Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Paypal uskoro i u Srbiji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33766)

STUDIOTON 24-04-2010 10:36 AM

Paypal uskoro i u Srbiji

Izvor

vasko 24-04-2010 11:48 AM

Re: Paypal uskoro i u Srbiji

pa nista specijalno ne pise

kaze "ove godine bi napokon mogao da bude"mogao bi,a mozda i ne bi mogao

Dexxy 24-04-2010 12:07 PM

To pricaju od kad i jos nista....

Sandzama 25-04-2010 07:02 PM

Kad cujem ovakve naslove kao sto su majstori sa B92 smislili, zeludac mi se okrene. Ispadosmo lopovi i majmuni koji su na svim crnim listama ovoga sveta :shock: Ovo je sramota za profesiju novinara, Fuj!

Ovo realno nema veze sa telekomunikacijama, a ponajmanje sa KRADJAMA, nego sa carinskim i bankarskim sistemom Republike Srbije.

Paypal je BANKA i zato ne moze da funkcionise platni promet u ovakvoj kvazi-ekonomiji kao sto je nasa.

alavuk 25-04-2010 10:35 PM

pa iskreno moglo je da se stavi samo slovenija i viza elektron da mozes da kupujes i primas pare iz inostranstva i gotovo :]

HeatMan 25-04-2010 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by Sandzama (Post 277898)
Kad cujem ovakve naslove kao sto su majstori sa B92 smislili, zeludac mi se okrene. Ispadosmo lopovi i majmuni koji su na svim crnim listama ovoga sveta :shock: Ovo je sramota za profesiju novinara, Fuj!

Ovo realno nema veze sa telekomunikacijama, a ponajmanje sa KRADJAMA, nego sa carinskim i bankarskim sistemom Republike Srbije.

Paypal je BANKA i zato ne moze da funkcionise platni promet u ovakvoj kvazi-ekonomiji kao sto je nasa.

kad prochitam ovakve komentare sa neosnovanim pljuvanjem.. da je izvor vesti.sr ili tako neshto ne bi bio problem sigurno..

ajde josh jednom da stanem na stranu b92 i da probam ljudima da objasnim da oni samo prenose necenzurizanu istinu:

hteo da naruchim heritage h535 preko ebaya. pre toga sam naruchivao musicman stingray-a5 i sve je stiglo bez problema..

musicmanov prodavac je bila prodavnica iz new jersey-a, a heritageova is new yorka (drzave).

za musicmana sam iscimao drugara koji ima paypal preko nekog cheha.. i prodavac je bio upucen u sve to i sve je proshlo savrsheno

za heritage sam opet krenuo istim postupkom, medjutim prodavac mi je rekao da prihvataju samo bank transfer bez ucheshca treceg lica.. zashto? zato shto se previshe prevara desilo u poslednjih 10 godina u nashem regionu.. u "nashem" regionu.. u navedenim blokiranim su bili: srbija, albanija, bosna, cheshka, ukrajna itd..

koliko god da sam ih molio da bismo skratili muku oni su to odbijali.. jer ih je lichno neko iz srbije zajebao.

tako da, razmisli 2 puta pre no shto napishesh neshto.

pozdrav

Sandzama 25-04-2010 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 277912)
kad prochitam ovakve komentare sa neosnovanim pljuvanjem.. da je izvor vesti.sr ili tako neshto ne bi bio problem sigurno..

ajde josh jednom da stanem na stranu b92 i da probam ljudima da objasnim da oni samo prenose necenzurizanu istinu:

tako da, razmisli 2 puta pre no shto napishesh neshto.

pozdrav

Pa sta je istina? Da smo svi ovde prevaranti i lopovi i zbog toga nisu hteli da nam omoguce Pejpal i Ibej? :confused:

Ti svoju opremu nisi mogao da kupis SVOJIM Paypal nalogom jer ti trenutni bankarski i carinski sistem RS to ne dozvoljava a ne zato sto je nekog neko zajebao preko neta 90ih godina.

alavuk 26-04-2010 12:20 AM

heatman-e covek je sve lepo rekao , radi se samo o bankarskom sistemu nista vise. vecina banak u srbiji i dalje radi swift i isban ... retko koja nudi normalno poslovanje tj transfer novaca sa kreditnom karticom ... kao sto rekox visa electron slovenija ebay premium nalog i teraj sefe ...

allegrosteva 27-04-2010 10:42 AM

Ne stajem na stranu b92, ne daj boze ali da je istina da je bilo kradja 90-ih bilo je. Secam se da ko god je imao net je pokusavao sa onim generatorima bank account-a pa kome upali upali. Meni je drugar kao narucio zice i stigo mi je poziv za vojsku tako da vise nisam pokusavao ko zna sta bi mi jos stiglo da sam nastavio.
Off topic
narucio sam neke magnete preko wire transfera (oko 200e) koliko ce me odrati na carini?

Dexxy 27-04-2010 11:59 AM

Zavisi ko tog dana radi na carini i kako je raspolozen...Drugo nista nije bitno...Tako ide kod nase carine, nema neka tabela pa da se zna konkretno, svaki put je drugacija carina. Nekad za mnogo skuplju robu bude smesno, a nekad za par diskova uzas..

liman021 12-10-2010 12:17 PM

htedoh ovih dana uzeti neki program preko neta.likovi ga valjaju preko paypal-a.na moje pitanje da li postoji jos neka varijanta za placanje osim paypala nisam dobio odgovor.

DzoniPFC 16-10-2010 09:30 PM

^I ja pokusavam da kupim program preko PayPal-a ali prodavac koristi samo takav nacin placanja i nema druge. :banghead:

Jebes Srbiju ! :mad:
Od 2007 slusam price "Paypal uskoro i u Srbiji" ma pojedite k...Problem je u Drzavi.
lets burn this mothafucka down.

Bota 18-10-2010 08:30 PM

Kolega sa Visa karticom Hypo banke Banjaluka (doduse debitnom) dize pare u Srbiji sa Hypo bankomata bez provizije. Mozda je rjesenje da uzmete njihovu Visa Classic karticu i linkujete je za Paypal nalog.

liman021 18-10-2010 08:44 PM

zvao pre par dana raiffeisen i erste banke ovde kod nas i rekose mi da taj naci placanja ne radi nijedna banka u srbiji.

magnum 19-10-2010 10:02 AM

Ma bre "Sandzama", niko ne kaze da smo svi lopovi i prevaranti, ali je cinjenica da je ovde u Srbiji bilo dosta pojedinih prevara i ljudi nece brate da rizikuju dok se ne resi nacin placanja, znaci odes u banku platis oni vide da je novac legao i izvolte vas paket, prosto. Medjutim mene najvise ljuti znaci poludim kad cujem ove nase pedere sa carine. Kad kupis neki proizvod ako je npr. 100e, sa carinom i njihovom uslugom (pazi uslugom oni nam kao cine nesto) ispasce 200e koliko sam razumeo, pa ja opet necu kupiti nista preko pay-pal nego opet preko nekog dilera, opet one komunjarske fore sa carinama iz 70-tih godina. U fazonu evo omugucavamo vam da kupite preko pay-pal-a, i taman se poradujem tom naslovu, a sledece je, ali znate sledeci problem smo MI, kakvi kreteni :rotfl:

Khan 19-10-2010 11:31 AM

Nemoguce je ostati pristojan kada se radi o ovoj temi.@#$%@#@#* ali, da pokusamo biti konstruktivni. Evo jedne nemacke radnje koja nije gadljiva na visa electron, sve mi je stizalo no prob., a sa carinom, naravno, ciganija, poslednji put su me pitali 'kol'ko para imas?' Radilo se o 3 paketa zica za oud.@#$%
http://saitenkatalog.de/
Imaju svasta.

magnum 19-10-2010 02:34 PM

Ma da bre, cigansture,gledajte samo ovu kretenku ministarku sta prica:confused::lick::ike:, jel misli bre da smo svi mi kreteni, glupaci, nepismeni...kao smeska se i prica kako eto idemo napred dolazi paypal, a onda kaze mora carina i to duplo, pa onda i ako nebi bilo carine onda mora da se plati usluga i blablablabla, pa bre da uzmes budak samo.......eto to su "patrljci" "rupe" komunjarskre koji su jos ostali u nekim segmentima nazalost:banghead:

Matoree 19-10-2010 02:52 PM

ova prica o paypalu traje godinama vec.. Ja koristim moneybookers i na vecini poznatih sajtova ga i ima.. ali opet treba nam taj paypal jbte :D

Bockie 19-10-2010 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by magnum (Post 289134)
Ma da bre, cigansture,gledajte samo ovu kretenku ministarku sta prica:confused::lick::ike:, jel misli bre da smo svi mi kreteni, glupaci, nepismeni...kao smeska se i prica kako eto idemo napred dolazi paypal, a onda kaze mora carina i to duplo, pa onda i ako nebi bilo carine onda mora da se plati usluga i blablablabla, pa bre da uzmes budak samo.......eto to su "patrljci" "rupe" komunjarskre koji su jos ostali u nekim segmentima nazalost:banghead:

U nekim segmentima?!?!?

Komunjarska deca skinula kape i marame i obukli "nike" trenerice i sada "krupnim koracima, nezaustavljivo grabe ka" eu...

magnum 19-10-2010 06:49 PM

Ma da bre, sve se slazem, nego taman mislim evo ide po malo napred, a mi se onda vratimo dva koraka nazad, kakva GLUPA NAJGLUPLJA zemlja, evo pogledajte ovu glupacu, svinjogojstvo...nek mi oprosta, ali ovakve stvari ne mogu da oprostim, pravi me budalom i glupakomi gleda me u oci (mislim na ministarku na klipu)

http://blip.tv/file/3531946?utm_source=player_embedded

Bockie 20-10-2010 11:12 AM

Najbolje je "solarno" placanje...!
(pare na sunce)
:D

magnum 20-10-2010 12:26 PM

Da da bravo:rotfl::grin:

yoloko 20-10-2010 01:12 PM

ljudi, kad popunjavate obrazac na paypalu umesto Srbije stavite Hrvatsku i radice. Bar je tako sa intesa internet karticom proslo.
Ja sam u poslednjih pola godine tako imao 5 paypal uplata od kojih je najveca bila 60e. Verifikujte karticu, i mirni ste.
Krenite placati prvo na malo da na vas ne bi bacili oko ako u startu imate velike uplate.

Za obrnuti smer nisam probao, ali je verovatno situacija ista kao i u susednim zemljama koje placaju paypalom ali ne mogu primati novac.

eto

kejkz 20-10-2010 05:50 PM

Ja sam probao sa Reifeissen Visa Virtuon, sa njom ne radi. Svejedno koju zemlju stavis... mada mogao bih probati ponovo, mozda sada radi.

boggy 07-09-2012 02:23 PM

Ljajić: Pejpal sti?e u Srbiju 2013.

Everbeatz 07-09-2012 03:08 PM

iduce godine ce biti 'paypal dolazi u srbiju 2014!!' i tako u krug...te vesti 'u najavi' mi najvise idu na zivce

fix3r 07-09-2012 03:22 PM

Quote:

Dr?ava Srbija uklonila je sve prepreke da ?Pej pal? internet, bezbednosni sistem za onlajn plaćanja, dođe u Srbiju
Bezbednosni sistem? Novinari su nam komedija opsta.

Ali kako ce da kukaju trgovci kad ih stisne PayPal... hehe...

boggy 07-09-2012 03:26 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333330)
Bezbednosni sistem? Novinari su nam komedija opsta.

Ali kako ce da kukaju trgovci kad ih stisne PayPal... hehe...

Gotovo 100% ljudi na ovom forumu posmatra PayPal kao jos jedan vid kupovine(!?), iako ih vec ima sijaset.... zao mi je sto skoro niko ne vidi PayPal kao mogucnost zarade, pruzanjem usluga i prodajom robe putem interneta... ogroman potencijal stoji zamrznut i imobilisan zbog toga sto je nekoga mrzelo da ovo pitanje zakonski uredi...

Everbeatz 07-09-2012 03:30 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333331)
Gotovo 100% ljudi na ovom forumu posmatra PayPal kao jos jedan vid kupovine(!?), iako ih vec ima sijaset.... zao mi je sto skoro niko ne vidi PayPal kao mogucnost zarade, pruzanjem usluga i prodajom robe putem interneta... ogroman potencijal stoji zamrznut i imobilisan zbog toga sto je nekoga mrzelo da ovo pitanje zakonski uredi...

Ja ga licno gledam kao mogucnost zarade u smislu olaksanja da mi iz stranih zemalja ljudi uplacuju, a ne da se drndam izokola i potpuno diskreditujem pred bilo kojim strancem koji stice utisak da sam na nekoj drugoj planeti...

boggy 07-09-2012 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 333332)
Ja ga licno gledam kao mogucnost zarade u smislu olaksanja da mi iz stranih zemalja ljudi uplacuju, a ne da se drndam izokola i potpuno diskreditujem pred bilo kojim strancem koji stice utisak da sam na nekoj drugoj planeti...

S obzirom na godine koje su prosle u "cekanju" (i koje jos mogu da prodju)... ovo vise ne moze da se prevede kao "nedostatak vizije", nego samo kao "namerna sabotaza"... s obzirom na stanje u kome se SADA nalazimo...

Everbeatz 07-09-2012 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333333)
S obzirom na godine koje su prosle u "cekanju" (i koje jos mogu da prodju)... ovo vise ne moze da se prevede kao "nedostatak vizije", nego samo kao "namerna sabotaza"... s obzirom na stanje u kome se SADA nalazimo...

Upravo tako - biti na margini nekog osnovnog bankarstva i van tokova koji funkcionisu vec dugo vremena je bez komentara.
Meni je licno to OSNOVNI problem i nemas kome da se obratis, a 'oni' otezu i ne vidim razloge za to.
Potpuno namerno

fix3r 07-09-2012 03:40 PM

Jel' postoji u Srbiji, tj. da li funkcionise, "direct debit" (ili koje god su mu ime nadenuli), gde firmi odobravas pristup tvom bankovnom racunu na mesecnom nivou za potrebe pretplate i slicno? Ako ne, PayPal ce biti skup i nezgrapan

boggy 07-09-2012 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333335)
Jel' postoji u Srbiji, tj. da li funkcionise, "direct debit" (ili koje god su mu ime nadenuli), gde firmi odobravas pristup tvom bankovnom racunu na mesecnom nivou za potrebe pretplate i slicno? Ako ne, PayPal ce biti skup i nezgrapan

Ne znam.
Samo znam da je, za sada, Pay Pal jedini moguci nacin da se strancima omoguci "OnLine" placanje za nasu robu i usluge, kreditnom karticom... bez obaveznog odlaska u banku za "wired transfer" (swift)...

Problem je sto TO nemamo ceo ovaj period od kada su nam "skinuli" sankcije, osim sto su "nasi" zaboravili da "skinu" svoje sankcije. Nekada pomislim da sam "okupiran" i "potlacen" od sopstvenih sunarodnika...

S obzirom na nesumnjivi potencijal barem za windows programiranje... ogroman novac nikada nije usao u Srbiju jer jer to srbi nisu dozvoljavali... zakonima koji postoje od pre elementarne ideje interneta... i nisu menjani.

branoy 07-09-2012 04:07 PM

paypal ne mozete rad tih vasih monopolista miskovica i ostalih, sta ce oni prodat ako vi budete preko neta narucivali haha.. kad u nas u bosni ima odkad, a drzava rastrojena na tri strane , jebe im se za paypal haha.

fix3r 07-09-2012 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333336)
Ne znam.
Samo znam da je, za sada, Pay Pal jedini moguci nacin da se strancima omoguci "OnLine" placanje za nasu robu i usluge, kreditnom karticom... bez obaveznog odlaska u banku za "wired transfer" (swift)...

Problem je sto TO nemamo ceo ovaj period od kada su nam "skinuli" sankcije, osim sto su "nasi" zaboravili da "skinu" svoje sankcije. Nekada pomislim da sam "okupiran" i "potlacen" od sopstvenih sunarodnika...

S obzirom na nesumnjivi potencijal barem za windows programiranje... ogroman novac nikada nije usao u Srbiju jer jer to srbi nisu dozvoljavali... zakonima koji postoje od pre elementarne ideje interneta... i nisu menjani.

Zar smo mi stvarno toliko glupi/neuki/potplaceni/zakopani/nazadni/yebemligasta da ne mozemo da napravimo jedan payment gateway? Od tolikih vajnih startup prica i pricica po Srbiji svi rade neku boraniju i niko da se uhvati u kostac sa pravim problemima? Da ne pricam napamet, ne znam kakav je zakon u Srbiji i ko tu koga pravi ludim. Ali znam da smo verovatno jedina zemlja koja za nesto sto mozes sam da probas da uradis ti cekas nekog da ti dodje na gotovo i uzme celo trziste. Tj. ne da uzme, nego da mu poklonis milione pa i milijarde. Pa nije taj PayPal bogom dan da mora sa njima da se radi. Ovde se mali trgovci klone PayPal-a zato sto nemas pravo glasa, zalbe, mogu da ti zakljucaju racun kad god im se cefne bez objasnjenja itd.

Inace, pare lako ulaze u Srbiju. Ili barem jesu. Ja sam pre jednu deceniju radio za strane softverske firme registrovane u Srbiji, sasvim legalna shema, i novac je sasvim fino dolazio preko stranih banaka. Mislim da smo imali prve platne kartice Societe-a, samo sto su otvorili. A da je swift transfer smor, jeste (a i skup). Znam ljude iz BG-a koji lepo otvore "agenciju" u Americi pa shljakaju tako i onda periodicno povuku pare, bez da su fizicki tamo. Ali to je opet sve srpski stap i kanap.

boggy 07-09-2012 04:38 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 333338)
Zar smo mi stvarno toliko glupi/neuki/potplaceni/zakopani/nazadni/yebemligasta da ne mozemo da napravimo jedan payment gateway? Od tolikih vajnih startup prica i pricica po Srbiji svi rade neku boraniju i niko da se uhvati u kostac sa pravim problemima? Da ne pricam napamet, ne znam kakav je zakon u Srbiji i ko tu koga pravi ludim. Ali znam da smo verovatno jedina zemlja koja za nesto sto mozes sam da probas da uradis ti cekas nekog da ti dodje na gotovo i uzme celo trziste.

Paaaa.... promene imena ulica kada novi dodju na vlast...
Quote:

Tj. ne da uzme, nego da mu poklonis milione pa i milijarde. Pa nije taj PayPal bogom dan da mora sa njima da se radi. Ovde se mali trgovci klone PayPal-a zato sto nemas pravo glasa, zalbe, mogu da ti zakljucaju racun kad god im se cefne bez objasnjenja itd.

Ma PayPal je vise figurativno iskoriscen za kritiku postojeceg sistema koji se NE ZELI da uklopi u nove mogucnosti za priliv novca (i naplate poreza!), iz samo sebi znanih razloga.
Problem je dubok i zapusten. Takodje vidim da nisu ni spomenuli promenu carinskog zakona, ne samo za uvoz, nego i za izvoz... ko je ikada pokusao da izveze neki aparat ili sta god kompleksnije od zita ili krompira... zna o cemu pricam.

Quote:

Inace, pare lako ulaze u Srbiju. Ili barem jesu. Ja sam pre jednu deceniju radio za strane softverske firme registrovane u Srbiji, sasvim legalna shema, i novac je sasvim fino dolazio preko stranih banaka. Mislim da smo imali prve platne kartice Societe-a, samo sto su otvorili. A da je swift transfer smor, jeste (a i skup). Znam ljude iz BG-a koji lepo otvore "agenciju" u Americi pa shljakaju tako i onda periodicno povuku pare, bez da su fizicki tamo. Ali to je opet sve srpski stap i kanap.

Direktno karticom covek-na-coveka ne moze (jos uvek). Za firme je lakse... za firme sve postoji sto treba. Za obicnog coveka ne... a internet je upravo omogucio obicnom coveku da nesto "mrsi" pa da mu jos neko i plati za to... kad se sabere i pomnozi... nije lose na ovu krizu.

DADDY Z 07-09-2012 05:20 PM

jel neko probao ovo:
www.moneybookers.com
i ako jeste kakva su iskustva?

Everbeatz 09-09-2012 01:36 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 333341)
jel neko probao ovo:
www.moneybookers.com
i ako jeste kakva su iskustva?

Sudeci po 'odgovorima' nije :D, jesi mislio za slanje il' primanje? Slati je lako...

STUDIOTON 09-09-2012 01:45 PM

ne znam na koju foru ali ja paypal godinama koristim preko hr naloga, banca intesa visa internet kartica .. non stop kupujem,sto robu,sto apps i software .. pre par meseci sam cak kupio avionsku kartu do USA , bez ikakvih problema

Everbeatz 09-09-2012 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 333480)
ne znam na koju foru ali ja paypal godinama koristim preko hr naloga, banca intesa visa internet kartica .. non stop kupujem,sto robu,sto apps i software .. pre par meseci sam cak kupio avionsku kartu do USA , bez ikakvih problema

E to mi nije jasno, i ja sam 'probao' da unesem HR ili SLO za zemlju, ali nije prihvatilo karticu (istu tu Intesa VISA) - odmah mi je javio da je kartica iz 'nepodrzane zemlje'

To nekom radi, nekom ne..

All times are GMT +1. The time now is 03:10 PM.