![]() |
Najbolji saksofon do sada! ja hepi! :)
Ne znam da li ste imali priliku da probate mr.sax-t od firme sample modeling, ali preporučio bih ga toblo svakome kome treba tenor saksofon...U pitanju je Kontaktov instrument koji po meni ima najbolju ekspresiju i artikulaciju za solo dionice saksofona
Evo pobao sam ga malo...ovo je mala probica bez edita, sviruckao sam i kontrolisao breath na mod-u...Mo?da vje?to uho osjeća da nije pravi saks u pitanju, ali meni je ovo vi?e nego zadovoljavajuće posle raznih poku?aja saksofona! http://dl.dropbox.com/u/538090/saxtest1.mp3 |
Re: Najbolji saksofon do sada! ja hepi! :)
jeste!
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fs1rk6M-n60&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fs1rk6M-n60&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
joj ljudi kad je to izaslo niste valjda tek sad skontali :D .. ccc strasno
|
Quote:
|
ima li ko Trumpet, od iste firme?
|
imam ja! :)
|
imam oba.. ali iz nekog razloga ne mogu da ih nateram da rade.. vec na dva sx-a i dve razlichite mashine i dva windowsa...
a kod ortaka radi bash taj koji ne radi kod mene :/ |
kako ne mogu da ti rade? ?ta je problem? ?ta se de?ava?
|
rade obadva naravno.. ali ovaj trumpet sam izbrisao nakon 5-10 min i nikad vise..
|
Quote:
otvorim u trojci kaze instrument ne postoji ili je starija verzija skinem drugu trojku otvori ga, ali ne proizvodi zvuk.. kod ortaka smo provalili da je neshto tipa modulation bio spushten skroz pa je tako problem reshen.. al meni to ne radi.. |
Quote:
|
Quote:
hvala :) ali ne uspevam vec godinu dana, pa nemam zivaca sad da se cimam... :banghead: elem, odlichno zvuchi.. svaka im chast za ovo.. ako se dosta poigrate sa njim moze zavuchati prilichno ozbiljno |
Jos uvijek malo plasticno ali definitvno najblize pravom saxu sto sam cuo do sad...
|
evo ja se još igrao
http://dl.dropbox.com/u/538090/skson.mp3 solo pri kraju sam izbrljavio i ritmički, a i tonski pomalo...Ovu stvar ću da završim...da kompletiram aranžman i da izeditujem sviranje...:) i naravno da smiksam.. |
Quote:
Izvinjavam se na primedbi. |
ma naravno da nema to sad karakter pravog saksofona...ali je veliki napredak spram dosadašnjih saksofona koji su se mogli svirati na klavijaturi...heh, sad zvuči možda kao pravi saks koji je loše snimljen :) ali i to je napredak :) Ma, naravno ne valjaju instrumenti - ovo bi sve trebalo izmjeniti ako se nakanim da završavam...
|
zato shto mi se chini da ga svirash pogreshne note..
igraj se sa modulationom, i svim mogucim stvarima i dobicesh neshto jako zanimljivo.. al opet.. pravi sax je pravi sax.. |
Quote:
|
da.. jebao sam mu kevu kako sam se ispromashivao sa mozgom ne sa padezima malopre..
elem da na to sam mislio al sam mrtav umoran.. nekako mi chudno zvuchi to odsvirano. .kao da nije to taj sax.. previshe istih udaraca.. igraj se sa svim midi kontrolama.. jbg., morash ga prostudirati.. pusa |
jes...u pravu si....prvo čovjek treba prostudira sami tenor saksofon...tj. njegov raspon itd...treba tu malo vježbe i cimanja da on ispada kao tipu sa demo-a :) mada...mi ovo slušamo sa predznanjem da je emulacija saksa u pitanju i onda se tu uhom traže svi detalji i očekuje se previše od njega...baš sam odslušao par nekih starijih pjesama na kojima ima tenor saks fraza i stvarno ova emulacija nije loša...daleko je od pravog saksa snimljenog u vrhunskim uslovima...ali svako će se moći upotrebiti! Bitno je da postoji nešto što barem ostavlja neki utisak saksofona, prije njega su bili sve sami "sintovi"...
često nismo fer prema emulacijama....tražimo od njih previše...puno stvari bi "oprostili" eto da čisto znamo da je snimljen instrument... Od emulacija se sad očekuje da zvuče isto ako ne i bolje spram vrhunskog svirača koji na vrhunskom instrumentu pod vrhunskim uslovima snimi nešto...e, pa...mnogo je..nije li dovoljno što ostavlja solidan utisak tog instrumenta... jesam u pravu? |
A koliko zauzimafull verzija ovog Mr. Sax o kome je bilo reci....???
|
nesto manje od 200mb
|
da...oko 200 mb...meni je i dalje super :) Dobra mi je i njihova "the trumpet"...vidim da sad imaju i alto i bariton sax, al nema jo? "nardonih verizja"....
|
Uskoro ce da izbace i trombon :D
|
All times are GMT +1. The time now is 11:52 AM. |