![]() |
Drugi par monitora uz DYNAUDIO BM15A?
Moje odu?evljenje ovim monitorima nije ni?ta manje intenzivno nego prvog dana, bez brige. :D
I nakon nekog perioda privikavanja, mixevi su mi daleko bolji i zapravo mi ni nije nu?no imati jo? jedan referentni par, ali ipak, za svaki slučaj, razmi?ljam da uzmem jo? jedan par manjih monitora. Dakle, tra?im va?u preporuku za NAJPOVOLJNIJU varijantu drugog para, a koji bi dobro parirao monitorima koje imam! Neki sasvim drugačijeg tipa i principa (mo?da ADAM), sa nimalo uljep?avanja (kojemu su ovi skloni) i koji bi mi mogli otvoriti oči (odnosno u?i) na način na koji to Dynaudio (mo?da) ne mo?e. Hvala! |
Re: Drugi par monitora uz DYNAUDIO BM15A?
Avantone mixcubes! Vrlo slicni nekadasnjim "auraton"-ima...
BM 15 je odlicna sprava i jedino gde ti u odnosu na njih treba potvrda su odnosi u samom mix-u. Sa druge strane, nedavno sam slusao novi A7x kod Leshe i oduvali su me...! Suha erotika. Mada razliciti,topla preporuka za oba,pa sad sta ti vise treba... Pozdrav! |
1 Attachment(s)
i ja bi uzeo nesto malo, tipa Auratone / Avantone....90% ljudi kuci slusa muziku / TV kroz zvucnike koji su u toj klasi...
Ja sam skoro ceo remix odradio na starim Auratonima (zvuk - kao na starom radiju, ali perfektno za balansiranje!) I to sam radio na jednom (mono) Ovde puno ljudi kupuje Avantone po pola - za mono aplikacije / slusanje. Posto su aktivni, podele po pola i svako ima po jedan za mono !! Vidi ako znas nekoga ko isto hoce da ih kupi pa uradite to ! |
yamahe NS10, uz dooobro pojacalo.... nije jeftino, ali mislim da je najbolja dopuna
|
Quote:
|
vraču, čija je ovo slika gore?
ja kao drugi par imam ns10, i nezamenljive su mi. |
Hvala puno na preporuci!! Super cijena i sve!
To su ovi? http://www.avantelectronics.com/Active%20MixCubes.htm Gdje ih ima za kupiti? Koliko sam proguglala i nema baš kod nas. :( |
Quote:
NS10 - RULEZ !!! Nezamenjivi !! |
Ja sam kod Gregora Zemljiča u njegovom studiju čuo one male Fostex monitore i to je isto jako dobro! Ne znam točno kako se zove model...
|
Quote:
Pa ovde ih ima Artist,tako i znam za te kutije,a oni imaju u Hr. radnje Audio pro nesto...trebalo bi da ima...jbmlg... Pozdrav..>! @Shot Auuuu daaaa, covece, to je brutality od zvucnika,ali ne znam da ih jos prave,a i ako ih prave to sigurno kosta brdo karamela...:D |
naravno da se prave :)
serija 6301. po meni - jos bolje od auratona! Auratonsci direktno zavise od snagasa koji ih ganja, a ovo malo Fostex aktivno cudo ima takaav punch da je to strasno! inace industry standard za broadcast. ljubav na prvo slusanje :) http://www.fostexinternational.com/i.../mid/6301b.jpg |
Quote:
http://www.sonarscope.hr :wink: |
MD - jesam, jesam, već sam ih našla i nazvala. Čovjek preporuča da uzmem pasivne i bilo koje hi-fi pojačalo od 400, 500 kn.
Što mislite o tom prijedlogu? A što se fostexa tiče, sad opet njih ne mogu pronaći nigdje kod nas, pa ako netko uspije prije mene, jupiii! :D |
Mislim da je 'bilo koje' hifi pojacalo najveci krivac sto ljudi misle da je NS10 kanta od zvucnika
|
Quote:
pozdraV! |
Quote:
:D ....kupujem aktivne i gotovo. Ili ove male Fostex ako pronađem negdje. |
Pored malih monitora tipa Avatone ili Fostex nije lose razmisliti i o nekima Adam-ima, tipa P11A ili A7, naravno, sve u skaldu sa budzetom. Licno imam Adam-e P11A i jako sam zadovoljan, iako ne rade u kombinaciji sa Dynaudio-om, vec sa Quested-ima.
Veliki pozdrav i srecno! |
Quote:
Ali zaista, ba? mi treba drugi par da provjerim kako mixevi zvuče na TV-u, a Avantone zapravo ba? to radi izvrsno. |
Ja sam se takodje nameracio na Avantone jos pre godinu dana,ali na aktivnu varijantu, medjutim...
Bilo je nekih tehnickih problema sa njima generalno u vezi cele aktivne linije koja je povucena iz prodaje?!? Obrati paznju na to,ne znam da li je taj problem sredjen? Inace svi ih hvale za ono za sta su namenjeni. |
Quote:
btw, odlican zvucnik. |
vly - thanks na informaciji! provjerit ću!
|
Skoro sam dobio Avantone na slusanje i moji utisci su krajnje pozitivni kad je u pitanju ovaj "lo-fi" monitoring.
Dobra i kvalitetna izrada, suzen bandwith frekvencija koje su bitne za critical listening mid-range, poprilicna snaga u tako malim kutijama (aktivna verzija Avantone). Moje misljenje je da su Avantone "a must have" monitori - odseceni ekstremni delovi spektra kao sub i ultra visoki (80-14k je raspon) pomazu da se fokusira na srednji deo spektra gde i leze sustinski balansi svakog mixa. Pored toga se jako lako cuje "maskiranje" sto pomaze prilikom eq-inga. Za balanse bitnih elemenata kao sto su snare, vokal Avantone rulez:D. Takodje i za odredjivanje gornjih harmonika bass-a i kicka-a zarad translacije mixa tih elemenata na lo-fi sisteme slusanja. Avantones su alat, a ne monitoring sistem u cemu ce neko uzivati slusajuci ih...stoga verovatno i nadimak Horrortones:) mojih par zapazanja u vezi doticnih monitorcica.. |
Quote:
|
Fostex 6301B Broadcast standard monitor - meni nezamenivi......:D
http://www.fostexinternational.com/d...ts/6301b.shtml |
Quote:
U svakom slucaju Anita neces pogresiti ni sa Avantonima ni sa Fostex-om, mada je fostex vise "mali monitor" a aura je bas sto kaze Everlast "alat",ima gadniji zvuk :D, ali svakako se radi o dve odlicne solucije i sta god da se odabere - nema greske,ako trazis ovako nesto.:wink: Poz' |
Neznam koliko ima smisla takva vrsta monitora u danasnje vrijeme kad ljudi vecinom imaju "ozbiljne" sound sustave spojene na TV i CD playere sa nabrijanim basevima i "special" tipkama za super-full-big-fucking sound :rolleyes:... Mozda je ipak prikladnije za drugi set koristiti monitore drugacijeg karaktera od glavnih da se nebi otislo previse u jednom smjeru.
Ili jeftina solucija, hpf i lpf na 90hz i 17kHz na masteru.. :rotfl: |
Fora jednosistemskih zvučnika po meni je u tome, da nema skretnice....i cijeli frekvencijski opseg muzike se "skupi" na jednoj membrani.
Neki dinamički ili frekvencijski problemi u miksu ili omjeri izmedju instrumentima, koje če bilo kakav vi?esistemski zvučnik malo zamaskirati, izlaze na jednosistemcima. Miks mora biti odlično "u?timan " u smislu frekvencije=tonovi, da bi na jednoj membrani mogli visoki i basovi odjedanput dobro raditi. Ako nisam previ?e zakomplicirao.....:shock: Ja na Fostexima nekad radim veoma precizna pode?avanja ekvilajzera,filtera i kompresije.....i nekad zaboravim da radim na njih. Avantone sam probao, super rade.....ali meni imajo Fostexi precizniji, br?i sound....stvar ukusa. Pozdrav, Gregor P.S. 6301BX (sa XLR inputom) so oko 250 Eur po komadu |
Quote:
Bezobzira sto su danas "nabrijani" i "ozbiljni" sistemi za slusanje u kucnom okruzenju mix, kao proces, zahteva alate koji kao mikroskop daju uvide u odredjene delove spektra. Tu dolazimo do NS10, koji su bez premca u broju smixanih hitova na tim monitorima. |
Meni su se neverovatno dobro pokazali zvucnici Pleomax, jednosistemski, kompjuterski za 20e....... nije to ni avantone, ali nije ni 300e:).... jako puno informacija iz kutije sibica:wink:
|
?to sa onim apple kompjuterskim monitorima, koji se odavno ne proizvode a Bob Clearmountain ih hvali?
Znaju se naci na ebayu... :grin: |
Quote:
Puno "faca" koristi Boom Box (old school radio / kasetofon) Takodje, mnogo njih se kunu u mali zvucnik ugradjen u Studer stereo magnetofonu (secam se da smo ga svojevremeno koristili kod Enca u studiju..) |
Quote:
|
Quote:
takodje tamo mozes cuti i avantone, skokni do njih to ti je najbliza varijanta. poz |
All times are GMT +1. The time now is 07:08 AM. |