Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Popis otkrivenih bugova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34519)

ANITA 13-07-2010 12:01 PM

Popis otkrivenih bugova

Ako već ne postoji ovakav topic, bilo bi dobro da ovdje zapisujemo sve bugove na koje smo nai?li u svojem radu.

Meni trenutno padaju na pamet 2 sa kojima sam se danas susrela:

1) Nuendo 4 - drag&drop mp3 iz vanjskog foldera u projekt (dakle ne sa import funkcijom) - ru?i se kod preopterećenog sustava

2) UAD Precision Multiband ako je uključen - midi latencija do neba, dovoljno ga je isključiti (ne treba ga ukloniti potpuno) i ok je

Arthur 13-07-2010 12:05 PM

Re: Popis otkrivenih bugova

Nuendo i Cubase 3 - ako je mixer prozor u "always on top" modu, ne radi ctrl-G shortcut za grupisanje audio clipova (ovo mi je oduzelo sate i sate paklenog editinga bubnjeva). Rešenje - ili ugasiti prozor, ili promeniti shortcute za grupisanje

OFF 13-07-2010 12:14 PM

Nuendo 3, u inspektoru, klik na panoramu obavezno ode pan u kontra smeru, jako iritantno

OFF 13-07-2010 12:17 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 282704)
Nuendo i Cubase 3 - ako je mixer prozor u "always on top" modu, ne radi ctrl-G shortcut za grupisanje audio clipova (ovo mi je oduzelo sate i sate paklenog editinga bubnjeva). Re?enje - ili ugasiti prozor, ili promeniti shortcute za grupisanje

samo malo van teme... kako se degrupisu clipovi i u cemu je prednost ovoga u odnosu na to da ih ubacim u folder?

diviner 13-07-2010 12:24 PM

Kako to da do sada nismo imali slicnu temu!? Hvala Anita...

Stavljeno u sticky! (pa posle brisem svoju poruku, da ne smeta).

Arthur 13-07-2010 02:01 PM

degrupišeš ih istom komandom, a prednost je kad počneš da drkaš ozbiljan editing recimo bubnja od 18 kanala sa sve slipovanjem levo desno, krosfejdovanjem i stretchingom. Onda je mnogo lakše i praktičnije da drkneš sve u jednu grupu pa onda seckaš na sitnije i pomeraš, pre nego da klikćeš po samom folderu koji pola tih komandi ni ne prima. Ja folder koristim samo da bi sakrio celu grupu kanala u velikim projektima, i radi mutiranja-soliranja istog, mimo mixer rutinga.

Arthur 13-07-2010 02:01 PM

degrupi?e? ih istom komandom, a prednost je kad počne? da drka? ozbiljan editing recimo bubnja od 18 kanala sa sve slipovanjem levo desno, krosfejdovanjem i stretchingom. Onda je mnogo lak?e i praktičnije da drkne? sve u jednu grupu pa onda secka? na sitnije i pomera?, pre nego da klikće? po samom folderu koji pola tih komandi ni ne prima. Ja folder koristim samo da bi sakrio celu grupu kanala u velikim projektima, i radi mutiranja-soliranja istog, mimo mixer rutinga.

HeatMan 13-07-2010 03:21 PM

ovo je mozda samo do mene, ali:

massive + collossus + ez drummer = crash.
Cubase sx5.

ne znam zashto, dignem ez da bi na brzaka schukao "zive" bubnjeve, pa cu posle da se smaram sa ostalim, i ovo mi se redovno desi.. :/

kejkz 13-07-2010 03:58 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 282703)
2) UAD Precision Multiband ako je uključen - midi latencija do neba, dovoljno ga je isključiti (ne treba ga ukloniti potpuno) i ok je

To ustvari nije bug, vec samo cinjenica da dosta kompresora i limitera imaju prilicno veliku latencu zbog potrebe da procesiraju pikove unapred, sa "predvidjanjem" gde bi se mogli nalaziti. Moze se samo kliknuti na dugme low latency koje se nalazi na prozoru aranzmana po osnovnom podesavanju, i onda ce se svi plugovi koji stvaraju kasnjenje iskljuciti. Bilo je narandzasto poslednji put kada sam ga koristio.

ANITA 13-07-2010 04:51 PM

Mo?emo onda staviti naslov Popis POTE?KOĆA u radu sa softwarima...
Dakle, bug ili ne... nebitno.

I ne. Meni niti jedan drugi kompresor to ne radi, osim ovog UADovog, dakle teorija ti ne stoji.

Era 13-07-2010 07:31 PM

u nuendu 4 ,import from audio cd,nikad ne radi (nije radilo ni u 3...)

diviner 13-07-2010 09:13 PM

Koju maticnu plocu imas, jel ovo se desava zbog AHCI ili RAID moda, i SATA optike (DVDRW recimo) ?

OFF 13-07-2010 09:22 PM

meni se to isto desavalo i ez gore navedenog u nekim verzijama (mislim bas u N3)

LA-2A 13-07-2010 09:28 PM

Cubase5.....svaki put kada koristim oxford eq prilikom gasenja istog desava se crash:banghead:

mislis do mog kompa....ja sam ok

OFF 13-07-2010 09:29 PM

to je nesto do tebe, inace se ne desava

Arthur 13-07-2010 09:30 PM

cubase 5 krašira čim pređe potrošnju od 1.3gb ram-a (najtačnije možete videti u Task Manageru, processes, pa sortirate po potrošnji memorije). Nuendo 4 ne krašira, samo jednostavno iskulira šta sam mu tražio. hvala mu na tome

Rhino 14-07-2010 01:57 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 282743)
cubase 5 kra?ira čim pređe potro?nju od 1.3gb ram-a (najtačnije mo?ete videti u Task Manageru, processes, pa sortirate po potro?nji memorije). Nuendo 4 ne kra?ira, samo jednostavno iskulira ?ta sam mu tra?io. hvala mu na tome

Ziva istina!

Ali nuendo 4 nasuprot cubase-u 5 nekad jednostavno odluci da ne prihvati odredjeni plug kod mene.... Bez obzira koji je to plug.. Bez da crushira, samo jednostavno nece u odredjenom projektu.. Smarach!

alavuk 14-07-2010 09:14 AM

linplug rm v mi zabode kad ga ucitam ili promenim kit ... cubase 5 ...

OFF 14-07-2010 10:31 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 282758)
Ziva istina!

Ali nuendo 4 nasuprot cubase-u 5 nekad jednostavno odluci da ne prihvati odredjeni plug kod mene.... Bez obzira koji je to plug.. Bez da crushira, samo jednostavno nece u odredjenom projektu.. Smarach!

Ja sam stekao utisak da i UAD 2 ima udela u svemu i on takodje kuje pri tim situacijama

HeatMan 14-07-2010 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 282758)
Ziva istina!

to je klasika..

evo meni je sx5 odjednom odluchio da ne prima massive

chim se digne, cubase se gasi i zablokira mi audio driver..

i ako je prazan projekat..

prekjuche je radilo.. :/ otprilike.. pet dana nisam bio na kompu, niko ga nije palio ni dirao.. od jednom ne radi.. poslednji put je radio

i tako neke kombinacije plugova rushe.. neke jednostavno nece da digne

ludnica

kejkz 14-07-2010 12:16 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 282726)
Možemo onda staviti naslov Popis POTEŠKOĆA u radu sa softwarima...
Dakle, bug ili ne... nebitno.

I ne. Meni niti jedan drugi kompresor to ne radi, osim ovog UADovog, dakle teorija ti ne stoji.

Ovako, posto nista ne pricam napamet, tako je i sa ovime. Kasnjenje koje izazivaju limiteri, kompresori, ili bilo koji drugi plag je cinjenica, a ne bilo kakva moja teorija. Lako se da proveriti koliko je kasnjenje i da li ce izazvati probleme ako se preko menija Devices Plugin information komandom izbaci listing svih plugova na sistemu, pored cega stoje podaci o njima, a jedan je i koliko je stvarno kasnjenje koje taj plag izaziva, a kolona se zove latency. Pored tog master limitera verovatno stoji i cetvorocifren broj, mada bi vec i trocifren bio dovoljan da onemoguci sviranje u realnom vremenu. Zahvaljujuci PDC-u (Plugin Delay Compensation-u) omoguceno je da se ne izgubi sinhronizacija izmedju svih plagova na sistemu. No, ona ce jos drasticnije uticati na kasnjenje. Zato sam i naveo da je jos bolje resenje koristiti datu komandu za realtime sviranje, jer ona ugasi sve plagove koji prave makar i minimalno kasnjenje.

Medjutim, koliko vidim, u Nuendu 4 ta komanda ne postoji po defaultu na glavnom ekranu, postoji u cubase-u, zato je verovatno retko ko i koristi. No, prilicno sam siguran da postoji, negde u menijima ili se moze dodati u glavni toolbar.

Pozdrav

Jan 15-07-2010 03:33 AM

Cubase 5 - Povremeno mi se desava da se master fader sam od sebe spusti skroz dole ili ti na minus beskonacno, bez da sam ga dirao, a pri tom se sve cuje kao da je na nuli, odnosno na default-u...

ANITA 15-07-2010 12:54 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 282769)
Ovako, posto nista ne pricam napamet, tako je i sa ovime. Kasnjenje koje izazivaju limiteri, kompresori, ili bilo koji drugi plag je cinjenica, a ne bilo kakva moja teorija. Lako se da proveriti koliko je kasnjenje i da li ce izazvati probleme ako se preko menija Devices Plugin information komandom izbaci listing svih plugova na sistemu, pored cega stoje podaci o njima, a jedan je i koliko je stvarno kasnjenje koje taj plag izaziva, a kolona se zove latency. Pored tog master limitera verovatno stoji i cetvorocifren broj, mada bi vec i trocifren bio dovoljan da onemoguci sviranje u realnom vremenu. Zahvaljujuci PDC-u (Plugin Delay Compensation-u) omoguceno je da se ne izgubi sinhronizacija izmedju svih plagova na sistemu. No, ona ce jos drasticnije uticati na kasnjenje. Zato sam i naveo da je jos bolje resenje koristiti datu komandu za realtime sviranje, jer ona ugasi sve plagove koji prave makar i minimalno kasnjenje.

Medjutim, koliko vidim, u Nuendu 4 ta komanda ne postoji po defaultu na glavnom ekranu, postoji u cubase-u, zato je verovatno retko ko i koristi. No, prilicno sam siguran da postoji, negde u menijima ili se moze dodati u glavni toolbar.

Pozdrav

Ok. Thanks. Provjerit ću sve to i probat tako rje?iti.
No, stvarno, meni ni jedan drugi kompresor ne stvara takve probleme osim UAD-ovog. Zato radije i koristim druge, sve dok ne zavr?im s midi fazom rada.

psionic 15-07-2010 03:04 PM

A evo i jednog BUGa od mene zbog koga MRZIM UAD!

UAD + WIN 7 64bit + Cubendo = CPU ludilo
Kad otvorim cpanel UADa vidim da ona linija koja predstavlja procenat zauzetosti CPUa divlja kao blesava, sam projekat naravno ne radi kao da je CPU 100% pun i sve poludi. Isti taj windows 7, isti UAD, ali ovog puta Reaper i sve radi... ?!

psionic 15-07-2010 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 282765)
to je klasika..

evo meni je sx5 odjednom odluchio da ne prima massive

chim se digne, cubase se gasi i zablokira mi audio driver..

i ako je prazan projekat..

prekjuche je radilo.. :/ otprilike.. pet dana nisam bio na kompu, niko ga nije palio ni dirao.. od jednom ne radi.. poslednji put je radio

i tako neke kombinacije plugova rushe.. neke jednostavno nece da digne

ludnica

Heatman:

Odesh na "\Users\[Korisnik]\AppData\Local\Native Instruments\Massive" u Windows 7 ili Vista, ili ne znam, mislim u "\Documents and Settings\[Korisnik]\Local Settings\Application Data\Native Instruments\Massive" u WinXP i obrises "NIMassiveDataBase_ul". Kad sledeci put startujes massive on ce ponovo izgraditi svoj database. Radice kao sat - desilo mi se to par puta iz nekog razloga mu db poludi. Nisam mogao da otvorim projekat u kome sam koristio massive

Naravno moras ukljuciti hidden files da bi video ove foldere...

Arthur 15-07-2010 03:37 PM

takođe - win7 64bit + FF800 + UAD = ASIO overload i na skoro praznom projektu. Ako disablujem UAD, sve radi ok. Zvuk secka čak i kad radim vizuelni zoom in zoom out

HeatMan 15-07-2010 10:11 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 282819)
Heatman:

Odesh na "\Users\[Korisnik]\AppData\Local\Native Instruments\Massive" u Windows 7 ili Vista, ili ne znam, mislim u "\Documents and Settings\[Korisnik]\Local Settings\Application Data\Native Instruments\Massive" u WinXP i obrises "NIMassiveDataBase_ul". Kad sledeci put startujes massive on ce ponovo izgraditi svoj database. Radice kao sat - desilo mi se to par puta iz nekog razloga mu db poludi. Nisam mogao da otvorim projekat u kome sam koristio massive

Naravno moras ukljuciti hidden files da bi video ove foldere...

hvala puno! :)

kotmolot 13-11-2012 08:15 PM

Nuendo 4 (32 bit), Win7 64 bit:

1) Na raznim masinama i u raznim verzijama, kada se levo dugme misa duze vreme drzi na nekom dugmetu/fejderu dok se podesava, nestane tona i jedino pomaze da se minimizuje prozor i ponovo podigne. Ne krene to odmah po instalaciji nego kasnije. Na masini nista net, nista kodeci.

2) Gate (ugradjeni, pod Dynamics) ponekad zeza - nekad samo on, nekad ceo Nuendo kada je aktiviran. Nesto slicno i sa njihovim kompresorom.

3) Ponekad pri dizanju projekta u kojem je Ampeg (IK Multimedia), kanal se ne cuje dok se ne deaktivira plug-in ili dok se ponovo ne ucita. Isto ali redje sa Drumagog-om. Ta dva sam primetio jer sam u istom projektu sredjivao bass i zamenjivao lose snimljeni bas bubanj i dobos. Nije se desavalo istovremeno.

4) Linkovanim kanalima u mikseru nece bas uvek da idu oba fejdera kada se pomera jedan od njih. Svejedno da li su oba selektovana ili ne.

spartakus 13-11-2012 09:22 PM

e pa reko i ja nesto da dodam cubase 5 32bit na svakih 4meseca restartuje se prozor koji sluzi za zadavanje destinacije iz kojih vuce vst plug...par ljudi se vec zalilo na to kao cubase ucutava sav plug kao da je prvi put startovan..
Pa zatim ableton midi kontrole na m-audio oxigen 49 zadam 3knoba za albino pa jos tri za tera komplexer pa jos 3 za nexus pa jos tri za dark nebulu pa jos 3 za poly anu i ableton izbacuje kao gresku .svi ti sinthovi rade ako se nekace kontrole,ovo je necuveno pa ovaj program sigurno mora da moze ovakav proces da izgura(svo vreme sam vodio racuna o procesima nije zabagovo pc)

alfom 20-12-2012 08:24 PM

Meni neće da izlazi 'preview' zvuk kada uđem u audio trak (Cub 5) dok isprobavam project audio alate ili isto to sa project VST alatima. Radi sa 1212m na jednom compu, ali ne i sa PreSonus na lap-u? ??? Sva?ta sam radio ; pa i deinstalaciju i ponovnu instalaciju. D?aba. :(

Goran B 19-01-2013 12:36 AM

East West Symphonic Orchestra

1. Povremeno tokom reprodukcije ako otvorite EW kontrol panel kompletan zvuk iz Cubase-a zakuca u zujanje (najbliži opis zvuka)
RJEŠENJE: jedino restart projekta ovo zaustavlja, bar kod mene.

2. Ako koristim više EW modula, poslije ponovnog učitavanja projekta pojedini preseti (udaraljke) neće nikako da se učitaju niti reaguje na preset ili multis fajlove.
RJEŠENJE: zamjena mjesta modula u Cubase VST rack-u (ovaj bug mi je dosta pravio probleme ali eto pronađoh rješenje :)

Još samo da dodam da East West Symphonic Orchestra radi preko Kontakta, možda to ima neke veze, jer znam još par slučajeva koji su imali probleme sa nekim drugim semplovima, aj ga znaj :)

Orpheus 26-02-2013 08:55 AM

East West Symphonic Orchestra Platinum je zaista odlican, ali imam problem sto nece da mi radi preko jBridge. Radi preko kontakta i to je u redu, ali bih ipak voleo da koristim njegov interface, ali je to moguce samo kao klasinu 32 bitnu aplikaciju bez jBridge :(

diviner 01-03-2013 01:00 PM

Orchestra provjereno radi preko jBridgea...

Kako si bridgovao i u kom hostu je koristis (koja verzija Cubasea) i koja verzija jBridgea ?

Orpheus 02-03-2013 02:53 AM

Cubase 5.1.1 + legalno kupljeni jBridge v1.5

On uradi onaj .32 fajl, ali Cubase nece da ga ucita, a pokusao sam sve. Reskeniranje plugova, rucno pronalazenje, sve cega sam se setio. Isto tako se ponasa i Ni Elektrik Piano i jos neki, dok Nexus, Stylus RMX, BFD 2 i mnogi drugi instrumenti rade preko jBridge.

Ne znam u cemu je problem? Da nije do verzije samog VST plug ina?

spartakus 26-11-2013 10:03 PM

Ableton8.2.2 bug pali se rec iz cista mira.promenio 3 tastature,4 mishova i dva midija i dalje se pali rec.(nije u pitanju istroshen proces pa da baguje).reshenje napraviti track koji nesluzi vec tako stoji i taster za rec na traci normalno da bude ukljuchen jbg..back to cubase..

All times are GMT +1. The time now is 01:45 PM.