Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 5 problem hitno! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34037)

Proton 19-05-2010 06:51 AM

Cubase 5 problem hitno!

Prilikom rada u Cubase povremeno se pojavljuje plavi ekran sa greskom i zatim se resetuje kompjuter. To je pocelo sve cesce da se desava i jako me iritira :mad:

Da li je moguce da je problem hardverski ili je do softvera? Napominjem da se to za sada desavalo samo u Cubase

Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude

OFF 19-05-2010 07:48 AM

Re: Cubase 5 problem hitno!

imao slicnu stvar..... kod mene bili virusi, a jos gore sa antivirusom kad radi. Konkretno, nesto se desava sa memorijskim resursima

Tribal_kg 19-05-2010 11:48 AM

Izvadi memoriju pa malo produvaj slotove, moze biti da prasina pravi problem. Takodje moze biti i da ti je memorija neispravna. Moze biti jos puno toga ali prvo kreni od ovoga.

Proton 19-05-2010 09:13 PM

Ocistio, bilo malo prasine ali i dalje isto..
Ne verujem da su virusi, redovno apdejtujem antivirus mada ko zna, provericu i tu mogucnost..

Ako nista drugo reinstaliracu sistem pa ce to valjda resiti problem

U svakom slucaju hvala na odgovorima

Tribal_kg 19-05-2010 09:21 PM

Napisi konfiguraciju, koje napajanje imas?

Moze biti i da ti se neka komponenta previse greje, recimo graficka kartica. Proveri temperaturu komponenti.

d3houseworks 19-05-2010 10:32 PM

Da,,,hardver....
Napajanje nakon nekog vremena počne zezati

Proton 19-05-2010 11:04 PM

Intel I7 860
Gigabyte GA-P55-UD3
GEIL 2X2GB
Gigabyte-GV-R467ZL-1GI (Ati Radeon HD 4670..)
Lc power 6600gp 650W

Nema 3 meseca kako sam uzeo komp. Ortak uzeo sve isto kao i ja i crklo mu napajanje pre neki dan al njemu je skroz otislo..

Koji to bese program koji prikazuje temperaturu komponenti?

Inace sad ne mogu da otvorim projekat na kom radim, kad krene da ucitava samo izbaci gresku u jednom trenutku i resetuje se. Smorio sam se najgore :banghead:
Gresku izbaci kad se RAM otprilike napuni na 1gb i tu pukne tako da mi je sumnjiva memorija mada sam testirao sa drugim programima nema taj problem,samo se cubase-om

OFF 20-05-2010 12:29 AM

Quote:

Originally Posted by Proton (Post 279868)
Intel I7 860
Gigabyte GA-P55-UD3
GEIL 2X2GB
Gigabyte-GV-R467ZL-1GI (Ati Radeon HD 4670..)
Lc power 6600gp 650W

Nema 3 meseca kako sam uzeo komp. Ortak uzeo sve isto kao i ja i crklo mu napajanje pre neki dan al njemu je skroz otislo..

Inace sad ne mogu da otvorim projekat na kom radim, kad krene da ucitava samo izbaci gresku u jednom trenutku i resetuje se. Smorio sam se najgore :banghead:
Gresku izbaci kad se RAM otprilike napuni na 1gb i tu pukne tako da mi je sumnjiva memorija mada sam testirao sa drugim programima nema taj problem,samo se cubase-om

isti problem imam..... Da nemas i UAD u makini? na negde oko 1.08 Gb je pucao, ili pokazivao da su full resursi..... onda sam deinstalirao ANTIVIRUS (probaj to!!!!) i radi puno bolje

Tribal_kg 20-05-2010 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by Proton (Post 279868)

Instaliraj Everest mada ne lici mi kao da je temperatura problem vec memorija.

Probaj metodom eliminacije da ispitas module. Izvadi jedan modul memorije pa vidi jel radi. Isto tako probaj i sa drugim.

psionic 20-05-2010 12:55 AM

Tu gresku moze masa problema da izazove... Evo kojim bi ja putem isao :

Prvo proveri da li sve komponente leze dobro u svojim PCI slotovima - pogotovo ako imas UAD 2 - nekad se desi da nije lepo nalegao - desavalo mi se ovo. Takodje driver UADa ume da pravi probleme - procackaj na ovu temu google...

Takodje, neki za*ebani plugin moze da izazove tu gresku. Probaj da se igras nekim sasvim drugim projektom da vidis da li se tamo isto ponasa.

Promeni privremeno audio drajver u cubaseu na - directx asio - drajveri za zvucnu umeju da budu izvor BSODa (plavog ekrana) - probaj da ih updateujes - BTW sta imas od zvucne ? FW takodje ume da bude problematican. Ako je Windows 7, probaj da FW stavis u legacy mod

Probaj da reinstaliras dongl ili sta vec koristis da pokrenes cubase - ako ne i ceo cubase - desi se da neki plugin razdrnda syncrosoft sistem - jesi li skoro ubacivao nesto od Arturije ili Linpluga ?

Napajanje ne mora sasvim da crkne da bi pravilo probleme, ali po tome sto se to samo u cubaseu desava i to koliko shvatam na istom mestu - pre ce biti da je drugo nesto, ali kao sto rekoh i to moze lako da bude problem

Sto se pregrevanja tice - ne verujem - bas i nije da umres od vrucine a radio je komp pre toga, nisi nista novo dodao ili iskoristio pa je on prokuvao odjednom - al eto, uradi i to na kraju da budes siguran/

Proton 20-05-2010 06:01 PM

Nemam UAD, muzicka je EMU 0404..
Probao sam manje vise sve od ovoga sto ste mi predlozili

Ne znam kako ali sada vise ne izbacuje plavi ekran nego poruku:
Cubase5.exe has encountered a problem and need to close i ne resetuje se tako da valjda nije hardver

Reinstaliracu sistem i nadam se da ce onda proraditi

Bitch 20-05-2010 06:59 PM

Vlado, predji na Mac :D
...jel si probao neku drugu instalaciju??

alfom 20-05-2010 07:19 PM

Meni se ovo događalo par puta i to samo kada bih podesio muz. karticu na npr. 44.100 / 24, a ostavio u CuBase 5 drugo pode?enje projekta. Otada ?i?am samo na 48.000 / 24 all. Isto mi se događalo ako bih pokrenuo (i radio) koristeći npr. Adobe Audition 3.0, kod kojeg je ostalo da mu je Audio na Adobe Audio Low Latency (ili tako nekako). Za sve ostale slučajeve nema problema.
Inače, često kori?tenje Crtl+S mnogo poma?e :grin:, ?to mi je ostalo u prstima prilikom upotrebe nekih drugih softova.

sinvelikogmajstora 24-05-2010 12:15 AM

ako je cubase 5 AIR onda je on problem. nadji neki portable.

tomycrosound 11-08-2010 04:09 PM

a ?to je portable?
...ja sam imao taj problem kao i ti, reinstalirao wind i vi?e nema problema...
Napravi update cubasea, i to sam radio..

A da ne otvaram novu temu, i meni je problem s cubase hitan,
do sad nisam imao problema, a evo nabacio vi?e audio traka nego ?to inače radim i zatrzava mi u pm, a napada procesor; od kako upalim cubase procesor je na 95-100% i ne ide dolje, memorija na 3GB. Mjenjao audio latency od 64-2048 i ni?ta ne odgovara.., zatrzava zvuk, blokira itd.
(win7 64, intel 3,0dualC, 8gb ram, tascam fw1082.)
Pozdrav

Eomsy 11-08-2010 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 284679)
a ?to je portable?
...ja sam imao taj problem kao i ti, reinstalirao wind i vi?e nema problema...
Napravi update cubasea, i to sam radio..

A da ne otvaram novu temu, i meni je problem s cubase hitan,
do sad nisam imao problema, a evo nabacio vi?e audio traka nego ?to inače radim i zatrzava mi u pm, a napada procesor; od kako upalim cubase procesor je na 95-100% i ne ide dolje, memorija na 3GB. Mjenjao audio latency od 64-2048 i ni?ta ne odgovara.., zatrzava zvuk, blokira itd.
(win7 64, intel 3,0dualC, 8gb ram, tascam fw1082.)
Pozdrav

Mo?da da proba? reistalirati drivere Tascama! Ionako ba? nisam prezadovoljan sa njima za XP 32, a čuo sam jo? samo gore za 64 bitne verzije. Probaj!

tomycrosound 11-08-2010 11:16 PM

reinstalirao sam, al ne poma?e.
Ne?to mi puni procesor, ne povezujem to s tascamom...
A tascam nije imao u planu drivere za win 7, a ima sad, taman kad sam ga kupio, nakon par dana izbacili drivere.. Sve bilo ok do prije mj dana, od tad me ne?to zeza. Morat ću sve reinstalirat (windowse) a to mi je cijeli dan hebada
(kad mi je 98% softwera crekirano ,pa dok se napatim da proradi sve...)
kuku

sinvelikogmajstora 11-08-2010 11:17 PM

portable je olaksana verzija koja ne koristi nikakav doongle i ekstremno je stabilna. setup je svega oko 100MB, mozda i manje. gola audio rampa i nesto vst-a... prednost je to sto nista ne ide u registry, sve su funkcije tu samo sto halion i ostalo sto dodje sa punom verzijom instaliras posebno. ja koristim nuendo 4 portable i nijesam imao ni jedan problem do sad. cubase 5 portable sam probao i radi jednako dobro mada mi nuendo vise lezi.

sinvelikogmajstora 11-08-2010 11:21 PM

probaj da defragmentujes folder sa projektom, i to moze da zeza ako je masu traka, prosto disk ne moze da izbaci toliko....

tomycrosound 12-08-2010 10:50 PM

evo reinstalirao windowse i ni?ta...
zatrzava, blokira, asio perf. 100% na audio latency 2048... nemam pojma ?ta mo?e bit sad, nije mi se prije de?avalo.. Mora li to tako?
...s obzirom da nisam "smrzavao" trake tj efekte.
Kaku pilu trebam imat od kompa da to ?ljaka?
http://img810.imageshack.us/img810/9675/45367171.jpg
ovo je slika dok ne svira, stop mode :-)

DigitalMan 12-08-2010 11:33 PM

...pa procesor ti verovatno jedu ti reverbi koje imas insertovane na svim kanalima, stvarno neznam kakva masina treba da bude da bi gurala 20 reverba i ko zna sta jos...:wink:

tomycrosound 13-08-2010 12:41 AM

nisu reverbi insertovani, oni mi idu na send, na insertima imam eq, kompresore, deesere itd itd..
Al, zadnje što sam radio je da sam snimao vokale; pa kako sam uspio snimit - nije trztalo ništa.
Kako se smrzavaju kanali u cubase??! a auditionu znam, ovdje ne mogu nać.
Idem sad probat poisključivat inserte pa ću vidit jel radi.

...pogasio inserte, i dalje ne radi glatko. Asio se smanjio do pola (pokazatelj onaj)
a npr vokal glavni je "tu" ali ne svira, samo tu i tamo zašušti. Jako.
A wave je uredan. Sve pluginove s njega skinuo. Ništa.

btw vidim da audio fileovi imaju nekakvu "plavu" okomitu crtu na sebi i ta crta proizvodi "šuš" jako glasno. Čudesno.

al, s obzirom da sam to prebacio na externi hdd (projekt), vratio sam ga na c disk i sad kada pogasim inserte na 7-8 kanala, audio latency stavim na preko 2000, onda je ok. I dalje stoji pitanje freez track? kako?

Ngino 13-08-2010 01:37 AM

RAM! Vadi ram i kombinuj. Radi samo sa jednim slotom. Moguce je da ti je memorija nekompatibilna (ili riknula)!
Iako je isti proizvodjac, iako su navodno na istoj brzini, iako je sve "identicno". Izvadi i radi samo sa 1 GB i probaj sve moguce kombinacije sa obe karte i svim slotovima (nadam se samo da nisu slotovi ti koji prave problem).
Moguce je da imas dvije razlicite mem. karte koje su ti instalirali pa ti rade pizdariju, bez obzira sto su "na oko " iste!
Dobro pogledaj. i uporedi ih a bilo bi dobro da imas i kutijice, deklaraciju, iako i one mogu biti iste, sve samo ne kartice. Kod mene, jedna je imala sa obe strane vidljive cipove na samoj stampanoj plocici/karti dok je druga imala cipove samo s jedne.
Ko bi rek`o? :banghead:

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

tomycrosound 13-08-2010 07:16 AM

hmh, prekjučer kupio 2gb :-(
isčupat ću ja te ramove sad pa da vidim.
Prije toga sam imao 3kom i sve bilo ok...
btw, dva su ista, a ova dva sasvim različita (izgledom).
Postoji li način kako provjerit da li je komp. sve?

...izvadio dva rama, ova dva što jesu 100% ista (2x 2gb) sam ostavio, probao ih najprije u prve zatim u druge slotove i ništa mi se nije promjenilo. (s jednim ne mogu projekt ni otvorit). Dal je tebe samo cubase zezao ili još nešto?

http://www.youtube.com/watch?v=qpTP6pleFsQ
UŠTIMAM DA RADI, NAPRAVIM BACKUP, PONOVO POKRENEM PROJEKT I OPET ŠUŠTI!

Ngino 13-08-2010 03:40 PM

Pa kad mi se to desavalo, samo sam sa QB imao problema jer ostale apl. nisu trazilie toliko RAMa tako da nije bilo plavog ekrana.

- Probaj vratiti taj stari RAM pa istestiraj.
- probaj neki drugi projekat ili kreni neki novi polako ubacujuci VSTove (lici i kao neki VST bug)
- jesi siguran da ti Tascam ne radi problem? kad bi mogao probati i neki drugi interface,isto ne bi bilo lose. Sad kad sam vidio klip pomislio sam i na to.
U svakom slucaju moras probavati sve opcije da lociras problem:D

* Freeze ti je gumb/taster koji izgleda kao pahuljica.

Obavezno rasterecuj procesor, stjerao si ga dodjavola...
Nije to Mac ili bar neki DELL, HP ili sta znam, koji su maks. kompatibilni.
Ili RuDAW:rotfl:(EPP) pa ih mozes cepati a da ne stekaju.Ako ti je u pitanju neka sklopljena masina moras uzeti u obzir da si ogranicen a ti si se koliko vidim dobrano razbacao.

kinezkinez 13-08-2010 05:58 PM

Quote:

Originally Posted by Proton
Prilikom rada u Cubase povremeno se pojavljuje plavi ekran sa greskom i zatim se resetuje kompjuter

sta pise na tom "plavom ekranu"prije nego sto se restartuje dali mozda nesta ovako;
Quote:

Originally Posted by KINEZ
"A problem has been detected and windows has been down to prevent domage to your computer.

If this is the first time you?re seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, fallow these computer, fallow these steps:

Check for viruses on jour computer. Remove any newly installed hard drivers or hard drive controllers. Check you hard drive to make sure it is properly configured and terminated.

Ran CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer.

Tehnical information:

za plavi ekran moze biti sto stvari ali najvjerovatnije je u pravu kolega "OFF"
a kolega "psionic"i je dao nekoliko ispravnih smjernica

evo i moja jedna;
Quote:

Originally Posted by Proton
Ne znam kako ali sada vise ne izbacuje plavi ekran nego poruku:
Cubase5.exe has encountered a problem and need to close i ne resetuje se tako da valjda nije hardver

vjerovatno imas narodnu verziju cubasea ,
exe file ;"Cubase5.exe" ti je zarazen najvjerovatnije sa virusom W32/Sality.AA ili nekim slicnim.
koji napadaju exe file-ove.

ti sigurno imas anti virusni i sta sad biva;
anti virusni posnjofa tvoj "Cubase5.exe" i onda ti cubase napise ovu poruku koju si ti dobio.

ti mozes imati cak i orginalnu verziju.ali si skidao neki program sa onih stranica odkuda se skidaju takvi programi
otvorio si bilo koji taj program
i zarazio "Cubase5.exe" file.(ali prije ovo prvo) da je virus bio u samom "Cu5.exe"

"Cubase5.exe" file je vjerovatno cak i izbrisan sa mjesta gdje bi trebao biti
i zato se pojavljuje ta poruka
kolega "Proton" za plavi ekran nisam 100 % siguran jer neznam sta pise na njemu
ali za "Cubase5.exe" 1000% siguran

kod instalacije cubase-a razni fileovi idu na razna mjesta po raznim direktorijima a "Cubase5.exe"zavrsi i u WINDOWS\system32
anti virusni ga ili pojede ili onesposobi i onda cubase radi tako kako radi.
to je to.

kinezkinez 13-08-2010 06:13 PM

bog tomi

u tvome slucaju kod zamrzavanja
nisu ti krivi ni hardver ni drajveri ni memorija .
nego najvjerovatnije "TI"

ajdemo redom;

cini mi se da si negdje napisao da si stavio 516 mb 516 mb(pa si onda "edit" izbrisao) nije bitno ako jesi
to je vjerovatno u "windows virtual postavkama"
tomy ti imas "3 gb" memorije otidi i ugasi "Custom size"sta ce ti 516 mb
(system-advanced-performance-settings--advanced-virtual memory-change)
ja ovo pisem za xp, ma slicno je i za 7
virtual memory se koristi kada imas malo memorije(da bi prividno stvorio vise), ali ti to onda ide na racun HDD-a (necemo o tome)ali nije ti u tome problem

kod tebe je problem;

Quote:

Originally Posted by tomycrosound
"btw vidim da audio fileovi imaju nekakvu "plavu" okomitu crtu na sebi
i ta crta proizvodi "?u?" jako glasno. ?udesno.

"PLAVA OKOMITA CRTA"

U tome ti je problem.

evo ti primjer;

sigurno si radio u "midi editoru",tamo si sviruckao pravio preopravljao,dok si "ucio"neki program pritiskao sve zivo i mrtvo
sigurno ti se nekada desilo da ti se pojavi vertikalna crta kroz cijelu traku.

ili kod Konverzije u drugi format iz midi 0 u 1 ili midi karaoke format onda se to isto zna pojaviti
ta crta da bruji ili zuji jedan neugodni ton
to ti je to samo sto je ovo u audio formatu

sta si ti napravio preopteretio si mogucnosti svoga compa,(memorije i procesora)zadao si mu previse kanala ,efekata
boga pitaj sta si ti tamo sve natrpao.
i sta se onda desi
"zbog drugih stvari" i zbog preopterecenosti proc.. mem.. itd jednostavno pobrkaju se Algoritmi i koje sta drugo u softweru
(cubaseu) i njemu dosadi i on prolupa.
i u tom audio zapisu ti napravi "PLAVU OKOMITU CRTU"
a sta je u njoj brujanje sustanje itd itd.

dali je to bug za gospodicu (gospodu) ANITU
ili jednostavno nase neznanje rukovnja alatima;ne znam.

kako to rijesiti:

jednostavno,posto imas vise traka idi sistem eliminacije nadi koje ti trake jedu procesorske resurse.
jednu po jednu gasi i gledaj sta ti se desava

problem je nastao najvjerovatnije kada si snimao vokal(onda se desio kurslum)

pregledaj sve audio trake koje imaju plavu okomitu liniju

i ugasi ih ako ti ostale rade kako treba i nema opterecenja onda je to to.

rijesavaj te trake

kako rjesiti taj problem;(pl..ok lin)

ili snimi ponovo te audio dionice
ili otidi u Melodyne editor nadi te tonove obrisi ih
to je to.

isto i neke druge kolege su ti rekle nesta slicno npr "Ngino"
"da moras probavati sve opcije da lociras problem"
mozda grjesim ali mislim da je ovo moje jer imao sam slican problem
kao i vecina kolega na forumu.

jer koliko sam ja razumio tebi se to ne desava sa drugim pjesmama
nego samo sa tom pjesmom
"lociraj problem"
i mislim da ces rjesiti to

tomycrosound 13-08-2010 11:50 PM

TI? A gdje da nađem karticu s tim čipom, gdje sam tra?io gledaju zbunjeno, pojma nemaju...
Ovo 512-512 sam spomenuo jer sam tako postavio virtualnu memoriju. Isključio sam ju kompletno (iako sam dobio upozorenje da to nije najpametnije)...
Problem rade samo audio trake. Najvi?e gre?aka ima kada je projekt spremljen na externom hdd. Plava okomita linija u audio trakama ne postoji u melodynu ili u bilo kojem drugom programu; kada audio traku koja u cubaseu ne svira, već samo povremeno za?uti otvorim u npr wavelab, ona radi ok, bez ikakve gre?ke, problem je samo u cubaseu. Reinstalirao cubase, ni?ta se ne popravlja.

I da zbrojim sve na kraju:
Freeziranjem nekih 10ak audio kanala (kratkih klipova dionica vokala) dobio sam rezultat da je moguće pokrenuti playback. Ukoliko se projekt nalazi na glavnom C disku, 98% radi ok, ako je projekt na eksternom hdd, onda audio trake rade problem, kao da ih ne učita ispravno.

Nevezano za ovu temu (OT), ponekad kod običnog sviranja mp3 fileova desi se da zvuk smrzne na sekundu i zatim nastavi gdje je stao. Moguće da bi to rije?io TI FWcontroler? ..al nejasno mi je kako je funkcioniralo sve pola godine s ovim noname bezveze controlerom?

Ngino 14-08-2010 04:26 PM

Kad sam rekao bug mislio sam na pluginove koji zbilja jesu bagoviti i rade problem, bilo da ti je procesor opterecen 20 ili 80% a takvih ima i upravo tako se ponasaju, licno sam se susretao sa takvim manifestom.:wink:

Pa KinezKinez je lako moguce u pravu! Potpuno sam zaboravio na tu mogucnost, podrazumijevajuci valjda da vec imas TI. Ali da, ponasanje je slicno i kad je fw kontroler u pitanju, neki no name i sl.
Manje-vise za sve "ozbiljnije" interfejse moras imati Texas Instruments fw kontroler inace ce stekati, bez obzira sto ti je radio neko vrijeme bez problema.
Da se ispravim, kontroler sa TI chipsetom, a ima vise proizvodjaca.

Uglavnom gledaj kartice preko 25,30 eura. Ima ih razlicitih ali provalices koje su kvalitetnije a samim tim i omaska je svedena na minimum.

Pretrazi malo po forumu, bilo je vec price o TI fw.
Ja sam nasao na ebay-u ono sto mi je trebalo,
Prvo sam narucio neku jeftiniju varijantu, neki kao njemacki kontroler(kartica) sa TI chipsetom,nesto oko 10-20$, samo da istestiram i dostavu a rekoh mozda i upali, ali nije mi ni ona radila pos`o.

Tako da sam nasao AVID fw kontroler za M-audio interfejs na kojem radim(AVID kompanija izmedju ostalog drzi M-audio), tako da sam kapirao ako to ne bude radilo onda jbg. Radi besprijekorno, nesto oko 70$. Stigla u razumnom roku,za nekih 20 dana, desi se i prije a dotad sam slusao winamp.:)

E sad ti najbolje malo istrazi po forumima od ljudi koji vec koriste sa tascam-om pa vidi...:(

newbieOP 12-10-2010 12:09 PM

Evo i mene sa sličnim problemom...
Otkad sam instalirao novu zuvčnu ( M-audio profire 2626), jako često se dogodi da izbaci BSOD i napi?e da neki .sys file radi problem...

Ngino 12-10-2010 01:10 PM

Sta si dosad koristio? Opet za pocetak FW kontroler/kartica sa Texas Instruments chipsetom obavezna u protivnom radi pizdariju, prekida "distribuciju"saunda, rusi sistem itd. Procitaj prethodne postove i moguce opcije. Kontam da je u tvom slucaju prije FW nego nesto sa hardverom ako nisi imao dosad problema?

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

newbieOP 12-10-2010 05:36 PM

Dosad sam koristio ESI ESP 1010...
Mislim da nije do FW-a, baš mislim da se ga zeza taj M-audio... isto tako, da napomenem, i UAD2 je unutra...
Slikao sam BSOD pa eto :
http://img88.imageshack.us/img88/5898/121020101622.jpg

...a evo i još nekoliko vlasnika :

http://forums.m-audio.com/showthread...Xp-BSOD-thread

Matoree 13-10-2010 02:29 AM

Quote:

Ciao,
the only way for me to work and not to have bsod is to put the soundcard that comes with my motherboard (asus) set as default, then i used the program mediaplayer classic set on my profire so i can use it to listen to my audio files, like that i never had any blue screen anymore.
Its not the best solution but at least i works.
I hope it will help u guys.
jako su neozbiljni.. nekoliko meseci ne mogu ni da reproducuju BSOD a kamoli da pocnu da prave neki fix :D

tomycrosound 05-11-2010 09:22 AM

eo ovako;
na novoj matičnoj ploči imam FW kontroler sa texas instruments čipom. ali
ako stavim taj driver, onda mi windows tascama ne vidi kao zvučnu kartu uopće, prepoznaje ga samo cubase, ni?ta drugo. I tada je problem ?to prilikom ga?enja tascama desi se plavi ekran, tj. slova, pa resetiranje. Ako stavim za FW driver "legacy" onda je ok.., ali tada u nazivu te FW karte ne stoji texas instruments.. i sad, da li je to - to ili nije?

sinvelikogmajstora 21-11-2010 02:35 PM

koji ti je tacno windows? je li 32 ili 64 bit?

tomycrosound 21-11-2010 07:51 PM

Quote:

Originally Posted by sinvelikogmajstora (Post 291611)
koji ti je tacno windows? je li 32 ili 64 bit?

Ne znam pita? li mene?
Wind 7 / 64bit

sinvelikogmajstora 21-11-2010 07:56 PM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 291637)
Ne znam pita? li mene?
Wind 7 / 64bit

da. mislio sam da moze biti nesto sa ramom i 32 bit. ali nije...

nikolaivanic 17-12-2010 11:11 AM

Da li si pokusao da preinstaliras Cubase? Ja sam par puta morao preinstalirati win jer ostanu neki bugovi... nadji drugu kopiju cubasea pa probaj kako ide, preinstaliraj i karticu, nekad ne "legne dobro...

All times are GMT +1. The time now is 04:04 AM.