbolje se uci na losim i neuvezbanim bendovima. A mozda svirci sami nauce nesto.
Ne vidim kako bi ovo ugrozilo ostale studije, ja cak vidim suprotno... iz licnog iskustva, vecina bendova misli da moze nesto snimiti u studiju. To se vrlo brzo ispostavi kao odlican filter kvaliteta. Ima prosto bendova koji to ne mogu preziveti u studiju, jer pocinju da se raspadaju vrlo brzo. Oni koji ostanu ce vremenom sigurno imati novca i za neka druga snimanja.
Druga stvar je sto od takvih i ne mozes uzeti novac shodan ulozenom trudu. Obicno se najvise zajebavas oko ispravljanja gluposti onih koji lose sviraju, i na kraju im moras vise naplatiti editing nego snimanje.
Slusao sam nekoliko snimaka sa slicnih akademija i nisu bili losi... cisti, korektni, suvi pomalo previse, ali upotrebljivi. Bolji nego iz nekih "pravih" studija.

awacs 13-09-2010 06:04 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 286897)
tamo nemate BK akademiju koji bi dž da snimaju

Ufff, bre... zašto je loše da neki bendovi koji su na početku džabe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici??? Sekiraš se kao da će sad Čola, Brega, Severina i Bajaga da navale da se studenti vežbaju na njima :shock::shock::shock:

Oni koji odu tamo da snimaju su upravo oni koje ti ne bi voleo da vidiš u svom studiju dok ne nauče da se naštimuju i da sviraju.

Pozdrav,

Vasa

DaBear 13-09-2010 06:20 PM

pa da..mrmoti ce se razocarati kad budu culi kako zvuce snimci (na kojima se neko uchi), pa ce da bude ono " seremo vam se u tonski zapis..!"

Koliko sam samo video razocaranih bendova koji nemaju pojma da sviraju i kad cuju sebe i svoj instrument, odmah popljuju studio i snimatelja..!!
(snimatelj nema pojma...nemoze da me napravi da zvucim ko Hendrix !!)

a ono sto je "Znak" pisao - profesionalci / amateri - nema veze sa zivotom!
Pa niko se ne rodi kao profesionalac...svi krenu kao amateri..

A da ne pricamo kako je vazan deo biznisa, (tzv. Vanity job) gde u studio dodje TOTALNI AMATER od pevaca ili grupe i hoce (za pare) da neko napravi da to lici na nesto !! Jer se takav posao odbija? Nikako! ja sam ih sa uzivanjem odradio nekoliko...

fosnex 13-09-2010 06:20 PM

[QUOTE=awacs;286942]Ufff, bre... za?to je lo?e da neki bendovi koji su na početku d?abe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici??? Sekira? se kao da će sad Čola, Brega, Severina i Bajaga da navale da se studenti ve?baju na njima :shock::shock::shock:

Oni koji odu tamo da snimaju su upravo oni koje ti ne bi voleo da vidi? u svom studiju dok ne nauče da se na?timuju i da sviraju.

Pozdrav,

Vasa[/QUO

Upravo tako Vaso! Amen!:grin: Sto bi se sad prdnjavilo oko te skole,ideja im je da privuku klince da se upisu da im uzmu pare i voznja... Ne vidim ni ja nista lose u tome da im dodju drugari da urade demo...pa ako im krene mozda i plate nekog za neki bolji snimak:)

Bockie 13-09-2010 06:41 PM

Jeste, ali ce to i da im zvoni u glavi posle kad bude trebalo da se ozbiljan snimak plati...

Po istoj toj logici, imas bendove koji dzabe sviraju. I tako sada u NS ljudi sviraju za 1000 ili prc jace dinara na vece po glavi... Zato sto su idijoti OBORILI cenu, i sada kafedzije (ba') nece da plate nikoga vise od 1500-2000din. Aftermath je da imas kurac od svirke po kafanama...a ni bendovi nisu nista bolji...

I posle ovakvih akcija, ajde naplati svoj rad...
:vitez:

Jbt, svi bi da odmah snimaju?!?!?! A pesama nigde...!
Kakav bre studio, pa ja sam sa bendom slomio 10 kubika palica,pa tek onda studio... Ovi se jos bore sa stimanjem, a oce izdanje...:banghead:

Ne znam,mislim, mozda ima nesto dobro u toj logici, ali meni je to akutni idijotizam!
Neka kupe 24/96 pa neka prave dobar demo, a ne da im se odmah sve pruza,manje ce ceniti to...

...whatever...

alavuk 13-09-2010 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 286946)
ali meni je to akutni idijotizam!

svugde je to prisutno ...

elem drago mi je da ce sad svi da podignu standarde dolaskom sae-a i pozdravljam ovakve akcije , bolje imati koliko toliko "priucene segrte" ,nego izigravati tutora a mozda jednog dana i "poraste standard" domace produkcije ...

Znak 13-09-2010 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 286944)
a ono sto je "Znak" pisao - profesionalci / amateri - nema veze sa zivotom!
Pa niko se ne rodi kao profesionalac...svi krenu kao amateri..

Nije tačno, ja sam krenuo kao profesionalac pa sam posle nekoliko godina postao amater.

Everbeatz 13-09-2010 07:00 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 286942)
Ufff, bre... za?to je lo?e da neki bendovi koji su na početku d?abe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici???

To mogu i kuci da probaju da urade, sta ce im Akademija?

quake2 13-09-2010 07:41 PM

A sto ne dodeljuju kao nagradu "snimanje u studiju" na nekim gitarijadama i svi srecni?:wink:

Znak 13-09-2010 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 286950)
A sto ne dodeljuju kao nagradu "snimanje u studiju" na nekim gitarijadama i svi srecni?:wink:

Upravo ovako su svi srećni jer svi dobijaju besplatno snimanje, a na gitarijadi samo pobednici.

awacs 13-09-2010 08:04 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286949)
Quote:

Originally Posted by awacs (Post 286942)
Ufff, bre... za?to je lo?e da neki bendovi koji su na početku d?abe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici???

To mogu i kuci da probaju da urade, sta ce im Akademija?

Da, zaboravih da ka?em: u studiju, sa nekolicinom "firmiranih" mikrofona, pone?to outboarda i tako jo? ponečeg :) To je čist sevap, ako neko zna ?ta to znači :wink:

Pozdrav,

Vasa

BaSSic 13-09-2010 08:26 PM

ne znam zasto su ljudi protiv ovoga. mislim da ovakav potez ne moze da naskodi nikome. Akademija ce dobiti "materijal" na kojem studenti mogu da se prakticno usavrsavaju a sa druge strane bendovi ce takodje steci neki uvid u proces studijskog rada i sta je sve potrebno za dobar snimak (od opreme i sviracke tehnike, pa do kvaliteta pesme i aranzmana). Mislim da je ovo odlican potez jer u krajnjoj liniji doprinosi poboljsanju cele muzicke indrustrije kod nas, stvaranjem okruzenja gde mladi producenti i muzicari zajedno usavrsavaju svoje znanje i to na (po mom misljenju) najbolji nacin, t.j. praktican rad.
A sto se para tice... Podsetio bih da se i jazz muzicari usavrsavaju na jam sessionima koji takodje nisu placeni. to je jedan od bitnih elemenata provere/primene stecenog znanja... a do sada nisam video da se neki od poznatih jazz muzicara zalio da su jam sessioni upropastili ili finansijski degradirali jazz industriju.
Na kraju krajeva, nije isto par termina snimanja na akademiji i jedan ozbiljan rad sa producentom koji podrazumeva malo dugorocniji kreativni angazman istog, od samog rada na pesmama pa do postizanja zvucne estetike snimka gde (kao sto zanmo) igra ulogu i odabir tehnike (koja mikseta, koji mikrofon...)
Mislim da je upravo ovo bitna razlika izmedju snimanja na nekom fakultetu i profesionalnog rada sa nekim producentom... a to naravno kosta!
E sad... pitanje je da li neko zeli da radi ozbiljno ili samo zeli "musteriju" u studiju.

Znak 13-09-2010 08:45 PM

Quote:

Originally Posted by BaSSic (Post 286954)
E sad... pitanje je da li neko zeli da radi ozbiljno ili samo zeli "musteriju" u studiju.

Svako bi ?eleo da radi ozbiljno, ali mali je broj producenata kojima se pru?a prava prilika za to, po?to znamo da je muzička industrija uglavnom prsla. Zato su amaterski bendovi ne samo po?eljne, već mnogima i glavne, da ne ka?em jedine mu?terije.

Kako je moguće danas "ozbiljno" raditi muziku? Treba prvo odrediti ?ta to uop?te znači - verovatno potpuno različite stvari za svakog od nas. Za mene je to nekoliko stotina sati kontinuiranog rada u studiju sa profesionalnim uređajima i toncima od zanata - da ne govorim o producentu. Ako je Krozbiju, Stilsu, Ne?u i Jangu trebalo osamsto sati u studiju da snime Deja Vu, treba biti prilično samouveren pa misliti da mo?e? uraditi ne?to dobro za dva dana i prilično glup ako posle toga očekuje? od publike da masovno prigrli tvoj uradak. I ?ta da radim ako imam nameru da zaista jednom u ?ivotu napravim ne?to vredno u muzici? Verovatno se neću pouzdati ni u besplatne termine akademije a ni u to da će mi neko za 1000 EUR uraditi dobru produkciju. Ali to je poseban topik.

awacs 13-09-2010 09:21 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286957)
I šta da radim ako imam nameru da zaista jednom u životu napravim nešto vredno u muzici? Verovatno se neću pouzdati ni u besplatne termine akademije a ni u to da će mi neko za 1000 EUR uraditi dobru produkciju. Ali to je poseban topik.

Ovo što sam (bez tvoje dozvole) boldovao je potpuna besmislica. Dobra produkcija nije stvar novca nego umetničkog dogovora i zajedničkog interesa (koji ne mora nužno da bude finansijski) između izvođača i producenta. Ja to onako iz prve ruke. I u pravu si kad kažeš da je to poseban topik. A zašto ga onda ne otvoriš?

Pozdrav,

Vasa

Znak 13-09-2010 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 286963)
Ovo što sam (bez tvoje dozvole) boldovao je potpuna besmislica. Dobra produkcija nije stvar novca nego umetničkog dogovora i zajedničkog interesa (koji ne mora nužno da bude finansijski) između izvođača i producenta. Ja to onako iz prve ruke. I u pravu si kad kažeš da je to poseban topik. A zašto ga onda ne otvoriš?

Pozdrav,

Vasa

Otvaram.
edit: molim samo malo strpljena dok otkucam ceo prvi post.

Everbeatz 13-09-2010 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286957)
Za mene je to nekoliko stotina sati kontinuiranog rada u studiju sa profesionalnim uređajima i toncima od zanata - da ne govorim o producentu.

Cesto upotrebljavas rec "producent", a nisam bas siguran da ti je jasno koja je to vrsta posla i sta podrazumeva..

Everbeatz 13-09-2010 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 286946)

Kakav bre studio, pa ja sam sa bendom slomio 10 kubika palica,pa tek onda studio...

:thumbsup:

Znak 13-09-2010 11:13 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286965)
Cesto upotrebljavas rec "producent", a nisam bas siguran da ti je jasno koja je to vrsta posla i sta podrazumeva..

Hebem li ga, znam da vrti neke dugmiće...

awacs 13-09-2010 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286969)

Jok.

Pozdrav,

Vasa

dvuckovic 14-09-2010 12:14 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286969)

Ne mora ni da pridje blizu.

Znak 14-09-2010 12:25 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 286977)
Ne mora ni da pridje blizu.

Ne mora, al' oće...

Znak 14-09-2010 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286965)
koja je to vrsta posla i sta podrazumeva..

Evo jedan drastičan primer - Pol Makartni o Najdželu Godriču (rođen 1971.), producentu albuma Chaos And Creation In the Backyard:

"Nigel... refused to allow me to sing songs that he didn't like, which was very cheeky of him"

Makartni je hteo da na albumu sviraju muzičari koji ga inače prate na turnejama. Godrič je odlučio da Pol ipak odsvira sve sam.
I da, vrteo je dugmiće!

Everbeatz 14-09-2010 09:43 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 286981)
Evo jedan drastičan primer - Pol Makartni o Najd?elu Godriču (rođen 1971.), producentu albuma Chaos And Creation In the Backyard:

"Nigel... refused to allow me to sing songs that he didn't like, which was very cheeky of him"

Makartni je hteo da na albumu sviraju muzičari koji ga inače prate na turnejama. Godrič je odlučio da Pol ipak odsvira sve sam.
I da, vrteo je dugmiće!

To je ko kad te neko pita sta radi basista, a ti kazes - pise neke textove...verovatno ima primera gde i basisti pisu textove, al mu to nije primarni posao...i uzimas prilicno stare primere za "posao" producenta...daleko od toga da on ne zna da "vrti dugmice", ali to prepusta nekom ko se puno bolje razume od njega, stavise, to mu je i posao, da pronadje kompletan tim koji sprovodi da se muzicki proizvod sprovede od pocetka do kraja

Znak 14-09-2010 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 286996)
To je ko kad te neko pita sta radi basista, a ti kazes - pise neke textove...verovatno ima primera gde i basisti pisu textove, al mu to nije primarni posao...i uzimas prilicno stare primere za "posao" producenta...daleko od toga da on ne zna da "vrti dugmice", ali to prepusta nekom ko se puno bolje razume od njega, stavise, to mu je i posao, da pronadje kompletan tim koji sprovodi da se muzicki proizvod sprovede od pocetka do kraja

Je l' ti to mene zeza??
edit:
Sorry, nisam pretpostavio da će neko ozbiljno shvatiti ono "bem li ga, vrti neke dugmiće" pa jo? se popaliti i da obja?njava kako "nije to". Nema vi?e ironije, obećavam.

All times are GMT +1. The time now is 12:29 AM.