![]() |
Nova podsekcija foruma "LIVE SOUND" moguca?
Vec dugo pratim teme na ovom forumu ali sam primoran da posecujem i druge iz prostog razloga sto mi se cini da ovaj nije kompletan. Ako je moguce, predlazem da se ubaci sekcija za live sound koji ce obuhvatiti opremu i rad sa zvukom uzivo. Smatram da je nemanje takve vrste sekcije na forumu veliki nedostatak ili propust ovako odlicnog foruma. Pozdrav!
|
Re: Nova podsekcija foruma "LIVE SOUND" moguca?
Ej da mudro zboris sokole,a i ne velis lose.Valjao bi neki podforum gdje bi razmjenili nasa iskustva glede zivoga zvuka.Evo mene zivo interesuje taj psiholosko-pedagoski aspekt zivog zvuka.:):):)
|
Mhm... Da,....
|
takođe. A čak nam je i Aca Hari član foruma, a on bi svakako imao šta da kaže o tome
|
:jupi:
|
Odma sada odma :)
|
ajde bre više, taman mi je sveže u sećanju da pljunem po Digidesign D-Show mixeru :)
|
Pa ajd, sto da ne probamo ! :) .
|
Evo napravljeno u dnu sekcije Studijska oprema i instrumenti, pa bih zamolio moderatore da odgovarajuce teme prebace u novootvorenu sekciju.
|
moj skromni doprinos... prebacio sam tri threada... koliko sam znao, :ups: nadam se da nisam pogresio :)
pozdrav bogi |
Pitanje je sad sta ko podrazumeva pod live sound. Za mene su to PA sistemi, dakle pojacanje zvuka na licu mesta, tj sistem gde imamo zivi izvor i mikrofon, kao i zvucnik koji izbacuje taj isti pojacani signal, sto snimanje poetskih veceri i snimanje akustickih koncerata nisu, zato sto se nista ne pojacava, vec samo snima.
Naravno sve je stvar dogovora, mozda ce se u krajnjem slucaju sekcija posle podeliti na vise delova, ali bolje da se u startu, bar vi moderatori, dogovorite sta cete podrazumevati pod live soundom, da se ne bi preplitale oblasti iz drugih sekcija. EDIT: sad vidim da nema ni recording podforum, mislim da bi tu trebalo prebaciti pitanja o snimanju, kako studijskom tako i tehnikama ozvucavanja instrumenata itd? |
All times are GMT +1. The time now is 11:57 PM. |