![]() |
Eksterni HD + snimanje
situacija je slijedeća: radim neke projekte kao "gost" u jednome studiju. Stvar je u tome da ne mogu koristiti hard disk kompjutora od domaćina nego bi trebao imati neku opciju eksternog harda za snimanje...?ta preporučate?
Hvala. |
Re: Eksterni HD + snimanje
Uglavnom svi 'lepo upakovani' spoljni diskovi su spori, eco friendly, elem, ne za nas posao. Kupi lepo neki dobar hard, brz i ubitacan, kupi dobru ladnu kutiju, cooler master ili sl, i to je to...
|
Da li se radi o live snimanju wav trakova i kori?tenju sistema domaćina, te da li domaćin koristi hardw fx? Ili VST(i) i VST(fx)?
|
Quote:
LaCie d2 Quadra firewire 400/800, eSATA, USB2.(naravno na fw!) http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11156 |
Quote:
Na prethodnoj konfiguraciji koju sam imao (i koja nije bila nimalo naivna), ex. USB HD nije mogao proći u svemu ; odn. mogao je proći do nekle, a onda bi počelo krckanje. Na novoj konfiguraciji mogu raditi ?ta me volja. Bar za sada. Imam 320 GB system HD & library, 1 TB arhiv HD & Library + externi 360 GB (arhiva) + externi 1 TB (arhiva). Arhivski su sticaj okolnosti i nisu kupljeni iz objesti da se ?to vi?e ima. Ostaje napomena o snazi konfiguracije u gostima, i ?ta će se to raditi na ex. USB HD. |
Quote:
|
Treba to imati i domaćin imati u ?ta 'ubosti' :).
Nemam pojma ?to su američke jabuke toliko skupe? :D |
Quote:
snimanje wav trackova i kori?tenje sistema domaćina. U pricipu sistem koji je u studiju i kojeg ja ima doma su isti tako da sam kompatibilan sa svime...potrebno je samo da audio trake imam na eksternom hardu i to tako da ih snimam direktno na taj disk.....gledao sam ovo: Eksterni HDD WD 2TB , FireWire,USB,eSATA, USB 2.0,My Book Studio tako ne?to? |
Trebalo bi da mo?e. Ne znam da li je potrebno ba? 2 TB (radi tro?ka). Ali, ako se ima para :). Ipak je bolje da se neko javi ko koristi ex. HD za ovakve radnje.
Ja sam samo probao koristiti USB 2.0. I?lo je sa brzim proc. i onim ?to imam. Ali, ostalo je da su mi to arhive. Javiće se neko ko koristi ovakve spravice, pa će ti dati savjet 'iz prve ruke'. PoZzzz. |
Mybook ali uzmi FW800 i nemas brige, mozes krdo slonova da uteras kroz to bez problema.
Naravno domacin mora da ima fw800 |
Quote:
hvala! |
All times are GMT +1. The time now is 10:24 PM. |