![]() |
Soundtracs Pc series mixer
Da li je neko imao iskustva sa ovima mikserima!? Kakvi su? U studiju u kome ne?to odrađujem ima jedan takav .. prvi put se susrećem sa tom markom miksera...
http://www.gearslutz.com/board/attac...p-cimg0265.jpg |
Re: Soundtracs Pc series mixer
Quote:
he he ..vidi se da si mlad...Taj model je jedna od varijacija manjih miksera koje su radili http://www.studiosystems.co.uk/soundtracs/index.php tokom 80-ih, Soundtracs je bio jedna od popularnijih firmi za miksere, pogotovu veci modeli tipa Jade ili Solitare. Sve to lepo radi i danas, ko ima MALO para i puno prostora moze to da kupi za smesne pare... |
da li neko ima iskustva?
kakvi su? |
Quote:
kako stvari idu - smao ITB se isplati za drzanje....sve ostalo je bacanje para u ovim vremenima..:( |
pazi ovo - bagatela!
?4,900 za ovoliki mixer.. http://www.larkingslist.com/boss/vie...l=&condition=# |
Quote:
hahah...evo ja imam, al isto pitam :) šta znam...pojačavaš - smanjuješ...zvuk izlazi i odlazi:D Nemam sa čim da ga uporedim da bih znao da ti kažem...inače, ovaj je izvrsnom stanju - radi ko zmaj bez ikakvih problema...Inače u ovom studiju ima još nekog outboarda...uurgh...ITB je keva :) Ja sam razmaženi kompjuterski geek, fakam ti ja snimanje kad ako loše podesim kompresor moram opet - super je to bilo kad je to bilo jedino rešenje i kad se tako moralo...sad viuše ne mora - zato ja batice prtisnem ono dugmence bajpas :) pa kompresujem i štelim u svom digitalnom svijetu :) P.S. A da ne pominjem kablove.. |
Quote:
ne treba mi.. razmishljam o kupovini na metar da bi privukao klijentelu samo da sija, ne mora da radi.. :) edit: ta od 48 kanala.. da joj radi 16 kanala, 4 grupe i sve lampice, bez problema bih je uzeo ja se ne zajebavam inache.. mislim jeste smeshno koliko je i tuzno |
slažem se sa Heatmanom. Samo da je veliko i svetleće. A ja ću sebe radi u FL da mixam, ako mi odgovorara.
btw, mislim da Darkwoodi imaju jednog takvog u svom studiju, i da većina stvari koje su oni snimali je išla preko njega. |
pa onda znachi da radi (svetli) skroz oke :)
|
Quote:
Pitam zato jer je i mene razmazio ITB, nisam nikad imao para za hardver a sad napokon donekle imam pa si kupujem pomalo te neke stvarcice... |
Quote:
ludi oko mene miksuju filmove i tv serije SVE ITB !! zavisi sta radis...da li usnimavas puno ili ne..itd. ja sam poceo da prodajem sve...posto na primer , jako malo snimam pevanje, prodao sam Avalon 737 a zadrzao Joe Meek VC1 pre amp (i neki dan sam snimao neki rap za neki remix i super je ispao vokal..) Prodao sam racked SSL EQ (4 x EQ + 4 x Pre / filter) posto sam se celo popodne zezao sa Waves SSL plugovima... prodao sam Lexicon 960L...nisam ga ni koristio mnogo ( a niko nije primecivao i bunio se za kvalitet rezultata mikseva / vokala//itd) zadrzacu par komresora (SSL X Logic, Alan Smart C2, stare Spectrasonicse, it) Yamaha REV500, Eventide H300..uglavnom sto se prodaju za smesne pare i necu da ih prodajem bud zasto i mikser ide uskoro...imam Pro Control i (mozda) uzmem neki mali analog mikser (Audient Zen) ali..mozda.. skim god sam pricao skoro ( a svi imaju TONE outboarda) svi idu na ITB, i prodaju sta moze da se proda...stoje sprave u racku, ne koriste se, skupljaju prasinu, recall, itd itd...a na ovu bedu i nemastinu (u muzickom biznisu) bolje sto manje ulagana u hardware. Dobra soba i monitori - da! Hardware - ne! mislim, cim hoces da ubacis hardware, treba jos I/O (ulazi i izlazi), znaci interface, kartice, kablovi, patch polje, smaranje itd itd... |
E hvala! Tak sam i mislio...
Pretpostaljam da je za snimanje vokala ipak dosta bitno imati neki bolji preamp ili? Po?to se snimanjem i produkcijom bavim kao hobby (ne namjeravam zaradjivat neku lovu od toga) nebi davao nesto previse para na preamp... Mislio sam mozda Golden Age pre-73 ili nesto u tom cjenovnom rangu? Ima li toga za kupit u HR? Ili nesto bolje za slicnu lovu?...Ima li uopce smisla kupovati preamp tog cjenovnog ranga ili je previse para za nista? sorry za offtopic |
ma bre shto bolji preamp, i mic
ma ni monitori nisu toliko bitni jebesh mi mater, chuo sam shta je lik radio na sblive!-u itb sa nekim zvuchnicima za komp i ja sam miksao stvari bez problema na 2.1 altecovom nekom uzasnom slushanju kad nisam imao bolje (nisam mogao neko vreme da dodjem do studia) navikne se chovek na sve izadjesh do kola ako radi u kolima ma to je to koliko danashnje produkcije zvuchi kao patka.. skoro pa sve najpopularnije pesme su jako loshe smiksane ljudima to ne smeta smeta nama audiofilima.. i tu dolazi u pitanje shta si i za koga radish muziku.. i tako cesh znati shta ti treba @maiv: shto se golden age prea chita, chuo sam neke modovane (sa promenjenim transformerima valjda) i rade skroz ok i opet.. zavisi za shta ti treba jel |
Za vokal i neke akusticne instrumente, eventualno e-bas...nesto sto daje topliji, prezentniji snimak... nemam nikakvog iskustva sa preampovima pa zato i pitam, a to je jedna od onih stvari koja se neda bas simulirati ITB ili?
|
Quote:
Imao sam tu nesreću da provedem 5 godina radeći na Soundtracs Quartz i Jade. Neupotrebljivi preampi, lo? EQ, mali plastični zvuk, headroom nikakav. PC Midi je jo? gori. Izbjegavati u ?irokom luku |
Ma sve ja to podrzavam sto vi pricate, al' nekako gledajuci te slike, ja sam stek'o utisak da je to mixeta za levake...:rotfl:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:17 PM. |