Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Ableton Live (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34590)

Slankamenac 21-07-2010 12:16 AM

Ableton Live

Pozdrav svima!

U nadi da cu uspeti da skupim balkanski community koji koristi Live, i da olaksham svima nama koji smo njegovi svakodnevni korisnici i fanatici, napravio sam grupu na facebook'u gde ce brzo i jednostavno (naravno, svako ko ima facebook) moci da se uchlani i bude u toku sa deshavanjima u grupi.

http://www.facebook.com/group.php?gi...5288747&v=wall

E sada, shta je konkretno ono shto nam ta grupa mozhe doneti?
Sve na jednom mestu! Aktuelnosti, pogodnosti i zanimljivosti koje nam Ableton pruzha. Razmena iskustava, "tips&tricks" za poboljshanje aranzhmana, mix-a, itd.

Hvala i pozdrav! :)

alavuk 21-07-2010 01:24 PM

Re: Ableton Live

You have too many groups. You must leave one to join this one. :banghead::banghead::banghead::banghead:

bolje napravi nekakav forum ...

Slankamenac 21-07-2010 10:43 PM

Hvala na ideji i podrshci!
Josh vecheras cu krenuti da radim na forumu, to bi bilo zaista od velike koristi.

Pozdrav :)

izba 13-06-2011 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by Slankamenac (Post 283172)
Pozdrav svima!

U nadi da cu uspeti da skupim balkanski community koji koristi Live, i da olaksham svima nama koji smo njegovi svakodnevni korisnici i fanatici, napravio sam grupu na facebook'u gde ce brzo i jednostavno (naravno, svako ko ima facebook) moci da se uchlani i bude u toku sa deshavanjima u grupi.

http://www.facebook.com/group.php?gi...5288747&v=wall

E sada, shta je konkretno ono shto nam ta grupa mozhe doneti?
Sve na jednom mestu! Aktuelnosti, pogodnosti i zanimljivosti koje nam Ableton pruzha. Razmena iskustava, "tips&tricks" za poboljshanje aranzhmana, mix-a, itd.

Hvala i pozdrav! :)

Mala pomć sa obzirom da sam nedavno instalirao ableton ,zanima me kako početi radit sa midi zvukovima u arrangement View-u ? odnosno kada napravim midi track,, kliknem dva puta na nju pojavi mi se piano roll upi?em note i player ne prelazi preko njih,tj ide kao u session view? thx unaprijed..

UnderTheSun 13-06-2011 08:47 PM

Ako sam dobro razumeo pitash kako da prebacish midi klip iz season u arrangemnt view?
Dok si u session viewu klikni levim tasterom na klip i drzi, pirisni tab i pusti ga na odgovarajuci kanal u arrangement viewu i radice.

nbgdnikola 03-08-2011 08:33 PM

mene zanima ableton tj koliko on zahvalan sto se tice elektronike...da li ja mogu tu da npr snimi neki glas da li mogu vst-ove? hvala

Danilo S 04-08-2011 11:31 AM

Da, je odgovor na oba pitanja.

nbgdnikola 04-08-2011 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by Danilo S (Post 310402)
Da, je odgovor na oba pitanja.

a jel mogu npr da isproduciram neku pesmu u cubase-u pa da ga nekako prebacim u ableton pa da tu kontrolisem kanale preko midi-a ?

Filip_ 04-08-2011 04:16 PM

Quote:

Originally Posted by nbgdnikola (Post 310406)
a jel mogu npr da isproduciram neku pesmu u cubase-u pa da ga nekako prebacim u ableton pa da tu kontrolisem kanale preko midi-a ?

Mozes posle iz Cubase-a svaki kanal "ekstraktovati" u audio (wav) format (mada zavisi koji Cubase koristis, na nekoj ver. je lakse na nekoj teze, petica ima ''channel export''), pa onda tako po kanalima ubaciti u Ableton tipa: 1 audio kanal - jedan wav fajl/kanal iz Cubase-a...mada...tu su negde po krajnjem kvalitetu export fajl-a..cemu to :rolleyes:.

Pozz :D

DADDY Z 12-08-2011 06:41 AM

Quote:

Originally Posted by nbgdnikola (Post 310406)

po meni je to sa konja na magarca...

les paul 24-08-2011 05:13 PM

Poku?avam spojiti axiom 25 sa abletonom, ali javlja mi se problem kod set up-a.Na options-preferences-midisync u polju control surface axiom prepoznaje, ali na input i output polju ga prepoznaje kao usb device.Sad me zanima da li to ima veze s multi-client driverom za kojega je napravljen tutorial ili je ne?to drugo u pitanju?

Moritz 25-08-2011 09:01 AM

Quote:

Originally Posted by daddy z (Post 310823)
po meni je to sa konja na magarca...

+1

cAAc 27-10-2011 07:03 AM

iman i ja pitanje ..kad eksportujem master traku tise se cuje od onog sto cujem dok radim u projektu ,a i losiji malo zvuk(mozda tripujem) ..gde gresim?

alavuk 27-10-2011 09:56 AM

jedno pitanjce , posto sam rewire-ovao ableton 8.2.xxxx sa rebirthom , medjutim kad podesim kontrole na rb-u za 303-ku , i imam problem sa midi cc u abletonu njemu cc98 je mapiran kako volume za 2. kanal (midi/audio je uopste ne bitno) , sto je problem jer je u rebirthu to resonance , pa sad kad cackam resonance smanjuje mu se ili pojacava volume , "prevazisao" sam tako sto sam mu u midi mappingu dao najnizu i najvecu vrednost 0 Db, ali to bas i nije trajno resenje s'obzirom da mi treba u nekim momentima fade in/out ... midi kontroler je bcr2000

Everbeatz 27-10-2011 02:04 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 315366)
iman i ja pitanje ..kad eksportujem master traku tise se cuje od onog sto cujem dok radim u projektu ,a i losiji malo zvuk(mozda tripujem) ..gde gresim?

Losiji zvuk se desava ako ne radis dither prilikom exporta. BTW, da li si siguran da se cuje tise? Uporedio si peak-ove, RMS?

cAAc 27-10-2011 09:06 PM

kad proverim sve je ok ..al necu dalje da smaram dok sve ne namestim jer sam trenutno na integrisanoj i verovatno ima veze sa istim (luna mi pre neki dan poludela i trazi odjednom key koji je unet prilikom instalacije)

Srdan Durden 28-10-2011 09:14 AM

Pored integrisane, koja sigurno pravi razliku, pade mi na pamet da kad exportujes master traku, predpostavljam da je slusas u drugom player-u tipa winamp ili slicno, pa je moguce da neka njegova podesavanja poput ekvilajzera menjaju sliku... ideja :)

cAAc 28-10-2011 12:24 PM

:))) meni su uvek ekvilajzeri ravni(inace winamp najvise koristim za konvertovanje u mp3 ,flac ,tagovanje)

@alavux
a sto ne obrises mapping sa volume kontrole i ne dodelis nekom slobodnom knobu?

AudioStorm 28-10-2011 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 315366)

Ista stvar.Nema veze sa integrusom,meni se isto desava na DELTI 66.

Prilikom exporta na masteru,idu opcije u audio sekciji

File tip - WAV (Aiff)
Convert to Mono - On/Off
Sample Rate - 22.050/44100/48000/88200/96000/176400/192000 Hz
Bit Depth - 16/24/32 bit
Dither options - No Dither - Restangular - Triangular - POWr 1 - POWr 2 - POWr 3
Create analysys file - On/Off

Znaci kad radim export (master) opcije su - WAV/Mono Off/48000/i na ditheru mi stoji defaultno - triangular.

Ta traka je osjetno slabija kad se preslusa u playerima (winamp/aimp) ali i ne samo na njima!
Primjera radi,kad se slusa u playerima (koji su na default vrijednostima eq) pojacano do 50 % to je osjetno tise nego kad se preslusava projektni fajl u sekvenceru na istom nivou mastera.

Sta je u pitanju?:confused:

Edit; U SoundForge-u taj isti WAV se cuje regularno,isti nivo,isti kvalitet.

awacs 28-10-2011 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 315473)
Primjera radi,kad se slusa u playerima (koji su na default vrijednostima eq) pojacano do 50 % to je osjetno tise nego kad se preslusava projektni fajl u sekvenceru na istom nivou mastera.

Kako se čuju (ili makar kako se vide :wink:) ti renderovani fajlovi kad ih recimo uveze? u Sound Forge/WaveLab? Da li peakovi imaju iste vrednosti koje su imale u Abletonu?

Pozdrav,

Vasa

AudioStorm 28-10-2011 07:26 PM

Ista je vrijednost peaka,nema klipovanja,nema nista na masteru prilikom exporta.Taj WAV ima istu snagu pod default vrijednostima u oba sekvencera ali kad se reprodukuje (exportovan po onim opcijama iz prethodnog posta) u recimo Aimpu gubi je ...osjetno je tisi.

Vec je bilo problema sa renderovanim fajlom u odnosu na projektni sa tom razlikom sto su drugi sekvenceri bili u pitanju,bio je Acid i SF i opet nista ...Gdje moze doci do greske,koja podesavanja treba provjeriti prije exporta?

Evo ga fajl koji je exportovan u 16bit/44000Hz - isti problem !!:mad:

awacs 28-10-2011 08:39 PM

Možda se nismo razumeli: recimo da imaš drum loop koji u Abletonu pokazuje peakove do -1dBFS. Renderuješ ga, uvezeš u Sound Forge/Wavelab. Koliku vrednost pokazuju peakovi u Sound Forge/Wavelabu?

Pozdrav,

Vasa

awacs 28-10-2011 11:30 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 315483)
Vec je bilo problema sa renderovanim fajlom u odnosu na projektni sa tom razlikom sto su drugi sekvenceri bili u pitanju,bio je Acid i SF i opet nista ...Gdje moze doci do greske,koja podesavanja treba provjeriti prije exporta?

Samo da napomenem: ovo ?to si napisao nema nikakve veze sa exportom iz Abletona (po?to očigledno ima? isti "problem" u svim softverima u kojima radi?) nego sa pode?avanjem jačine slu?anja u AIMP-u. Ali to si verovatno do sad i sam zaključio.

Pozdrav,

Vasa

AudioStorm 28-10-2011 11:43 PM

Ne,ne,cika Vaso,pardon,to je moja greska ili ti nisi najbolje shvatio :)

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 315483)
Vec je bilo problema sa renderovanim fajlom u odnosu na projektni sa tom razlikom sto su drugi sekvenceri bili u pitanju,bio je Acid i SF i opet nista

Mislio sam da je vec bilo problema (ne kod mene:wink:) nego na forumu je vec neko okacio slican problem http://rumski.com/forum/showthread.php?t=38026
pa sam na to mislio i da se nije nasao uzrok ...

A kod mene je ista vrijednost peaka,i u Live-u i kasnije u SF,provjerio sam.

awacs 29-10-2011 12:01 AM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 315496)
A kod mene je ista vrijednost peaka,i u Live-u i kasnije u SF,provjerio sam.

Pa eto, znači da ipak nije problem u renderovanju nego u postavci playera :wink:

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 315473)

Dakle, u pitanju je to što playere držiš na 50% jačine, što su ti mnogi već napisali, a ja te samo podsećam :wink:

Pozdrav,

Vasa

paky_zemun 12-01-2012 03:11 AM

da li se neko igrao sa MIDI Utility softwerima?
da li neko zna da mi objasni MIDI Note - to - CC Control?
da li neko mulja sa max for live?

paky_zemun 14-01-2012 03:25 AM

...IKO???...
jel iko zna da okine midi notu i da mu sekvencer crta neku CC kontrolu umesto note?

kinezkinez 14-01-2012 11:41 AM

ako sam te najbolje razumio ;

http://www.youtube.com/watch?feature...v=P_BemRHRjJ4#!

http://www.youtube.com/watch?v=grsBO...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=r03Wg...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7er5IALfbiQ

UnderTheSun 14-01-2012 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by paky_zemun (Post 320153)
...IKO???...
jel iko zna da okine midi notu i da mu sekvencer crta neku CC kontrolu umesto note?

Pa jednostavno mappujesh neku komandu za odredjenu notu(ctrl+m), s`tim da mozesh jedino da trigerujesh neshto, isto kao shto bi mapovao knobve/slajdere...

paky_zemun 21-01-2012 03:34 AM

...ja prosto ne mogu da verujem da niko ne razume o chemu ja pricham...
[hvala tebi shto si se potrudio]
prostim rechima recheno...stisnesh bilo koje dugme i potenciometri se pomeraju po precizno oredjenoj zeljenoj logici, brzini, odnosu ...jedan naspram drugog...naspram treceg ...
chim pustish mapirano dugme koje pokrece tu celu skalameriju...svi potovi se vrate na 0...
...
najkomplikovanija verzija ovih softvera i primer:
http://www.youtube.com/watch?v=qM8emp9WHwk

nbgdnikola 14-02-2012 06:12 PM

Imam jedan problem u vezi NI MASSIVE I ABLETON-a.Ableton mi ne prepoznaje dll file od massive plugin-a a tamo sam ih smestio sve i u preferences sam izabrao mesto gde mi se nalaze vst-ovi (pluginovi)..jel zna neko u cemu je problem? a ostale vst-ove prepoznaje u tom folderu.

pozdrav

Filip_ 14-02-2012 11:53 PM

Quote:

Originally Posted by nbgdnikola (Post 322884)
Imam jedan problem u vezi NI MASSIVE I ABLETON-a.Ableton mi ne prepoznaje dll file od massive plugin-a a tamo sam ih smestio sve i u preferences sam izabrao mesto gde mi se nalaze vst-ovi (pluginovi)..jel zna neko u cemu je problem? a ostale vst-ove prepoznaje u tom folderu.

Lose krekovan Ableton...ako radis na 8-ici (javljaju se brojni problemi sa pojedinim VST instrumentima i drugim plug-inovima) probaj na sedmici (verzija 7)...

Vidi jos da li si odabrao pravu verziju Massive-va...32 bit-na za 32 bitni sistem ili 64 bit-na...

Pozz :D.

alavuk 15-02-2012 12:15 PM

ja nemam problema sa 8-icama mada mi se cini da je 8.2.2 najstabilnija , ne do kkreka vec do samog kodiranja , mnogo brzo su izbacili ova zadnja 2 3 update-a ...

nbgdnikola 15-02-2012 07:24 PM

ok,probacu sa sedmicom onda :) zanima me jos ovo kako npr da snimim glas na ableton-u? stvarno se dvoumim izmedju cubase i ableton-a na cemu cu da pravim muziku (batalio sam fl studio) konkretno me zanima dnb i dubstep?

voomighty 15-02-2012 08:37 PM

evo odgovora KLIK OVDE

nbgdnikola 15-02-2012 11:51 PM

ja imam 8.2.2 i nece da mi prepozna massive
Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 322963)
ja nemam problema sa 8-icama mada mi se cini da je 8.2.2 najstabilnija , ne do kkreka vec do samog kodiranja , mnogo brzo su izbacili ova zadnja 2 3 update-a ...

dexter 24-04-2012 03:09 PM

http://soundcloud.com/daeda

Ableton Live + Reason 5 (Rewire)

Pozz

LA-2A 24-04-2012 03:52 PM

al si mu ga dao po marketingu...ima server da nam otkaze:rotfl:

AudioStorm 14-10-2012 10:12 PM

Ajde da ne otvaram drugu temu ...

Naime,presao sam na sedmicu,instalirao Live,vst-e,plugove i sve to,ali ima par nekih bagova :confused:
Prvo,kad ga otvorim sa namjerom da radim novi projekat,ikonica sa desktopa mi se otvara sa jednim starim projektom i sve sa kanalima u njemu ?!Nema standardxnog otvaranja,klasicne pojave interfejsa sa dva kanala,kako je kod live-a,znaci jedan audio,jedan midi.
Nema toga,nego mi se otvara tah stari projekat?O cemu se radi?Da nije doslo do nekakve greske pri instalingu ?
I sad moram stalno da micem te stare postavke ,da bi poceo novi rad,msm nije sad strasno ali me sve vise nervira :banghead:

Drugo,sto se tice plagova,u plug-in devices postoje samo oni plugovi koje prvo ucitam iz plug-in sources i to je to?!
Ako ucitam rescimo SPL pack,pa posle njega Fab Filter ili Izotope,pri sledecem otvaranju nema SPL-a nego samo zadnji pack koji je ucitan ?!?Znaci nemam na popisu sve plagove koji su instalirani u sistem !!
Znaci kad vucem iste iz direktorijuma,recimo iz C/Program Files/x86/Vst plugins onda su ucitani,cim dodajem druge,oni prvi se gube i vise ih nema ! :banghead:

Ne znam o cemu se radi,na starom Xp sve je radilo kako treba,
Ako ko ima slican slucaj ili ideju sta da odradim ...
:)

Stellar 15-10-2012 10:23 AM

Sto se tice prvog pitanja
idi na C:\Users\Arministrator\AppData\Roaming\Ableton\Liv e7\Preferences
i videces taj projekat,samo ga obrisi ili premesti

All times are GMT +1. The time now is 05:54 AM.