Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   vječna borba producent vs gitarista (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33389)

marcos 26-03-2010 01:37 PM

vječna borba producent vs gitarista

Ja imam jako malo iskustva i bavim se produkcijom kratko vrijeme ali sam primjetio jednu stvar koja mislim da će me pratiti zauvijek:

gitaristi su jako posesivni prema svom zvuku.

Primjer...slu?amo zavr?ne mikseve i bavimo se kozmetikom i dođe na red gitarista(e): "ej molim te, daj soliraj mi gitare da čujem sound....". Tu krenu problemi jer kako večinom bude, (pogotovo u muzici sa gustom zvučnom slikom) nije moguće da sve gitare imaju basa, da budu jako prezentne, da budu jako nadrajvane, da re?u itd.

Kako vi rje?avate takve probleme (ako ih uopće imate :), kako doka?ete da je potrebno ne?to od sounda ?rtvovati da bi mix nebi postao kupus?

Ja bi jako rado volio imati trake nekih legendarnih pjesama da poka?em da i u naj?e?čoj glazbi soundovi nikad nisu tako močni kako se čini kad slu?a? zvuk u kompletu. Ponekad znam micati low cut kad pu?tam solo instrument ali mi se to čini varanje....a mo?da tako i treba:rolleyes:

Arthur 26-03-2010 01:44 PM

Re: vječna borba producent vs gitarista

ugojiš se do preko 110kg, obriješ glavu, nosiš maskirnu garderobu, i dereš se i bez razloga (ako ni na šta, a onda bar na komp što je spor), i posle nekog vremena, ljudima neće biti svejedno da ti traže takve gluposti poput soliraj mi gitare :da: Il držiš pištolj negde na radnoj površini (ovo je savet sa Gearslutz-a). A pomaže i kad ti mix zapravo zaliči na mix željenje grupe pa ih zabole da slušaju gitare na solo.

marcos 26-03-2010 01:48 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 275123)
ugojiš se do preko 110kg, obriješ glavu, nosiš maskirnu garderobu, i dereš se i bez razloga (ako ni na šta, a onda bar na komp što je spor), i posle nekog vremena, ljudima neće biti svejedno da ti traže takve gluposti poput soliraj mi gitare :da: Il držiš pištolj negde na radnoj površini (ovo je savet sa Gearslutz-a). A pomaže i kad ti mix zapravo zaliči na mix željenje grupe pa ih zabole da slušaju gitare na solo.

znači onako kako na velečasni Phil Spector uči:rotfl:

http://blogs.laweekly.com/westcoasts...mb-480x604.jpg

Arthur 26-03-2010 02:09 PM

da, a može i ovako http://4.bp.blogspot.com/_UPV3sjhp0A...rick_rubin.jpg

Arthur 26-03-2010 02:09 PM

on kanda nema problema sa gitaristima, a čak ni reperima ... jedino sa Bono Voxom,al ga je poslo u majčinu :D

Bockie 26-03-2010 02:19 PM

Quote:

ugoji? se do preko 110kg, obrije? glavu, nosi? maskirnu garderobu, i dere? se i bez razloga (ako ni na ?ta, a onda bar na komp ?to je spor), i posle nekog vremena, ljudima neće biti svejedno da ti tra?e takve gluposti poput soliraj mi gitare :da: Il dr?i? pi?tolj negde na radnoj povr?ini (ovo je savet sa Gearslutz-a). A poma?e i kad ti mix zapravo zaliči na mix ?eljenje grupe pa ih zabole da slu?aju gitare na solo.

:rotfl::rotfl::rotfl::jupi::jupi::thumbsup:

sira 26-03-2010 02:21 PM

Quote:

ugoji? se do preko 110kg, obrije? glavu, nosi? maskirnu garderobu, i dere? se i bez razloga (ako ni na ?ta, a onda bar na komp ?to je spor), i posle nekog vremena, ljudima neće biti svejedno da ti tra?e takve gluposti poput soliraj mi gitare :da: Il dr?i? pi?tolj negde na radnoj povr?ini (ovo je savet sa Gearslutz-a). A poma?e i kad ti mix zapravo zaliči na mix ?eljenje grupe pa ih zabole da slu?aju gitare na solo.

A ?ta ako su obojica gitarista preko 110 kila (kao kod nas), gluhi več od svojih gitara pa ne čuju da se dere? a s pi?toljem pripaljuju duvan i ne jebe ih puno maskirna garderoba ?ta onda :D

Arthur 26-03-2010 02:30 PM

ondak ne radiš :P odbijam da snimamljude koji su fizički superiorniji :D

sira 26-03-2010 02:38 PM

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Bockie 26-03-2010 05:25 PM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 275122)
Ja imam jako malo iskustva i bavim se produkcijom kratko vrijeme ali sam primjetio jednu stvar koja mislim da će me pratiti zauvijek:

gitaristi su jako posesivni prema svom zvuku.

Primjer...slu?amo zavr?ne mikseve i bavimo se kozmetikom i dođe na red gitarista(e): "ej molim te, daj soliraj mi gitare da čujem sound....". Tu krenu problemi jer kako večinom bude, (pogotovo u muzici sa gustom zvučnom slikom) nije moguće da sve gitare imaju basa, da budu jako prezentne, da budu jako nadrajvane, da re?u itd.

Kako vi rje?avate takve probleme (ako ih uopće imate :), kako doka?ete da je potrebno ne?to od sounda ?rtvovati da bi mix nebi postao kupus?

Ja bi jako rado volio imati trake nekih legendarnih pjesama da poka?em da i u naj?e?čoj glazbi soundovi nikad nisu tako močni kako se čini kad slu?a? zvuk u kompletu. Ponekad znam micati low cut kad pu?tam solo instrument ali mi se to čini varanje....a mo?da tako i treba:rolleyes:

Shalu na stranu, to jeste realan problem. Vecina muzicara je produkcijski potpuno nepismeno. Nekoliko godina radim teren i do sada,veruj, nisam imao NI JEDNU cestitu tonsku probu! Jednostavno prodje line-check i masa ode sa bine i to je to. Sede i piju i jebe im se najstrasnije! "Ma dobro je to matori,do jaja je sound..." Ja sad vec na frku znam par stvari koje automatski odradim, ali to je daleko od "tonska" proba...
Posle naravno ljudi pomeraju stalke, mikrofone, odnose na pojacalima, to se podrazumeva...radi ko sta 'oce...:banghead:
I kad reagujes (e tu treba onih 110kila,mada ja imam i vise) onda si ti ispao nadrkan... Likovi cupaju moje produzne,komp jos sejvuje projekat,jednog kad nisam miksetom po faci raspizdio,znas sta... Idijoti.

I onda ja lepo kazem na samom pocetku:
- Imate li producenta ili radimo kako ja kazem?
Ocete kanale? Super,manje drkanja,miksajte "kod drugara na kompu"...!

I svima lepo.

poz'

google 26-03-2010 10:22 PM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 275122)
Kako vi rješavate takve probleme (ako ih uopće imate :), kako dokažete da je potrebno nešto od sounda žrtvovati da bi mix nebi postao kupus?

Tako sto sam izvukao iz naftalina samog sebe. Zadnji smimak sam sam svirao 1992 godine, a prestao sam aktivno svirati 1994, zadnjih par godina nisam ni pipnuo gitaru...

Onda sam pozajmio gitaru od drugara, odsvirao teskom mukom par pesama, kupio polovan bas...

To sto sam sam odsvirao mi zvuci 100 puta bolje od pravih gitarista, ima filing, ima ritam, nema sranja ni soliranja...

Gde nesto ne valja, sviram po 30 puta dok ne budem zadovljan sa izrazom. Gde neki pasazz ne radi poso' ja ga obrisem, bez ikakvih ubedjivanja sa samim sobom.

Ne valja- brisem. Valja- ostavim. Gitara ide (naravno) bez procesora, u d box pa direktno u MCI, ima samo hi pass ukljucen na preampu, na 10 Hz. Nema "farbice" i sl. sranjca. Nema dileja, nema reverba.

sviram dok ne zazvuci, kad zazvuci, gotovo.

Aktivne gitare super izlaze na MCI, nema sugavih pojacala, distorzija, procesora, kablova, krljanja, prstanja, mikrofonije i sih ostalih stanovnika carstva gitarskih super- heroja...

Milina.:da:

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 275156)
Sede i piju i jebe im se najstrasnije! "Ma dobro je to matori,do jaja je sound..." Ja sad vec na frku znam par stvari koje automatski odradim, ali to je daleko od "tonska" proba...

Ja sam radio ton jednom bendu. Rekao sam sta da donesu na svirku. Pitao sam gitaristu, gde je ti distorzija, on je rekao da ima i na pojacalu nesto, pa moze namestiti da bude i za klin i za distorziju istovremeno. Poceo sam namestati zvuk, onda je dosao jedan lokalni genije koji je poceo da budzi sve redom (da pokaze kako se to radi). Ja sam se okrenuo i otisao.

I ne pada mi napamet da bilo kome radim bilo sta.

Zvuk na svirkama (koje izbegavam) je uglanom ovakav:

dzzzzzztdzzzzdzzzzzz
tok tok tok tok

psssssss
skviiiiiiii
dzzzzzzzzzzdzzzzzzz
tok tok tok... aaahhhhhaaaa
tok tok tok tok rumble rumble
psssss

voomighty 27-03-2010 09:21 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 275179)
ima samo hi pass ukljucen na preampu, na 10 Hz.
psssss

:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused:

Arthur 27-03-2010 10:42 AM

skida čovek DC offset :D

google 27-03-2010 11:07 AM

Quote:

Originally Posted by voomighty (Post 275217)
:confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused:

Stavljen je na minimum, da li je to bas 10 Hz, nisam merio. Nema skalu. Nek' bude 20 Hz. Jel' sad u redu? :D

alfom 27-03-2010 12:46 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 275229)
skida čovek DC offset :D

Ma ne! To je produciranje bassa za kitove :D.

google 27-03-2010 02:12 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 275237)
Ma ne! To je produciranje bassa za kitove :D.

Gitara ima neki neupotrebljivi bas ili nesto tome slicno, snimak bolje zvuci sa upaljenim hi pass filterom nego bez njega.

Arthur 27-03-2010 05:51 PM

zavisi šta je u pitanju, ako je DC skidač, onda je realno na tih 10-20hz. Ako je pravi muzički highpass ,ondak je najverovatnije na 75 ili čak 100hz.

google 27-03-2010 06:33 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 275263)
zavisi ?ta je u pitanju, ako je DC skidač, onda je realno na tih 10-20hz. Ako je pravi muzički highpass ,ondak je najverovatnije na 75 ili čak 100hz.

Moze biti. Meni je bitno da se snimak bolje cuje. Tih 10 Hz sam naveo proizvoljno. Hteo sam reci da je taj potenciometar na minimumu, a koliko je to tacno, ne znam, a nije ni bitno. Ne mogu da ocenim koji je to deo spektra.

Gitara (elektroakusticna) ima neki donji bas koji je gadan, verovatno nije neki kvalitet elektronike (i to je pretpostavka).

U svakom slucaju cujem da mi smeta, gadno zvuci.Kad samo ukljucim hi pass na minimum vec moze da prodje, nije lose. Moze da se miksa.

Bio sam skoro probao Fender Teleacoustik (tako nesto), to brutalno izlazi, ali je vrat los, gadan za svirati i ne stima, jbg. :banghead: Aktivne gitare mnogo dobro rade direktno u d- box, pa u mikrofonski ulaz na MCI. :)

marcos 27-03-2010 06:59 PM

a kako sa vintage zaljubljenicima? Onima sa marshal stackovima od 100 w i les paulovima iz 59?...jedino mi pada na pamet ih zamolit da iznajme neko malo kazali?te ili kino pa ću ja rado donijet par mikrofona i preampova...u malom prostoru od 20 kvadrata mrcina od 100 w odvrnuta na 11 (jer je tako Blackmore snimao :))) je:banghead::banghead::banghead::banghead::banghea d::banghead::banghead::banghead:

google 27-03-2010 07:50 PM

Ne znam. Primetio sam neke aktivne gitare bas dobro izlaze direktno u preamp. Pisem samo ono sto sam cuo na svom MCI preampu, ne znam sta se desava na nekom drugom.

Za distorziju bih pre uzeo malog tranzistorca cistog, pa bih snimao relativno tiho sa kondenzatorom koji je blizu. Ili mali lampas (to bi se moralo napravaiti- bez potenciometara, samo volume, i neki osetljiv zvucnik, opet manji). Sad nemam vremena za tako nesto jer sve snimam klin, aktivna gitara u preamp, bez ikakvih pedala i (zvucno) odvratnih procesora.

Da skratim, radim ili bih uradio sve ono na sta se gade vintage zaljubljenici i gitarski super- heroji. Verovatno da bih dobio sasvim solidan snimak. Sto se tice klin zvuka zadovoljan sam. Distorzija mi ne trba, a da mi treba, morao bih naci nekog normalnog gitaristu, koji svira sta mu se kaze. Koliko je to izvodljivo, to ne znam.

sira 27-03-2010 09:02 PM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 275268)
a kako sa vintage zaljubljenicima? Onima sa marshal stackovima od 100 w i les paulovima iz 59?...jedino mi pada na pamet ih zamolit da iznajme neko malo kazali?te ili kino pa ću ja rado donijet par mikrofona i preampova...u malom prostoru od 20 kvadrata mrcina od 100 w odvrnuta na 11 (jer je tako Blackmore snimao :))) je:banghead::banghead::banghead::banghead::banghea d::banghead::banghead::banghead:

To definitivno mora bit na 11, jer iz tolike mrcine ne mo?e? izvuč prirodni drive bez da je bučno za popizdit.

google 27-03-2010 09:27 PM

Sto mora biti 100W?

alfom 27-03-2010 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 275289)
Sto mora biti 100W?

Jer nema od 99 :grin:

Arthur 28-03-2010 12:08 AM

ja pozdravljam ljude sa les paulovima i marhsallima, a imam problem sa onima sa hammer slammerima i randallima. Skoro sam snimao majstora iz Niš-a, sa SG originalom, ogromnim pedalboardom i jcm800kom. Sve može. Od stoner-rock krupnog zrna, preko spaljenog muffa, do nu-metal drajva i to dobrog, iz ruke. Sve je to ok. Problem su ovi što uopšte ni ne znaju o čemu pričamo upravo. A takvih je mnogo .

MD 28-03-2010 03:13 AM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 275268)
(jer je tako Blackmore snimao :))) je:banghead::banghead::banghead::banghead::banghea d::banghead::banghead::banghead:

Pa mnogi legendarni gitaristi su u studiju koristili malena pojačala...

:)

sasaristic 28-03-2010 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 275309)
Pa mnogi legendarni gitaristi su u studiju koristili malena pojačala...

:)

malo pojacalo = manje problema sa losom akustikom, bolja rezolucija, slabiji low end, lakse przenje lampi ...sto skoro uvek znaci i bolji sound.

uzeo sam skoro jcm lead seriju sa originalnim boxom (4 x 12), pojacalo radi prelepo ali je toliko snazno da na mikrofonu koji je nekoliko cm od membrane vise cujem sobu nego direktan sound.Sa druge strane fender deluxe reverb sa svojih 20 w skoro uvek mi stoji na max volumenu (zapravo na 8) i zajedno sa celestion 10 incha speakerom daje prelep drive i pravi mnogo manje problema.
A nije mi bas ni najjasnije kako uticu ostala 3 zvucnika na zvuk koji hvatas sa cetvrtog.....tj. dali pomazu ili odmazu??

Arthur 28-03-2010 12:18 PM

čitati sleepermanov tutorijal "recording guitars from hell", tu se detaljno objašnjava divna magija velikih kutija i pozicija loudnessa koje utiču na celu priču sa mikrofonima. Enivej, svakako se neki lep velik nu-metal sound ne može postići bez 4x12

Elf 28-03-2010 12:37 PM

Shto se tiche cruncha dobrog,vidim da ljudi chesto koriste Orange,tipa Tiny Terror i sl...Jako lepo zvuchi.

A mrcine od 100-120 w i snimanje...Chesto ljudi gledaju bledo u Srbiji kad im kazhesh da koriste Tube screamer i high gain pojachalo...kao,shta cje ti matori,pojachaj gain do kraja?!!!I onda shum oduva sve... :banghead:
I da,ne ide nizhi shtim i brutalnija muzika bez 4x12 i recimo 6505,mmm... :D

MUzzY 05-04-2010 04:33 PM

Kako je moguce da vecina prica o "mrcinama" i sl. a zaboravljaju na prostu cinjenicu da konkretno ta glava ima taj neki zvuk i boju koju gitarista (ili producent) zeli. Ne razumem gde tu ima bilo kakva prava da se buni? Ako nemate uslove da snimate takvu opremu onda jbg. Nemojte ubedjivati nekoga "sta ce mu pojacalo od 100w". Nije svako pojacalo od 100w isto i ne zvuci isto.
Vrhunski su mi ovi komentari "meni fender od 30w super radi u studiju". Super, bas mi je drago. Sta ako u pesmi/bendu taj fender ne odgovara po boji? Sta ako iz njega ne moze da izvuce to stu mu treba? Onda je mrcina? ... ne kapiram vas uopste.

@Artur: Koje probleme imas kada treba da snimas hi-gain tonove? Stvarno me interesuje. Par snimaka koje si kacio zvuce stvarno svetski!

MUzzY 05-04-2010 04:34 PM

Kako je moguce da vecina prica o "mrcinama" i sl. a zaboravljaju na prostu cinjenicu da konkretno ta glava ima taj neki zvuk i boju koju gitarista (ili producent) zeli. Ne razumem gde tu ima bilo kakva prava da se buni? Ako nemate uslove da snimate takvu opremu onda jbg. Nemojte ubedjivati nekoga "sta ce mu pojacalo od 100w". Nije svako pojacalo od 100w isto i ne zvuci isto.
Vrhunski su mi ovi komentari "meni fender od 30w super radi u studiju". Super, bas mi je drago. Sta ako u pesmi/bendu taj fender ne odgovara po boji? Sta ako iz njega ne moze da izvuce to stu mu treba? Onda je mrcina? ... ne kapiram vas uopste.

@Artur: Koje probleme imas kada treba da snimas hi-gain tonove? Stvarno me interesuje. Par snimaka koje si kacio zvuce stvarno svetski!

marcos 05-04-2010 05:15 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276279)

gle, nije stvar u tome da se uvjerava nekog da je glupo koristiti mrcine od pojačala...često je te?ko dokazati da postoje i druga rje?enja. Često se sound kakav gitarista sebi zami?lja i dobiva u?ivo ili u gara?i u kontekstu zajedničke svirke, mo?e bolje reproducirati sa nekim drugim spravama. Ako treba bit red box u kombinaciji sa fender champom (?ta izgleda grozno i totalno antimojo)...neka bude, samo da se dobije ?eljeni rezultat sa kojim će na kraju svi biti zadovoljni. Najgore je kad se zapne na onom "odjebi, to je moj sound, to je moja oprema".

Ja nebi nikad u startu odbacio ničiju opremu dok ne isprobam sve mikrofone u svim pozicijama koje znam da funkcioniraju...kad iscrpimo sva rje?enja onda treba ne?to promjenit. Drugi overdrive (ili ?ta već), drugi box, druga glava, druga gitara...ne?to mora upaliti. Ali svi moraju biti spremni na kompromis a ne teritorijalni prema svojoj opremi.

A tema je u biti kako pomiriti predrasude oko zvuka gitare koje imaju snimatelji/producenti (koji gledaju zvuk pjesme kao cjelinu) i gitaristi (koji imaju viziju vlastitog zvuka.

U svakom slučaju tvrdoglavost je u jednom i drugom slučaju lo?a stvar

google 05-04-2010 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276279)
Super, bas mi je drago. Sta ako u pesmi/bendu taj fender ne odgovara po boji?

Nek' se sekiraju.:D Snima se ono sto najbolje izlazi, a ne ono na sta se bendovi loze.

Nek' se loze kod kuce, za svoju dusu.

MUzzY 05-04-2010 06:21 PM

Slazem se, ali ovde se iz neceg "belog" prica kako treba je to isto kao i "crno".

Postoje razni gitaristi. Jednostavno neko je toliko vezan za taj zvuk (makar bio potpuno pogresan za tu pesmu, vrstu svirke itd.) i tesko je ukazati mu na neke stvari (bio sam i sam takav...) ali citajuci ove odgovore ne vidim da vecina ima stav slican tvom.

Mojo ce uvek doci iz tona, ne opreme koja stoji ispred tebe.

Meni se cini da smo upravo iz tog konta da se ide ka sto upotrebljivijem zvuku a ne radjenju na tome da bend i aranzman funkcionisu sto bolje, dosli do unificiranog zvuka gde nam sve zvuci na nesto sto smo vec culi (pricam prvenstveno na nase trziste gde je clean strat u Line6 i korus jedina boja...).

Osnove gitarskog tona jesu clean i "dirty" (vise volim ovako da ga zovem nego "dist", bljak!) i treba od toga graditi dalje ali nije svaki clean i svaki "dirty" zvuk isti pobogu. Ne mozes porediti dist pedalu u neki 20w amp (mada sam svirao tiny terror i interesantno zvuci) i gain kanal sa recimo jcm800tke ili jos bolje neke messa glave. To nikad nece biti "to" koliko god ga quadtrakovali i mastili i ne znam ti ja sta ...
Marshall crunch je - marshall. Itd. ... Mislim moze gitara da se bode direkt u interfejs ali ne pamtim kad je takva opcija bolje zvucala od dobrog clean pojacala. Lampa i zvucnik moraju da odrade svoje. Zatim to mora dobar mikrofon da snimi.
Ne znam gde je tu konflikt izmedju producenta i gitarista? Na kraju se sve oslanja na zvuk i subjektivan utisak. Napravite par varijanti za koje ste ubedjeni da su bolje pa ce vas sigurno svaki gitarista na kraju poslusati manje ili vise (opet, znam po sebi).

MUzzY 05-04-2010 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276286)
Nek' se sekiraju.:D Snima se ono sto najbolje izlazi, a ne ono na sta se bendovi loze.

Izvini ali snima se sve. Ako nemas mic i prostoriju u kojoj moze da se snimi onda bi, po mom misljenju, trebao da ih posaljes kod nekog ko to moze.

google 05-04-2010 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276290)
Izvini ali snima se sve. A

Zato nam produkcija i zvuci kao sto zvuci. :)

MUzzY 05-04-2010 06:36 PM

Da ne bude zabune, ne mislim da su sve kombinacije uspesne. Tu dolazi do izrazaja producentsko znanje i talenat muzicara u bendu. Ali da ja dodjem kod nekog ko mi servira pricu kako je "mali fender isto i bolje nego veliki marshall i 4x12" rekao bih mu "hvala lepo, dovidjenja". (znam da smaram sa ovom kombinacijom ali znam da kapirate na sta mislim :D)
Nesto mi se cini da uslovi snimanja diktiraju to sta ce se od opreme koristiti...

google 05-04-2010 07:00 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 276292)
Ali da ja dodjem kod nekog ko mi servira pricu kako je "mali fender isto i bolje nego veliki marshall i 4x12" rekao bih mu "hvala lepo, dovidjenja". (znam da smaram sa ovom kombinacijom ali znam da kapirate na sta mislim :D)

Bolje je ono sto bolje zvuci na snimku.

MUzzY 05-04-2010 08:42 PM

Stvarno?

sira 05-04-2010 08:57 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 276286)

Snima se ono šta hoće onaj ko plača, da plačam studio i producenta i baš hoću zvuk marshalla full stack i ako ga dovučem u studio onda ima da mi ga omogući dok ga plačam, i da mi stavi i dinamički i ribbon i kondenzatorski na svaki od 8 komada 12-ca, ako će on plačat može on i odsvirat na VST-u u cubaseu šta se mene tiče.
Ako je normalan odnos sa obostranim uvažavanjem i ako producent stoji iza cjelog projekta sa svojim imenom i prezimenom, onda čemo se dogovorit i naći dobrozvučeći kompromis

google 05-04-2010 09:33 PM

Dobro, nemoj se primati. Zivjo Marsal! :D

All times are GMT +1. The time now is 03:00 AM.