![]() |
pro tools hd hardware emulation?
znaci li ovo da jos jedna skupa igracka postaje dostupna prostom narodu?
jel mozda probao neko? |
Re: pro tools hd hardware emulation?
XvX - koji lodaci...:)
Probacu sutra kada skinem pa javim utiske ( BTW Apogee Duet i 10.6.3 OS X) |
Od kako sam ja uzeo Mac sve je pocelo :)
|
Radi preko emulacije koja btw ima svoju latenciju, moze se postaviti na 64 samples, nisam jos testirao kako ce raditi pod opterecenjem, plus latencija u host programu. Emulacija je veza izmedju programa i hardware, podrzava sve kartice jer radi kao Soundflower, ili Jack OSX.
Verzije koje su dostupne su HD i M Powered, ali generalno i jedna i druga imaju iste opcije i fale iste opcije, tako da je razlika u ikonici i slici koja se pojavljuje dok se program dize, sve ostalo je identicno. Recimo da je to HD bez TDM support i VDC, evo sta je dodato: Max Voice limits 1000 Max Disk Tracks 256 Max Aux Tracks 160 Max master fader tracks 64 Max Midi tracks 256 Max Instrument tracks 128 Max Video tracks 64 Max buses 128 Max Comp Lanes 1024 Uz M-Audio kartu ne mora da se koristi Emulator, tako da se dobija HD bez VDC i TDM podrske, simpaticno. A jos simpaticnije je sto sve to moze da radi na nekom laptopu i integrisanom karticom, pod OS X to predstavlja dobru ideju jer za razliku od Windows-a rad sa Core Audio je savrseno normalna stvar. Ipak, jedina dva razloga za prelazak na HD nedostaju... ;) |
hmm :) fina stvarcica :D Sad pitanje koliko radi stabilno u odnosu na pravu HD verziju :)
|
Radi sve normalno za sada.
Zaboravih reci, fali dodatak za LE hardware, jer se ovo moze normalno koristiti bez emulatora sa svim M Audio karticama, dok nije moguce sa 002 i LE hardverom. |
za koju verziju PT je ovo?
|
Quote:
|
hmm, skoro pa full hd 8... razlog više za razmišljanje o OSX.... još da se i neki Steinberg za nj pojavi :da:
|
Valjda ce izbaciti za Le.
|
Nema Steinberg sta da trazi na Mac-u pored Logic-a i PT...
Realno, revolucionarno je samo za korisnike bez Digi hardware-a, za one koji zele da probaju, ili koriste sa svojim kartama, ali realno LE korisnicima bez TDM i VDC nije se dogodilo, pa skoro nista. Veci broj kanala je samo virtuelna prednost, jedino 128 buseva cini neki pomak od dosadasnjeg rada, ali generalno ono zbog cega se prelazi na HD je i dalje izostalo. Lepo je imati ovo kao naznaku onoga sto ce se dogadjati u buducnosti, ali jedno ostaje sigurno, a to je razlog superiornosti HD sistema u odnosu na sve drugo na planeti, njegova efikasnost u emuliranju klasicnih studija, gde mixer i efekti mogu da se koristi real time, bez latencije i problema vezanih za sve native DAW. DSP karte, koliko god u ovom vremenu bile prevazidjene i spore, trenutno cine jedini sistem ovog kalibra, one se ne mogu emulirati, bar ne da rade ono sto treba da rade. |
pa mislim da je ipak pomak, ne znam da li je uopšte bilo koja verzija 8ice bila dostupna m-audio populaciji, a da ne pričam o ljudima koji nemaju ništa od toga.
|
E aj napokon da probam i PT pa da vidim oko cega je tol'ka frka :)
|
Quote:
I dalje postoji onaj problem koji si ti imao sa vise od 18 kanala, ne vidi do 26 koliko nude neke M Audio kartice, ipak za testiranje i nije neka preka potreba. |
a delay kompenz?
|
Za sada radi , jednom mi je crashovao kada sam ubacio IK Pulteca na insert.
Primetio sam da kod mnogih internih instrumenata( XPand2,Mini Grand itd) nedostaju library paketi tako da nista od isprobavanja istih. Vacuum mi se svideo - super mali sintic. Ovo je moj prvi susret sa PT i ne bih menjao Logic nikada :D |
Pops i clicks pri sviranju pluginova i kod playbacka bez obzira na buffer size...:banghead:
|
nisam bas razumeo ovo.. jel ovo moze sa bilo kojom sad kartom?? imam presonus fp10 i mac osX intel.. ?? da isprobam i ja hehe
|
Bilo koji audio interfejs:)
|
preterase ga vise sa ovim programima:)
vise ne znam sta skidam, sta instaliram, reverbi, kompresori, sintevi, sekvenceri, ma sve je "na izvol'te" sad ko tvrdi da nema mogucnosti da nesto snimi i uradi bar da pristojno zvuci, bolje da menja hobi... |
instaliras sve, probas sta ti radi i kada sledeci put instaliras svez OS napravis image sa onim sto ti treba:wink:
Ja prezadovoljan sa ovim setupom - par sintova iz NI Komplete + Korg Legacy Analog+ Omnisphere + Logic Pro 9 I od fx po svega par komada od svacega npr 3 EQ , 3 kompresora ... Recimo od celog onog waves paketa samo LA2A i 1176LN su mi najcesce u upotrebi ... |
momci su veliki vragolani nema sta!
Super je sto ne treba nikakav hardware, moze lepo na lap topu da se nesto raducka...kazem raducka - jer i dalje nema delay kompenzacije. Kanali, manje vise super - samo treba JAK OSX kompjuter...i onda opet plugovi zezaju... Juce sam bas nesto probao da poteram sa LE-ja (radim neki remix) na HD-u (koji je na starom G5) i nijedan od "novih" plugova ne radi na G5 (svi su Intel) pa reko da provucem par traka kroz neke kompresore i efekte.....elem, probam da poteram ceo session - odmah upozorenje! nema dovoljno voices, ne sviraju svi kanali...ok standard...slozim 3 plugina na vokal a on se toliko pomeri da sam popizdeo... OK, ima ATA mellow muse plug...ali treba ceo session da se organizuje kako oni kazu da bi radilo sve kako treba...sve to trazi vremena ..nije instant! Ali svakako pomak napred ! Za ostale koji zele da "vide to chudo od Pro Toolsa"...otidjite u neki studio koji ima veliki HD sistem pa pogledajte...LE je samo "navlakacha"... PS - ova verzija je BETA..lepo su momci napisali !!! Bice popravka sigurno uskoro !! |
Da Bear, moram da se usprotivim, nemojd a se ljutis... :)
Tvoja prica o HD i LE je nerealna, kako i ja radim sa oba kazem to iz licnog iskustva. Delay u RTAS izvedbi psotoji na 3% pluginova, dok u TDM kod skoro svakog postoji, sto se tice procesora cak i oni osrednji su sada nadmocniji od HD2 sistema, a kolicina kanala je dovoljna za bilo koji mainstream projekat, 48 stereo audio kanala, pa Queen i ostali su snimani na 24 mono kanala, da ne pominjem neke cetvorokanalne snimke. Uz duzno postovanje, LE je u poredjenju sa HD superiorniji ako se uzima cena u obzir, dakle nije on toliko losiji koliko je jeftiniji, a dokle god se ne rade projekti od 100 i vise kanala, rezultati mogu biti identicni. :) |
@kravadinka
+1 |
e ljudi help! instalirao i kad pokrenem pro tools hd odamh mi izbaci ovo?? UNABLE TO LOCATE DIGIDESIGN HARDWARE. MAKE SURE HARDWARE IS CONNECTED AND TURNED ON. CLICK OK WHEN THE HARDWARE IS READY
??? sta sad jbt hehe |
Quote:
|
rtfm :wink:
|
DaBear ne znam bem ga.. gledao sam knjigu.. pokrenuo protols.dmg i kliknuo na install.. instalirao restartovao i kliknuo na 3. stavku xvx i cekirao sve i instalirao.. al nece da udje :( gde gresim.. ?
|
nisi sve citao :) ili jesi, ali nisi razumeo.
posle XvInstalera moras da odes u applications i da pokrenes taj XvPanel kako bi on emulirao DigiHardver. Razumes? ...hint: ako te to smara da radis svaki put kada dizez tuls, mozes da drag-and-dropujes taj panel u Startup items (sys pref - accounts - login items) i svaki put kad se ulogujes u komp imaces aktivan panel ...jel jasnije sad? |
Bitch brate pa pokrenuo sam, jesam.. i pojavi se gore u desnom cosku do sata .. i izaberempod input device presonus i pod output device presonus., u audio setup pod system settings default input PRESONUS FP, propertis for PRESONUS default i system output PRESONUS..sve sam to??
i jos nesto nestao mi je DVD?? morao sam preko USB da instaliram ovaj HD.. to mi se nikad nije desilo.. posto menjam kablove na HD i u BIOSU postavku kad ulazim u mek.. danas prvi put nema DVD??? znaci kao da je izbrisan.. mozda i to zeza? |
au, mozda ti je do verzije Hackintosha.... nem pojma s tim budzevima, nek se javi neko kompetentniji :)
|
Pomagajte ljudi.Nisam nikada koristio protools pa reko da i ja probam to cudo.E sad instalacija prodje bez problema i onaj emulator isto,ali kada pokrenem program izbaci mi "REQUIRED SOFTWARE EXTENSION ARE MISING". Sta da radim?
|
Kliknes OK i odvede te na download site.
|
To sam skuzio samo sto ima jedan problem.Na kompu u studiju nemam internet.Da li postoji mogucnost da negdje vidim sta mu fali,pa da to posebno skinem?
|
e ljudi pa mozda i mene to zeza?? isto na muzickom kompu nemam internet ne sapjam tu nikad?? znaci jel treba internet za to??
|
ne zeza te to. interlok ekstenzije su samo za security pluginova, a ne za dae environment.
|
Quote:
|
bem' ga ljudi nemam pojma hehe iskreno.. sve se trudim pratit ta upustva i uvek sam sve uspeo al desi se greska i iskusnim hehe :) evo sad instaliram ponovo mac osx 10.5.6 .. pa cemo vidimo.. na cistom hoce li.. i gde greska.. iii ako moze ko da mi posalje u inbox link.. koji da skinem proveren dvd novijeg OS X ? ja nemam nista novije od tog iPc 10.5.6.. eto hvala
|
imao isti problem i kliknuo na OK i on otvorio praznu stranicu na safariju (posto isto nemam NET) a nastavio da dize PT i sve lepo otvorio i sve sljaka
|
znaci sve radi kako treba?
Izasao je i patch koji popravlja to "krckanje" i jos nesto...jel neko stavio i to? Mene najvise zanima stabilnost i broj kanala... itd.. jer me smara kad donesem kuci neki miks i onda na LE nemogu da otvorim ceo session (pola kanala nece da svira - nema glasova itd...) ajde neka javi neko ko je lepo sve probao (i zna kako to radi kod prave verzije),,.. |
All times are GMT +1. The time now is 05:06 PM. |